Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csátonya

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves barátok, családtagok, ismerősök, ismerősök ismerősei, blog(ok) olvasói és mindenki, aki szurkolt nekünk: köszönjük a megtisztelő figyelmeteket, a buzdítást és szeretetet! Sajnos, ahogy a címből már kitalálhattátok, az Út végéről jelentkezünk. Az út végét pedig úgy hívják, Dolná Krupá, vagyis…..
Balátaim, lómaiak! Eljött az idő, hogy leszüreteljem az elmúlt hónapok során befektetett nem túl kemény munka édes gyümölcsét. Az alábbi meghívót kaptam a minap: július negyedikén hivatalos ceremónia keretében fogják átadni nekem a Vörös Mellényt. (Ez azt jelenti, hogy mostmáraztántényleg minden…..
Először is szögezzük le alapvetésként, hogy éjjel 1-kor hazafelé tartva az immár kellemesen kihalt és kellemesen hűvös Dohában Bob Marley-t hallgatni kerékpározás közben páratlanul nagyszerű dolog...
Távol a fikától Galéria II. 2012.10.06 20:15:20
A kapcsolódó blogbejegyzés, A másik Doha képgalériája. (A képek itt is elérhetők teljes méretben a kis képekre kattintva.) Kellemes nézelődést!..
csátonya 2012.10.08 20:49:48
Haliló! Könnyű azt mondani, hogy kommentoljatok, kommentoljatok - hm, na ja, míg te ott a keleti kényelemben bringázgatsz, alattunk biza pörög a mókuskerék! Ami lassan csak beindul alattad is, Jimek - reméljük, csak normál (keleti életvitelhez illő)fordulatszámmal, nem eme átkos nyugati civilizáció ámokfutásásos módján: az első heted "munkaritmusa" bizalommal tölthet el:)). Fotók szépek, nem is látszik rajtuk a nagy páratartalom - vagy van erre vmilyen szűrő a gépeden? A polár asszem nem erre van,vagy igen?
A városi képek után majd jól jönne pár a közvetlen környezetedről, a privát helyeidről, utcátok a sarki fűszeressel, lakás, konyhai csendélet, csak hog y még jobban el tudjunk képzelni:)
Továbbá (tessék,témaötlet..)mostmár jól jönne egy hosszabb bejegyzés a ..hm? - na miről is faggathat Tonyeszka téged? Hát a kajákról! Miket látsz, miylen illatokat érzel, miket fogyasztanak ott a környezetdben,és mi az, amit ebből a te nem épp világlátásra termett ínyed-pocakod elfogad? (Itt tegnap sárga-zöld vacsi volt, emlegettünk!!). Sárgulok az irigységtől, ha magam elé képzelem azt a sok ínyencséget, tahinit, humuszt, rengeteg zöldséges-fűszeres pempőt, magvakat-gabonákat,amiket ott (szerintem..) spontán eléberaknak az éhes vándornak - de majd tudósíts!
Közlekedésről írottak - hja, valamiért nem egy bringázóbarát környéknek tűnik Doha, Tyukinak igaza lehet:). Így a bringás kiruccanásod híre némi aggódással töltött el, az éccakai futkározásról nem is beszélve, de bízom benne, nem nyugati-keresztény kivagyiságnak, pusztán ártatlan őrültségnek tekintik az ottaniak, és Allahhal az élen vigyázni fognak rád.. Azért te is vigyázz, halóó!
Pusszantás a putinéből, és bocs a hosszú beírásért,nemvagyok otthon a blog-etikettben.. Integet:))
csátonya 2012.10.10 17:56:00
@T1GRIS: Hja, ezek szerint az a világ is globalizálódik.. Persze, a fotóid is ezt mutatják - egy antropológus számára (ami ugyan én nem vagyok), persze ez is nagyon tanulságos. Autentikusabb arab képekért és arcokért talán vidékre kell kiruccanni:)? Remélem, lesz alkalmad hamarosnan letesztelni! És köszike, jólesik, ha a nevemben is beleszippantasz majd annak a bizonyos óvárosi (?) ((- ez itt a szkepszis jele,már nem a szándékodra névze, hanem arra, hogy létezik ott egyáltalán ilyesmi)) piacnak a levegőjébe!
Amúgy melóhelyen van vmi újdnság? Mi zajlik veled? Tanfolyamok sora elkezdődött? Bocsika, de a Zusammenladbarkeits..-es írásra én asszem nem fogok reagálni, bár hősiesen és átfutottam azért:)) Kíváncsian követjük, hány helyes megoldás fut be..
Na, pussza a mostmár fűtésszezon-szagú horvát fővárosból!
Távol a fikától Hámlik a képem 2010.02.07 10:20:00
06/02/10 – Port Canaveral, FL Ma találkoztam a két legbalfaszabb utassal, mióta hajózom. Oké, az amerikaiak ugyebár legendásan hülyék, ezt már azelőtt tudja az ember, hogy idejönne, de még ezzel a felkészültséggel is sokkoló testközelből megtapasztalni a mindent elemésztő sötétséget...
csátonya 2010.02.08 18:20:41
Heló, te hámló képű, ideiglenesen hazánktól távol állomásozó! No, no, télvíz idején ilyen plázsokkal cukkolni a népeket, ejnye.. Úgy vigyázz, hogy menten küldök neked egy hóemberes képet! Ugyanis kimondottan neked gyártottunk Gittával szombaton egy háromosztatú (!) hóembert a frissen hullott hóból (csak mégsem tudom elküldeni,mert nincs meg a mobilom áttöltözsinórja.:((, te meg nem fogadsz mms-t..) Közben meg sajnálkoztunk,hogy szegény Jim, micsoda remek mókákból marad ki (kunc-kunc..) Meg témáztunk rajta, mekkora kurjongatásokkal fog a Jim lerohanni jövő télen az első hófödte reggelen a szabadba:))) Seggfej utasok - légyszi próbálj majd a hátralevő pár hónapban(!?, már csak mennyi?) vmi teóriát alkotni rá, hogy van az,hogy egy ekkora melák világhatalom,mint az USA létre tud jönni ilyen bugyita embertömegek hátán. Vag y épp ezért..? Szóval mi a titka.. Persze, vannak az embernek teóriái innen is a témára nézve, de hogy látod ezt te onnan, kvázibelülről..
Ja, és az előző posztodhoz akartam még pár jó szót szólni többször is idézett nővérkéd védelmében:), akit a jótékony mennyiségű hedonizmus ádáz ellenségének írsz ott le - de mostmár hagyom, legfeljebb azt hiszik akik nem ösmerik,hogy egy remetelakban tengődő, aszkézisre specializálódott kékharisnya szegény.. Ennek nevében most megyek és kiveszem a hűtőből az ebéd után megpucolt, jól lehűtött friss ananászszeeleteket, és körítem két nagy kanál cukrozatlan tejszínnel, nesze neked mahóbícs..
:) - na, csak hogy lásd, hogy a gyér jelentkezés ellenére mennyit emlegetünk! folyt köv. levélkében, pussz addig is!!
((És azért szép ez a kép, mókás lehet az árnyékában állni egy ilyen leszálló gépmadárnak. Ha lesz wallpaper-formátum, majd ha sok időd lesz, kérünk mink is belőle.)
11/12/09 – Sea Day – T-minus 23 days Mivel olyan hűdesok eseményről nem tudok mostanában beszámolni, hát beszélgessünk az időjárásról. Újabban (már két-három cruise óta) rendszeres lett az, hogy amikor Jacksonville felé vesszük az irányt egy-egy út végén, olyankor alig egy nap átmenettel…..
23/11/09 – Jacksonville, FL - T-minus 41 days Abból is leszűrhető, hogy a hajózás mennyire speciális világ, hogy itt egészen mindennapos, máshol jelentéktelennek számító apróságok válhatnak vízválasztójává pokolnak és mennyországnak. Mint ahogy Douglas Adams szerint a galaxisközi utazónak is…..
csátonya 2009.11.26 23:03:36
Szia, Jimek! De jó ilyeneket olvasni tőled, tetszik a manír, és az, hogy úgy tűnik a hangodból, talán túl vagy egy holtponton.. Szoszka ma későn jött haza (filmes szakkör.. - csak ki ne találja egyszer, hoyg videózni akar menni krúzerre..), és mondtam neki, hogy Jimbátyő megemlített a blogon,mire rögtön ide akart pattanni, hogy ír, de majd inkább holnap adunk rá teret, mert hulla fáradt volt egyébként. Nálunk öregeknél a szokásos gályarab-életmód, annyival megspékelve,hogy múlt héten hörghurutom volt meg egy rusnya szemhéjműtétem, boáá. Talpprobléma: bírd a tempót.. Igen, tök érdekes, hogy ha az ember kicsit kilép a szokásos mozgásteréből, alapvető dolgot kincset képesek érni. Mit nem adtam volna egyetlen nedves törlőkendőért Kréta belső tájain barangolva,amikor az egyetlen folyadékforrásom egy hatalmas, de baromi nehezen pucolható narancs volt, a kezemen meg hat kiló ragacsos kosz.
Más: milyen óra az, amire ennyire vágysz? Jellemző, tompaagyú amik, asse tuggyák ,mijük van..
Ja, és akartam kérdeni még a legislegelején, de mindig lemaradt: milyen "szobában", kivel vagy elhelyezve? Írtad,hog ynem egyedül vagy, aztán eleinte töpregtem, ,te jó ég, miylen lehet az,amikor heteken -hónapokon át alig van lehetősége az embernek egyedül maradnia valahol.. De ebben a tempóban,amiről írsz, feltételezem, hogy el sem jut az ember olyesfajta nyavalygásig, hogy ninc smeg az intim tere. Na, de azért írj majd, kivel vagy ottan egy kuckóban. Ja,és tökaranyos volt olvasni ezt a zenészsrácról írt részt, képzelem,hogy felkapták a fejüket a körülötted levők a húdöfakkolásra. No, hát íg tovább - vigyázz ,Jimka, a talpaidra, hátha bejön még az életben pár ironman:)) Egyébként meg ölelés és puszi a putinei bandától.
03/11/09 – Nassau, BS Azért a tegnapi post ellenére történnek itt csodálatos dolgok is velem - ha van igazán komoly bűne az itteni kicsinyes lúzercsordának, az éppen az, ha miattuk felejtek el írni Nektek ezekről a szép dolgokról. :)..
27/10/09 – Sea Day (Jacksonville, FL - Key West, FL) Képzeljétek, úgy néz ki, hogy holnap nem fogok dolgozni. Egyáltalán. És ehhez mindössze megdöglésközeli állapotba kellett kerülnöm egy megfázás miatt (szerintem a múltkori 10K futás után kapott el a légkondi, amíg átmentem a Crew Baron…..
Távol a fikától Első nap 2009.09.29 22:07:00
28/09/09 – Miami, FL - Key West, FL, valahol félúton Első nap a hajón. Huhh... sűrű. Nehéz elhinni, hogy ma reggel még egy szállodában ébredtem Miamiban; visszatekintve úgy tűnik, az minimum három nappal ezelőtt volt...