Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Inpu

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Zsiga Marcell bizonyít 2012.02.16 11:05:00
Na, ennek nagyobb  sikert jósolok, mint dajcstomi Twitter-oldalának:   A fideszdroidok magyarázatát, miszerint ez tuti csak kamu/lejáratás/provokáció, üti a második bejegyzés. Ilyet csak és kizárólag egy ostoba, pökhendi, valóságtól elrugaszkodott politikus írhat. Vagy az,…..
Kedvenc Viktorunk már nem csak nekünk tartogatja szellemi sziporkáit, hanem külföldi sorstársait is szórakoztatja velük. A kettős beszéd csillió danos nagymestere újabban nem fárasztja magát a helyszínekhez és hallgatósághoz igazított szófordulatokkal, a Központi Ideológia…..
Inpu 2011.11.12 11:13:02
@ratman_: ratman_ 0 bejegyzést írt és 350 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban

ez nem beböfögés a pálya széléről?
Inpu 2011.11.12 11:42:03
@wanekus: javagyúgymostmárértem! :-))
Azok kedvéért, akik még nem ismerik, a sztorit nem mesélem el, bár Saramago rögtön az első fejezetben lelövi a poént, és egy festmény meglehetősen körülményes leírása közben elárulja a címszereplő halálát, – ez a leírás valami olyan hermeneutikai izé, amely…..
A témához nagyon értek, mert ismerem a vonatkozó szakirodalmat, pl. dr. Torgyán József dr., földművelés és vidékfejlesztési miniszter dr. másfél órás előadását: Keresztény hitvilágunk a mezopotámiai ásatások és a kumráni tekercsek tükrében címmel, továbbá dr.Grespik…..
Hogy mi történt pontosan péntek este Kairóban, az Egyiptomi Múzeum épületében, attól tartok, sohasem fogjuk megtudni. Amit a szórványos hírekből egyelőre tudni lehet, az hogy miután a rendőrség a tüntetők nyomásra elhagyta a Tahrír teret, több fosztagató hatolt be az…..
Inpu 2011.01.31 20:44:40
@bloggerman77:
"Tegnap meg az volt bebizonyosodva, hogy a Mubarak-rezsim szervezte a rablást..."

Ez a vélemény ma is áll, amennyiben a kormányhű, lojális rendőrsé embereit a rezsim részének tekinted. Mondjuk, protestáló ellenzékinek bajosan mondhatnánk...

"A képeken látszik, hogy pozdorjává zúzták a szobrokat - aki lopni akar, az nem összetöri, igaz?"

Nem, a képeken annyi látszik, hogy a tárgyak többségét szétdobálták vagy talapzatáról letörték, a tárlók üvegeit pedig bezúzták. Wafaa el-Saadik, a Múzeum korábbi igazgatója, majd később Zahi is részletesen beszámolt az elkövetők kilétéről és az épületen belül történtekről. A fosztogatók aranyat kerestek, de elébb teljesen rossz szárnyba hatoltak, és csalódottságukban arra ugrottak, amit éppen értek. Ha minden igaz, a Tutankhamun-kollekcióra már nem maradt kellő idejük, így is az egyiket még bent érték tetten.
Inpu 2011.02.04 17:59:06
@buvarkund: írtam a Múlt-Kornak az ominózus nyilatkozattal kapcsolatban, és némi korrigálás kívánkozik ide.
1) Az írás nem a Washington Post-ban, hanem a Wall Street Journal-ban került közlésre.
2) A "furcsa" nyilatkozat nem Hawass-tól származik
3) Az eredeti angol szövegben messze nem ez szerepel, a magyar parafrázis hibás. A publicisztika szerzője azt boncolgatja, hogy vajon a nyugati gyűjteményekben nem lennének-e nagyobb biztonságban az óegyiptomi tárgyak, s azzal fejezi be, hogy való igaz, hogy a fáraónikus emlékek Egyiptom földjéhez tartoznak, s az egyiptomiakon múlik, hogy mihez kezdenek vele. Megőrzik vagy elpusztítják őket.
A két passzus azért nem ugyanaz.
Ha valaki, hát én nem szívelem Hawass-t, de egy ilyen kijelentést még tőle is erősnek tartottam volna. :-)
Inpu 2011.02.05 10:22:48
@buvarkund: :-)))
Ez egy vitaposzt lesz - talán először a blog történetében. Sajnálatos módon válság van, nekünk meg termelni kell a GDP-t, és mint azt megfigyelhettétek, időnként kimarad egy - egy frissülés. Igyekszünk, hogy ez ne így legyen. Mi a f.. van? Ma egy hajmeresztő interjút olvastam…..
Az Al Ahram nevű vezető egyiptomi napilap szeptember 24-én tette közzé azt a hírt, amely rögtön felkavarta a világsajtót: egyiptomi régészek azt állítják, hogy az Egyiptomi Múzeum pincéiben eddig beletározatlan tárgyak között olyan fáraó kori pénzekre bukkantak, amelyek a…..