Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szólt Déziré

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most hogy egyre másra változnak az utcanevek ("elvisz a szabadság szele") eszembe jutott a címben szereplő első kérdés, ami régóta foglalkoztat. Bár a válasz szerintem egyértelmű "nem", egy tanárom váltig erősködött az egyetemen, hogy a 40-es, 50-es években…..
Szólt Déziré 2011.03.27 20:21:29
Az eset a mi osztályunkban is megtörtént, először azt hittem, valamelyik osztálytársam anyukáját még ennyi idő után is zavarja az eset.     Én levetkőztem, és félmeztelenül kellett végigolvasnom a betűket a szemvizsgálathoz, félmeztelenül nézte meg a doktorbácsi,…..
Szólt Déziré 2011.03.19 19:31:50
@Leroi: Betegségekről pedig persze, hogy írtatok, arra azonban soha senki nem válaszolt - pedig sokszor felvetettem -, hogy kétévente egyszer másfél perc alatt micsoda végveszélyes kórokra derülhet fény.

Volt ugyan szó melanomáról, na ha azt szabad szemmel a másfél percből az arra eső pár másodperc alatt felismeri egy nem specifikus szakorvos, akkor az már olyan állapotban van, hogy szinte mindegy is...

A melanoma korai felismerése ugyanis egyáltalán nem ilyen egyszerű (speciális kamera, fotó, összehasonlító elemzés, szövettan). Ez nyilván nem fér bele a nettó másfél percnek a szemvizsgálat, lúdtalp, gerinc, fonendoszkóp, testértékelés, és nemi fejlettség vizsgálata után fennmaradó részébe.

Ellenben roppant hasznos volna, ha azt a rendelkezésre álló 45 percet egy sokrétű, érdekes, színes felvilágosító órára szánná az iskolaorvos, avagy ha ő nem, akkor az osztályfőnök által meghívott másik orvos, esetleg valamelyik lelkes és felelős orvos szülő (ha van az osztályban, vagy a suli másik osztályában, legalább egy mindenütt akad), aki hangsúlyozza a szűrések fontosságát, illusztrálná az elmaradásuk következményeit.

Ezerszer több értelme lenne, mint annak a megalázásnak és virtuális megerőszakolásnak, ami sok helyen folyik iskolai szűrés címen.
Szólt Déziré 2011.03.20 15:27:44
@Leroi: virtuális = latin kifejezés, jelentése: látszólagos, nem valódi, ám elképzelhető, lehetőségként létező, benne rejlő.

Ezek szerint közöd nincs az orvostudományhoz, ha a latinos műveltséged eddig sem terjed :PPP

A konkrét esetben ez azt jelenti - gyengébbek kedvéért -, hogy a szemérem megsértése ugyan nem történt meg effektíve, de a delikvens(ek jelentős része) mégis úgy érzi, hogy ez valami olyasmi volt nekik, a számukra szubjektíve, azaz virtualice.

És ez éppen elegendő ahhoz, hogy a szokásos eljárás beleütközzék a hatályos egészségügyi törvénybe, és ezt még holmi rendeletekre való hivatkozás sem menti. A jogszabályok hierarchiája szerint ugyanis alsóbb szintű jogszabály nem lehet ellentétes felsőbb szintű jogszabállyal.

Pláne nem lehet übereli ezt semmiféle "szokás"-ra és "körülmények"-re való hivatkozás. És igen, ha valaki csak úgy érzi, hogy neki megsértették a szeméremérzetét, miközben kényszerítették ennek az eltűrésére, akkor az a szeméremérzés meg van sértve - hiszen, mint érzés, szubjektív -, és a kényszerítés miatt ez egyúttal erőszak is.

Szóval még finom és elnéző is voltam, amikor "virtuális erőszak"-ot emlegettem, mert még az is feltehető, hogy ez nem csupán virtuálisként is helytálló.
Szólt Déziré 2011.03.20 15:43:02
@Leroi: aha, kifogytál a tényszerű érvekből (mondjuk nem is volt ám túl sok :)))), és szellemeskedni próbálsz. Sebaj, elbírja a világháló az ilyesmi kísérleteket :)

Sokkal inkább ez, mint a gyerekek megalázása a kötelezőnek hirdetett, pedig nem kötelező iskolai szűrővizsgálatokon.
Előre szólok, megint cicás poszt!"Ő Horatio a Noé Állatotthon volt lakója, 1 hetes kora óta neveltem mint ideiglenes befogadó, 3 hónaposan adtam gazdihoz. Itt úgy 3-4 hetes lehetett, sokan mondták,hogy kancsal de nem, csak nagyon néz:D Szerintem cuki" - írja…..
Újabb torrentrazzia volt, 2 szervert foglalt le a rendőrség a ProArt feljelentése nyomán. A ProArt többek között Ákos új albumára hivatkozott, aminek torrentfájlja elérhető volt a szerveren. A magyar torrentszervereken a magyar zene és/vagy Ákos tiltólistára került. Tegyük…..
Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanprojektje címét nyerte el a Corvin Sétány szeptember 25-én a Nemzetközi Ingatlan Díj és a Bloomberg televízió értékelése szerint, ráadásul nemrég elkészült egy új, 346 lakásos társasház, és a hónap végén megnyílik a Corvin…..
comment:com Újra van A la carte 2010.05.07 11:00:00
Teljesen véletlenül tudtuk meg, hogy Szombathy Pál egykori m1-es, közéleti, vacsorázós műsora a Story TV4-re költözött, sőt már május elsején volt is belőle egy adás. A formátum a régi, viszont megkapta társműsorvezetőnek Jakupcsek Gabriellát, és nem csütörtökön…..
Szólt Déziré 2010.05.07 17:21:23
@Micsoda útjaim: valszleg azért, mert Jakupcseknek megbukott a saját beszélgetős műsora a Storyn, de a szerződése még odaköti, így el kellett helyezniük valamiben.
Szólt Déziré 2010.05.07 17:23:24
@J. McClane: erre a problémára szolgálnának a műsorvezetők, hogy vezessék a műsort, irányítsák a beszélgetést. Sz.P. még csakcsak, na de J.G....