Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ford_Prefect_

43 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérkeztünk a női álomcsapathoz, aminél ismét nehéz dolgunk volt. A cikk szerzőjének ez különösen kedves csapat összeállítás volt, de annál nehezebb, hiszen a női bajnokság a "szíve csücske". Valahányszor úgy gondoltuk, ennél jobb csapatot nem tudunk összerakni,…..
Úgy döntöttünk, felelevenítjük a blog egyik régi rovatát, és vállalva a tűz-, víz- és szidalmazó kommentözönt, amit általában az ilyen cikkek után a nyakunkba kapunk, összeválogattuk idei álomcsapatainkat. Hosszú beszélgetés előzte meg ezt a cikket, mind elmondtuk a…..
Hosszabb szünet után szerkesztőségünk egy nyári kupa beharangozójával jelentkezik, amelyet Komáromban rendeznek meg. Elődként a nagy sikerű Húsvét Kupát említhetjük, bár az a hölgyeknek szólt, míg most ez férfi csapatokat mozgat meg. A helyszín "természetesen" a…..
Több forduló összevont összefoglalóját böngészheti át a kedves olvasóközönségünk. Az utóbbi pár hétvégén voltak nagy verések és szoros küzdelmek egyaránt. Volt, ami papírforma lett, volt, ami meglepetés. Lássuk hát a meccseket!  18. forduló: Szent-Györgyi ARES BMHC…..
Itt a rájátszás első hétvégéje, a Play-off elkezdődött, már csak az ország négy legjobb csapata van versenyben. Rögtön egy döntővel és bronzmeccsel felérő meccspárral kezdünk, hiszen az alapszakasz éllovasa és a 2. helyen végzett címvédő játszik, és a dobogós Szolnok, a…..
Ha érdekel, mire utal a cím, kattints a tovább-ra! Kicsit késve érkezik cikkünk, mert e-mailekre vártunk, de azok csak nem jöttek, vagy a mi hibánkból (régi e-mail címek), vagy nem tudjuk miért, de most már mindenképpen feltesszük a cikket. A kicsi Dávid... olyan gyorsan…..
A 18. fordulós beharangozóból kimaradt ez a mérkőzés, mert csak vasárnap tudatosult bennünk, hogy a 14. fordulóból elmaradt meccset most pótolják, így külön cikkben kell írnunk a találkozóról.    IBK Cartoon Heroes - Eszterházy-MEISE Április 06. 20:00 , Eger ,…..
Az elmúlt két hétben az univerzum erői összefogtak ellenünk, és megakadályozták a női bajnokság cikkeinek megjelenését, de most végre kedvező a csillagállás, így újra jelentkezünk a 18. forduló beharangozójával, amely az alapszakasz utolsó köre.   Szent-Györgyi ARES…..
Hölgyeim és uraim, a szorítóban a 15. forduló! Gondolhatnánk, hogy ez a kötelező győzelmek és sima meccsek hétvégéje, de láttuk, hogy születtek idén már meglepetések mind a tabella alsó, mind felső részén. Miért ne történhetne olyankor, amikor a tabella két fele játszik…..
Rövid kis szösszenet a 14. fordulóról, amiben a Debrecen meglepte a Neumannt, a Szolnok kiosztott egy hatalmas verést, az SZPK pedig nagyon fontos két pontot szerzett Szombathelyen.     White Sharks HC - Szolnok Cannibals FK 3-22 (1-5, 0-4, 2-13) Nos, a 3 lőtt gólt a hazaiak…..
Hosszú hétvége, nemzeti ünnep, minden párt tart külön "nemzeti" megemlékezést az egységes magyar nemzet nevében (elnézést, de ez annyira szúrta a csőrünket, hogy le kellett írni), és nem mellesleg a női bajnokság 14. fordulója. Ez valószínűleg nem lesz a nagy…..
  Úgy gondoljuk, a felhozatalhoz nem kell sokat hozzáfűzni, egyszerűen csak annyit: IGEN!:) A fellépők közül 1-2-t szeretnénk kiemelni, teljesen szubjektívan, a teljeskörűség igénye nélkül. Az esemény 2010. május 21-23. között Csillebércen lesz. A 3 napos bérlet ára 12…..
A tovább gomb után kicsit Palik László stílusára hajazva található meg egy érdekes forduló összefoglalója. Lehet szeretni, nem szeretni, de kétségtelenül eléggé karakteres figura ahhoz, hogy egy egész stílust építsünk rá, persze a saját szájízünk szerint formálva.…..
Eljött az idő, el kell kezdeni elosztani a helyek végső sorrendjét. Ennél parázsabb fordulót kevés más sorsolással lehetne összehozni, talán csak akkor, ha az első a másodikkal, a harmadik a negyedikkel játszana és így tovább. Eljött az idő, amikor már nem lehet hibázni,…..
Előbb készült el a beharangozó, mint az előző forduló összefoglalója, és mint megszokhattátok az utóbbi pár hétben, ez is az utolsó pillanatban. De vágjunk bele, és nézzük meg, milyen mérkőzések várnak ránk a női bajnokságban ezen a hétvégén.     IBK Cartoon…..
Tudjuk, hogy vannak elmaradásaink a beszámolókat illetően, de úgy döntöttünk, ezek elmaradásáért elnézést kérünk, és tovább lépünk a pótlásuk nélkül, és igyekszünk visszaállni a megszokott ütemtervre. Térjünk hát rá a hétvégi programra!    …..
A győzelmet nem kell megmagyarázni, tartja az ordas nagy sportközhely. Nem is habozik senki előrángatni ezt a frázist a megfelelő szituációkban, és emiatt sokszor átsiklunk a lényeg felett. A győzelmekből ugyanis éppen olyannyira lehet tanulni, mint a vereségekből, de utóbbiakkal…..
Ford_Prefect_ 2010.02.08 15:12:58
Kiegészítés a cikkhez:

Lapzárta után kaptunk két beszámolót a 2020-as vb selejtezőkről, két alternatív jövőből:

Alternatíva 1:
2020. február 8., Baku, Azerbajdzsán
Grúzia - Magyarország 8-4
Burkina Faso - Magyarország 5-6
Antarktisz - Magyarország 7-2

Fiaink remekül helytálltak a vb selejtezőkön, hozták a kötelező győzelmet az afrikai csapat ellen, és bár a grúzok remek taktikai felkészültségükkel megvertek minket, de a következő selejtezőkön biztos jobbak leszünk. Játékosaink a maximumot nyújtották, viszont taktikailag nem voltunk elég felkészültek. Antarktisz válogatottja legyőzött minket, de ellenfelünk csupa honosított játékossal játszott. Gyakran éri őket kritika, amiért csupán 1 antarktiszi születésű játékosuk van, Jack a császárpingvin.
A kötelezőt hoztuk, de legközelebb biztos jobban sikerül a szereplés. Nem baj, SZÉP VOLT FIÚK!

Alternatíva 2:
2020. február 8., Varsó, Lengyelország
Lengyelország - Magyarország 4-6
Lettország - Magyarország 7-5
Franciaország - Magyarország 3-7

Csapataink a Lettország elleni mérkőzést leszámítva szépen tudták alkalmazni a formációkat és az előre megbeszélt taktikát.A lengyelek ellen szövetségi kapitányunk remekül nyúlt bele a meccsbe, a teljes támadási stílusváltás pár percre megbénította az ellenfelet, és mire észbe kaptak, három gólt rámoltak be csatáraink. A mérkőzés végig kiegyenlített volt, és valószínűleg ez az edzői húzás nyerte meg. Sajnos a lettek még előttünk járnak, és edzőjük felkészítette őket, hogy tudnak ellenünk hatékonyan védekezni, és a lett mester többször is jól nyúlt bele a mérkőzésbe. Nagy küzdelemben végül alul maradtunk. A franciák ellen hoztuk a győzelmet, és végig az történt a pályán, amit mi akartunk, bár az utolsó 10 percben csapatunk már nem erőltette annyira a góllövést, és az 500 fős magyar szurkolói delegációt szórakoztatta látványos megmozdulásokkal. A mérkőzéseken több híresség is jelen volt, Vadócz Bence például gyermekei és nemrég született unokája társaságában tekintette meg a mérkőzést.
A csoportbeli eredményünk pótselejtezőre jogosítja fel csapatunkat, amit az észtek ellen vívhatunk majd. Csapatunk megkezdte a felkészülést a két hét múlva esedékes meccsre.
SZÉP VOLT FIÚK!

Mindkét alternatíva megvalósulhat, attól függetlenül, hogy játékosaink technikailag nem rosszak, sőt már most vannak még nemzetközi szinten is nagyon jók közöttük. Az elsőhöz csupán annyit kell tennünk, hogy nem változtatunk semmin és kivárjuk, amíg a floorballal újonnan megismerkedő nemzetek sorban beérnek minket, a másodikhoz viszont sok tanuláson és munkán át vezet az út.

Ahogy a cikkben is említettük, célunk nem a személyeskedés, vagy bárkinek a sértegetése, hanem az, hogy felhívjuk a figyelmet a hiányosságokra.
A tabella első és utolsó két-két helyezettje csap össze ebben a fordulóban. Nagy szerencsénkre, az éllovas a második helyezettel játszik, míg az alsóházban kiesési rangadót láthatunk (láthatnánk, ha lenne hova kiesni), így izgalmas mérkőzéseket láthatunk majd a hétvégén…..
Előrehozott fordulót tartanak a hétvégén a női bajnokságban, így a 9. forduló után most a 17. következik. Erről egy Monthy Python jelenet sejlett fel a szemünk előtt... "A tél tavaszba fordult. A tavasz nyárba. A nyár ismét télbe, a tél pedig átugrotta a tavaszt és a…..
Túlélve a beigli-mérgezést és a karácsonyi plusz kilók lerakódását, nekem jutott az a megtisztelő feladat, hogy kis késéssel, de töretlen csodálattal foglaljam össze röviden a 2009. évi női világbajnokság magyar szereplését. Floorballer és Bernard kollégáim már írtak…..
Lassan bekerülnek az utolsó ruhadarabok a táskákba, összekapcsolódnak az utolsó telefonhívások, megérkeznek az utolsó bátorító üzenetek, e-mailek mielőtt a repülőgép felszáll, hogy néhány embernek egy álma váljon valóra: képviselni a három-szín lobogót és milliónyi…..
A svéd szervezők igazán kitettek magukért, és még a zeneszerzőket is mozgósították: először a floorball története során egy világbajnokság saját himnuszt kapott. És ráadásul nagyon jól is sikerült. A tovább után meghallgathatjátok. Time for the Game - WFC 2009 Anthem…..
Elnézést kell előre is kérnünk a rövidségért, de mostanában nem sok időnk van a cikkekre, most extra rövid előzetest olvashattok, amit tulajdonképpen a Gömb tippje tesz ki.      Szolnok Cannibals FK - Szent-Györgyi ARES BMHC November 29. 16:00, Szolnok, Tiszeligeti…..
Az elődöntőbe jutás a tét a női Magyar Kupa hétvégi fordulójában. A párosítások közül kitűnik a döntőnek is beillő komáromi szuperrangadó. Egy mérkőzés eredménye már most eldőlt (és még csak nem is valami szaftos bundabotrány miatt) másik kettőn pedig  annyira…..
Ford_Prefect_ 2009.11.21 09:21:36