Regisztráció Blogot indítok
Adatok
uh.golb.www

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmbook Kill Bill I-II. 2016.12.10 10:00:00
Quentin Tarantino talán az egyetlen filmkészítő, akit úgy tartanak eredetinek, hogy köztudomású, műveinek majd összes elemét kölcsönözte valahonnan. Olyan ő, mint egy szakács, aki veszi az ismert összetevőket és egy soha nem látott receptet alkot belőlük. A két részre bontott…..
NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK APUNAK, A LÁNYOK BANDITATÁNAK, PISTI PEDIG BANDINAK! SOK PUSZI!!! Ma reggel, mintha érezte volna, hogy lesz valami, Szasza 6 óra előtt kelt fel egy kicsivel. Felkeltem vele, Pipi és Pisti még aludtak. Nem tudtam, hogy mibe öltöztessem a Kisnyulat,…..
Sziasztok!   Én viszonylag régen dolgozom „fejvadász” cégnél, megosztok veletek néhány kulisszatitkot. Gyanítom, a legtöbb ide járó embernek nem fogok tudni újat mondani, de talán lesz akit érdekel. A legtöbben az taglalják, hogy miért nem veszik fel őket a…..
uh.golb.www 2010.01.19 14:10:19
@Victoorius:
„Példa: Valamilyen FMCG cég értékesítési igazgatója utcára kerül. Tegyük fel, hogy fél év múlva minden tartaléka elfogy, s dolgoznia kell. Hiába fog ő jelentkezni egy account manageri állásra, amit simán meg tudna csinálni, esélye sem lesz, hogy egyáltalán interjúra behívják. Mert olyat fognak felvenni, akinek az adott munkakör nem gazdasági és szakmai kényszer, hanem gazdasági és szakmai kihívás, ami motiválja.”

Akkor mit kezdjen magával szerencsétlen? De mondhatnám, hogy mit kezdjek magammal? Ugyanez a cipő szorít 1,5 - 2 éve. Még fél évre van még tartalékom ... és aztán ... Nyelvet tanulok és minden nap tudományos, féltudományos és okkult módszerekkel keresem a boldogulást. :-((

Kaptam már mindent indoklásként miért nem vagyok jó:
38 évesen öreg vagyok
túlképzett vagyok
alul képzett vagyok
gazdag vagyok (tehát miért akarom más elől elvenni a munkát)
nem vagyok elég dinamikus
ezzel a tudással és tapasztalattal miért nem vállalkozom

és ezt mind meg is mondták.

Nem önként hanem általam generált szituációs gyakorlat során -stresszhelyzetben- bukott ki a HR-es szakemberekből(?). Amikor a fagyi visszanyal tipikus esetére gondolok itt.

Persze nem mindenhol viselkedem így, csak ott ahova a történtek után már nem is mennék dolgozni.

A tapasztalatom az, hogy HR foglalkozás (nem szakma amíg azt nem tanítják és tanulják rendesen) a gyakorlóik erősen túlmisztifikálják.

Alig néhány eszközzel operálnak és zokon veszik, ha a jelölt is ismeri -esetleg viszont is alkalmazza azt.

Sok helyre pályáztam eddig és tisztelet a kivételnek elég sután muzsikálnak HR munkakörben dolgozók többsége.

Pl.
Magenta színű nagy telekommunikációs cég.
Ülök az interjún és a hr-es hölgy (kb. 55-58 körüli) elfelejtette a jelenlévő szakmai vezető nevét. Többször. A közvetlen csoportvezetőt (akit 1 órával előtte vettek fel) meg beültették harmadiknak mint közvetlen vezetőt. Kínos a legjobban az volt, hogy az 1 órával előtte felvett embernek se a nevét se a betöltött poszt megnevezését nem tudta már. Kellemetlen hangulatú interjú volt. Mindenkinek.
Nem is kaptam meg az állást.

A kérdés az, hogy hova lehet ilyenkor mozdulni?
uh.golb.www 2010.01.19 14:46:04
@Victoorius:
"rendíthetetlen hit, minden szarnak vége lesz, s utána a jó következik"

Ebben bízom én is, csak az a baj, hogy a hitemnél már csak a bankszámlám fogyatkozik gyorsabban.

Kívánom, hogy az orákulum szóljon belőled!
uh.golb.www 2010.01.19 13:08:42
Múlt héten kérdeztünk kettőt a CSI:Miami aktuális epizódját illetően, rengeteg jó, és szép számú hibás megfejtés érkezett, a jók közül a lehető legtudományosabb módszerrel sorsoltuk ki a nyerteseket: az Index hivatalos kabalaállata, a Kaszás Mókus becsukott szemmel mutatott…..