Regisztráció Blogot indítok
Adatok
badmash

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen fényképezőgépet vásároljak? Talán a legsűrűbben ismételt kérdés a hobbi- és az amatőr fotósok körében. Készítettem egy videót, amiben ahhoz adok segítséget, milyen szempontok alapján, hogyan válassz gépet. Számolj le a tévhitekkel! Hozz okos döntést fényképezőgép vásárláskor! Amikor azon…..
Rendeltem külföldről egy cuccot, és a kínai posta úgy döntött, hogy Hollandián keresztül küldi. Nosza rajta nézzük a megfelelő linket, ahol a csomag nyomát lehet követni. Hoppá, egyszercsak kiírta a nyomkövető oldal, hogy 2017-02-18 09:14 The item has arrived in the country of destination, azaz…..
Tizenhat évvel ezelőtt a cimbim kispókjában töfögtünk a strand felé, mikor is bevágott elénk egy Bálna, a haver pedig vakmerő módon ráfeküdt a gyárilag beszerelt szilveszteri dudára. Valószínűleg a komikus hang mentette meg életünket, mert düh helyett szánalmat sugárzó mosoly került a kopasz…..
badmash 2016.10.15 09:18:25
@Matenak: Én úgy tudom, Péter a Suzukit elajándékozta (de lehet ez egy másik, bár kétlem).
Az E34 Touring M5-ről nem mesélt: :P
A blogposztok kegyetlenek. Ha nem lennének, kellemesen összefolyna az idő, és én is letagadhatnék egy-két évet, mint az idősödő nők. Fejből nem tudtam volna megmondani, mikor szántam rá magam, hogy szétkapjam, de pechemre letámasztottam ide egy-két mérföldkövet, csak hogy most…..
badmash 2014.03.28 09:31:06
@Nesebar: Nem olvasok ilyen hosszú cikkeket :o) , de úgy tűnik a második kép aláírásából, hogy ez a szürke a színe.

Más: Nekem is több éve húzódik a veterán prodzsekt. :o(
Vettem egy Trabantot, igen. Megint. Tulajdonképpen ezért adtam el a BMW-t, áron alul. Már majd egy éve nem Trabantoztam, muszáj volt. A Tramp némi szétköltözésből adódóan már nem tartozik az érdekkörömbe, Hamilton meg vagy három éve darabokban várja, hogy egy alapos és…..
badmash 2013.09.26 11:53:07
Az EMPAMO rendszeres időközönként előáll valamilyen nagyszabású javaslatcsomaggal, hogy az utcákon megvédje a különféle közlekedő csoportok okozta fenyegető veszélytől az autósokat. A szervezet megint akcióba lépett, és az Autósok Szövetségével javaslatokat adott be a…..
badmash 2012.06.20 13:48:10
@ex-dr. vuk: Nem tudom ők mire gondoltak, nem is az én dolgom kitalálni, csak egyszerűen a véleményemet mondtam el. ;o)
Nancsi véleményét meg nem kell magára venni annak, aki normálisan közlekedik. Én sem teszem, hiába naponta járok a munkahelyemre dolgozni, én nem érzem magamra vonatkozónak az általa bemutatott kerékpáros figurát. Bár az is igaz, hogy inkább kerülővel járok haza, hogy a zebrán ne kelljen leszállnom a vasról. Nem megyek át a piroson, nem biciklizek a járdán. Viszont elvárom a többi biciklistől is, mikor én gyalog-, vagy gépjárművel közlekedek.
A véleményem pedig az, hogy a KRESZ az egyetlen jogszabály, amit ha nem tartasz be a mindennapokban, akkor másokat is és saját magadat is kellemetlen helyzetbe tudod hozni.
badmash 2012.06.20 14:44:58
@ex-dr. vuk: Már bocs, de nem értettem, amit nekem írtál. Ha jobbra fordulok (vagy balra, ebből a szempontból mindegy) egy gyalogosnak elsőbbsége van, viszont egy kerékpárján tekerő embernek nincs, akár van zebra, akár nincs, ugyanis ő abban a helyzetben járművezető (főleg, hogy járdán nem illik biciklizni). Hasonló szituációban ha a bicikliúton közlekedik (és a tábla máshogy nem rendelkezik) elsőbbsége van.

Sárgához: rendőr ismerőssel beszéltem ezzel kapcsolatban és azt mondta, hogy a sárgára váltás pillanatában, aki közelebb van 32m-nél az átmehet bünti nélkül, aki távolabb volt az meg büntetést kap. Ennyi a féktáv 50 km/h-nál. (gondolom valami átlagos érték)
badmash 2012.06.20 15:02:03
@SzJ1982: Azokat "szeretem", akik a fülükben valami zenét hallgatnak, és a zebrához érve nem néznek szét. Na ezt nem érdekli a külvilág, érzéketlen faragatlan tuskók, és sajnos ezek nagy része huszonéves vagy még fiatalabb. :o( Nekik is már csak joguk van, kötelességük az nincs.
Először talán a 2010-es OT Expón nyomták a kezünkbe, a nagy zűrzavarban és hajtásban nem is értettük, mit keres nálunk ez a lap és egyáltalán, mi ez? Aztán belelapoztunk, körbejárt és akkor még megmosolyogtuk a kicsit kezdetleges és egyszerű DTP-t, a helyenként rossz fotókat…..
badmash 2011.11.08 21:34:25
@Rozsdakupac:
"Ezen kívül, a Magazin megjelenése előtt 2009-ben és 2010-ben többed magunkkal mi szerveztük a debreceni Volkswagen Festivált."
Válasszuk ketté kedves RKM, mint ezt korábban kértétek. A 2009. és 2010. években megrendezett debreceni VW Fest-et a debreceni bogarasok szervezték, nem pedig ti. Ott voltatok a szervező csapatban, de mint RKM sehol nem voltatok, bocs, de némelyikőtöknek még autója sem volt. :o)

"Ráadásul a blogunk - ahonnan az egész őrület indult - eleinte csak egy debreceni Bogaras közösségi internetes napló volt. Innen nőtte ki magát magazinná." Ezt pedig ne feszegessük, hogyan "mertetek nagyok lenni" és ...
badmash 2011.11.09 20:38:40
@Santiago Bermuda: Bocs, de nem olvastam el az egész kommentedet csak a személyeskedő első mondatokat. Sajnálom, hogy a háttéresemények ismerete nélkül, a kívánalmad ellenére hozzászóltál. Persze, aki nem ismeri a történéseket az ezt szűri le. Megnyugtatlak személyesen is ismerem a lap készítőit és nem ápolok velük rossz viszonyt. Természetesen elektronikus úton tisztázom velük a gondolataimat. Persze erről nem fogok neked másolatot küldeni.
Mégis elolvastama hozzászólásodat, de mellényúltál az irigységgel. Csinálják csak szépen, bátran, nem erről van szó. Szerintem az RKM tudja, és ez nekem pont elég.

@Taki69: Még egyszer. Az előzmények ismerete nélkül személyeskedtek a káromra.
badmash 2011.11.09 22:35:12
@Santiago Bermuda: Te hol olvastad, hogy pocskondiáztam az RKM-et, vagy a munkájukat, cikkeiket? Ezt soha nem tenném.
Látod, az előzmények ismerete nélkül formálsz véleményt. A felém irányított véleményedet nem kellett volna személyeskedésnek vennem?

@Taki69: Írtam egy hosszabb választ, de valószínűleg nem értetted volna meg, így a következőket válaszolom a kérdéseidre: 1. Semmi. 2. Nem böki. 3. De.

Mint leírtam a jéghegynek csak a felső rétegét kapirgáljátok.
www.youtube.com/watch Gyorshajtó a köcsög porschés? Nem törődik senkivel és veszélyezteti a motorosokat? Naná, van ilyen, de a videóban ügyesen karikírozták a karaktert. A másokat veszélyeztető autós persze megkapja a büntetést: érdemes végignézni, csak a káröröm az egyetlen…..
badmash 2011.08.23 11:21:47
@SomeSeed: Már bocs, de neked is baj van az értékrendeddel, ha a paraszt azt jelenti számodra, hogy közömbös, lélektelen, romboló.
Vidéken jártál már? Igazi kis faluban, ahol parasztok laknak, nem nagyvárosihuszárok.

Béke veled, ez költői kérdés volt, nem kell rá válaszolni.
badmash 2011.08.23 20:40:22
@SomeSeed: Nem baj, ha te is oktatsz, de egy ilyen video alá nem kell. Én se annak szántam, de nem baj, ha nem értetted. Csak szájalok. :)
@'saztán?: Magadra vetted? Nem baj az... :)
Három kilóért lehet jó gépet venni? Erre a régi kérdésre kerestem a választ, a saját szemszögemből. Mindenki tudja, hogy februárban kell motort vásárolni, mielőtt megjön a jó idő. Nekem is mondták, de nem hittem el - le is csúsztam a nagy üzletről, csak hogy a végén…..
badmash 2011.06.09 11:34:48
@Androczi Balázs: Mondom én, hogy az egy kihagyhatatlan ajánlat! ;o))
badmash 2011.06.09 15:14:22
@Androczi Balázs: Bocs, de számomra annyira egyértelmű volt. Ismerve Dokit, nem csináltál rossz üzletet. Megmondom őszintén én is gondolkodtam azon a szép motoron. Irigykedem. ;o)))
Szerkesztőségi képregény-felelősünk, Szűcs Gyula csodás motoros-autós-világvége hangulatú történetet teremtett tettestársával, Budai Dénessel. Itt bent hétről hétre láthattuk az újabb és újabb lapok születését, de önöknek nem kell türelmetlenül várni a friss…..
badmash 2010.12.09 11:55:06
@Medx: látom te is ilyen képregényeken nőttél fel, igaz semmi közöm hozzá, de örülök, hogy személyesen nem ismerlek.

@'saztán?: hát nem erre.

A brutalitással, a trágár hangvétellel van bajom. Igazából szánalmas, hogy csak így adható el valami.
Korábban már többször beszámoltunk az Afrikában élő magyar pár túra-előkészületeiről. Több olvasónk adott tippeket az úthoz: Tom és Sophie legalább félig felkészülve vághattak neki az útnak. Néhány nappal ezelőtt szerencsésen hazaérkeztek, épségüket bizonyítja ez…..
badmash 2010.09.24 14:28:53
A mérnökember mindig szeret valamit képletekbe foglalni, pontosan definiálni. Talán ezért is van, hogy mindig értetlenül áll, amikor a ráció felett átveszi az emóció az irányítást. Vannak dolgok, amik a belsőből jönnek, nem befolyásolhatók. Ezeket valaki vagy érti, és nem…..
badmash 2010.02.20 19:31:34
@Dennis01: papíron kevesebbet megy az 1.2-es, de vezettem már meglepően jól muzsikáló ilyen bogarat
badmash 2010.02.20 19:34:01
@Dennis01: ja, 115 km/h papíron a vége, mentem olyan "egykettessel", ami tartotta a 120-at (óra szerint)
Két szezonon vagyok túl, kis kék semmikémmel. Az egész úgy indult, hogy veszünk egy kis ötvenest, amit majd a feleségem és én is tudunk használni, úgy gondoltuk gazdaságos megoldás lehet, ha nem autóval megyünk mindenhova, főleg ha egyedül utazunk. Ha tudom, hogy csak én fogom…..
badmash 2009.12.21 15:39:49
Nekem is volt egy balesetem (mert pofán akartam verni az embert) a lényeg, hogy egy 125-ös robogóval közlekedtem egy nyári délután (14:00 körül) nem siettem, 50-nel mentem egy védett útvonalon. Kihajtott elém egy f@sz, nyugisan gyorsított, kb. 30-nál kezdtem előzni mikor elkezdett gyorsítani, még át is néztem, hogy mit akar (és ezt a viselkedést amúgy is tiltja a KRESZ!!!!!)(csak qrva nehéz bizonyítani), csavarok egyet a gázon megelőzöm, és ekkor viselkedett úgy, hogy felment bennem a pumpa. Dudált egyet, amivel az elégedetlenségét fejezte ki, ekkor vörös köd ereszkedett az agyamra és fékeztem erre kiütötte alólam a motort. Hibáztam, mert ott kellett volna hagyni, azt mondanom sem kell, hogy engem büntettek meg (ismerőse volt a rendőrségen), mert vasúti átjárót előjelző tábla után történt az előzés (persze az nem számított, hogy neki elsőbbség adás kötelező táblája volt) (az vesse rám az első követ, aki 30-cal tötyörgő ipsét nem előzte volna meg). Ma már nem tennék ilyet, de nem is robogóval járok. De ennek ellenére is vannak, akik késztetést éreznek ahhoz, hogy kekeckedjenek, csak ma már nem állok meg, hogy "igazságot osszak". :) Ma már jót röhögök a nyomorult, szánalmas kispolgáriságukon.
badmash 2009.12.21 16:52:46
@hedda: Akkor fiatal voltam és bohó! Ma már be sem mutatok, csak mosolygok.
Országúton közlekedtem és egy piros régi vacak Rover előzött meg (megjegyzem folyamatos 110-zel mentem, egy jó minőségű úton), hétvége volt alig találkoztam autóval. Megelőzött és utána beállt 109-re(!), így szép lassan utolértem és az egyik település előtt megelőztem. Mikor átértem a falun újra visszaálltam a folyamatos 110-re. Megint megelőzött (bár eléggé le volt maradva, mivel intenzívebben gyorsítottam ki a település végét jelző táblától), kb. úgy 130-cal, majd megint beállt 109-re, lassan utolértem, de úgy döntöttem, hogy ezt a köcsögöt nem előzöm meg. Elvettem a gázt és jól lemaradtam. Aztán már a lakóvárosom határában egy lámpánál értem utol, ahol fel lehet hajtani az autópályára lakott területen kívül. Kétszer két sáv, a belsőben egy családi egyterű a külsőben a piros szutyok. A kettő között előre gurultam (tőlünk nyugatabbra ez elfogadott, nálunk pedig jövőre lesz így) :)
Zöld. Még úgy is állva hagytam az egyterűt, hogy nem erőltettem a motort (negyed - fél gáz között elváltottam), egyszer csak jobbra nézek, mert egy üvöltő piros szutyok jön ott. Tágra nyílt szemmel figyelem ezt a hülyét, már-már ő is piros volt mint az autója, de nyomta mint süket a csengőt. Aztán elmosolyodtam, mozdítottam egyet a csuklómon és otthagytam. A tükörben láttam, ahogy nem adja fel és csak azért is meg akar előzni. Aztán a városban lemaradt. Barom, lehet, hogy még többre is képes lett volna, de remélem ezt már sose tudom meg. :) Szerencsére a motorokon nem csak fék van, hanem gáz is és az ilyeneket ott lehet hagyni. Szeretek ezektől minél messzebb lenni, nemcsak motorral, hanem autóval is.
badmash 2009.12.22 11:30:14
@forumnick: és amit már máshol is leírtam már, motorozás közben én nem tartom a fülemnél a mobilt telefonálás közben, nem eszek, nem iszok, nem hallgatom a rádiót dög hangerőn és még lehetne sorolni mit nem csinálok, ami zavarna a vezetésben...

ezt csak kiegészítésként az írásodhoz