Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tarokk

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megvan a helyszín és a kezdési időpont. Helyszín: Leövey Gimnázium színházterme (9. kerület, Vendel u. 1. - Klinikák metrómegállónál) Kezdés: JÚNIUS 28. (kedd) 18:00 Jegyár: 3000 Ft (jegyet csak a helyszínen lehet majd kapni közvetlenül a műsor előtt). ..
Kőhalmi Ferenc első lett a Grenchenben (Svájc) rendezett Internationales Zauberkongress 2010 rendezvény nemzetközi close-up versenyén. Nem akrámilyen neveket utasított maga mögé, ugyanis a második a svájci Amadeus, a harmadik pedig Alexander de Cova lett. Az díjakat az Eterna…..
tarokk 2010.04.25 13:17:01
Ahogyan nálunk a szkeptikus konferenciákon rendszeresen tesznek bűvészelőadást a konferencia "komolyabb" előadásai közé, úgy az egyre népszerűbb TED konferenciákon is egyre gyakrabban vesznek igénybe neves szakembereket a részvevők szórakoztatására. Az alábbi videóban…..
Holcz Gábor bűvész tanár és tanítványai: Csomós Dóra és Marosi István bűvészkednek a Mokkában abból az alkalomból, hogy 8 éve tanít bűvészetet az ISZTI-ben. Kárász Róbert és Demcsák Zsuzsa meg okosakat kérdeznek tőlük: ..
tarokk 2009.11.04 17:09:47
Megnézve ezt a pár percet az alábbiak jutnak eszembe:1. a bűvészkedéshez, mint szórakoztatóműfajhoz a közönségnek is meg kell tanulni megfelelően viszonyulni (viselkedni). Mire gondolok? Ha bűvészműsorban veszek részt, akár riporterként is, próbáljak meg rácsodálkozni a trükkre és ezt kifejezni tapssal, hanggal, arckifejezéssel stb. Ne én akarjak a középpontba kerülni, hanem legyek kiváncsi a művészi produkcióra. Persze ehhez kell hagyomány és ez nálunk, a bűvészet mellőzött műfajiságát tekintve, még nem alakult ki. Az óriási különbséget rögtön észre lehet venni, ha az ember akár francia, akár spanyol tv műsorokba ágyazott bűvészbemutatókat néz (mármint a közönség viselkedését). Félreértés ne essék, nem azt akarom ezzel mondani, hogy a közönség hibás bármiért is. Persze lehet, hogy az a baj, hogy a tv műsorok zöménél, ahol mostanában a magyar bűvészet megmutathatja magát, a közönséget csak a műsorvezető képviseli. 2. Érdekes, hogy arra volt idő, hogy a riporter bemutassa a golyós kehely trükköt (több, mint 1 percig), de Istvánt már a mutatvány elején sürgette, mondván mindjárt lejár az idő (kb. 20 egynéhány másodpercet kapott).
Egyébként az első fémpohár rögtönzött (ha az volt)bemutatása a műsorvezetőnő kérésére piszok jó volt.
Utolsóként: a képi szerkesztés nem kis kívánnivalót hagyott maga után a poharas trükknél, mert a megfelelő szögből mutatott közelit egy odahelyezett üvegpohár lehetetlenné tette, a többirészben pedig a kép egyfolytában közelített ill. távolított és a labdák megjelenését pont nem lehetett látni, mert épp távoli képet mutattak. Szóval: profi képi szerkesztés magas nézői élvezeti szint, amatőr képi szerkesztés alacsony nézőiélvezeti szint. Ezt Dóra már nem tudta befolyásolni.