Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eomer

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kőbányai Illatos Csirke büfében ebédeltem, kell néha egy kis kacsanyelv és disznóköröm a tésztaleveshez. Visszafelé a Dózsa György úton ért az első terelés: belefutottam a rendvédelmi dolgozók szakszervezeteinek monstre tüntetésébe. A demonstráció céljaival kapcsolatban…..
eomer 2011.05.07 22:05:24
@LBL: Nem tudom mért vagy ilyen ellenséges az összes rendőrrel szemben.(talán korábban te magad is jelentkeztél de a csökkenő követelményszint ellenére is sikertelenül...) ÁLTALÁNOSÍTANI NEM SZABAD! Minden szakmában vannak idióták és rendes emberek is. Sejtem hogy te a sajátodban hová tartozhatsz...
Kívánom neked hogy ha egyszer majd betörők reszelik a torkodat akkor a helyszínre küldött rendőrök emlékezzenek rá hogy viszonyulsz hozzájuk.
eomer 2011.05.07 22:07:36
@magyar_ellenállás: De igen a mai magyar rendőrnek a tisztek elvárása szerint mindenhez kell érteniük készségszinten. Szó sincs szakosodásról.
Átmentem a piroson. Megállított a rendőr, meg akart büntetni, majd kezdődött az alkudozás. Alkudjon ön is, ha van érzéke hozzá! Van értelme! Vélemények az azonos című írásunkról...
  Mit mond a rendőr, ha külföldit állít meg? És hogyan? Problémahalmaz idehaza és Szlovákiában, bónuszként praktikus kifogás-szótárral. Vélemények az azonos című írásunkról...
eomer 2009.09.30 16:12:05
Nekem testközeli élményeim vannak az itt leírtakból mivel jómagam is rendőrként tengetem a napjaim és a munkaidőm nagy része autó lakarikázással telik.
Hogy mért kell közúti ellenőrzés? - Mert ezzel a módszerrel el sem hinnétek milyen sok körözött személyt és autót, illegális migránst, lejárt vagy hamis forgalmis kocsit lehet találni. És ha ebből van eredményesség akkor a parketta vállaposok még jobban ezt erőltetik.(sajnos sokszor a járőrözés terhére is...)
Akinél minden rendben van kb. 2 perc mulva mehet tovább. De ha valaki már megállításnál köszönés helyett bunkózással kezd akkor ne csodálkozzon hogy akár fél órát is ott rostokolhat.
De pl. idős házaspárt vagy kisgyerekkel nyaralni utazó családokat egyből tovább intünk vagy meg sem állítjuk. Viszont éjjel sötétben nem látod a rendszámot és hogy ki/kik ülnek a köcsiban ezért találomra állogatunk.
Ha valakinek öreg szakadt koszos kocsija van és a kinézete pedig egy börtöntölteléké (jaj most remélem nem kezd el senik rasszistázni...) akkor nem meglepő hogy alapos ellenőrzés alá van vonva. + ha csinos és lengén öltözött nő az illető.
Hogy mért kell a forgalmit, zöldkártyát stb. magával hordania mindenkinek? Mert ha felmutatod én megnézem majd ha rendben visszaadom = 1 perc. De ha nincs nálad akkor kénytelen vagyok lekérdezni az operátorral az adattárakból egyenként mindent ami hiányzik. = akár 10-15 perc.Ennyi.
És igen sajnos van jónéhány alapból bunkó kollégám aki nem lenne a testületbe való.
Nyelv: én beszélek angolul és németül + megértetem magam szlovákul, csehül, lengyelül, románul, bulgárul, ukránul, szerbül, horvátul,szlovénul (ugye a határőr múlt). De ez az itteni kollégáim jelentős részére is igaz.
Egyébként a szlovák rendőrökről nekem is lesújtó a váleményem: pl. gyanakodva beszélnek velünk, túlteng bennük a nemzeti érzelem (Malina Hedviget simán le kurvázzák, és kikérik maguknak ha Pozsonyt mondasz Bratislava helyett, velük nincs meg a kollegalitás.
Remélem most egy kicsit más megvilágításba kerülnek a dolgok.