Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Capri (törölt)

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fifty-Fifty kétárbocos óriáskatamaránnal a Tihanyi-szorosnál találkoztunk a Kékszalagon: ő már a füredi befutó felé tartott, mi még Keszthely felé. Csak jött, jött, körülötte rajzottak a motorcsónakok. 19 óra 11 perc volt, azaz még fél órával belül volt a Nemere II.…..
Capri (törölt) 2012.07.08 06:32:25
@whale:

Jó, de most akkor mi legyen?

Legyen a kékszalag is historic verseny?

és akkor ez mit jelentsen? hol húzzuk meg a határt? a spinakker még mehet, de a fokroller már tilos?

Vagy mindegy, csak egytörzsűek legyenek?

És akkor meg lehet majd nyavalyogni, h a liberák ellen nem lehet versenyezni klasszikus hajókkal, ezért azokat is tiltsuk ki a tóról?

ugyan...
Capri (törölt) 2012.07.08 07:55:03
@whale:

De a Nemere II. is modern hajó volt a maga idejében. A rekordja is erről szól, meg a szerencsés időjárásról.

Biztos akkor is ment a hömbörgés, h tiltsák ki a tóról az ilyen nagy és modern hajókat, vagy legalább külön kategóriában értékeljék őket. :-)
Fékszárny Fekete nap Reno-ban... 2011.09.17 11:52:00
Szörnyű baleset képei járják be a sajtót ma: a Reno Air Races versenyén a nevadai Reno Stead repülőtéren, a nézők közé zuhant az egyik résztvevő, a veterán Jimmy Leeward P-51D Mustang repülőgépe, s sajnos rajta kívül nyolcan meghaltak, 75-en pedig megsebesültek, köztük…..
Általában jó filmet sejtet, ha George Clooney egy gyönyörű nőt simogat a svéd télben: meleg kunyhó, egy kis sejtelmes hollywoodi szex (nem mutatunk semmit, tessék elképzelni a diszkrét kufircot), líra, harmónia és hasonlók.Aztán kimennek a hóra, bele az északi havas pusztaságba,…..
Most zajlik az egyesült államokbeli Wisconsin állam egyik kis városának repülőterén, Oshkoshban az év legnagyobb repülős eseménye, az EAA-Air Venture Fly-in, amelyre minden magára is valamit adó repülő-fanatikus (olyan szívesen írnám a repülőbuzi szót) saját gépével repül…..
A tegnap este igencsak fordulatosan alakult Ferihegyen, előbb a Wizz Air londoni járata fordult vissza műszaki hiba miatt, majd a vihar mintegy húsz percre leplombálta a repülőteret, s a hírek szerint két gépnek is más repülőtéren kellett leszállnia. Az első hír különösen…..
Pénteken a ferihegyi skanzen felé vettem az irányt, hogy végre élőben is megnézhessem a lelkes magánembereknek köszönhetően egyre szebbé váló Il-14-es utasszállító egyik motorjának indítását. Nem az elsőt, mert az még áprilisban megtörtént, de az első…..
Capri (törölt) 2011.05.24 15:01:47
@powerage:

A Kvasz géphez semmi közöm, én is csak csodálója voltam a múlt héten, meg segítettünk összeakasztani. Akik építik, nyilván felvették a kapcsolatot mindenkivel aki tud segíteni.
Külföldön több példa bizonyítja népszerűségét, Magyarországon még kevéssé jellemző, hogy olyan helyeken találkozhatunk növényekkel, ahová a napfény nem, vagy csak alig hatol be, ahol egy betonfal, vagy egy irodai folyosó ad életteret a dísznövényeknek.A városi…..
Kata párja és csapata felállította az evolúció alapját, már csak festeni kell! Egy kis emlékeztető a crossover-tér-installációról:A Junior Art Center csapata részt vesz a MAXCity rendezvénysorozatában helyet kapott enteriőr-tervező versenyen és ezzel párhuzamosan egy…..
Capri (törölt) 2011.04.25 20:16:20
Ritkán szoktam petíciókat aláírni, bár az azért jól esett, amikor tavaly sikerült rábírnunk a brit kormányt, hogy kérjünk elnézést Alan Turingtől.  Most pedig a kínai kormánytól kérjük, hogy engedje már szabadon az egyik legnagyobb élő kínai képzőművészt, Ai…..
juniorhome különc történetek 2011.03.25 18:48:00
                   Az elmúlt héten a legnagyobb sikert Eugenio Recuenco képei aratták. Nagyon sokan kedveltétek ezt az összeállítást, így újra álljon itt néhány kép…..
Capri (törölt) 2011.03.27 14:54:04
                      Ki ne álmodott volna már arról, hogy olyan helyeken jár, mint ezek az ódon belső terek.Na és ki ne szeretné azonnal megmenteni, felújítani, vagy akár eredeti…..
Capri (törölt) 2011.03.19 13:10:43
Ismét hétvége, ismét apolitikus téma. Hír és aktualitás azért van a mai bejegyzésem mögött: pont egy hete, február 6-án új magyar magassági rekord született, Nagy Tibor 8750 m magasra emelkedett vitorlázórepülővel. Innen is gratulálok neki. Emlékeim szerint* az általános…..
Valamivel több mint három hónappal ezelőtt nem véletlenül éppen innen, Londonból indultunk a rovattal. Ez a hely tele van pezsgéssel, dinamikával, itt mindig történik valami, legyen szó akár kulturális eseményről, izgalmas kiállításról vagy divathétvégéről, ezért most írjunk le egy óriás vargabetűt…..
Bár feltétlen híve vagyok a Belváros (Budapest?) új főutcájának, természetesen a kritikai észrevételeknek is szívesen helyt adok. Jankoke nevű olvasónk nem is egyet vett észre rajta - mi tagadás, a folyamatos söprögetés már nekem is szemet szúrt...   Kedves Urbanista!…..
Capri (törölt) 2010.06.01 18:27:00
@sas.t:

Újpesten legalább gránit burkolat van. A posztban említett helyen meg mészkő.

Kíváncsi vagyok hány telet fog átvészelni, mielőtt kicserélik az egészet.

A mészkő nehezen bírja a fagyot is, de különösen a sózást sínyli meg...
HeStyle YourLook: Viktor cipője 2010.05.11 14:45:00
Folytatjuk YourLook rovatunkat, melyben ezúttal a Viktor nevű olvasónk által beküldött Tisza cipőt mutatjuk be. Mi a véleményetek róla?..
Most egy csodálatos, spirituális, megható és lenyûgözô vizuális meditációra indulunk. Víz, emberek, kapcsolatok, bálnák, elefántok, mélység, sivatag, tisztelet, élet, gepárdok... Mindez Gregory Colbert kanadai fotós megdöbbentô erejû képein és filmjeiben. A…..
Capri (törölt) 2010.04.25 16:54:50
Share | Philippe Starck-ot szerintem nem kell bemutatni. Kétségkívül korunk egyik legérdekesebb dizájnereinek egyike, neki köszönhetjük a sokak által is ismert citromfacsarót... pl. ezeket az áttetszô plasztikszékeket ... és még hosszan sorolhatnám. De milyen is Ô…..
A Nooka óráknak Amerikában hatalmas népszerűségük van, rengeteg sztár hordja a márka különleges óráit, ebből adódóan pedig az átlagemberek is veszik mint a cukrot. Normál esetben ez megint csak egy hülyeség lenne, de ezek az órák szerintem sztárok nélkül is népszerűek…..
Még talán emlékszünk a régi korok divatjára, mikor a funkció nélküli falakra óriásposztereket raktak az otthoniak. Manapság már ritkán használják, bár néhol még fellelhető egy-két megsárgult változata nagyszüleink, rokonaink lakásában. Újragondolva a falburkolás ezen…..
Korábban már beszámoltunk a környezetbarát köztéri világítások új koncepciójáról, most pedig hasonló elven működő testvéréről a Világító fáról érkeztek információk. A „The Light Tree” a Soma Design Studio mexikói születésű, Olaszországban élő…..
Éppen a márciusi Critical Mass napján történt, egy napos kora délutánon. Magam sem értem, miért voltam annyira bolond és figyelmetlen, bár meglehet, éppen az volt a baj, hogy tavasz volt, a fene sem érti, hogy ez a tény ilyen idős korára még bármit is jelentsen az embernek,…..
Ahogy közeledik a karácsony egyre több ideges arcot látni a plázák környékén és persze az utakon. A zsúfoltság is csak terebélyesedik, ami igencsak megnehezíti a parkolást, főként a bevásárlóközpontok zegzugos helyei között. Gergőnek is meggyűlt a baja aranyvasárnap…..
Capri (törölt) 2008.12.23 15:19:51
@Editor Bob:

És ezt te komolyan elhiszed? :DDDD
Nem kerül többet megrendezésre a német nyelvterület egyik legnagyobb parapszichológiai kérdésekkel foglalkozó rendezvénye, a Bázeli Pszí-napok. A hivatalos és végső bejelentést a napokban – a tervezett időpont előtt két hónappal – tették közzé a szervezők...