Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ilCapitano

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután a hétvégi Főzdefeszt átmeneti sörhiányt okozott Pest megyében, és a június elejei Budai Gourmet Fesztiválig nem is igen lesz sörös esemény, a magyar sörgurmék aggodalmasan kémlelik a jövőt: hol fogunk mi a hétvégén jóféle kézműves sört inni?Majd én megmondom:…..
"Tessék eldönteni, hogy lecserélik-e a Mondeót ötévente, vagy csak hétévente, és ehelyett befizetik a gyereknek a tandíját." Ezt mondta nemrégiben egy tévéműsorban Bod Péter Ákos egykori ipari miniszter, jegybankelnök és közgazdász, aki - nem bántásként, csak…..
A Wine Spectator állandó kolumnistájaként és vagy 8 sikeres könyv szerzőjeként Kramer a borírók legszűkebb elitjéhez tartozik. Jól emlékszem, hogy kb. három évvel ezelőtt Nemes Richárd kért, hogy próbáljam én is az amerikai kapcsolataimat beizzítani Kramer email-címének…..
Folyékony Kenyér Sörapu 2011.05.13 09:01:00
Az idei Főzdefeszt titkos főszereplője: Sörapu. Az ő fóti főzdéjében készül a Grabanc IPA és a Keserű Méz. A Zappa és a Darshan fogja csapolni a Fóti Pilset, a Darshanban meg lehet kóstolni a gyömbéres sörét is, és Sörapu legújabb fejlesztését, a Hammurappi álmát! Alant a…..
A végeláthatatlan tél és szövődményei után indulhatna végre a friss fehér és a frissítő rozé szezonja, de tudjuk sajnos, hogy ezek a halmozottan hátrányos 2010-es év terméséből készültek. A térdmagasságba eresztett léchez képest nyilván lesznek nagyobbacska szökellések -…..
A Bortársaság majdnem teljes cabernet franc választékát felbontották tegnap a Lánchíd utcai boltban. Ott voltam, szorgalmasan nem jegyzeteltem, viszont amíg friss az emlék villámtudósítok felületesen. Zárójelben a most érvényes klub vagy akciós árat adom meg tájékozódásul. A…..
Az állam szabályozó tevékenysége, bár számos esetben szükségszerű, megkerülhetetlen, sőt, egyenesen elengedhetetlen az adott piac hatékony működéséhez (javítja a piaci hatékonyságot), mégis nagyon-nagyon nehéz (értsd politikailag terhelt) és olykor borzasztó ellentmondásos…..
Az igazi persze az lett volna, ha veszünk egy halom pezsgőt valamikor december közepén, jól megkóstoljuk őket, aztán megmondjuk a tutit. Ez aztán több ok miatt sem jött össze: hiányzott hozzá például az idő meg a pénz, nem is beszélve a tutimegmondás képességéről. Gondoltam,…..
Hogy majdnem elfelejtettük megkérdezni a kedves olvasót, mit bontanak Karácsony estéken és mit fognak a napokban bontani? Esetleg milyen étel mellé? Miért? Kommenteljék be bátran! Én Szenteste egy 2009-es Federspiel Rieslinget bontottam a halászléhez Rudi Pichlertől, ez a rántott…..
Minden, ami Közgáz Greece 2.0 2010.11.08 10:09:00
Kérdőjellel persze, mert egyáltalán nem biztos, hogy odáig fajul. De akár odáig is fajulhat az ír finanszírozási probléma:Az ír államkötvény kibocsátás ugyanakkor nem jelentett gyógyírt az ország általános gazdasági nehézségeire. Az ír államkötvények hozama már a 7,8…..
Horizontális fúzióról, vagyis vállalategyesülésről beszélhetünk, ha két (vagy több) azonos tevékenységet végző (ugyanazon a piacon tevékenykedő) vállalat egyesül. Az ilyen típusú vállalati egyesülésnek (merger) sok oka lehet, de mindenképpen pozitív szinergiákat kell…..
Minden, ami Közgáz Simor András 2010.10.11 10:46:00
Lett az év jegybankára.Az Emerging Markets a Euromoney Institutional Investor Plc kiadványa, a pénzügyi döntéshozók egyik legfontosabb szaklapja. Az újság évről évre közgazdászok, elemzők, bankárok véleményét összesítve dönt a világ legjobb jegybankelnökeiről. A…..
Az index.hu szerint évi 500 ezret. Ja, nem szerintük, hanem az Aviva és a Deloitte közös tanumánya szerint, ők csak cikket írtak róla... Az Aviva és a Deloitte közös tanulmánya szerint a következő négy évtizedben nyugdíjba vonulók évente több mint félmillió forinttal többet…..
Azt írja a napi.hu, hogy Nem omlott össze az OTP a bankadó bevezetésének hírére. Mielőtt bárki félreértené a félreérthetetlent (nem, nem vagyok cinikus) gyorsan tisztázzuk, hogy nem a vállalatról van szó a fenti mondatban (cégcsoport) és nem is az irodaházról vagy a…..
Se szeri, se száma a világban a bordeaux-i mintára készített házasításoknak, úgy tűnik, a nagy vörösbor megalkotásához továbbra is jól bevált receptnek számít a cabernet szőlőcsalád alkalmazása. A végeredmény ritkán közelíti stílusban a fajták őshazában produkált…..
ilCapitano 2010.06.08 02:41:18
@londonercsecse: nem tudom, hogy mennyire híres külföldön, de itthon évek óta kap hideget-meleget, (mert ahogy itt a blogon is volt régebb egy ilyen poszt, miszerint Gere Attilát mostanában divat leszólni), ennek ellenére a Kopár hosszú évek óta a magyar borpiacon egy elég magas értéket, viszonylag kiegyensúlyozottan hoz(ott).

@zuzzer: biztos, hogy van benne igazság, a sajátom felé húz az én szívem (is), de én ebben nem találok semmi kivetnivalót. Ennyi elfogultság had legyen bennünk, ettől még adott esetben kimondom, ha egy külföldi tétel lenyom egy magyart.
A Patricius Furmintnak az Oremus Mandolás mellett van a helye. Csakhogy amit szívós munkával, egyenletes minőséggel és következetes stílussal sikerült az Oremusnak elérnie, vagyis egy "nagyüzem" nagyvolumenű borának borászarc és terroir-mítosz nélkül rangot adni, az a…..
Napvilágra kerültek az eredmények a világ legnagyobb borversenyéről. Nem mondhatni, hogy vakon bízunk az ilyen megmérettetésekben, azonban hála Ezerjó barátunk két évvel ezelőtti beszámolójának, azt már tudjuk, ha létezik olyan versengés, amit komolyan vesznek, akkor az IWC-t…..
A Művelt Alkoholista Pannon Syrah 2010.05.11 06:45:00
"A syrah az univerzális csábító – milliószám rontja meg, és teszi szeszrabszolgájává a gyökértelen, globális fogyasztót. Sötét, mint az éjszaka, sűrű, mint a tinta, tanninos, mint állat, és a fekete bors vagy a szeder felismeréséhez igazán nem kell…..
Szegény Liptai Zsoltot a Heminával egyszer már nagyon megbántottam. Ráadásul a poszt megjelenése után nem sokkal személyesen is találkoztunk, és az akkor éppen hordóban érlelődő Heminát kóstolva sarokba szorított, és ki kellett fejtenem, hogy miért keserű nekem a szar. (Amúgy…..
Mit szóltok ehhez a Dell laptophoz? Core2Duo T6570 (2100) proci, 4GB ram, 500 GB merevlemez, DVD-író, wifi ... szép. Nettó 129 ezer forint a kicsike. Nos, a képviselőknek nem ilyen lesz. Nem is nagyon szaporítanám a szót: a leendő képviselők nettó 300 ezer forintos laptopot kapnak.…..
ilCapitano 2010.03.23 16:03:48
@f.m.j.: attól, hogy ironizálsz, még nem biztos, hogy érted, hogy miről szól az egész.. A közbeszerzés a különféle szolgáltatások és fogyasztási cikkek költségvetési szervek által történő beszerzését jelenti. Ezen beszerzések közös jellemzője, hogy a finanszírozás közpénzekből történik és sokszor igen jelentős értékűek a megrendelések.
Tehát innentől kezdve én, mint adófizető nem fosok/fosnék rá, hogy mire költik a pénzem.
ilCapitano 2010.03.23 16:09:07
@hehehehe: én is furcsáltam, hogy ilyen összegre is kötelező kiírni pályázatot, viszont ha belegondolok a magyar bürokrácia működésébe, nem csodálkozom rajta...
Három évre eltiltotta az "egri" termékjelzés használatától a Vincze Borászat Kft-t Eger Város Hegyközségének Választmánya - írja az MTI nyomán Index anyánk. A határozat szerint jelentős kötelezettségszegés - hamisított bor előállítása, forgalmazása, továbbá a…..
ilCapitano 2010.03.23 13:07:42
@lateharvest: nem vagy te véletlenül politikus? Ők csinálják nagyon hatékonyan ezt az "elsimítás" dolgot, és meg lehet nézni, hogy hol tart ez a cigányország...
Helyes, hogy megbüntették, és örüljön, hogy csak 3 évig nem használhatja az egri termékjelzést...
Hölgyeim és Uraim! Elérkezett az idő, hogy több hónapos munkálkodásomnak beérjen a gyümölcse. Ugyan már volt egy hasonló cikk a Filmdroidon, de valljuk be, a szerző enyhén szólva messze járt az igazán durva alkotásoktól. Elég, ha csak annyit írok, hogy onnan egy sem került be az enyémbe. Eléggé…..
Az első humbug-installációmban közzétett felhívásra alig érkezett válasz, ezért megismétlem: kérem a Burgundia-rajongókat, hogy nevezzék meg azokat a burgundi borokat, amelyeknek a rendszeres beszerzésével és kóstolásával ébren tartják magukban a tüzet! Saját…..
ilCapitano 2010.03.09 10:40:06
@BZoltan: abszolút egyetértek veled, tudom ezt én is, a jólbevált brand, divat, stb. így van.
ilCapitano 2010.03.09 14:06:16
@BZoltan: nagyon sok mindenben egyetértek veled, de kicsit ellentmondásosnak érzem, hogy (te is) kritizálod Kóstolómestert sznobsága miatt, viszont véleményed szerint tanulnunk kellene Burgundiától, tehát az árazás tekintetében is. Hát abban ne. Mert igaza van vinosnak, hogy így is sok a túlárazott pinot. (Mondjuk nemcsak a PN, de ez most mellékes.)
Én szeretnék még ezután is kiváló magyar bort inni, megfizethető áron.(Nekem megfizethető: max. 10eFt)
ilCapitano 2010.03.09 15:32:17
@BZoltan: na, így már az árnyaltabb a kép.
Harmadik bekezdésedre térve pedig eljutottunk a sznobizmusig megint - amitől én is hányni tudok.
A Művelt Alkoholista Négy párbaj 2010.02.27 12:30:00
Éppen csak barangoltam a neten, próbáltam ledolgozni a kínzó lemaradást - öntudatlanul is vágytam tanulni a gránitot, meg minden - mikor örömmel láttam, sikerült betölteni a piaci űrt: van már 50 euró feletti magyar portugieser, pinceáron. Szívdobogva kerestem saját palackjaimat,…..