Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Matt Kirby

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az év első adása igazából az előző év utolsó adása, mert az early accessre jogosult patrónusaink már év végén hallgathatták. És nem akármilyen adás ez, de igyekszem kerülni a nagy szavakat, mert nem a felkonferálásom a lényeg, hanem a vendég: Kiss László, azaz CoVboy. Igen, eljött a stúdióba…..
Matt Kirby 2024.01.10 20:24:04
@ganatt: A Tir Na Nog számláló még ennél is többet püttyögött volna.

@Stöki: Lesz LSI-s adás is bónuszként? Az 576-os beszélgetésben térjetek majd ki arra, hogy Lákuszék hogyan élték meg a konkurencia megjelenését a CoV-nál. Irén mit gondolt az 576-ról?

Egyébként a 8, azaz nyolcrészes Elite sorozat is meglehetősen legendássá vált, de csak épp szőrén lett megemlítve a játék. Feltételezem, hogy az is csak az alacsonyan csüngő oldalszám kitöltés lehetősége miatt lett ilyen hosszú, bár a játék tényleg remek volt.

Én a szekszárdi újságárusokat látogattam round-robin. Megláttak, és mondták előre, hogy nem, még ma sem jelent meg. :D
Nyitott ajtóval hagyta a kereszteződés közepén autóját, hogy a beszóló kerékpáros után rohanjon, egy sofőr a XI. kerületben, a Fehérvári út és az Etele út kereszteződésében. Az E-tanu blog szerint a személygépkocsi az Etele útról kanyarodott balra a Fehérvári útra,…..
Felpofozta a 4-es villamos elé lépett nőt a vészfékkel még éppen megálló sofőr, miután kiszállva szóváltásba keveredett vele: Tegnap este 6 óra előtt két hölgy a kijelölt gyalogátkelőhelyen a Mechwart ligettől a Széna tér végállomás felé haladó 4-es villamos elé…..
Matt Kirby 2013.06.18 21:18:52
Eszembe jutott még néhány apróság.

"...120 kilós férfi ezután kiszállt a villamosból..."
Miért kell kiemelni, hogy 120 kilós? Ha egy 75 kilós vágja pofon az más? Vagy csak kövérekkel szembeni diszkrimináció ez, lenézi őket?

"saját bevallása szerint - nem az ütés erejétől, hanem a hirtelen sokktól térdre rogyott"
Szóval nem ütött nagyot, nem használta ki a testi erejét. Tehát tényleg lényegtelen a 120 kg.

"ő pedig olyan erősen pofon vágott, hogy a napszemüvegem a földre esett"
A hétvégén 20 hónapos unokaöcsém játék közben úgy fejbe vágott, hogy leesett a szemüvegem. Ehhez nem kell nagy erő. Ha egy 120 kilós ember elenged egy parasztlengőt, akkor nemcsak a szemüvege, hanem a feje is a földre esik.

"utasok kiabálni kezdtek vele"
Kérdés, hogy miért. Pont tegnap reggel 8-kor mentem a 6-os villamossal a Széna tértől a Mechwart felé (minő véletlen), amikor a villamosvezető hölgy akkorát fékezett, hogy többen elestek. Az utasok fel voltak akkor is háborodva, de kétlem, hogy a fékezést kiváltó személynek adtak volna igazat.

"Csak azért állította meg a villamost, hogy kitöltse rajtunk a dühét"
Az hogy a hülye gyalogosok/bringások/autósok miatt a vilivezetőnek nagyot kell fékeznie mindennapos dolog, de mégsem jellemző, hogy minden szabálytalankodót megpofoznának a vezetők, "hogy kitöltsék a dühüket". Normál esetben a gyalogos bocsánatot kér, és a történet véget ér. Hogy itt nem ez történt, minden bizonnyal a gyalogos reakciójának a következménye.
Matt Kirby 2013.06.20 19:42:27
Ebben a történetben leginkább az igazságérzetem háborog. A jelenlegi információk alapján a következőket látom.

1. forduló:
A terhes nő szabálytalanul lelép pirosban a villamos elé veszélyeztetve ezzel a saját és magzatja életét. A villamosvezető jó reflex-szel kivédi a nő által okozott vészhelyzetet.
Nyertes: A nő és a magzat. Életben maradtak.
Vesztes: A vilivezető aki azt hiszi, hogy megölt két embert. Vesztesek az utasok is, akik a nagy fékezésben szanaszét dőlnek. Nem tudjuk, hogy megsérült-e valaki.

2. forduló:
Az megrettent BKV-s ijedtében megnézi, hogy tényleg megölt-e valakit. A hölgy röhögcsélve beint neki, aminek következtében kap egy pofont. A hírek szerint semmi baja nem lett, csak a szája vérzett. Szerintem ez nem hogy 8 napon belül gyógyul, hanem 8 percen belül elállt.

Nyertes: Nem igazán van. A hölgy mindenesetre örülhet, mert az elszenvedett sérelme rettenetesen meg lett torolva (magyartalanul megfogalmazva).
Vesztes: Egyértelműen a villamos vezetője. A villamosvezető elveszíti a munkáját, és kap egy pert a nyakába, amit valszeg el is veszít majd. És ráadásul mehet bocsánatot kérni.

Minkét "fordulóban" a hölgy követte el először a hibát, és mégis mindkétszer ő jött ki kvázi nyertesen. Ez így nem fair. Ráadásul nincs arról sem tudomásom, hogy ellene bármi eljárás indult volna.

És még egy apróság. Bár nem kellett volna pofon vágni, de tegyük fel, hogy ez nem történik meg.
A villamos megáll, ő továbbsétál. Talán fel sem fogja, hogy mekkora marhaságot csinált, tehát nem tanul a történetből, és máskor is elköveti. Most szerintem tanult belőle.
Másik lehetőség. A villamos vezetője nem vágja pofon, csak visszaül a fülkéjébe és továbbmegy, miután beintettek neki. Mit tanul belőle meg a hölgy? Csak annyit, hogy nyugodtan lehet bunkónak lenni a BKV-sekkel, megalázhatja bármelyiket.
Olyan életszerű opció nincs, hogy nincs pofon, és megvárják a rendőröket. Az utasok meglincselnék ilyen helyzetben a vezetőt, és ráadásul a követő villamosok is feltorlódnának.

Ebből a történetből csak rosszul jöhetett ki a szerencsétlen villamos vezető, a hölgy meg csak jól.

Ráadásul ezt követően a hölgy olyan nyilatkozatot adott a médiának, ami nem kicsit sántít több ponton, mondhatnám akár azt is, hogy 3. fordulóként körbehazudta a médiát. De ez talán túlzás.
A kőbe vésett alkotmány végképp veszélybe került, miután kiderült, elfogyott hozzá a kő. Dolomitra mégsem írhatják. Veszélybe került a parlament tavaszi ülésszakára tervezett alkotmánymódosítások bevezetése, miután a többszöri módosítások miatt nem maradt kő a…..
sorok között A Matolcsy-változó 2013.02.15 05:17:00
Ez közel volt... Az biztos, hogy a szír hadsereg lövésze biztosabb kézzel kezeli az aknavetőt, mint Matolcsy a számokat.   A nemzetgazdasági miniszter nem is olyan régen még a növekedésre épített: A 2012 költségvetés 1,5 százalékos GDP növekedésre épül, 2,5…..
"Hetven éve, 1943. január 12-én kezdődött a doni katasztrófa. Idegen földön, idegen érdekekért négyszer annyi ember veszett el, mint a mohácsi csatában." (Heti Válasz)   Tilinkós, horthymikiszobros  jó reggelt kívánunk!  Milyen érdekekért a kicsoda-micsoda?…..
Matt Kirby 2013.01.13 12:27:48
@Csetepaté márki:

800000 munkaszolgálatos Kádár idején, amiből csak 500000 tért vissza? Erről szívesen olvasnék. Hiteles forrást vagy valami ehhez kapcsolódó linket tudsz adni?
Apróbetűs hír: Gyurcsány Ferenc pert nyert a Hír TV ellen, mely „azt a hamis látszatot keltette”, hogy a volt miniszterelnök főiskolai diplomamunkájához jogsértő módon használta fel sógora dolgozatát. Tudjuk, hogyan működik a nyilvánosság. Ennek a közlésnek a jelek szerint…..
Matt Kirby 2012.08.29 22:37:14
@wmiki: A Fidesz fikázás oka nagyon egyszerű. Rossz kormányzásnak elégedetlen emberek a következménye, akik ezt jobb híján fórumok kommentelésében nyilvánítják ki.

Az előző kormányok is szarul kormányoztak, így ha akkori hozzászólásokat olvasol látni fogod, hogy akkor meg azokat szidták.

Így megy ez.

Az már érdekesebb kérdés, hogy mi vagyunk ennyire elégedetlenek, vagy csak erősek vagyunk abban, hogy a választásokon rossz kormányokat válasszunk.
„A kormány új gazdasági modellt épít, amelynek a Coca-Cola a kedvezményezettjei közé fog tartozni” - mondta Orbán Viktor a Coca-Cola Magyarország dunaharaszti székhelyén, amikor aláírta a stratégiai partnerségi megállapodást. Ha ő is arra az új gazdasági modellre gondolt,…..
Vastagbőr Győzelmi jelentés 2012.07.14 12:07:00
Erős kontenttel vonul el nyaralni az ország két koponyája, Matolcsy "rengeteg terve van még a fiókjában" György és maga Orbán Viktor.Matolcsy a szokásos, csütörtöki Heti Válaszos pubijában a szokásosnál elborultabb írással jelentkezett. Úgy néz ki, hogy a Boldogságkutató…..
IDDQD C64-játékok befejezései 2012.07.02 11:40:00
A brit Vinny Mainolfi 1984 óta játszik C64-es játékokkal, és furcsa hobbija is ehhez kapcsolódik: ezeknek a játékoknak a befejezéseit gyűjti. Még 5.25-ös lemezeken kezdte, aztán 1997-ben indított egy honlapot, ahova felpakolgatta az általa kivégzett játékok utolsó képkockáit,…..
Van pár szerencsétlen, akik még ebből a viszonylag pofonegyszerű ügyből is szarul jönnek ki, hiába, ha kézközelben van a szopóálarc, könnyen felugrik az ember fejére ...Societas-performansz, Ferihegyi-repülőtér, tegnap 23:00:A videót már felesleges is megnézni, sikerült majdnem…..
A miniszterelnök elmondta, hogy már lassan két hónapja vár az asztalnál az IMF-re. Eddig két párnát is kiült és egyre kevesebbet alszik. "Üzenem az IMF-nek, hogy próbáljanak meg két hónapon át egy íróasztalra borulva aludni, ráadásul öltönyben" - panaszkodott Orbán…..
Matt Kirby 2012.03.10 10:51:10
@röhögő: Bocs, de te nem Schmitt Pál vagy? ;-)
Könnyen lehet, hogy a Nyugati metrómegállót nem mint épületet, hanem mint természeti képződményt nyilvánítják védetté. Ilyen csodát fedezett fel benne ugyanis Dani, a Dunai szigetek bloggere.     "Ezt a nem túl szép, de annál érdekesebb jelenséget ma fotóztam a Nyugati…..
Részlet a 2010-es David di Donatello-díj átadásából (az kb. az olasz Oscar.) ..
Matt Kirby 2010.05.09 22:44:50
Allianz:  1 hó 5,00%, 2 hó: 5,00%, 3 hó: 5,50%, 4 hó: 5,00% 6 hó: 5,90% 12 hó: 6,00%Banco Popolare: 2 hónapra évi 11% , de - 0,75% levonás a tőkébőlBudapest Bank:  2 hó 6,00-6,50% min. 100 000 meglévőre isCIB Bank:      1 hó…..
Sokan hozzák fel ellenérvként, hogy az Opera beépített tartalomszűrője nem elég hatékony, amiben sajnos van némi igazság, ha a Firefoxos megoldásokhoz viszonyítjuk. A CSS alapú blokkolás viszont elég körülményes és újra kell indítani az Operát a fájlban végzett…..
Matt Kirby 2009.10.11 21:11:36
@penge™: Köszi. Jó ötlet ez, hogy egy user css-ben, CSS selectorokkal csapjam felül a display-t, de pont az a bajom vele, amit te is írsz, hogy nem site specifikus.
Azért érdekelne, hogy mi is van neked a "/* Site Specfic blocks */"-odban. Nem vagyok tök laikus CSS témakörben, és esetleg még tanulhatok is belőle. Meg némi regexp-től sem kapok frászt. :-)
Na tessék, megint egy IQ-roggyant őstermelő, a kerítésbe vezetett áram két, hétéves kiskölyköt vágott meg, kórházba vitték őket, de szerencsére nincs komoly bajuk. Az is igaz persze, hogy be akartak mászni a kertbe, de amiért az dobja rájuk az első követ, aki nem…..
Matt Kirby 2009.09.27 20:47:16
@trocadero:
:) Egyszerre írtuk lényegében ugyanazt.
Matt Kirby 2009.09.27 21:58:18
@oeruelt:
Szerintem a világból vett tapasztalatokat próbálták az elmúlt 20 évben is átültetni a magyar gyakorlatba meglehetősen kevés sikerrel. Másrészt abban sem vagyok biztos, hogy a világ többi részén olyan sikeresen számolták fel a kulturálatlanságból/szegénységből/iskolázatlanságból származó bűnözést. Nézz csak körül Dél-Amerikában, Dél-Olaszországban, vagy akár Kelet-Európában. (A sor könnyedén folytatható.)
Az USA sem igazán jó példa, hiszen ezzel pont ellentmondasz a posztodnak. Ott sokkal nagyobb jogkört kap a magántulajdon birtokosa a tulajdona védelmére.
De tegyük fel, hogy megtalálják a bölcsek kövét, és a csillagok együttállása is pont megfelelő ahhoz, hogy elinduljon egy felzárkózási folyamat. Sok-sok év, míg az eredményt hoz. Addig hagyja, hogy lopják a veteményét? Ő akkor miből éljen meg? Ha esetleg lenne ilyen felzárkózás, akkor nem lopnának, nem lenne senki, akit megrázna az áram, vagyis neki sem kellene áramot vezetni bele.

Magyarországon eddig nem engedték az brutálisabb vagyonvédelmi cselekedeteket. Ha engednék, akkor a vagyon elleni cselekedetek is brutálisabbak lennének. Ördögi kör, és az a legszörnyűbb, hogy a politika csak a problémára mutat rá, de még ők sem tudják a megoldást.
Viszont nem szabad elítélni azt az elkeseredett őstermelőt sem, aki lehetetlen helyzetéből kifolyólag ilyen eszközhöz nyúl. Ő sem gyilkos, hanem a helyzetében az általa látott egyetlen lehetséges megoldást választja.