Regisztráció Blogot indítok
Adatok
THümér

6 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiváló értekezés mutatja be a 2015 évi költségvetési tervezet alapján a Szektorális Különadók mértékét, struktúráját, döbbenetes nagyságrendjét gazdaságunkban (http://www.portfolio.hu/). A különadók - tranzakciós illeték, reklámadó, élelmiszer-felügyeleti díj,…..
Bevezetés Fél év (és még egy kicsinyke idő) telt el az országgyűlési választások óta. És mintha visszarepültünk volna 2010-be. Kicsiny különbség, hogy a "demokratikus ellenzéki" oldal kibővült a "nagyon civil és pártatlan, az elmúlt 25 évet egyben elutasító" új…..
THümér 2014.11.21 20:54:07
@jobbdemokrata: elnézést kérek, ha nem fogalmaztam érthetően előző bejegyzésemben. A Kádár-99% példát arra hoztam, hogy megfelelő demagógiával, primitív populizmussal és persze a szabályok és a média megfelelő hekkelésével szinte bármilyen baromság/gonoszság tud többséget szerezni magának.
Tehát tisztelettel kérném, hogy hagyjuk abba azon lovaglást, hogy megvan a kétharmad, tehát mindenki másnak ab ovo nem lehet igaza.
Hanem hálás lennék, ha azzal foglalkoznánk, hogy milyen elképesztő hatéknysággal teszik tönkre az országot e megszerzett többség birtokában.

Szövegedet, korábbi bejegyzéseidet olvasva biztosan képes lennél értelmes érvelésre is. Akkor ne töltsük időnket ilyen ostoba témákkal.
Kösz.
Most meg azt mondja Orbán Viktor, hogy a szektorális különadók amíg ő hatalmon van, biztos, hogy maradnak, mert az így igazságos. Szögezzük le a legelején: mélységesen egyet lehet érteni azzal a gondolattal, hogy aki másoknál jelentősen, esetleg aránytalanul több jövedelemhez…..
Néhány éve Orbán Viktor egyik kedvenc alapvetése lett a Keresztény Gyökerek emlegetése. Most tekintsünk el attól, hogy tündöklő pályájának felívelő szakaszán miként vélekedett e gyökerekről, s milyen módon állt (egész, ma mélykeresztény csapatával együtt) az…..
Hazánk Miniszterelnöke mostanában előszeretettel hangoztatja alapvetését, miszerint a "versenyképesség jövője szempontjából" a legfontosabb tényező az olcsó energia (Kossuth Rádió péntek reggeli megnyilvánulás, Europa Forum, Berlin...).  Gondolkodjunk el ezen egy csöppet. Ha…..
THümér 2014.06.01 11:00:38
@Ad Dio: :) köszi szépen az észrevételt!!! Tényleg hajlamos vagyok gyorsan ütni a billentyűket és mellécsapni... hogy aztán milyen pszichika van a 'Miniszterelnök' sorozatos elgépelése mellett, azt Te jobban tudod... :)
THümér 2014.06.01 11:39:29
@Pipas: hát de bizonyhogy igaz - mármint az, hogy több tőke érkezett 2011 előtt Magyarországra, mint amennyit innen kivittek. Mégpedig jóval.
Hogy megy ki pénz (visznek ki profitot): persze!!! Mi a fenéért ne menne? Azért hoz létre bárki (a sarki fűszeres, a Bosch, a Tesco vagy éppen Te vagy én) egy céget, hogy abból előbb-utóbb profitot vegyen ki - miután kifizette az alkalmazottait (akik ebből élnek), befizetett egy halom adót (amiből pl stadionokat építhetünk meg órisáplakátkampányt finanszírozhatunk több tiszteletet követelve). Épp az általad hivatkozott cikk ír arról, hogy a magyar cégek külföldi befektetései jelentősen nagyobb arányú profitot hoznak haza, mint az itt befektető külföldiek visznek ki... márpedig a gonosz magyar multikról ritkán olvasunk, ők inkább a sikeres magyar vállalkozók megtestesítői, akik más orszgáokban is tudnak munkát teremteni.

Szóval igen, megy ki a pénz - de több jött be, legalábbis addig, míg az összevissza gazdaságpolitika sokakat tényleg el nem gondolkodtatott azon, hogy vajjon lehet-e ebben az országban hosszú távon gazdálkodni....
THümér 2014.06.01 11:57:59
@makro67: köszönöm, igaz!!
Hevenyészett, ám reprezentatívnak tekinthető kutatásom eredményeképp megállapítottam, hogy az Európai Únió országai többnyire nem üzenik Brüsszelnek, sem óriásplakáton, sem más médián, hogy az adjon nekik tiszteletet. Ezt csak Magyarország teszi, nem is kicsi…..
Nyomdatechnikailag kifogástalan kiadványt leltem postaládánkban a minap. Aszongya a narancssárga festékkel bőséggel ellátott papír: "Csak olyan képviselőket küldjünk Brüsszelbe, akik - kiállnak Magyarországért és a magyar érdekekért- megvédik a rezsicsökkentést és a magyar…..
Decemberben írtam az anonim közvélemény-kutatást lehetővé tevő Voks14 mobilappról, amely akkor még csak iPhone-ra volt elérhető, és még nem szolgált reprezentatív adatokkal. Azért pár érdekes következtetés levonására már akkor is alkalmas volt, pl. kiderült, hogy pont abban…..
THümér 2014.03.06 09:29:03
@idelle: az a helyzet, kedves Idelle, hogy igazad van: sok néni meg bácsi, akinek se az 'app'-ról nincs semmi fogalma, se a világ működéséről, valóban el fog ballagni szavazni, és mivel azt hallja mindenhonnan, hogy k..va jól teljesítünk, újra megszavazzák a Fideszt. Az pedig, hogy azok abszolut túlnyomó többsége, akik képesek gondolkodni, messzire zavarná őket, mert pontosan látják micsoda elképesztő kárt tesznek ezzel az országgal - no, ez Téged meg az ilyen módon hatalomban tartott kártevőket nem érdekli.
Ez ennek az országnak az igazi tragédiája.
Jobboldaliságot szívtam magamba az anyatejjel, mégha azóta, azt hiszem, sokkal több nézetem is liberális vagy szocialista, mint amennyi konzervatív. Mégis, a jobboldaliakra tudok úgy gondolni, hogy „mi”, a ballibekre pedig elsősorban úgy gondolok,…..
THümér 2012.04.03 19:42:45
@Mi a Mano: respect, respect maxima :-)
Hozzád szólok, aki a Fideszre szavaztál. Nem kérdezem miért szavaztál rájuk. Tudom előre a választ. Azért mert eleged volt az előző kormányokból. Talán meg is értelek (bár a Fidesz első kormányzásából már lehetett következtetni milyen lesz a második), nem is rovom fel, hogy…..
THümér 2012.03.22 18:41:17
@Kalmár: hadd ismételjem magam (amit feljebb írtam). NEM az a baj, hogy ezeket meglépték. (Mondjuk a manyup esetén valahogy nem látom, hogy most azt a pénzt, amit eddig egy erre szakosodott befeketető kezelt - és tett pl magyar állampapírokba, azt most én tudnám forgatni; ha jól tudom, ezt most konkrétan elköltöttük a gazdasági szabadságharc hősies csatáira) - szal nem ez a baj; hanem, hogy nyócéven át a földbe kommunistáztak mindenkit, aki ezeket a lépéseket akkor, felismerve szükségességüket, meg akarta csinálni.
Bocs.
THümér 2012.03.22 18:42:04
@Mariann19: pontosan egyetértünk. :)
THümér 2012.03.22 19:59:02
@Kalmár: hogy a nyudijkassza hiányát most nem kell pótolni az szép. Csakhogy ezt annak árán tették Hazánk Bölcsei lehetôvé, hogy a húsz év múlva esedékes kifizetésekre tartalékolt összegeket használtuk el. Tehát soha nem látott mértékben éljük fel a jövônket.
Szerintem ez nem jó. Szerintem :-)
Piroslap A Fidesz elkúrta, vagy... 2010.06.04 17:42:00
Dilettantizmus egyszer ok, de másodszorra is? Ennyire nem ismerné a Fidesz az, hogyan is működik a gazdaság? Londoni elemzők nem nagyon értik mi folyik itt Magyarországon. Sőt azt is hozzá teszik válságról beszélni, se lenne szabad, mert akkor az lesz. Egy hete a Morgan Stanley…..
THümér 2010.06.04 22:13:34
@rockee: igen, ez okos - de a kutya lényege a részletekben van eltemetve: "Egy óvatos gyengülési ciklus után". És nem egy nap alatt 10%, amely egy totális, az országra vonatkozó pánikhangulattal van vegyítve. Ez nem segíti az exportot...
THümér 2010.06.04 22:22:50
@rockee: "A pánikot ki kelti? Csak nem a cuclib média, mint ez itt például? " Nem. A pánik azon, a fent sokak által, sokszor jogosan és értlmesen, néha primitív módon elátkozott piacon keletkezik, aki a mai világban a pénz forgásának a helye. Tényleg lehet (kell!!!!!!!) szídni, hogy ez határozza meg a mai világ boldogságát vagy bukását, de ez ma akkor is tény. És ha nem ismerjük ill. nem vesszük ezt figyelembe, akkor barom "politikusok" barom dumái keltenek pánikot ezeken a piacokon, aminek a hatását aztán az egész ország szívja mint a gép.
Mert azok a zemberek azokon a piacokon innen távol élnek, és nem tudják, hogy amit Magyar Politikus mond, azt pillanatig sem kéne komolyabban venni, mint amit mi itt írogatunk. Mert a politikusaink sem értenek hozzá jobban.
THümér 2010.06.04 22:27:24
@kisqtya: igen, ebben szerintem igazad van! És én túl kevés vagyok ahhoz, hogy megállapítsam tudományosan mi az optimállis árfolyam, ami a két faktort optimalizálja.
Mondjuk én egyfelől importálok EUR-ban, másrészt exportálok USD-ben (leképezem a gazdaságot icipiciben :)), és ilyen felállásban a 270-275 volt az optimum. A mostani az beb@sz, de keményen.
És, ahogy mondtam, messze ne csak az árfolyamokat nézzük...
"A zárószavazáson technikai hiba miatt nem voltam jelen. Rosszul tájékozódtam, és ennek következményeképpen nem tudtam a zárószavazás konkrét időpontjáról. Egy korábban egyeztetett, a múlt hétről elhalasztott rádiómeghívásnak tettem eleget. Az eset kapcsán…..
THümér 2010.05.28 19:32:28
@kyncza: semmi baj nincs azzal, ha jelzed, hogy valamivel nem értesz egyet. Csak épp megszólalásod stílusa azt a meglehetősen általánossá vált képet támasztja alá, hogy elv-társaid viszonylag alacsony műveltséggel, ámde igen nagy szájjal rendelkeznek. És a problémák, viták kezelésének az "hajtsuk le a fejünket, rohanjunk bele a gyomrába, aztán esetleg érdeklődjük meg, mit is akar" módszerét alkalmazzák.
Márpedig szerény véleményem szerint kis hazánk gondjait a XXI században nem ilyen eszközökkel lehet megoldani.
THümér 2010.05.28 19:33:51
@Waldorf Rolandó: bocs- úgy konkértan hol is náciztam?
THümér 2010.05.28 19:40:31
@kyncza: ti rengeteget hivatkoztok a keresztény/keresztyén háttérre is. Tévedek, ha annak alapján inkább kulturáltan kellene reagálni még akár egy sértőnek vélt megjegyzésre is?
Megaztán egész gondolatvilágotok közepén a Magyarság nagyszerűsége, sok más népnél "magasabbrendű" jellege áll. Ha ez így van,akkor ebbe hogyan fér bele az a stílus, ahogy egy olyan másik magyarral kommunikálsz, aki valamiben nem ért veled egyet?
Ha végignézek a kommentek általános színvonalán és stílusán, nekem sajnos nem az évezredes, magasabbrendű kultúra képe jön le...
Mondjuk amióta itthon az SZDSZ stipistopizta le e kategóriát, úgy egyébként is vérciki már a Lauder gimiben is odaszavazni, őket szeretni – de most nem erről, sőt nem is zsidózásról lesz szó.   Svájcban nemrég népszavazást tartottak, ahol az ottani Jobbik – mely…..
THümér 2009.12.05 23:20:57
@Idet: jogos! ;)
THümér 2009.12.05 23:34:17
@Suum Cuique: szerintem kissé csúsztatsz a levezetésedben. Merthogy:
1. NEM komplett, "destruktív kisebbségek"-nek, hanem EGYÉNEKnek vannak olyan viselkedéseik, melyek jggal vívják ki a többség ellenszenvét.
2. az elit és a média nem a kisebbségek mellé áll, hanem amellé az általánosítás mellé, ami az EGYÉNEK trógersága miatt az egész csoportot bélyegzi meg.
Hadd mondjak egy példát. Ausztriában a magyarokra azt mondják, hogy ha előttü(n)k mész be egy forgóajtón, a magyar mégis előtted fog kijönni onnan. Merthogy csomó tapasztalatuk volt (főleg a 80-as évek végén. 90-es évek elején), hogy rendgeteg magyar ment oda ügyeskedni, ravaszkodni, csalni. Engem rettenetesen bántott, hogy sok osztrák ennek alapján en block bélyegezte meg a magyarokat.

Ugye érted, mire gondolok?
THümér 2009.12.06 09:59:11
@ninimimi: tökéletes, kiváló összefoglaló! Nagyon egyetértek!