Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balega

5 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
vakteszt Rendhagyó bornap 2011.05.22 22:08:00
A sors és ti úgy hoztátok, hogy az e havi bornap egy kicsit másképp került megrendezésre:Fröccsöztünk Balatonfüred körül.Terv szerint kisfröccs, nem kérdezve miből, általában olaszbul, de végül kicsit lazítottunk a szabályon. Tisztán ittuk, s nem csak az olaszt.Mindenekelőtt…..
Éltemben nem írtam még blogbejegyzést, és olyan megható, hogy az elsőt az alkoholról tehetem! A félreértések elkerülése végett nem fogok csatlakozni blogunk és rendezvénysorozatunk elsőszámú házigazdájához, vagyis nem fogok szakértői fejtegetésbe kezdeni a kóstolt borok…..
balega 2011.03.08 08:33:25
Kis hazánkban az egyik legtöbbet termesztett szőlőfajta. Hozzánk Franciaországból érkezett a 19. század közepétől. Írja a wiki... de szerintem ez látszik is. Spriccet neki, mondta egyik kedves vakteszter kollega, aki úgy fest,nem csak a kóstolásnál vak, bár még eleddig ezt…..
Március 5-6. Zirbitzkogel (Seetaler Alpen, Ausztria) A rendezvény a sítúrázás iránt érdeklődők találkozója is.Megközelítés egyénileg: Budapest – Kismarton (Eisenstadt) – Semmering – Bruck an d. Mur – Zeltweg – Obdach – Alpengasthof Sabathy…..
Hello,Nem átallottam egy blogot létrehozni, olyannyira bízok a vaktesztjeink sikerességében. Remélem, hogy ez a megoldás könnyebbé és átláthatóbbá teszi a kommunikációnkat. Lehet élménybeszámolni - emlékezni, pontokat vezetni - feleleveníteni, illetve adatbázist szerkeszteni a…..
 Idén leszáll közénk az immáron ötödik alkalommal megrendezett ReelRock Film Tour, az extrém sport világát szakavatott őrültségein keresztül bemutatni kívánó kisfilmek eseménye.  A filmeken látható fiatalok emberfeletti teljesítményeket visznek véghez, ami valljuk…..
balega 2010.11.30 19:47:24
@frks: bocs, de csak a haverom nézi ezt az oldalt...
nem vmi perfekt a németem, de sztem a linked a könyvre vonatkozik. ÉS mivel nem jó a németem, azt kihagyom (persze emiatt szégyellem magam).
sztem ez a film:
www.amazon.de/Mount-St-Elias-Gerald-Salmina/dp/B0049EXU1O/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1291142542&sr=8-1
és, ahogy én fordítom, 2011-04-07-én jelenik meg.
de ha a Jézuskád tud hozni, nekem is, nekem is!
Itt van az ősz, itt van újra. A legtöbben ilyenkor a nyarat siratják, vagy hisztiznek a rövidülő nappalok miatt.A sítúrázás fertőzöttjei viszont ilyenkor egyrészt a kondijuk fejlesztésére koncentrálnak (van, aki eszelősen), másrészt felszerelésre vadásznak.Ez utóbbihoz nyújt…..
„Még soha életemben nem éreztem olyan fáradtságot, mint amikor az 1-es táborból lefelé jöttünk... A magasság miatt rosszul aludtam, a terep pedig több volt, mint kellemetlen” – írja a Himalájából, Erőss Zsolt csapattársa, Kollmann András, az extrem.hu…..
balega 2010.09.17 09:17:22
@yyy9: sztem nem mindenki olyan koránkelő, mint te.
igazad van, a blog szerkesztői főleg az értelmes kérdésekre igyekeznek válaszolni. nekem a tiedre is szabad. íme:
NEM
B-oldal TOP1 házistúdió EVÖR 2010.08.23 07:47:00
Foglalkoztunk már házistúdiókkal, de ez az alábbi videó számomra a non plus ultra. Ez nem a Kasza Tibi-vonal, ez itt kérem igazi live act, "mindenhangszerenjátszás" és ráadásul EGYBEN van a dolog. Persze valaki ezt mind meg tudná csinálni, csak SZOBÁJA nincsen.....
 A svájci Ueli Steck 2008-ban felállította az Eiger északi fal és a Grand Jorasse szoló megmászásának időrekordját, majd 2009-ben hozzácsapta még a Matterhornt is. Jól néz ki, csak kicsit lassú: ..
Fókablog Haute Route Day Zero 2010.04.12 07:00:00
Elkezdodik az ut!   Kora reggel irany Argentiere. A szukseges csokik, aszalt gyumolcsok, almaszirupok es tartalek elemek beszerzeset kovetoen felvonoval a Grand Montet-re jutunk fel. Innen a szabdalt felszinu Argentiere gleccser keresztezesevel jutunk esti szallasunkhoz, a Refuge d'…..
Fókablog Napló: Hochschwab 2. nap 2010.03.14 18:25:00
 Mottó: Weather is the mother of avalanches, and when Momma ain't happy, aint' nobody happy. (Bruce Temper: Staying alive in avalanche terrain) Nos az idő nem javult, viszont inkább rosszabbodot egy kicsikét. A környékbeliek által ajánlott egyetlen, biztonságosnak mondott, útvonalat…..
Fókablog Gyömbér, freeride 2010.02.22 16:43:00
A tegnapi lesiklásunkkal kapcsolatban hadd idézzem az Ismeretlen Túrasíző egyik idevágó költeményét: Szök a remény (Vogon daktilusok) Írta Ismeretlen Túrasíző verse Beléndek-szaggata héjon vörösbe málló izzadás! A tépett televény mélyébe zuhanó Kecsessen iszápodó,…..
Fókablog Schneeberg- a vihar hegye 2010.02.01 11:07:00
 A mindenre elszánt, vakmerő hegymászók akkor még nem sejthették, hogy milyen elemetáris erejű megpróbáltatások várnak rájuk. Ugyan kondíciójuk csúcsán voltak, felszerelesük teljes mértékben kifogástalan volt, mégis meglepetésként érte őket az, amivel a…..
Na mire jó az oeav-tagság (biztosítás)? pl erre: "szállította az osztrák mentőszolgálat a legmodernebb kocsival"Tessék biztosítást kötni, ha külföldre mész sítúrázni!  mti 2010. január 5., kedd 12:04Hazahozták a Szlovákiában balesetet szenvedett magyar…..
 És ettől előtörnek az előző szezon emlékei. Szentimentálisan alterálódott pszichénk felidézi a sok élményt. Megjártuk az Alacsony-Tátra gerincét, sokszor viharban, emlékezetből ismerve az irányt, kapaszkodtunk fel a Gyömbérre, végig túráztuk a Magas-Tátra keleti…..
balega 2009.10.15 11:03:33
Mi, akik sokat megfordulunk lavinaveszélyes területeken, azt hiszem igen gyakran gondolunk arra, hogy milyen élmény lehet elsodortatva lenni, eltemetődni. Tartunk is tőle, de valahol lelkünk egy eldugott zugában izgat is minket, hogy milyen az ellenfél. Az alábbi video nyújt némi…..
off-piste Az első csúcstámadás 1996.02.14 14:11:00
illetve talán nevezzük kurucz-expedíciónak.Ekkor még nem voltunk meggyőzve a túrasí-felszerelés szükségességéről (sőt, gőzünk nem volt, hogy létezik), de mindenképp oda akartunk menni sízni, ahova más nem. A feljutás se volt olyan fontos, mármint, hogy megküzdjünk érte,…..
off-piste Rajt! Vajh miért? 1988.04.23 16:33:00
Először 10-11 évesen túrasíztem. A (sí)edzőnk úgy gondolta - hosszas könyörgésem után - hogy legfiatalabbként elindulhatok a Chopok - Certovica gerinctúrán a többiekkel. Vostok! YEAH!A normál felszerelés szépségei, és az akaraterőm fejletlensége bizony könnyeket…..