Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chris London

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta mondogatjuk, hogy ha minden rendben megy, a Wizz szolgáltatása általában teljesen rendben van, ha viszont probléma merül fel, az utas készülhet a legrosszabbra. Itt egy újabb történet, amiben a légitársaság hozzáállása egészen érthetetlen és nem túlzás, hogy visszataszító.  Íme a pórul járt…..
Itt van ez a szép mosógép, régóta 80 ezer forint az ára. De most a nagy akcióban 25 százalékkal olcsóbb, csak 60 ezer. Óriási, nem?  Azt miért tegyük hozzá, hogy nem ugyanarról a modellről van szó, hanem egy olyanról, amiből kispóroltuk a centrifugát. Nagyjából hasonlót ügyeskedett a Wizz Air is a…..
Chris London 2017.03.29 20:16:20
@Zoli (SSDB): Reggel itt book.wizzair.com/en-GB/PrivilegePassPurchase meg a kovetkezo definicio szerepelt:

WIZZ Privilege Pass means a twelve-month membership program which entitles the Member to add priority boarding and Large Cabin Bag to flight reservation for a flight operated by Wizz Air without being charged with Priority Boarding Fee or Large Cabin Bag Fee.

Ez azota megvaltozott a kovetkezore:

WIZZ Privilege Pass means a twelve-month membership program which entitles the Member to add priority boarding, selection of any seat (including Front Row Seat, Upfront Seat and Extra Legroom Seat) and Large Cabin Bag to flight reservation for a flight operated by Wizz Air without being charged with Priority Boarding Fee, Seat Selection Fee or Large Cabin Bag Fee.

Szoval most mar minden ok.

Koszi Gusztav! A cikket azert legyszi frissitsd.
A c|net az amerikai és nemzetközi tech-portálok között az egyik legnagyobb név, és sok mindennel meg lehet vádolni a szerkesztőséget, de azzal nem, hogy szélsőségesen Android-pártiak lennének. Annál érdekesebb, hogy a minden évben kiadott "az év 100 legfontosabb…..
Chris London 2012.12.18 09:49:59
@Yarner: Ok, hogy most nincs raktaron a Play Store-ban, meg elso korben nehez volt szerezni egyet, de masodik korben eleg sokaig lehetett redelni a 16 gigast (legalabbis Angliaban). Csak az nem kapott, aki nem akart vagy nem tudott rola.
Röpködtek itt mostanában a számok, főleg a jövőre vonatkozó becslésekről van szó, összekötöttem őket egy csokorba. Ti is lássátok, hogy gondolják ezt most azok, akiket ezért fizetnek.A Foxconn 150.000 iPhone 5-öt gyárt le egy nap alatt. Ez mondjuk pont nem a jövőre vonatkozik,…..
A ChangeWave legújabb kutatásában 4163 embert kérdezett meg (ezek közül több mint négyszáz nem az Egyesült Államokban lakik) és arra jutott, hogy a felhasználók jelentős része, egészen pontosan 46 százaléka iPhone-t venne a legszívesebben. Ennél csak egyszer, tavaly júniusban,…..
Ha lehet hinni a pletykáknak, az Apple újfajta ssd-t rakhat a következő Airbe, ami minden szempontból fejlettebb a jelenleginél. A Macotakara.jp beszámolója szerint az új NAND flash csipek 19 nanométeres gyártástechnológiával készülnek és ahelyett, hogy a bevált mSATA…..
Chris London 2011.07.05 21:37:33
Ami felhaborito az a cikk szinvonala. Csaba jo lenne, ha legalabb az alapokkal tisztaban lennel.

1. Az, hogy az SSDt raforrasztjak az alaplapra, egyaltalan nem jelenti azt, hogy itt valami tok uj csatlakozorol van szo, csak helyet akarnak megtakaritani. A burkolat alatt ugyanugy SATA/mSATA (esetleg PCI-E bar az valoszinutlen) csatlakozas lesz. Emiatt biztos nem lesz gyorsabb az MBA SSDje.

2. Ha jol emlekszem, a jelenlegi MBA-ban levo SSDket a Samsung vagy a Toshiba gyartja, ami azt jelenti, hogy az SSDhez hasznalt NAND chipek 133Mbsre (nem MBs, es foleg nem 260) kepesek (toggle DDR 1.0). Legyszi ne keverd ossze a NAND chip kepessegeit az SSDjevel. Ehhez kepest 3-szor lesznek gyorsabbak az uj NAND chipek (nem az SSD!)

3. A Samsung es a Toshiba azert nem tamogatjak az ONFI ONFI 3.0 szabvanyat, mert a JEDEC nagyon hasonlo toggle DDR 2.0jat reszesitik elonyben. A ket szabvany egyebkent nagyon hasonlo, ami nem meglepo, mivel a JEDEC es az ONFI megprobalnak egyuttmukodni a szabvanyok kidolgozasakor. (Csak hogy lassatok, mekkora az atjarhatosag: a Sandforce 2281 vezerlos OCZ Vertex 3 SSDk 25nmes IMFT chipekre (ONFI) epulnek, az ugyanazon vezerlovel szerelt Vertex 3 MAX IOPS SSDk 32nmes Toshiba chipekre.)

4. Szerintem az IMFTnek (Intel/Micron kozos ceg) nem okozna kulonosebb problemat az Apple NAND szuksegletenek kielegitese. Csakhogy: ha jol tudom, eddig senki sem jelentette be, hogy OMFI 3.0nak megfelelo chipek gyartasat elkezdte volna, mig a toggle DDR 2.0t tamogato Samsung mar gyartja az uj NAND chipeket (a Toshibanal mar megvolt a probagyartas, a tomeggyartas a 3. negyedevben indul).

5. Sok minden fugg az SSD vezerlotol es a OStol is. SSD vezerloben az Apple SSDk mindig gyatrak voltak (szekvencialis iras/olvas meg ok, a random viszont nagyon gyenge). Az, hogy az Apple-nek 2 evebe tellett osszehozni a TRIM-tamogatast, jol mutatja, hogy mennyire nem haladnak a korral. Masik pelda: tok szep volt, hogy az uj iMacekbe Z68-as chipsetre epulo alaplapok kerultek, de tamogatjak az Intel SRTjet vagy Quick Syncjet? Mert az en Win7em az elso naptol kezdve tamogatta mindkettot.

Bocs, hogy hosszu (es picit pongyola) voltam.

P.S. A 9to5Mac cikk egyebkent meg ennel is sokkal silanyabb.
Chris London 2011.07.05 21:55:23
@Chris London: Hogy osszefoglaljam, mirol kellett volna szolni a cikknek: Az uj MBAban valoszinuleg az alaplapra fogjak forrasztani az SSDt, hogy helyet takaritsanak meg. Az SSDk lehet, hogy a Samsung 19nmen gyartott, toggle DDR2.0 specifikacionak megfelelo, az elozo generacional 3x gyorsabb NAND csipjeire fognak epulni.
Appleblog Microsoft + Intel = Apple 2011.06.04 13:11:00
A MacDailyNews talált rá a hírre, figyelve a három cég piaci értékét. A hétvégi zárásra ugyanis az Apple értéke elérte a Microsoft és az Intel piaci értékének összegét.A Microsoft 201,6 milliárd dollárt, az Intel 115,2 milliárd dollárt ér a részvények értéke alapján…..
Chris London 2011.06.05 13:48:40
@rockjano: Szerintem nem ertetted meg, amit irtam. Az hogy most nincs Maces virus, nem jelenti azt, hogy soha nem is lesz. Es amikor - ne adj isten - valaki majd lenyulja az osszes szemelyes adatod, jelszavad, a bankkartyaid adatait - mert Macre ugye nincs virus - akkor majd nezel, mint boci az uj kapura. En magam reszerol szivesen kifezetem az atlag havi £1.20-1.50-et egy nagy, evtizedes tapasztalattal, tobb 10 millio ugyfellel rendelkezo virusirto cegnek, mint hogy abban remenykedjek, hogy ma reggel nem azzal a gondolattal ebredt fel egy hacker, hogy na, akkor most jol megszivatom az Applet. (Mellesleg egy jobbfajta virusirto lenyegesen olcsobb, mint amit te premiumkent fizetsz a Macedert - felteve, hogy nem kapsz egy ingyenes virusirtot a bankodtol. Es nem, az en igenyeimnek nem felel meg egy Mac.)

Egyebkent valahol azt irtad, hogy mar nincs idod munka mellett szamitogepen jatszani. Hat oszinten, annak is sokkal tobb ertelme volna, mint hogy itt pazarolod az idodet. Es ezt most teljesen baratilag mondom.
Az Apple hivatalos sajtóközleményt adott ki az iPhone 4 antenna-problémáira. A levél lényegét az alábbiakban lehet összefoglalni: 1. Az Apple feldolgozta a hozzá beérkező vásárlói információkat, ezek között voltak megszakadó hívásokról szóló, és a történelem legjobb…..
Chris London 2010.07.04 19:12:26
@landilevente: Egyetértek. Pedig az appleinsider már múlt héten megírta, hogy e hét elején kijavítják a hibát... (Úgy tűnik, még sem sikerült.) De nem baj, már csak hetek kérdése.
Chris London 2010.07.04 19:13:12
@Chris London: <3 blogmotor
Chris London 2010.07.05 08:40:04
@landilevente: És valószínűleg igazad is van. Nekem csak az a bajom, ha tényleg csak egy képlettel van baj (az Apple közleménye szerint igen), és meg van az új képlet (igen), akkor miért nem lehet kiadni gyorsan egy patchet, ha egyszer ezzel a hibával van tele a net? Eh, az Apple tudja. Nekem egyébként nagyon gyanús, hogy eltörölték az iPhone restocking fee-jét a perek megindulása után.
Alig három hónapja van piacon, máris átvette a vezetést az iPad az Android fölött, ha a netes forgalmat vesszük figyekembe. A Net Applications szerint legalábbis a teljes netes forgalom 0,17 százalékát már az Apple tabletje ata júniusban, szemben az Android 0,14 százalékával. Ebben…..
Chris London 2010.07.05 08:29:11
@iPadklub: Nem magukkal a számokkal van gond (ld előző kommentem), hanem a tálalással. Akkor lenne igazad, ha ezen a blogon nem lenne jól dokumentált múltja az Android, Windows, Nokia, HTC, stb ellenességnek, a manipulált összehasonlításoknak. Egyébként amit írsz, az korrekt, és ha az benne lett volna a bejegyzésben, akkor nem szólna senki semmit (ok, ezt én sem hiszem el).

applefiutól meg szeretnék elnézést kérni, de nem vagyok hajlandó a szintjére leszállni, választ tőlem nem fog kapni a kommentjeire.
Volt korábban az a teszt, ami pusztán a JavaScript-teljesítmény alapján bizonyította, hogy az iPad Apple A4-es processzorának nyers ereje fele-harmada a netbookokban használt Intel Atom csipjeinek. Akkor is azt írtam, hogy ezeknek a benchmarkoknak nincs jelentőségük, mert a lényeg a…..
Chris London 2010.05.14 19:52:34
@landilevente: A teszt soran hasznalt oldalon java sem volt. A legnevetsegesebb teszt, amit iden lattam.
Chris London 2010.05.14 19:58:07
@NickJ: Ebben egyetertunk.
A Flurry készített egy táblázatot, amiből kiderül, hogy mekkora volt a kereslet a három nagy vetélytársra az első 74 napban. Ahogy az látszik, az iPhone-ból egymillió, a Droidból még ennél is 50 ezerrel több fogyott, ehhez képest a Nexus One szinte a kutyának sem kell: alig 135…..
Chris London 2010.03.17 20:39:24
@weinenberger: ratapintottal a lenyegre. Az iphone az AT&T-n, a Droid a Verizonon, a Nexus One meg a Google online boltjaban elerheto... A reklam csak egyik eleme a marketing mixnek, az ertekesitesi csatorna is legalabb ugyanilyen fontos - sot az amerikai mobilpiacon talan meg fontosabb is.

Aki nem hiszi, hogy igy van az nezze meg a brit Droid eladasi adatokat (egyik szolgaltatonal sem elerheto, csak kartyafuggetlenul lehet megvenni - valamiert az Expansys kapta meg a terjesztes jogat).

Van egy olyan erzesem, hogy az HTC Desire (Nexus One + Sense UI), lenyegesen jobban fog teljesiteni mint a Nexus One. En mar elorendeltem a sajatomat.
Az NPD vizsgálata szerint a kiskereskedelmi üzletláncokban a 13 colos MacBook Pro volt október legsikeresebb laptopja az Egyesült Államokban, és az asztali gépek közt is az Apple győzedelmeskedett a 21,5 colos iMackel. A piacelemző arra tippel, hogy novemberben és decemberben is hasonló…..
Chris London 2009.12.06 12:23:53
@Dervenkál Egon: lol

"Stephen Baker, analyst with The NPD Group, explained that because Apple has a limited number of computer models, it has an advantage over its Windows counterparts. In addition, he noted that the introduction of new iMacs almost always results in increased in sales for the company. "
Appleblog Új Mac Pro rendelhető 2009.12.04 18:37:00
Nem valami nagy eresztés, nem egy Core i9, nem is a beígért Gulftown, az Apple csak a négymagos kínálatát bővítette egy új processzorral, konkrétan egy 3,33 gigahertzes Xeont lehet rendelni 1200 dollár pluszért az Apple Store-ban. Ezenkívül a gépbe mostantól 2 terabájtos vinyókat…..
Chris London 2009.12.04 22:24:26
@Handras: Kar, hogy a kettospontnal nem sikerult tovabb olvasnod a mondatomat.

Szerinted egy szerver alkatreszekre epulo gep es es egy all-in-one egy ligaban jatszik? Es ha lehet, adj egy egyenes valaszt: igen vagy nem?
Chris London 2009.12.05 12:25:04
@tripes: Nem valoszinu. De aki otthoni hasznalatra (netezes, szovegszerkesztes, filmnezes, havi egyszeri videoszerkesztes) vett eddig MacProt az meg is erdemelte. Sosem allitottam az ellenkezojet - csak azt, hogy a ket gepnek nem ugyanaz a celcsoportja. Ha jol ertem, te is kb ezt mondod, igy el sem tudom kepzelni, miert akarsz velem vitatkozni.

@szucsadam: Ahogy szervert, workstationt nem hasonlitasz egy sima otthoni gephez, ugy a MacProt sem erdemes az iMachez. ECC, Xeon, 4 hosszu PCI-E slot, RAID, dual Gbit LAN - sajnalatos, ha nem latod, hogy a Pro tok mas feladatra van szanva, mint az iMac.

Az, hogy eddig az Apple-fanek (bocs nem jut eszembe jobb szo, nem sertesnek szanom) eddig a Mac Prot vettek az az igen eros markahusegnek (nem almas PC-t azert sem veszek) es az Apple egyszerre rossz es zsenialis termekpolitikajanak koszonheto (vegul is sikerult ravenni az embereket, hogy dalolva kipengessek a szerver proci es az ECC RAM nem eppen alacsony arat). Most van az Applenek egy egeszen korrekt aron kinalt, nem annyira rossz iMacje, hat azt veszik azok, akiknek eddig sem a MacProt kellett volna, csak hat gyakorlatilag nem volt mas. (Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy en hianyolom az uj iMacbol az SSDt, a TV tunert, meg a memoria persze csak gagyi 1066 MHzes, videokartya is csak elozo generacios).
Appleblog Nem drága a Mac 2009.10.26 12:06:00
Újra és újra előkerül, hogy a Mac drágább, mint a pc (ahogy az is, hogy a Mac nem pc, de az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat mostantól keményen moderálni fogjuk, mert értelmetlen vitákat nem folytatunk), miközben tudjuk, hogy a hasonló alkatrészekből összerakott márkás gépek…..
Chris London 2009.10.27 19:59:19
@mcs: Hmm ez az egesz eszmefuttatas tok erdekes lenne, ha nem lenne az Applenek lenyegesen olcsobb markas alternativaja.

A Gataway Onenak (kar, hogy hianyzik belole a BR es nem szeretem az all-in-oneokat, pedig bizisten vennek egyet, annyira tetszik) megfelelo iMac 1499 + 200 azaz kb. 1700 dollarba kerul, kisebb a kepernyoje, es hianyzik belole az SSD. Ha ez utobbi kettot mondjuk csak 150 dollarnak szamitjuk be, akkor is 1400 dollar all szemben 1850-nel, ami nem kis kulonbseg, akarhonnan nezem. Szerintem erre meg te sem mered azt mondani, hogy egy arkategoria. Hogy a Dell, HP vagy Lenovo gepe draga az senkit sem erdekel, mert a nem Apple-os vilagban mindenkinek megadatik a valasztas lehetosege, nem kell feltucat modell 3 tucat valtozataval beerni.

u.i. Az Apple es a Gateway gepeiben levo procik kb. ugyanannyiba kerulnek (Angliaban £10 kb a kulonbseg).
Chris London 2009.10.27 20:28:41
@Chris London: TV-tuner es taviranyito tenyleg nem jar az iMachez? Mert a Gateway Onehoz igen.
Chris London 2009.10.27 20:35:50
@mcs: Tok ugyanazt a ket gepet hasonlitottam ossze (veled ellentetben). Az 1500 dollaros iMacben van ugyanaz a videokari es merevlemez, mint a Gatewayben. Proci, mint irtam kb ugyanannyi, es 200 dollarert kapsz 4 giga extra memoriat (amirol persze elfelejtkeztel). 27"os mas kategoria, es kb 2000 dollar azonos konfigban, nagyobb kijelzovel, mint a Gateway.

Nem en csurom-csavarom a dolgokat, te riadsz vissza az alma almahaoz valo hasonlitasatol
Volt ez a kis bemutató, amikor az Intel egy darabokra szedett gépen demózta legújabb csatolóját, a hihetetlen adatátviteli sebességre képes Light Peaket. Akkor az egész világsajtó azt hitte, hogy Hackintosh volt a rendszer, aztán kiderült, hogy nemcsak hogy hivatalos Apple-gépről…..
Chris London 2009.10.11 11:30:56
@andrasb: Alapvetoen nem hulyeseg a technologia, csak hat vehetsz majd uj egeret, monitort, nyomtatot, stb vagy egy halom atalakitot. Szerintem nehany evig csak mint egy extra port lesz jelen, nem fogja egyhamar kivaltani a tobbit. Ugy meg nincs tul sok ertelme.
Chris London 2009.10.11 14:41:56
@iCostee: Es hany evig tartott, amig kiszoritotta mondjuk a PS/2t? Csak azert kerdem, mert meg mindig ritka az az alaplap, amin nincs egy sem. Sok minden mulik a gyartokon es az aron. Meg talan nem egy valsag kellos kozepen kene elojonni egy olyan technologiaval, ami miatt dobhatod ki az osszes periferiadat. En alapvetoen pesszimista vagyok, miota lattam, mennyire nem terjed a displayport. De meglatjuk. Majd ugy 2012 kornyeken.
< A mobil megjelenése óta voltak páran, akik azt állították, hogy az Apple készüléke egy túlárazott filléres szar, ami csak nyugaton lehet sikeres, mert a technológiailag fejlettebb keleten legfeljebb lebőgni lehet vele. Az sosem zavarta meg az ellendrukkereket, hogy az iPhone-ba…..
Chris London 2009.09.27 12:20:11
@mcs: melyiknél?
Chris London 2009.09.27 14:34:39
@mcs: Úgy látom, nem fogok választ kapni. A Sprint kizárólagos jogot kapott a Herora, érdekes lenne, ha már valaki más árulná. (De nyugodtan linkeld be a titokzatos szolgáltatód honlapját, ha tévednék.)

Leo
Egyrészt az az egyetlen HTC mobil, ami kb egy árkategória az iphone-nal (pedig WinMos), másrészt téged eddig nem zavart, hogy egy olyan piacon hasonlítasz össze 2 mobilt, ahol az egyik még igazából nincs is jelen.

A Leo egyébként okt. 12-től kapható elméletileg Angliában. Az már csak 2 hét :) A következő iphone 9 hónap.

És csak hogy ne szakadjunk el nagyon a valóságtól: bár a 3GS hardvere (ha nem számítjuk a kamerát) kétségkívül erősebb, mint a Heroé, de a közelébe se ér erős túlzás volt tőled.

Az meg kár, hogy nem regáltál arra, amit az angol árakról írtam. Az amerikai smartphone piac 2-3 hónapos lemaradásban van Európához képest, nem igazán jó összehasonlítási alapnak, csak a mérete miatt releváns. De méret alapján Kína is az.
Tegnap írtam egy postot arról, hogy az IDF-en demózott, darabokra szedett gép valószínűleg Hackintosh volt, mert Macre nem emlékeztetett, viszont OS X futott rajta.Mondjuk nekem gyanús volt a Mac Prókból is ismert kék alaplap, de nem tudtam annyit a frissen bemutatott Light Peakről,…..
Chris London 2009.09.27 14:01:09
@ergerberger, a FINGLI (fucking szingli, aki gyakra: Kösz, ezen nagyon jót röhögtem.

Szóval nem elég Macnek lenni, Macnek is kell látszani. És ezek után mindenki levonhatja magának a tanulságot.