Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pinkfarktus

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tesztelni nem hagyják, így F1-es Ferrari helyett gokarttal készül visszatérésére Michael Schumacher.A Felipe Massa helyére beugró hétszeres világbajnok a Brescia melletti Lonato városkában gyakorol két napja, tikkasztó hőségben.”A gokart a legjobb edzés, a kormányzás még…..
pinkfarktus 2009.08.07 09:04:32
@Pripyat Zone: @Magg: @gmsb: @acsiba:
Ti meg vészmadarak vagytok, nemár! :D
Ez igazi feketehumor volt, én jót röhögtem.

Schumi
- éjfélkor (bah!! :D)
- meghalt (a kis túlhajszolós)
- gokartpályán (bah! más dolga nem volt, hogy épp itt? :D Mondjuk nőzhetett volna)
Újabb improvizáció, ami ezúttal a gyerekközönséget is fellelkesítette, a szülők pedig üveges szemmel, de lelkesen faltak. A téma: bundázott, sült, halas rizsgombóc. Hétfőn Indexből hazamotorozás közben kellett kitalálnom valamit, ami 5 perc alatt megvehető alkatrészekből…..
Kerékagy Minden perc számít 2009.05.12 16:06:00
Idén is arra kell készülni, hogy az EU-tagállamokban a június 4. és 7. között esedékes EP-választást súlyos érdektelenség kíséri majd. Török Gábor szerint Magyarországon még a 2004-ben produkált 38,5 százalékos részvételi arányt se érjük el, a Foresense egy április…..
pinkfarktus 2009.05.12 17:36:51
@Lesley: ez a fajta reklám nem arról szól, hogy felcsigázzon (mért szeretnéd felcsigázzanak?) hanem, hogy elgondolkodtasson a szavazásról. Hogy gondolj rá, amikor ideje van. Hogy ne szórakozásból menj el voksolni. Ezért nem csigáz. És ezért ez egy nyugati reklám szerintem. Amúgy ötletes, nekem tetszik.
Biztos emlékeztek még arra a képre a Missouri Újságíró Egyetemről, ahol az előadóban egy rakás Macintosh-felhasználó néz farkasszemet a tanárral, csak egyetlen kósza pc-s remeg valahol a tömeg közepén. Konkrétan erre:Már akkor is lehetett sejteni, hogy az oktatási intézmény…..
Magyarország kiesett az A csoportból. A dánok elleni meccsen egy jó, egy közepes és egy rossz harmadunk volt, sorsunkat Vas János ötperces kiállítása pecsételte meg. Jövőre a divízió 1-ben folytatjuk. Az utolsó helyen bukunk lejjebb, így a számítások szerint Szlovénia,…..
Mint bizonyára sokan értesültek róla, pénteken (btw, a szülinapomon) elindult a Nagy Twitter Verseny (#ntv2009). A verseny célja nem más, mint hogy kilendítse a hazai twitterezést jelenlegi, álmos, picit belterjes állapotából. Szóval a cél a 2009 követő elérése. Rögtön az első…..
pinkfarktus 2009.04.27 23:38:21
Most számoltam ki mennyire lenne reális összevetni a CNN-Kutcher versenyt HH-AD-DO challenge_dzsel. A következő:

CNN-Kutcher
www.internetworldstats.com/ szerint 1,5 milliárd ember netezik valamilyen módon. Ebből az embermennyiségből 1 millió követőt kellett elérni. 1500-adát a világnak. (és mindketten világsztárok)

HH-AD-DO
Magyarországon, környéken 2 millió magyar netező van kb.
Ennek 1500-ada = 1333

Ennyi ember elérése arányában megfelelne a CNN-es 1 milliónak. Azt leszámítva, hogy a versenyzőknek nem a technológia iparból kellene jönniük.
Így például Majka és a Hírtv csatája kellene legyen :) kb.

Valaki nem keresné meg őket? :D
pinkfarktus 2009.04.28 01:26:28
@[imi]: Jogos! Akkor lehetne valaki más, aki nagyjából képben van a technológiával és elég ismert..
Történelmi jelentőségű akvizícióra készül az Oracle. A hivatalos bejelentés szerint 7,4 milliárd dollárért felvásárolják a Sun Microsystems-t (Java, Solaris, MySQL, stb). Pár hete még az IBM látszott esélyesnek. Azonban ők végül elálltak a biznisztől. Az Oracle-tranzakció…..
pinkfarktus 2009.04.21 01:12:20
@loop: Aha, köszi, nagyon jó videó.
Kiemelem ide deep linkkel: www.youtube.com/watch?v=TQKs27Yqg-8#t=26m33s
Big Table-ben tárol nagyon sok mindent.
en.wikipedia.org/wiki/BigTable - itt sorolja a Google termékeket is.

Van ahol viszont MySQL-t használ(t). Most csak egyet találtam, az AdWords. De ez is érdekes pont a Bréking hír miatt: eredetileg MySQL-t használtak AdWords alatt, majd áttértek .. Oracle-re! :)
en.wikipedia.org/wiki/AdWords#Technology
Ma főhírként hozta az Index az alábbi cikket: http://index.hu/tech/szoftver/jat160109/A magyar játékfejlesztő-ipar kálváriája valamikor 2000 körül kezdődött, az első olyan céggel, ami kinőtte a lelkes garázsfejlesztői státuszt. A Philos Labs másfél millió dolláros tőkével,…..
Webisztán A Google nagy dobása 2008.09.02 11:14:00
Nos, mára elterjedt a weben, amire pár napja meg csak homályosan utalhattunk. (De legalább a világon elsőként tehettük.) Hamarosan jön a Chrome, a Google böngészője. A brózerháború új felvonását láthatja a világ, mely néhány óra múlva (magyar idő szerint valószínűleg…..