Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cegalapitas-romaniaban

37 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy szomorú adat a magyaroknak, ám annál boldogabb pillanat ez a románoknak, hogy az Eurostat mérése szerint a szomszédban már jobban élnek, mint idehaza. Az Eurostat az egy főre jutó vásárlóerő-paritás tekintetében Romániát hazánk elé sorolta, míg tavaly márciusban még csak egyenlő szintre…..
Lássuk csak, milyen adózással kell számoljanak a vállalkozók Romániában 2024-ben. Kicsit bonyolulttá vált a gazdasági társaságokat érintő adószabályozás azáltal, hogy létrehoztak immár 3 Társasági Adó kategóriát, s így már forgalomtól függően sávosan növekszik a TAO. Íme ezen adókulcsokkal…..
A honlap szerint most is betöltetlen mosogatói állás(ok) - igaz nem szárazföldön: http://www.viking-flusskreuzfahrten.de/employment/index.aspx Egy próbát talán megér! ..
  Egy megosztott országban mindig örömteli, ha lehet olyan témákat találni, amiket konszenzus övez. A mezőgazdaság jellemzően nem ilyen, azonban két témát illetően szakmai és politikai konszenzus van a magyar agrár- és vidékpolitikában. Egyrészt a spekulációs célú, nem…..
Az elmúlt hetekben Romániában kialakult helyzetet – a szociálliberális kormány erőteljes hatalomkoncentrációját – többen a magyarországi eseményekhez hasonlították.Bár annyiban valóban vonható párhuzam a magyar és a román események között, hogy mindkét országban…..
Nem lesznek új vizsgálóbizottságok az Országgyűlésben. A kormánypártok döntése értelmében sem a Jobbik által kezdeményezett, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt állami megrendeléseit vizsgáló, sem az MSZP által javasolt, az állami földpályázatokon született döntésekkel…..
Ha Romániában céget alapít, akkor választhatja a forgalomadós formát is, ami azt jelenti, hogy 3%-ot kifizet adóként az állam felé a vállalkozó. Ideálisnak tűnik, de nem mindenkinek.A legtöbb esetben a szolgáltató cégeknek a legideálisabb ez a forma, de miért is?Mert egy…..
Ha a közeljövőben KFT-t, RT-t szeretne létrehozni Romániában, akkor látogassa meg eme nagyváradi Romániai cégalapítással foglalkozó iroda honlapját, ahol tájékoztatást kap a romániai cégbejegyzéssel kapcsolatosan. Az említett iroda tíz nap leforgása alatt megalapít egy…..
Ahogy vesszük. Számos magyarországi vállalkozó panaszolta, hogy a magyar adóhatóság kíméletlenül lesújt a magyar cégekre, nem hagyja azokat levegőhöz sem jutni, s elvétve olyan esetekről is lehetett hallani, amikor az APEH munkatársak valamilyen trükkel bekérőzködtek a…..
Számos, külföldi kapcsolatokkal rendelkező KFT-nek van EU-s adószáma. Romániában is kérvényezhetnek a cégek EU-s adószámot, ez a cégbejegyzés hitelesítését követő második, harmadik napon el is készül. Többletköltséggel nem jár. Tudnunk kell azonban, hogy EU-s adószámot…..
Néha előfordulhat, hogy jobb, ha megvásárolunk már egy létező céget Romániában. Ez azért lehet előnyösebb, mint a cégalapítás, mert egy vadonatúj céggel szemben a már múlttal rendelkezőnek jobb a megítélése a bankok előtt, ha kölcsönt szeretnénk felvenni, vagy autót…..
Mi a helyzet a kettős megadóztatással? Sokan attól tartanak, hogy ha Romániában alapítanak céget, akkor az ott termelt profit után hazájukban is adózniuk kell.Ez már a kettős adóztatás törvényébe ütközne, hiszen Románia számos állammal kötött egy ezt elkerülő egyezményt.…..
Ha magunk vágnánk bele, akkor hetekig elhúzódna a romániai cégalapítás, és számtalan alkalommal ki kellene járnunk Romániába. Már ott elbukna az ügy, hogy nem tudnánk székhelyet találni, vagy ha igen, akkor ennek felkutatása, a szomszédok beleegyezésének a megszerzése…..
A kérdésre egyszerű a válasz, a tapasztalat azt mutatja, hogy a kedvezőbb adófeltételek ösztönzik arra a magyarországiakat, hogy céget hozzanak létre Romániában. Kevesen vannak olyanok, akik valóban terjeszkedés céljából alapítanak Kft-t Erdélyben. A 3%-os profitadó…..
Leginkább a szolgáltató cégek számára rentábilis ez a cégforma, hiszen a szolgáltatás általában nem jár nagy kiadással, és ebben az esetben akkor mindössze 3%-ot kell leadózni az összbevételből. Ha tehát nincs nagy költségünk, sőt fogalmazzunk úgy, hogy minimális…..
Egy átlátható leírást szeretnénk adni a romániai cégformákról, melyből mindenki megérti, milyen verziók közül is választhatnak a majdani cégtulajdonosok. Megválasztható, hogy profit, vagy forgalomadós legyen egy Kft, és ettől teljesen függetlenül lehet egy román cég…..
Előző rövid szösszenetünkben az OTP tanulmányából származó adatok alapján közzétettük, hogy Romániában 8 ezernél is több magyarországi állampolgárságú által indított Kft van. De vajon az összesített listán mely állam foglalja el az első helyet? A kérdésre a választ…..
Ezt a kérdést a legnehezebb megválaszolni. Csupán egy 2008-as statisztikára hagyatkozhatunk, amelyet az OTP romániai részlege készíttetett. Ezek szerint akkor közel 8 ezer magyar tulajdonú cég létezett Romániában. Azóta minden bizonnyal nőtt ez a szám, és valószínűleg ezután…..
A magyar vállalkozók zöme úgy gondolja, hogy Magyarországon már tarthatatlan mértékben megemelkedtek az adók, ezért mindenki az alternatív megoldásokban gondolkozik újabban. Ellátogatván eme cégbejegyzéssel foglalkozó oldalra, egy remek irodát találhatunk, amelyik elvégzi a…..
Számos szolgáltatót találunk az interneten, akik romániai cégalapítással foglalkoznak. Ezek egy része kínál székhelyet is ügyfeleinek. Miért kell ez? A román adóhatóság megköveteli egy valódi cím meglétét, ahová kiküldheti a hivatalos értesítéseket. A legdrágább…..
Mint tudjuk, Románia kormánya év elején, tavasszal bevezette az úgynevezett Forfetar, azaz kötelező adót. Ennek mértéke viszonylag alacsony, a minimális összeg, amit be kell fizetniük a vállalkozóknak éves szinten az 500 euró, azaz havi szinten 42 euró, ami átszámolva magyar…..
Vannak, akik nem csupán egy virtuális székhelyet bérelnek román Kft-jüknek, hanem szükségük van egy valódi székhelyre. A romániai ingatlan árak az utóbbi időben azonban igen csak megemelkedtek, ezért számítsanak arra a vállalkozók, hogy nem tudnak majd alacsony áron bérelni,…..
Mivel költséges az utazás, és ugyanakkor fáradtságos is, sokan nem szeretnek a Kárpátok lábaihoz menni (csak esetleg nyaralni), ha céget alapítanak Romániában, akkor itt, a határmentén teszik azt. Az egyik legkedveltebb központ a magyar vállalkozók számára Nagyvárad, hiszen ez…..
Sokan sokféle bankkal dolgoznak. Romániában is számos pénzintézet működik, a tapasztalat azonban azt bizonyítja, hogy a külföldi ügyfelek számára a Transilvania bank a legmegfelelőbb. Itt rendkívül rugalmasak a beosztottak, a törzstőke elhelyézésével egyidőben meg lehet…..
Ha megtaláltuk a megfelelő szolgáltatót, akkor már csupán el kell küldenünk az adatainkat, vagyis a lakcímkártyánk és személyigazolványunk beszkennelt változatát a romániai szolgáltatónak, s másnap már mehetünk is aláírni az alapító okiratot a közjegyzői hivatalba. A…..