Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bobix

0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Öreg Hölgy Emlékezni kell 2010.09.03 14:56:00
21 éve halt meg Gaetano Scirea. A háromrészes írásom, még tavalyról, a 20. évforduló…..
bobix 2010.09.17 13:01:38
@telhetetlen: csak remélni tudom, hogy nem az NSO-n...
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
bobix 2010.07.30 13:17:16
@_benito: Küldtem neked email-t, olvastad? Amúgy az Pasquato...
Akinél már elmúlt a labdaundor, szedheti össze magát szépen, hogy becsatlakozzon az ismert programba, ahol is keddjeink és szerdáink általában rituálisan foglaltak. A BL harmadik körének mezőnyét már ma délután eleresztik, a mai hat meccset kilenc követi holnap, így a hatalmas…..
Gyakran megesik, hogy nehézsúlyú vitába bonyolódunk _benito kollégával, de az már ritkább eset, hogy szinte másodpercek alatt váltunk át _minősíthetetlen hangerejű és stílusú_ eszmecserére. Márpedig ha Pedro kerül szóba, garantált a lincshangulat. A True colors posztoktól…..
„Mindenért vállalom a felelősséget. Amikor egy csapat képtelen egy ilyen mérkőzésen azt nyújtani, amit tud, az azt jelenti, hogy az edző nem készítette fel megfelelően.” Ezek Marcello Lippi roppant sportszerű, igazi úriemberhez illő mondatai. Tulajdonképpen ezzel…..
bobix 2010.06.25 13:13:36
@MB13_fan: Ki keres itt álindokokat jóember??? _beinto kerek perec felvázolta, hogy mi volt a probléma. Ha neked az szúrja a szemed, hogy nem mindenkinek olyan a mentalitása, mint a németeké, nagyon sajnálom. Látod, hogy a nélkül is lehet VB-t nyerni.
bobix 2010.06.25 13:29:05
@MB13_fan: Nem az a tutifrankó. Csak én egyetértek vele.

Ilyen szempontból én inkább a francia válogatottat ajánlanám neked, az is olyan vegyes, mint a német :p
bobix 2010.06.25 13:36:19
@MB13_fan: Egész nap vitatkozni akarsz? Nincs mit tovább érveljek, leírtam, amit akartam és viszlát.
Elájulni önmagában a Bayern bajnoki címétől nehéz volna. Esetleg csodálkozni lehetne azon, hogy miért nem volt könnyebb a salátástál besöprése ezzel a kerettel középpályával, de mivel tovább látunk a Bundesliga korlátain, mégis bravúrosnak minősítjük a bajnoki címet.…..
bobix 2010.06.01 15:57:54
@Mr.AT: Molinaro ügynökéne ezen a nyilatkozatán igen elmosolyodtam: "Cristian is one of the best left full-backs in the league". Ennek függvényében döntse el mindenki maga, hogy ez miképp minősíti a Bundesligát.
Nagy és merész vállalkozásba fogtam: Top10 összeállítást készítettem az elmúlt évszázad legjobb labdarúgóiból. Arra voltam kíváncsi, hogy hány csapat erejéig állnánk a versenyt a világválogatottal. Legnagyobb örömömre és kellemes meglepetésre azt látjuk, hogy mind a…..
Az olasz bajonkság 1967-1968-as idényének utolsó fordulójára több nyitott kérdés is maradt. Nem dőlt el például a harmadik hely és a kiesők sorsa sem. A Juventus a dobogóért, míg a Spal a bentmaradásért harcolt. 42 éve ezen a napon Spal-Juventus mérkőzést rendeztek. A…..
Négy fordulóval a zárás előtt már szinte biztos, hogy rájátszás lesz az olasz másodosztály harmadik feljutó helyéért, az pedig már teljesen biztos, hogy nem juthat vissza ugyanaz a három csapat, amelyik tavaly kizúgott. Egy viszont ott lesz, a Lecce legázolta a mezőnyt, és már…..
Van olyan nálunk, hogy "Lyon szurkoló?" Ezen az ágon Manchester United-Real Madrid elődöntő is kialakulhatott volna, csak hogy odadörgöljük a két versenyben lévő alakulat szrukolói, illetve a semlegesek orra alá, és hogy megforgassuk még egyszer a kést a világ két…..
bobix 2010.04.22 14:12:13
@horas: "mindenesetre,az felfog érni egy Görög Eb-címmel az biztos..." hát körülbelül
Nehéz dolga lesz a ma pályára lépő csapatoknak, ha felül akarják múlni a milánói történések intenzitását, de reméljük, valami hasonlóra készül a Bayern München és a Lyon. Mindkét csapat túl van egy komoly bravúron (a MU illetve a Real ellen), és olyan párharcon, amikor…..
bobix 2010.04.22 10:54:42
@T.F.E.: Huntelaart azért hagytam ki, mert neki szinte csak epizódszerep jut milánóban, és messze nem volt olyan hatással a csapatra, mint a másik két játékos (bár így is volt néhány fontos gólja).

"Az Interben egyébként - úgy tűnik - rendre beválnak a Real Madrid játékosok (lásd Samuel, Cambiasso), a Romában viszont nem (Baptista, Cicinho)."
A megközelítés nem rossz, de azért tegyük hozzá, hogy Samuel Olaszországban lett világklasszis, tehát nem volt számára ismeretlen a liga.
Amúgy szerintem nem kéne egy lapon említeni őket, mert míg a két interes a saját posztján a világ egyik legjobbja, addig az utóbbi kettő csak egy középcsapatból tudna kiemelkedni.

Ja és kifelejtetted Figo-t ;)
bobix 2010.04.22 11:12:10
@Csöncsön: Egyertétek. Eszem ágában sem volt az edzők nyakába varrni a dolgot, sőt! Szerintem nagyszerű szakemberek dolgoztak (és dolgoznak) Madridban az évek során (kivételt jelent számomra Queiroz).
bobix 2010.04.22 12:09:10
Mondhat Jose amit akar, ez bizony előrehozott döntő, avagy erre vártunk egész évben: valószínűleg a világ két legjobb csapata találkozik. Idén már összefutottak egyszer, akkor a milánói döntetlen után simán nyert a Barca, és talán most is úgy vélik a szurkolók, hogy a…..
Néhány hónapja még azt gondoltuk, a forduló rangadója természetesen a Derby d’Italia lesz, méghozzá fontosságát tekintve a pápaavatás és az idegen életforma észlelése közé tehető. Valamelyest így is lett, hiszen az Internek akár a bajnoki címe is múlhat rajta, de…..
Esti Kornél: Hetekkel ezelőtt az itáliai és nemzetközi lazialék között is robbanásszerűen terjedt el az az elsőre hihetetlennek hallatszó hír, hogy az olasz labdarúgás egyik legnagyobb szurkolói csoportja, az Irriducibili felfüggesztette tevékenységét. Bár tudtuk – és…..
bobix 2010.04.15 10:13:02
Az elmúlt évek legnagyobb európai sokkja lenne, ha a Roma megcsinálná az Intert. 25 játéknap után nem az Interrel kezdődik a tabella, hanem a 23 meccse veretlen Romával, amely október vége óta 17 győzelmet aratott, és 2004 óta először vezeti pontelőnnyel a Serie A-t. Lesz-e az…..
bobix 2010.04.13 22:33:15
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: a BL-t nyugodtan kihúzhatják a listáról
Első blikkre úgy tűnik, óriási esély van rá, hogy a 33. fordulóban az Inter elbukja első helyét a tabellán, hiszen a két üldözőre (Milan-Catania, Roma-Atalanta) könnyű meccs vár, Mourinhóék pedig Firenzébe utaznak. Igen ám, csakhogy a Fiorentinának a bajnokság már kevésbé…..
bobix 2010.04.11 16:49:43
@raoul_duke: ugye Te sem gondolod komolyan, hogy a Milan megérdemli a Scudetto-t?
bobix 2010.04.12 12:38:57
@Mr.AT: Ejnye kolléga, azért ne legyél már ennyire szőrös szívű :) Ha nincsenek is világsztárok a csapatban, de a játékosok küzdenek egymásért és a közös célért, akkor szerintem megérdemlik a bajnoki címet. Az első 3ból az egyetlen csapat aki ezt nem mondhatja el magáról, az a Milan, aki azért találta magát mindenki nagy meglepetésére a dobogón, mert dinnyének volt egy hosszabb jó periódusa és Nesta nem volt minden második meccsen sérült. Ahogy ez a kettő hiányzik már reszeltek is nekik.

A Juventusról viszont inkább ne is beszéljük, mert mi még a BL pozíciót sem érdemeljük meg...
bobix 2010.04.12 22:05:21
@horas: "Vucinic-t én nagyon szeretem nagyon szívesen látnám az Inter-ben is,és szerintem ő a legjobb csatárok egyike lehet a közeljövőben. ..."
5-10 perc és Mr.AT erre beszól :D

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "...ilyen feltámadást kevesen produkálták eddig egy meccs alatt mint a Lazio a Bologna ellen."
Sajnos Juventus-Napoli :((
Több szempontból is fontos mérkőzésre került sor 13 éve ezen a napon: egyrészt egy Milan-Juve mindig is az. Aztán ez a rangadó szülte meg a Milan hosszú történelmének legnagyobb hazai vereségét. Végül (nekem nem utolsósorban): ez volt életem első, helyszínen…..
Már minden fordulónak komoly tétje van, nem kivétel a mostani sem, amikor ráadásul a táblázat minden fertályában komoly mozgolódás várható. Az Inter lesimázza a Bolognát, de a Roma megszenved Bariban, és a Milan is Szardínián. A Napoli a Lazio, a Samp a Chievo otthonában megy…..
bobix 2010.04.03 22:35:33
bobix 2010.04.04 08:05:18
@sh4d0w: "...hasonlóképp éreztem én is - bár a csapatváltás meg sem fordult a fejemben."

Szerintem ez egy Juventinot sem fenyeget, de ami az utóbbi időkben történik a csapattal az valami borzasztó. Ha jól emléxem utoljára az első Lippi-éra végén, a 98/99-es szezonban végeztünk 5. helyen, de akkor legalább BL elődöntőt játszottunk. Tizenpár éves fejjel akkor még annyira át sem tudtam érezni a helyzetet, főleg, mert a BL meccseket leszámítva a bajnoki eredményekről csak a Focivilág lapból tájékozódtam. Na ahhoz képest a mostani helyzet... áááh, hagyjuk!
A Roma a bordó mez alatt I Szív Czene Attila pólóban újra bizonyítja, hogy a surranópálya csak a suttyóknak okoz gondot. A rómaiak ráadásul, ezt a múlt heti poszt óta még erősebben érezzük, nem is csak az idegesítő légy szerepét játsszák, amit egyetlen hessentéssel el lehet…..
bobix 2010.03.30 16:59:27
@_benito: Szerintem ez így nem igaz. Mert pld a Samp elleni hazai meccsen kifejezetten jól játszott.

Szerintem az egész szezon ott lett elba**va, amikor még el sem kezdődött: Ferrara megtartásával és a nyári "alapozással"...
bobix 2010.03.30 17:01:33
@Mr.AT: =))
bobix 2010.03.30 17:27:02
@_benito: Egy korábbi posztodban, vagy hozzászólásodban is említetted, hogy eleinte jól "bekajáltad" Ferrara-t; szerintem mindenki így volt vele, és mindannyian el voltunk ragadtatva. Azt mondjuk tudtam előre, hogy nem lesz Guardiola-effektus, de ekkora pofáraesést még legrosszabb álmaimban sem vártam volna.

Viszont ezta csapat körül zajló, természeti katasztrófa nagyságú zűrzavar nem csak az edzők, játékosok sara, sokkal komplexebb annál, de nyilván ezzel nem mondtam semmi újat a Juventinoknak. Amúgy pont most olvastam Luciano barátunk legújabb nyilatkozatát: The future is looking black for Juventus...
A Milan már leszakította magát, most a Romát durungolhatja le a nyakáról az Inter, ami már csak azért sem jönne rosszul, mert egyetlen állva maradt olasz csapatként még nem végzett Európában sem. Meg is teszi, és a következő fordulótól újra a Milan lesz az elsőszámú…..
bobix 2010.03.28 20:05:36
@giacinto: akik a Juventusnál az ilyen ügyekért felelősek és "szakembereknek" tartják magukat, sajnos azt sem tudják, hogy eszik, vagy isszák a futballt.

Melo pedig a közönségtől kért bocsánatot a múltkori beszólása miatt.
bobix 2010.03.28 21:14:18
@giacinto: a gond az, hogy nálunk nem láttak el egész Rómáig, míg nálatok igen. Tudod kire gondolok...
bobix 2010.03.28 22:51:54
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Akartam már kérdezni tőled korábban, hogy mi az őszinte véleményed róla, mert elég sokba került és idén messze nem mutat annyit, mint tavaly. A képességeivel nyilván nincs gond, fejben annál inkább.
Ahogy már egyszer elmondtam, nem fog kiesni ez a Lazio, mert 1. nem érdemlik meg, 2. klasszisokkal jobb csapat, mint az uccsó három
Itt a tavasz, dagad a … különbség az Inter és az üldözők között, a Juventus válsága, és néhány középcsapat bukszája. Átkozott hétközi fordulók, ennél szörnyűbb dolgot csak az RTL Klub volt képes megvalósítani a déli meccsekkel, hasonló kategóriába csak a…..
bobix 2010.03.26 15:39:49
@calcio_di_rigore: megelőztél :)
bobix 2010.03.26 21:05:27
Ezúttal az angolos kolléga vesz részt továbbképzésen, így az utolsó pillanatban kényszerültem beugrani a helyére, de ez nem akadályozott meg bennünket abban, hogy megtippeljük a hétköz összes mérkőzését, és hogy kiosszuk a helyezéseket négytől-hatig. Ugyanis a Chelsea és a…..
bobix 2010.03.24 23:19:58
@Everred: Olyan erősek ezek a skót élcsapatok, hogy simán kipottyannának a PL-ből...
Őszintén: hét találatom lett volna a 29. fordulóban, ha nincs éppen sokkal fontosabb dolgom, mint a beharangozó megírása. Szerencsére donnelly – nagy hatékonysággal – megmentett benneteket attól, hogy a múlt heti olasz poszt alatt kelljen kibíróznotok magatokat. A…..
bobix 2010.03.24 18:40:36
@giacinto: Ha nem lennék Juve drukker, akkor legalább 2 hónapja például csak arra fogadnék nagy pénzzel, hogy kap legalább egy gólt a csapat. Nincs kedvem most visszakotorászni az eredményeket, de szerintem az elmúlt 10-15 meccs mindegyikén kaptunk egy gólt.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: a Lazio NEM FOG kiesni, nem kell aggódnod. Az inter sajnos meg olyan simán lesz bajnok, mint az elmúlt években mindig.
bobix 2010.03.24 19:47:47
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ez jó :)

Amúgy a Lazio legalább egy klasszissal jobb csapat, mint bármelyik jelenlegi kiesőjelölt, már csak ezért benn kell maradnia. És amúgy is sajnálnám őket, mert nagy múltú csapat.
Kicsit nyugatabbra tekintve remélem a Hertha sem esik ki (ja és nem Pali miatt)
bobix 2010.03.24 20:00:09
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: én zebrafanként akkor mit mondjak?! :(
"Mióta elmentem Londonból, fontos címeket szereztem, de a Chelsea is nyert néhány dolgot, például egy FA-Kupát" - kezdte meg Maci Laci lélektani masszírozását a visszavágó előtt Mourinho. A lelazult szájkarate nem jelenti azt, hogy a visszavágó kevésbé feszült meccset…..
Szemfényveszt-e a Milan, avagy? Kilenc fordulóval a vége előtt egy pontra jöttek fel az Interre, de meg vagyunk győződve róla, hogy ennek a végeredményt illetően kevés jelentősége lesz (tavaly, igaz, másfél hónappal korábban, a Juventus is befogta az Inter egy teljes forduló…..
bobix 2010.03.16 12:24:58
@_benito: azért a 300-at megemlíthetted volna a postban is, mert az, hogy már egy jó ideje ő húzza a hátán a csapatot ország-világ tudja :P
bobix 2010.03.16 18:36:30
@_benito: korrekt ;)
bobix 2010.03.16 18:40:00