Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tea Cher

66 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban a NAV robotjaival, algoritmusaival kommunikáltam. Ember nem volt a folyamatban. Nagy kihívás, de nem lehetetlen. Azon (szerintem) ritka kivételek közé tartozom, akik azt képzelik, hogy egy laikus számára sem megoldhatatlan, hogy a vállalkozásával kapcsolatos…..
Bárcsak az én időmben lett volna ilyen? Én annak idején nagyon szerettem a dalszövegekkel tanulni, de az Internet előtti időkben ezekhez nagyon nehéz volt még csak hozzáférni is. A lyricstraining.com oldalon nemcsak hozzáférsz, hanem játékos feladatok formájában gyakorolhatod az…..
El sem hiszitek: készítettem egy játékot az angol rendhagyó múlt idejű igék gyakorlására!!! Kínáltam már nektek sok megoldást erre a problémára, de az igazat megvallva, egyiket sem találtam teljesen kielégítőnek, mert vagy túl kevés szót gyakoroltatott, (pl. a gördeszkás),…..
El sem hiszitek: készítettem egy játékot a rendhagyó múlt idejű igék gyakorlására!!! Kínáltam már nektek sok megoldást erre a problémára, de az igazat megvallva, egyiket sem találtam teljesen kielégítőnek, mert vagy túl kevés szót gyakoroltatott, (pl. a gördeszkás), vagy…..
Tea:Ebben segít  a BBC Learning English  Get that Job című oldala.Sok hasznos tanácsot és feladatot találsz itt, például segítséget az önéletrajzod, illetve az ahhoz írt kísérőlevél összeállításához:covering letterMég több szókincsfejlesztés.Még több online…..
Tea:A legfontosabb, hogy találj magadnak olyan tevékenységet, amiben muszáj használnod az angolt, és amit ÉLVEZEL is. Ha nem élvezed, előbb-utóbb abbahagyod.Például: a filmeket angolul, magyar feliratozással nézd, keresd meg a kedvenc zenéid szövegét és tanulj dalszöveggel,…..
Tea:Az alábbi linken egy üzleti-levél generátort találsz: Angol nyelvű üzleti levelek azonnalNagyon jó kis alkalmazás, ha többé-kevésbé tipikus levélről van szó: csak ki kell egészíteni ill. ki kell választani azt a sort, amire szükségünk van, és a program elkészíti…..
Tea:Ezt a kérdést gyakran felteszik nekem a tanulók, mivel valahogy érzik, hogy a tanult "Not at all!" valahogy természetellenesen hangzik élőben. És igazuk van: ez valóban egy nagyon formális kifejezés.Amit ezzel a kérdéssel kapcsolatban először is tudnunk kell, az,…..
 Na itt egy nagyon súlyos darab: Magyarország a II. világháborúban. Csak hozzáértőknek, vizsgára készülőknek, mazochistáknak.... ("Dalszöveg" a videó alatt.)  1938. Imrédy Béla miniszterelnök lett, s elfogadtatta az első zsidótörvényt, ami tőle elég…..
Tea:Ezt a kérdést gyakran felteszik nekem a tanulók, mivel valahogy érzik, hogy a tanult "Not at all!" valahogy természetellenesen hangzik élőben. És igazuk van: ez valóban egy nagyon formális kifejezés.Amit ezzel a kérdéssel kapcsolatban először is tudnunk kell, az,…..
Remek dolog, hogy Süveges Gergő, az m2 intendánsa blogol, ráadásul a blog.hu-n, így első kézből lehet megtudni egy rakás belsős infót a köztévé átalakításáról. A legfrissebb posztból többek között az derül ki, hogy Süveges át szeretné keresztelni az általános…..
Tea Cher 2011.01.26 15:58:09
Az elmúlt időkben egyre erősödtek a Google keresési eredményeit kritizáló hangok. Míg a cégóriás a számítástechnika és az Internet minden sarkában ott van - és még azon kívül is, ld. pl. a kísérleti önjáró autót -, úgy tűnik, éppen a vállalat gerincét jelentő Google…..
Tea: Például nézz TED előadásokat.Motiváló, gyönyörű beszédek híres emberektől.Bár az előadások többségét nem olyan egyszerű megérteni egy átlagos nyelvtanulónak, nagyon sokhoz készült magyar feliratozás is, ami a videó alatt egy (két) kattintással elérhető. Itt az…..
Tea:Próbáld ki a 6 Minute English oldalt a BBC Learning English oldalon:Egy csomó érdekes téma közül választhatsz. Mindegyikhez van egy rövid bevezető szöveg, egy hanganyag, aztán ezek alapján az új szókincs magyarázata, elmélyítése. Nyelvtanulóknak készült, szerintem…..
 Angolul csetelhetsz Egonnal, ezzel a kis kedves sárkánnyal. Jó dumája van! Nem kell hozzá túl sokat tudnod, a kevés angoltudást is értékeli. És nem húzza alá pirossal a hibáidat!Próbáld ki!Csetelek vele..
Tea: Próbálkozz Egonnal! Neki mindig van ideje Rád...És jó a dumája! Jó szórakozás és kiváló "beszéd"gyakorlás egyben!..
Még több modern képmese .....
Arany János: Toldi - Legóval elmesélve. Még több magyar irodalom .....
Hitelből be lehet rendezni egy egész életet. Vehetünk kölcsönből lakást, autót, szobabútort, tévét és porszívót, de.... a hitelt vissza kell fizetni, mégpedig kamatostul. Ha nem fizetünk, akkor viszi a bank a porszívót, a tévét, az autót, sőt akár a lakást is. A…..
Tea: valóban igen fáradságos dolog a rendhagyó igéket magolni. De itt a megoldás: segít a Belga! Nem kell mást tenned, mint rengetegszer meghallgatnod ezt a számot, így magától a fejedbe megy. (Csak az a kár, hogy nem mindig hallani elég jól.) Belga: angol rendhagyók:…..
Belga: évnyitó. És a vidám események után Sajnos ez a nyár sem múlt el szomorú esetek nélkül. Az idei tanévben nincs már velünk: A mi Tibor tanár úrunk, Akit 72 évesen rövid szenvedés után ért otthonában a halál Kovács Pisti, Akit egy balatoni kreatív táborban ért…..
Húzz bele: a gyerekek attól tartanak, hogy a tanárok versenyén Miss Micinek nem sok esélye lesz a másik iskolából érkező testnevelővel szemben, ezért tesznek egy kis kirándulást tanárnőjük testébe, hogy ha kell belülről besegítsenek.... Téma: az izmok ..