Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aaliquiss (törölt)

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mariann éves pesti bérletet váltott, mégis áldozatául esett a jegykezelők agresszivitásának. Ribancozás és tapizás BKV-módra. Panaszlevelét az illetékeseknek küldte, mi pedig kiváncsian várjuk a folytatást - már ha lesz egyáltalán.Tisztelt BKV Zrt! A következő panasszal…..
aaliquiss (törölt) 2011.08.10 10:13:31
Már nem tudom, melyikőtök írta, hogy a gazdag fiatalok piával a kezükben, anyuci és/vagy apuci pénzével megtömve jegy/bérlet nélkül szállnak fel a járművekre egy átmulatott éjszaka után, és igen, sokan minősíthetetlenül viselkednek. Ez így van, sajnos. De! Amíg ott tartunk, hogy az a gyerek, akit a szülei egyházi iskolába iratnak, és 5000 Ft-tal mászkál nap nap után, mégis lop a közeli csokiboltban, és a kirakat előtt üvölti, hogy ma is milyen ügyes volt, és csak a csöndes megszégyenítés segít elmulasztani ezt a "kis defektet" nála (illetve még az 50 Ft-os nyalókának az árából is alkud - már amikor kifizeti), addig mit várunk?
Oda akarok kilyukadni, hogy a gazdagok (!) egy része (!) azt gondolja, megengedheti magának, hogy blicceljen. A szegénye(bbe)k pedig sokszor nem tudnak mást tenni. Nem ítélem én el a gazdagokat és a szegényeket sem. Mindegyik "fajtából" van az ismerőseim között, és tudok mondani jó és rossz példákat is (nem kiváltképp az ismeretségi körömből).
Bizony velem is előfordult már, hogy otthon maradt az érvényes bérletem (diák havi bérlet). Ezt akkor vettem észre, mikor már leszálltam a villamosról, addig nem kérték. Bár nagyon jól tudtam, hogy a Klinikáknál a lemenő utasokat ezer évente egyszer ellenőrzik, mégis gyalogoltam inkább. Eleget járom a várost BKV-val, tudom, hogy hol mire kell számítani körülbelül. Volt már olyan, hogy egy hónapig nem vettem elő a bérletem a táskámból, hogy felmutassam. Tudnék úgy járni, hogy nincs bérletem, mégsem teszem.
Aki nem lop, az miért nem lop? Valaki azért, mert anya és apa megtanította, hogy csúnya dolog. Valaki azért, mert már a tanítás a saját értékrendévé lett.
Én elítélem azt, amit az ellenőrök tettek. Tettlegességre nem volt joguk, ebben biztos vagyok. Mariannak egy részben igazat adok, én biztos nem lettem volna ilyen nyugodt, ha valaki hozzám nyúl. Ugyanakkor hibázott is, de erre már nyilván rájött. Ez a hercehurca pedig elég nagy büntetés.
Miért tartunk itt, hogy ilyenről kell beszélni? Azért, mert az ellenőröknek az anyját szidjuk, az ellenőrök meg a mieinkét. A rendőrök miért büntetnek most mindent szigorúbban? Mert kell a bírságból befolyt pénz. A BKV-ból (ahogy a MÁV-ból is) egyszerűen elfolyik a pénz. Valaki elkezdte, másnak tetszett és folytatta.
A MÁV azért működött (jobban) régen, és jelentett fix állást, mert nem olyanok ültek a vezetői székekben, akiknek annyi volt a vasút, hogy két sín, meg egy vonat és megy az magától is. "Nekem meg kell még egy nyaraló Horvátországban. Mi az a 150 millió? Ugyan!"
Amíg az unokatestvérem fiának a sógora KELL, hogy vezető legyen, mert elvégzett valami iskolát, aztán a fiataloknak hadd legyen már pénze, addig 10 ezer forinton felül is lesz a bérlet. Nagyon nem várom, hogy a diákbérlet helyett azt kelljen vennem. Ha a pénz oda menne, ahová kell, nem lenne baj, viszont nem lenne több tízmilliós végkielégítés a sokévi vérszívás (értsd: lopás) után, és ez sokaknak nem tetszene.
Nekem ez a tömör véleményem. Ha valaki nem ért egyet, el tudom fogadni, de talán nem árt megfontolni.