Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szantog

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ne mindig júzer meg üzleti oldalról nézzük a mobilplatformok küzdelmét. Legalább ilyen fontos, hogy mik a tapasztalatai egy olyan fejlesztőnek, aki mindkét platformra levarrta már a maga appját: Android’s platform and developer tools are excellent. Leveraging Java and the…..
Így év vége felé sokkal jobban körvonalazódik, hogy mi várható jövőre. S ennek tükrében könnyebb is kicsit összeszedni a jövő évre vonatkozó várakozásokat, mint tavaly ugyanilyenkor. Mindenekelőtt kezdjük pár olyan mantrával, amiket már idén is mondogattunk, de várhatóan…..
szantog 2009.12.31 13:08:27
Jó sokat lehetett hallani arról, hogy milyen hányatott az iPhone-fejlesztő élete, mert az Apple szinte semmilyen támogatást nem ad, erősen korlátozza a programozók közti kommunikációt, a feltett kérdésekre nem nagyon válaszol: mintha direkt bántaná a cupertinói cég szegényeket.…..
Appleblog A bázison 2009.06.19 14:18:00
Na, hát kicsit sem volt hiányérzetetek? Mi az, amit feltétlenül meg kell látogatnia az Appleblog egyik szerzőjének, ha Silicon Valley-ben jár, de még nem volt róla szó egyetlen postban sem? Naná, az Infinite Loop! Az Apple főhadiszállása félúton van a semmi és a semmi között,…..
Nos, rendben elindultak a kisalkalmazások az iWiW-en. Úgyhogy mostantól mindenki láthatja, hogy az elmúlt hónapokban milyen játékszereken dolgoztak a külsős fejlesztők. Kezdésnek kilenc témában összesen 23 kisalkalmazással lehet játszani ma reggeltől. Aztán folyamatosan élesednek…..
Izgalmas és hízelgő telefonhívást kapott az uram. Egy műszaki jellegű termékkel foglalkozó cég tulajdonosa hívta fel, és azzal kezdte a mondókáját, hogy hosszasan gratulált a www.sikermarketing.hu - hoz, hogy milyen szép, áttekinthető oldal, érthetően összerakva. Persze ez…..
Jönnek a statisztikák, hogy ennyi meg ennyi millió klipet töltünk le, töltünk fel, nézünk meg a Kereső Nagytestvér 1,6 milliárdos videós játszóterén. Igazán fantasztikus számok, csak arra vonatkozóan nem sikerült eddig különösebben okos dolgokat kitalálni, hogy hogyan…..
szantog 2009.03.02 14:42:58
frissítés: magyar idő szerint 13:25-kor visszatért a Gmail. frissítés#2: a leállás lehetséges oka, hogy a Gmailben frissült az Offline funkció. Eddig 0.1-es verziószámmal volt elérhető ez a kiegészítés. A lehalás után viszont már 0.2-es verzió látható. Bár mások…..
Gőzerővel folyik az új blog.hu fejlesztése, frameworkot írunk és rakjuk le az alapokat ezerrel. Mivel nagy terhelésre készül a rendszer, intenzív cache használattal számolunk. Kézenfekvő dolog a memcached, más nem is nagyon van, gondoltunk még memóriában levő mysql táblára, de a…..
Induló zenekar vagytok és még nem sikerült leszerződnötök egyik nagy zenekiadóhoz sem? Lehet, hogy ez a ti szerencsétek. A Last.fm mostantól royaltyt fizet minden, a szolgáltatásban jelen lévő előadónak minden esetben, ha egy felhasználó belehallgat az előadó egyik…..
Ma kezdik el árulni a 3G-s modellt, vagyis holnap, mert pénteken, de Új-Zélandon már péntek van, szóval ma. Csodás, hogy gömbölyű a Föld. Mivel az első telefonokat lassan hazaviszik a júzerek, ideje odaadni nekik a kompatibilis szoftvereket, például a 7.7-es iTunes-t, ami…..
Webisztán Steve Ballmer Budapesten 2008.05.15 08:58:00
Nos, mint Twitteren régebben már jeleztem, hamarosan körünkben üdvözölhetjük a Microsoft vezérigazgatóját. Steve Ballmer a Fortune és a Forbes magazinból kilép a hús-vér valóságba, és e kicsiny kelet-európai országban teszi tiszteletét. Kábé olyan ez, mintha Steve Jobs…..
Nyilván sokan közületek kipróbálták múltkor a Gmailt Firefox-sidebarban. Nos, a Download Squadon olvasom a másik sidebar-ötletet. Ugye nemrégiben jött ki a Google Reader iPhone-kiadása. Az ötlet az, hogy miért ne tennénk be ezt az egyszerűsített interfészt Firefox-sidebarban. (A…..
A közlemény szerint adatfeldolgozási hiba volt április 30 és május 5-e között az Analyticsben. Állítólag az adat zöme megvan, és meg is kezdték azok újrafeldolgozását. Néhány adat veszett csak el. Állítólag az e-commerce reportokból. Azokat nem fogják tudni visszaállítani.…..
Brian Hall, a Microsoft egyik vezetője a napokban egy konferencián vázolta elképzeléseit a közösségi webről, meg úgy általában a cloud computing-ról. A microsoftos ember kiválóan elsajátította a Google vállalatfilozófiáját. Figyeljük csak, akár Larry Page is mondhatta volna:…..
Nem, semmi jóról nem tudok igazából beszámolni. Mégcsak halvány utalást sem hallottam az elmúlt hónapokban arra, hogy esetleg egyszer majd valamikor a magyar nyelv is bekerülne a Google Translate-be. Pedig ez talán a Google egyik legjobb és legprofibban megoldott webes szolgáltatása.…..
Brutális kampánnyal próbálja eladni konzerv Madonna-kontertjét a Vodafone. De mivel szerintem alapvetően segít népszerűsíteni az online videófogyasztást ez a kampány, mindenképpen érdemes beleégetni ebbe a blogba is a kordokumentumot: A Vodafone-nak egyedülállóan lehetősége van…..
Jakob Nielsen mérései szerint nagyon keveset. Egy átlagos netező egy átlagos weboldallátogatásnál a szavak 20 százalékát olvassa el. Akik kifejezetten olvasni szeretnének, azok sem olvasnak sokkal hosszabb textusokat. Náluk az arány 28 százalék.On an average visit, users read half…..
A Twitstori célja végtelenül egyszerű: megmutatni az emberi érzelmeket. Ehhez használja a Twitter közönségét, és nem csinál mást, mint egybegyűjti azokat a twiteket, melyek az "én szeretem", "én utálom", "úgy gondolom", "hiszem", "úgy…..
Az alábbi anyagot egy lézeres területfelméréssel foglalkozó cég küldte be, és elég érdekes jogi problémákat is felvet. Vajon csalást követ-e el a bérbeadó, aki tudatosan nagyobb tetületért számlázza ki a bérleti díjat? Németországban és Nyugat-Európában régóta bevett…..
szantog 2008.03.27 08:49:19
Vigyázz, reklám!

tagmasterz.com

Ha be akarsz mérni. :-)
A YouTube nagy riválisa, a Dailymotion egy hónapja vett egy nagy levegőt, és elindította HD-videómegosztó verzióját.  Videómegosztón hd-tartalmakat én először a Vimeón láttam. Már akkor is az volt a problémám, hogy az ilyen nagy felbontású videók streamelése nem csak…..
Ha az elmúlt egy év tendenciáját vesszük figyelembe, elképzelhető, hogy valamikor idén márciusban már egymillió aktív twitterező lesz a világon. Nyilván a regisztrált felhasználók száma ennél sokkal magasabb. (Nyilván Benedek tudná megmondani, hogy hány magyar, pontosabban:…..
Egyelőre úgy tűnik, a nagyobb szállítmány kései Rock The 80s mellett a Guitar Hero III-ból relatív korán került és még tart is a készlet több kisebb-nagyobb áruházban, a Saturn pl. xboxos GH2-t és GH3-at is árul. A trükk a nagy elektronikai áruházakkal mindig az, hogy…..