Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cimby_bandi

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Törd a sztrájkot, ne siránkozz 2009.12.14 07:49:00
  Hogy hívják ugyanezt, amikor nem a munkások, hanem például útépítő cégek teszik félre a versenyt, egyeztetnek az áraikról, és lemutyizzák a megrendeléseket? Kartellnek hívják, és minden civilizált országban büntetendő. Cikkzárta után: belovagoltak a postások is,…..
cimby_bandi 2009.12.16 22:28:57
@Karesz (Charlie):

Hát igen, ezzel azt is mutatod, hogy az átlagmagyar mennyire hülye a pénzügyekhez. Én engedném az ilyen uzsorahitelt is hadd menjen, aki meg annyira hülye hogy felveszi az meg tönkremegy. Ez a piacgazdaság rendje. Aki balfasz az tönkremegy, aki nem az az meggazdagszik. Persze így választások előtt ez egy nagyon népszerű döntés. Ugyanakkor az ilyen adósok felelősségét miért nem veted fel??

"Vagy, hogy nem 1,5%-OT KELL FIZETNI A BANKNAK HA VISSZAFIZETED A KÖLCSÖNöDET hanem 3%-ot!"

Jó bankot kell választani ahol ennél jóval kevesebb is lehet...Kell némi piackutatás de nem akkora munka ennek utána nézni.

"Szerintem meg dijmentesen kéne, igy a bankok nem abban érdekeltek, hogy minél elöbb visszafizesd, minél kevesebb legyen a bedőlés...
hanem ellenkezőleg... "

Ez tévedés, a banknak az az érdeke hogy a futamidő végéig folyamatosan fizess. Az előtörlesztés díja pedig az így elveszített kamatot/profitot szolgálja és váltja ki. Persze lehet azt mondani, hogy ez szemétség és hogy miért nem ad ingyen hitelt a bank. Csak hát az a helyzet hogy akkor neki nem éri meg és nem fog hitelt adni. Akkor nem lesz miből lakást venned...

Egyszóval több racionalistást és kevesebb populizmust!!
cimby_bandi 2009.12.18 12:27:34
Karesz (Charlie) 2009.12.18. 04:26:18

"bele van keveredve, munka meg nincs, kilátás nincs, ha nem tiltod csak növeled ezt a szegény réteget."

Így igaz, mert én a nem akarom az egész társadalom problémáit megoldani, hanem csak a sajátomat. Engem az elmúlt évek megtanítottak arra, hogy semmiféle szolidaritás érzésnek nincs értelme. Mindenki a saját sikereinek a kovácsa. Egyszerűen nem érdekel, hogy mi lesz velük. Én pl kapásból eltörölném a minimálbért is és akkor lehetne embereket foglalkoztatni 40e Ftért is hivatalosan.

"lehetne, ha lenne normalis elitünk és szabályozás. A bankok kartellben vannak,
és inkabb a vicc kategóriaja, hogy ide oda hurcolászod a lakáshiteledet, de még ha jól valasztasz is kezdetben, a 8. évben a bank gondol egyet, és felemeli !!és semmi lehetőséged nincs ez ellen.
"
Pl a csak kamat termékeknél nem várható hogy elszabadul a kamt ugyanis verseny van akármennyire is az ellenkezőjét kiabálod. Nekem pl a 2007ben felvett frankhitelem kamata 6,5%-ról a gigantikus 6,9%ra ugrott fel. EZt nem nevezném azért kibaszásnak akkor amikor a jegybanki kamat a duplájára ment. A későbbiekben meg ha mondjuk úgy dönt a bank hogy nesze paraszt legyen most 15% akkor megnézed hogy mit kínál a többi bank és szépen átmész. Kiszámolod és döntesz. Ennyi. Ha jó a konstrukciód és az előtörlesztés díja csak 50e FT akkor ez nem gond.

""Az előtörlesztés díja pedig az így elveszített kamatot/profitot szolgálja és váltja ki."
de miért járna profit olyasmi után amit nem veszel igénybe?"

Dehogynem vetted igénybe, hiszen felvetted az egész összeget és megvetted a lakásodat!!!!!

"megintcsak nem. !! csusztatsz! senki sem akart ingyen hitelt, csak korrektet. Ami nem a becsapásodon működik.
Azt se értem nálunk miért nem lehet realkamatot adni a bankoknak, hogy megérje takarékoskodni, nyugaton lehet, sőt, nalunk nem, miért...?
"

Szerintem sokkal korrektebbek a hitelek mint mondjuk 2004ben amikor 2szeres tőkegarancia kellett. Varázsütésre nem fog itt sem minden megváltozni. Persze mindig lehet jobb kondíciók után sóvárogni:)

""Akkor nem lesz miből lakást venned..."
teli az ország üres lakással, annyit vehetsz amennyit akarsz, és indulni is lehet egész kevés penzzel is.
"
Igen ez most így van de kb 3 év múlva meg pont az ellenekzője lesz...

""Egyszóval több racionalistást és kevesebb populizmust!! "
na ezzel egyteértek teljesen, neked is el kéne gondolkodni rajta!!! "

Én a saját világfelfogásom szerint racionális vagyok. Az hogy ez másnak érdeksérelmet okoz és nem tetszik az engem nem érdekel. Az én érdekeimet sem védi senki.
w Tribuszerné visszanéz 2009.10.02 02:20:00
A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a…..