Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Basics Erzsébet

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi napokban olvastam néhány cikket az asztrológia hatékonyságáról a munkatársak kiválasztásában. Ők ódákat zengtek a módszerrel, én pedig felháborodtam. Van tapasztalatom kiválasztásban. Egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy ez alapján döntsék el, alkalmas-e valaki…..
Basics Erzsébet 2009.09.28 09:20:23
@Pushy:
A kézírás nem mindennapi gyakorlása meglátszik az írásképen, a betűk alakításán, a vonalak minőségén, ellenben ez nem csökkenti a kézíráselemzés hitelességét.

A duktorra (írásmintát adó személy) jellemző, egyedi személyiségjegyek így is feltárhatók, megmutatkoznak, hiszen ne feledjük el, hogy nem a kezünkkel, hanem az agyunkkal írunk. Így az írásunkban kivetülnek azok a jellemzők, melyek csak minket határoznak meg, mint személyiséget.

Természetesen az írásminta felvételénél figyelembe kell venni azt a körülményt, hogy a mintát adó személy nem ír napi szinten kézzel. Ahogy egyéb mást, az írás körülményeit befolyásoló tényezőt is (betegség, fáradtág, lelki állapot, íráskörülmények, stb.).

Az írásminta felvételénél, vagy átvételénél minden esetben meg kell kérdezni a duktortól, az egyéb adatok egyeztetésén kívül, hogy az írásminta milyen körülmények között született és ennek fényében kell az elemzés eredményét értelmezni.