Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fourfathers

19 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Január vagy nem január, ismét gyönyörű napsütéses reggelre ébredtünk. Dél körül. A kései reggeli elfogyasztása után kicsit kóvályogtunk mindannyian az előző este elfogyasztott pezsgők és poncha-k miatt. Nem is fogtunk bele semmi konkrét tevékenységbe, mégis hamar eltelt az…..
 Az év utolsó napja is szép napsütéssel indult, 9 óra körül ébredtünk és a reggeli után nekiláttunk megtervezni a napot. Hivatalos dolgunk csak estére volt, szállodás-éttermes mini-fellépések vártak ránk. Ennek kapcsán Pepóval be kellett mennünk délelőtt Funchalba,…..
Talán egy cseppecskét tudtunk volna még aludni, de valamiért nem sikerült. 9-kor már gyermekzsivajtól hangos a ház, friss kávé és rántotta illata lengi be a lakást, hamar elmúlik az álmosság az ember szeméből. Jól is esik a finom reggeli, amúgy is nagy napnak nézünk elébe,…..
Ez a reggel is szép napsütéssel köszöntött ránk. December 29-én még itt is ritkán van ilyen szép idő. Az óceán tükörsima felszíne ezer színben pompázott, néhány felhő volt csupán az égen. A mai program  a délutáni helyszíni próbából és egy esti rövid…..
Kései lefekvésünk ellenére aránylag kipihenve ébredtünk reggel fél 10-kor Pepó barátunk házában. Csodálatos hely. Éjjeli érkezésünkkor nem sokat láttunk a tájból, néhány kilométer autóút és egy kis kanyargás után csak sejtettük, hogy szép helyen van a ház. A…..
Elérkezett hát a várva várt nap, az utazás napja: december 27. A megbeszéltek szerint 2 órával a gép indulása előtt találkoztunk Ferihegyen, bocsánat, a Liszt Ferenc reptéren. Hatalmas köd ereszkedett a városra, gondoltuk, hogy emiatt késnek majd a járatok – felsejlett a két…..
Kedves Mindenki!Több mint két év telt el nagy tengerentúli kalandjaink óta...sok minden történt velünk itthon is, de ezt a blogot alapvetően azért indítottam, hogy külföldi útjainkról számoljak be. Azóta sajnos, mint Four Fathers nem voltunk külföldön, kórusainkkal vagy…..
 12. nap: 2009-10-12 Elérkezett hát nagy kalandunk utolsó napja, már ami az amerikai kontinensen való tartózkodásunkat illeti. Este fél 8-as Rómába induló gépünk hajnalban érkezik meg majd – ekkor visszaállunk 6 órát – és este 9-kor indulunk tovább haza…..
 11.nap: 2009-10-11 Az autós motel reggelizője nem várt bennünket különösebben gazdag választékkal, inkább helyi érdekességek, finomságok voltak. Saját készítésű goffrival kedveskedhettünk magunknak, melyet egy elektromos sütőben kellett megcsinálni. A nyers,…..
 10. nap: 2009-10-10 Nehezen kászálódtunk ki ágyainkból, de a finom reggeli elfogyasztása megint megtette hatását: sikerült felébrednünk és már terveztük is az előttünk álló nap eseményeit. Mindent az esti koncerthez rendeltünk hozzá, így a bostoni városnézést és…..
9. nap: 2009.10.09. Nem aludhattunk sokáig, a háziak már reggel 8 körül ébredeztek. Persze igyekeztek tekintettel lenni ránk- fáradt vándorokra, de azért csak-csak  ki kellett kászálódnunk az ágyból, mert a készülő reggelinek nagyon jó illata volt. Hagymás…..
 8. nap: 2009.10.08. Ez a nap is lassú és kényelmes ébredéssel és gazdag büféreggelivel indult. Volt azért egy-két érdekes és gyanús kinézetű élelem amit nem mertünk magunkhoz venni: tejbegríz-szerű, de gyanús színű almapüré, fahéjas bundás kenyér és savanyú…..
 7. nap: 2009.10.07. Szállásunk egy tipikus autós-motel volt a Niagara vízeséstől kb. 500 méterre, ezért nem kapkodtuk el az ébredést és a reggeli kötelező gyakorlatokat. Teljes szabadnap állt előttünk, így nagyon kényelmesen 10 óra után indultunk el reggelizni egy…..
 6. nap: 2009.10.06.  Ahogy megbeszéltük, reggel az uszodában találkoztunk, ahol néhány hossz leúszása után a kisebb medence kb. 40 fokos vizében „röfögtünk” egy kicsit. A kontinentális reggelit sokféleképpen lehet értelmezni, mi mindenképpen megtaláltuk…..
 5. nap: 2009-10-05 Jól indult a napunk, mert mire ébredeztünk emeleti kis szobánkban, az alsó szintről finom illatok szálltak fel. Találgattuk hogy mi lehet majd a reggeli, de nem gondoltuk hogy egy kiváló helyi specialitással vendégel meg minket házigazdánk Gyuri bácsi.…..
 4. nap: 2009-10-04  A megbeszélt időben ébredtünk és gyors reggelink után indultunk Montreal felé. Az út felénél megálltunk egy benzinkútnál, ami igazi kamionos megállóhely volt. Az étkező részben vidám és szőrös bumfordi emberek fogyasztották jókedvűen…..
 3. nap: 2009.10.03. Jól indult a reggel, kipihenten ébredtünk ("...Paff a sárkány, Piff a kutya, és Buff a ló..." - hehe!) és azonnal megállapítottuk hogy éhesek vagyunk. Kis motelünkkel szemben egy klasszikus autós büfét fedeztünk fel: Nosza, menjünk is azonnal…..
 2. nap: 2009.10.02. Jólesett a korai ébredés, de muszáj volt, mert 6-kor indult a reptéri busz. Előtte egy kávé és egy szendvics – a reggeliző még nem volt nyitva, külön kikészítették nekünk a bárban a cuccot.A reptéren kerestük az Alitalia irodát, hátha…..
Elindultunk hát a nagy kaland felé…Bebolyongtuk már az elmúlt tíz évben Magyarország minden zegét-zugát, a környező országokban is megfordultunk néhányszor, de a tengerentúlon még nem jártunk így együtt. Jó hangulatban találkoztunk reggel fél 7-kor Ferihegyen, szépen…..