Regisztráció Blogot indítok
Adatok
*Mónika*

10 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztos mindenkinek vannak kedvenc irodalmi helyszínei, én már zsenge gyermekkoromtól, amióta elolvastam az első regényt Wodehouse-tól és ezzel egy időben elmerültem Agatha Christie rejtélyeiben, azt vallom, hogy számomra a legjobb ajánlólevél egy könyv részére, ha a történet a…..
*Mónika* 2014.09.12 12:38:33
Egy pillanatra csukjuk be a szemünket és képzeljünk magunk elé tipikus angol falucskát. Nem a tengerparton, sokkal inkább az ország belsejében, egy zöld lankákkal körülölelt tájon. Az országutat festői apró falvak szegélyezik, melyek középpontjában hagyományosan egy fehér…..
A déli országok kedvelt növénye az olajbogyó nem csak egészséges és finom, kiváló dekoráció és készíthető belőle, amivel mediterrán hangulatot kölcsönözhetünk otthonunknak. Amíg mi az almára esküszünk, addig a spanyolok szerint napi hét olívabogyó tartja távol az…..
Csábító illat terjeng a konyha felől. Hétvégén hamarabb kapunk kedvet a sütéshez, az aranyszínű mandulás-mazsolás tésztakoszorú pedig a meleg otthonosság érzésével ajándékoz meg bennünket. A név a német „Guglhupf” szóból ered, ami a sütemény ottani neve.…..
Vanília és kakaó. Mexikó két növénye, amik az őslakosok szemében valaha szentnek számítottak. A vanília édes belsejét csokoládéitaluk ízesítésére használták, amelyből az egykori azték fejedelem Montezuma a legenda szerint napi 50 csészével ivott. …..
Nincs az évnek olyan szaka, órája-perce, amikor egy jól elkészített csoki fondü ne esne jól. Ám az igazi az, amikor estefelé, a tálat melegítő mécses lángja meghitt hangulatot áraszt, akkor kezdjük a mártogatást...Legalább egyszer egy évben engedjünk a kísértésnek és…..
A híres brit drámaíró, orvos és titkosügynök Somerset Maugham, aki életének jelentős részében Franciaországban élt, jegyezte meg egyszer: „Ha igazán meg akarjuk ismerni az angolok étkezési kultúráját, akkor a legjobb, ha naponta háromszor reggelizünk.” A…..
Istenem, milyen szép ez a vidék! – írtaVirginia Woolf (angol írónő 1882-1941) egykor Vita Sackville-Westnek (költő, író 1892 – 1962) és hozzáfűzte, elképzelni sem tudja, hogyan tudnak emberek máshol is élni, mint az angliai Cornwallban. A vidék varázsa legendás, a 19.…..
Állítólag a híres amerikai színész Bob Hope (1903-2003) mondta egyszer, hogy szerinte az angol a világ legdiplomatikusabb népe, mert senki más nem lenne képes ilyen szívélyes mosollyal ennyire rossz kávét felszolgálni. Nem túl hízelgő véleményének megformálása közben azonban…..
Egy csomó kérdés mindjárt az elején. Vajon mi mivel illik egy csokorba? Nekem a tavaszi virágok tetszenek, de az esküvőm ősszel lesz, akkor mi kerüljön a csokromba? Ugye még egy ilyen apró dolog is mint a csokor választás rendesen meg tud minket keverni. Ezért álljon itt…..
   Tészta: 25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 6 ek. hideg víz, 2 ek. cukor, pici só. Töltelék: 60 dkg barack (én befőttet használok, nem jön ki belőle annyi víz és puhább), 1 evőkanál citromlé, 25 dkg mascarpone (tejszínes krémsajt, bárhol kapható), 12,5 dkg túró, 2…..