Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Parasztlány

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Despota!   Elég régóta olvasom a blogot, de most sajnos nem olvasóként kereslek téged. Van egy történetem, amit szeretnék megosztani veletek, ha gondolod tedd ki mhterrorra.   Pincérnőként dolgozok egy budapesti indiai étteremben. Hosszú hónapokig könyörögtem, hogy…..
Parasztlány 2011.01.21 13:47:54
@M11an:

REmélem, lesz majd egyszer egy legalább 150 kilós főnökasszonyod, aki jó párszor hanyatt dönt, és bevezeti magának a lomposodat, te meg nem mondhatsz majd fel, mert nincs más lehetőséged.
Azonnali kezdéssel !OTTHON VÉGEZHETŐ MUNKÁK ! AJÁNDÉKTÁRGY KÉSZÍTÉS , HÍMZÉS , GOBLEIN , BORÍTÉKOLÁS , PLAKÁTRAGASZTÁS , KÉRDŐÍVEZÉS , SZÓRÓLAPOZÁS .... VALÓS SZERZŐDÉSES MUNKA !!!! jelentkezni : bedolgozasok@citromail.huFeladó: VandaFeladva: 2010-04-14…..
Még mielőtt valaki komolyan azt hinné, hogy a fiataloké a jövő, hadd osszam meg mindenkivel az én történetemet, röviden: Elvégeztem az egyetemet. Mérnöki diplomát szereztem. (Amolyan “egyéb mérnök”, tehát nem kifejezetten gépész kategóriában). Gyakorlatilag szóba…..
Parasztlány 2010.05.12 12:51:05
@Dike: Lehet, hogy Te még nagyon fiatal vagy, és nem tudod, hogy a világ így működik?Mellesleg, ha nem lenék életképes, az már kiderült volna, ez esetben a föld alatt volnék.:)
Parasztlány 2010.05.13 12:18:57
@Dike: Igen, ha pasi vagy, akkor meg főleg.
Ha nem ismeretség, akkor ott röfögtek a malacok az asztal alatt. Ritka az ilyen.
1 és fél évig voltam munkanélküli. Diplomás vagyok, 1 felnőtt gyerek anyja. Van férjem is. 23 év munkaviszony, ebből 3 év gyes a többit ledolgoztam. Képzettségnek megfelelő és nem megfelelő munkakörökben. Naponta több helyre elküldtem önéletrajzomat, nem válogatva a…..
Parasztlány 2010.03.22 16:03:39
@Iridium: Először is, köszi az ötletet. Gondoltam rá én is, de az az igazság, hogy az egyik helyen(még, amikor nappalin tanultam), igazából nem láttam sok hasznát a gyakorlatoknak, mert úgymond, külső szemlélője voltam az eseményeknek, a másik helyen(ez fizetős, esti képzés volt), elő volt írva, hogy x óra gyakorlat, aztán aki bement rá, az ott volt, aki nem ment be, annak meg beírták, hogy ott volt.És a vizsgán átrugdostak mindenkit.
Egyik ismerősöm 32 éve tanít egy általános iskolában. Múlt héten egy hirtelen a fülébe kiabáló gyerek fejére ütött a naplóval. Eddig ezt nem tette, még soha nem volt fegyelmi büntetése. Tegnap kirúgták. Az igazgató és a jogásza két papírt rakott elé, az egyik fegyelmi…..
Parasztlány 2010.02.24 15:38:13
Talán olyan is van, akinek jó tapasztalatai vannak
a tanárokról az ő iskolás idejéből, de olyan szerintem több van, akinek rossz. Ilyen vagyok én is. Az általános iskolában, ahova jártam, történt pár említésre méltó dolog. Például az egyik tantárgyból kizárólag csak ötös osztályzatom volt, aztán évvége előtt mondta a tanár, hogy akkor hajlandó megadni az ötöst, ha felelek érte. Ez a tanár volt az, aki, ha "olyanja" volt, rögtön egyest adott a hiányzó házi feladatért, ha "olyanja", volt, (és ha éppen a kedvencéről volt szó), akkor meg még egy ejnye bejnye se.
Aztán amikor alsós voltam, a barátnőmnek akartam egy cukrot adni, ezért kimentünk a folyosóra, a kabátomhoz. Láttuk, h jön a tanár, ezért gyorsan visszafordultunk. A tanár meg azt mondta, senki nincs a folyosón, ezek meg futnak, mint az őrült. Ezért aztán vegyék elő az ellenőrtőt, beírást kapnak. A beírás így hangzott: Többszöri felszólításra nem engedelmeskedtem. Ezt mondjuk máig nem értem.
Aztán ott volt "anyuci pici fia", aki az anyja tanította tárgyból ötös volt(de félreértés ne essék, csak míg az anyja tanította), aztán, amikor elkerült középiskolába, ott meg megbukott belőle, és osztályt is ismételt. Ugyanez a tanár egyszer a röpdolgozatokat előttünk javította, az egyik számolásos feladatot, ami nem volt nehéz, jól megoldottam, a tanár áthúzta, és ott, előttem elmondta a jó megoldást, ami hajszálra egyezett azzal, amit én írtam. És kettest kaptam rá.
Részt vettem egy egész nívós levelező versenyen, aminek a feladatai nem voltak benn a tananyagban. emiatt megkérdeztem a tanáromat, hogy ez hogy van. Ő, ahelyett, hogy segített volna, röhögött, és azt mondta, hát még ezt se tudod? Nem, nem tudtam, mivel nem tanultuk.
Aztán, szóban feleltem, és halvány lila gőzöm nem volt semmiről, egyest kaptam rá(ez teljesen jogos), amikor másik osztálytársam felelt, ő se tudott semmit, a tanár azt mondta neki, üljön, le, szégyellje magát.
Aztán, az egyik tankönyvünk nem érkezett meg a többivel, de a tanárunkat ez nem zavarta, azt mondta, szerezzünk, és addig is feleltünk. Természetesen én. A tanár mondta, hogy hát jobb is lehetett volna. Igen, meg könyv is lehetett volna. Ugyanő mindig meghajtogatta a naplót, hogy nálam nyíljon ki, mert ahol kinyílt, az felelt. Amikor egy fogalmazásomban leírtam, hogy a tanárok többet foglalkoznak bizonyos tanulókkal, volt pofája megsértődni, és azt mondta: Jól van, akkor majd foglalkozunk veled is. Most majd minden órán felelsz. (De persze nem volt olyan okos, hogy erre emlékezett volna)
Aztán: Egyik testnevelés órán strandra mentünk.Ez a mi tornatanárunk szemében az osztály a "Szilvikét" jelentette, akinek akárki hátsójáig elérő nyelve volt. Emiatt aztán jó tanuló is volt. nos, a strand előtt a tanár nem kérdezte meg, ki tud úszni, ki nem tud. Én nem tudtam. Tanár leült, valami papírokat lesegetett, ezalatt a fiúk engem beledobtak a mély vízbe, és ha az egyik osztálytársam ki nem húz, akkor lett volna egy szép temetés, meg egy ronda halott. :(
Továbbá, elég volt, hogy az egyik kis nyalifali miután témazárónál beteg volt, utána elnyafogta a tanárnak, hogy ugye tanárnéni nem írom meg a dolgozatot? Nem írta meg.
Még: Időre meg kellett tanulni adott tantárgyból adott anyagot, de az utolsó percben a tanár beszedte a könyvet, amiben a megtanulandó volt. Aznap osztotta vissza, amikor feleltünk belőle. Amikor mondta, hogy de hát nála volt a könyv, felháborodott, lecseszett, és egyest adott.Amikor fogadóórán az anyám szóba hozta neki ezt a tényt, utána lévő órán az ujját felém nyújtva ordibálta, hogy ne merjem azt mondani, hogy nem tudtad megtanulni, mert a többi is megtudta tanulni, csak te nem. Nos, én nem, mert adott időre kellett, és mint ilyen, korábban nem voltam hajlandó nekiállni, mivel nem korábbra kellett, hanem x időre.
Mindezt összegezve elmondható, hogy errefelé azok a jó tanulók, akiknek valamelyik szülője tanár, vagy jól tud segget nyalni. Szomorúnak, és elkeserítőnek tartom, hogy a tanárok eltűrik, még kimondatlanul buzdítják is ilyesmire a tanulókat, hogy tanulni, tudni, küzdeni nem kell, csak nyalni, és akkor majd jön az ötös is. Szerintem a tanároknak az ilyen "nyaligyerekeket" azonnal le kellene oltani, megmagyarázni nekik, hogy ennek nem ez a módja, vagy nem odafigyelni a seggnyalókra. Így majd azt tanulja a gyerek, hogy munkahelyen sem kell dolgozni, ott is elég, ha elvan, és jól nyal. Továbbá nem beszélve arról, hogy a többi gyereknek milyen elszomorító, dühítő, és későbbi lelkivilágára is káros, ha azt látja, hogy a tanárok nem a tanulást, hanem a valagnyalást szeretik. Ez az egyik legbiztosabb módja annak, hogy elvegyék a gyerek kedvét a tanulástól.
Tisztelt Cím!   Magam is a munkanélküliek táborát gyarapítom, és tapasztalom, milyen nehéz állást találni. Több szakmám is van, de gyakorlatom nincs, márpedig mindenhol azt kérik. Kíváncsi lennék, a nagyokosok mit mondanának, ha megkérdezném, ugyan honnan lenne gyakorlatom,…..
Parasztlány 2009.10.29 10:35:28
@Strici: De nem nagyon vagyok tenyeres talpasnak nevezhető!:)))
Parasztlány 2009.10.29 22:10:24
@Animacs:
Hát, örülök a szerencsédnek, velem sajnos még nem esett meg. :)
Parasztlány 2009.10.29 10:32:08
@trudika: egy ottlévős állásra pályáztam, mint foglalkoztató. A főiskolán a gyakorlatot is ilyen helyen töltöttem, ki merem jelenteni, hogy semmit nem csinálnak.