Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szolvejg

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
              Hűvös arany szél lobog,leülnek a vándorok.Kamra mélyén egér rág,aranylik fenn a faág.Minden aranysárga itt,csapzott sárga zászlaiteldobni még nem meri,hát lengeti a tengeri.(Illusztráció: Agócs…..
      Itt tiloss enni,itt tiloss inni,itt tiloss lenni,itt tiloss görbén,itt tiloss egyenessen,itt tilos eggyáltalánmenni,de tiloss maranni is,állni, sőt, szalanni is,s még tiloss jáccani,tiloss jónak láccani, és tiloss rossznak láccani,és tiloss…..
                Történt egyszer, egy messzi városban, hogy egy kisfiú leradírozta az arcát.Először csak az egyik szemöldökét tüntette el, és rém mókásnak találta a dolgot. Beállt a tükör elé, és…..
LOCSKA NAPOCSKA Pingu pecázik 2007.07.01 19:53:31
          Domb tövén, hol nyúl szalads lyukat ás a róka:nyári fényben, napsütésbenfelhőt les Katóka. Zöld fűszál az ajka közt, tenyerén az álla...A vándorló felhő-népetálmosan csodálja. Elöl úszik Mog király,kétágú…..
Semmi sem olyan fehér és fekete, mint a téli éjszaka. De semmi sem olyan szomorú, mint a beteg gyermek szeme. Erre gondol az anya, míg megy. Hosszú út áll előtte. A Jégtündér, úgy mesélik, egy jeges tavon él. Mert látni még senki sem látta. S a tó messze van, túl az erdőn, túl…..
                   Sóspe-rec, az indiáncsuda rosszat álmodott,három majom fönn a fánmindenfélét rádobott. Görögdinnyét, sárgarépát,lyukas lábast, kanalat,színes golyót, három-négy…..
Egyszer két festékpötty - egy kék meg egy sárga - egymás mellé esett a papírra. Egészen közel, a szélük összeért. - Nem menne kicsit távolabb? - mondta ingerülten a Kék. - Menjen maga - válaszolta a Sárga -, s különben is, talán köszönne! Ezzel hátat is fordított volna,…..
LOCSKA NAPOCSKA Maestro 2007.06.09 12:08:07
      Erdőszélen, erdőszéli tölgy tövében volt egy ház.Abban lakott hét süntestvér:Sün Aladár,Sün Piroska,Sün Adorján,Sün Dorottya,Sün Demeter,Sün Tihamérs a legkisebb:Sün Balázs.Hogyha jól bevacsoráztakSzűk lett nékik az a ház,S előfordult…..
       fehér csészéből szelídenfehér tejet inni,piros pohárból borzongbapiros szörpöt inni, kék tányérból jó étvággyalégdarabkát venni,zöld abrosz fölé hajolvaegy ananászt nézni...
               Volt egyszer egy kislány, úgy hívták, hogy Barborka. Szájában kis fehér fogacskák sorakoztak egymás mellett, egyik szebb volt, mint a másik.Reggelente Barborka megmosta, megkefélte őket piros…..
       Most apa orrát befogom,Mint hogyha eldugulna,Kérdi: „Bi volt a suliban?”Felelem: „Mi lett volna.” Azt kérdi: „Bit rajzoltatok?”Mondom neki: „Egy rajzot.”Mondja: „Deb szobrot és deb isFestbényt…..
       Van egy kisöcsim, neve Samu,Oda-vissza van érte anyu,apa is, én is,minden nagy néni,családunk szeretet-alapú. Kész. Ez egy versezet(limerick. A szerző), így kell szavalni: vanegyki söcsimne veSamuodavisz szavanér teanyuapai…..
      Ha a napnak lába volna,bizonyára gyalogolna.Ha pedig keze is lenne,akkor ő is cipekedne,s leülne, ha elfáradna,ide mellénk a kis padra.Kérges kezét térdre ejtvén,merengne a holdas estén.Úgy várná be, szépen ülve,hogy őt a föld megkerülje...
       anyu máshogy Erzsi,apu máshogy Pista,nagymama máshogy Bözsi,nagypapa máshogy Imre,óvó néni máshogy Icu,szomszéd néni máshogy Anikó,doktor bácsi máshogy Viki,postás bácsi máshogy Laci,boltos néni máshogy Marika,trafikos bácsi máshogy…..
       Ha a világ rigó lenne,kötényemben ő fütyülne,éjjel-nappal szépen szólna,ha a világ rigó volna. De ha a világ rigó lenne,be se férne kötényembe,kötényem is honnan volna,ha egész világ rigó volna...
              Nem fáztok, ti téli fák,mikor meztelen az ág?Eldobtátok a nyári zölds az őszi aranyruhát. Ejnye, ejnye, téli fák,ez aztán a furcsaság:Hideg télben levetkőztök,nyáron viseltek ruhát...