Regisztráció Blogot indítok
Adatok
piatlopunk83

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ideje tervezem már ezt a bejegyzést és asszem ez a mostani, cefet másnapos este éppen tökéletes volt rá, hogy elkészüljön, mert pontosan tudom, mit éreztek ezek a szuperrészeg rocksztárok másnap a turnébuszban. Bizony, most olyan hírhedt esetek jönnek, amikor a rockzene istenei…..
törökgáborelemez 377. A hitel 2011.06.26 09:52:56
„A kommunizmus volt a legnagyobb baj az emberiség történetében, és nem ünnepelhetjük eléggé, hogy véget ért”– mondta Orbán Viktor idén április végén. „Nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi embert sikerült a…..
piatlopunk83 2011.06.26 19:44:30
@aritus: Nézd, a szovjetekkel nem gazdasági érdekszövetséget kötöttünk, hanem megszállás alatt tartottak minket...
piatlopunk83 2011.06.26 20:03:50
@Kompli: Nem tudom, hogy miért volt így. De azt a mondást ismerem, hogy ha nincs otthon a macska, akkor cincognak az egerek. Amikor az oroszok kivonultak, megindult a hatalmi harc belhonban. Ez persze csöndes volt, és elsősorban gazdasági helyezkedés formájában nyilvánult meg. De ez nem teszi meg nem történté az orosz elnyomást, s mindennek pedig semmi köze nincsen ahhoz, ha két ország gazdasági érdekszövetséget köt, mint ahogyan most mi tettük kínával. Én így látom.

Ugyanakkor nyilván naív dolog lenne azt gondolni, hogy ez most aztán mekkora megállapodás, és Kína leborult előttünk és segít rajtunk a 20 millió szép szemünkért. De elsősorban nem elnyomó hatalomként van jelen, hanem partnerként. Ez tehát azt jelenti, hogy van mozgástér, ami a gazdasági fordulat és növekedés beindítását illeti, ott pedig szintén elgördült a pénzügyi akadály.

Namost ide kívánkozik még egy megjegyzés. A sokat hangoztatott és elítélt "Brüsszel nem Moszkva".

Emögött is ugyanez a logika húzódik meg, hiszen Brüsszel nem Moszkva - abban a tekintetben, hogy Moszkvából diktátumokat kaptunk, míg Brüsszelből útmutatást, és rengeteg véleményt, érvet, de NEM parancsolatokat. Brüsszellel lehet vitatkozni, érvelni és érdeket érvényesíteni, míg Moszkvával nem lehetett.

Ugyanez a különbség Moszkva és Kína között is.
„Az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása nem kicsinyes bosszúból vagy elvakult voluntarizmusból fakad, hanem hosszú, gondosan megtervezett folyamat része” – írja Halasi Endre a HVG-ben, majd így folytatja: „Olyan folyamaté, amelyben az alkotmányozó…..
piatlopunk83 2010.11.06 00:51:53
@cassander: "mennyivel van most nagyobb gazdasági válság, mint 2008-2009-ben?"

Hát barátom, ha te kezdesz elhízni, akkor ha ha 1 kiló után azt mondja a feleséged, hogy hizni kezdtél, akkor mennyivel van nagyobb baj akkor ha 2 év múlva 80 kilót híztál, és a feleséged egy péklapáttal üldöz, hogy fussál, fussál, hogy leadd a kilóidat. Na? Nem az a kérdés, hogy mennyivel hízol jobban mint 2 éve.

A kérdés inkább az, hogy mennyivel vagy elhízva a kelleténél.
A válsággal is ez a helyzet. 2 éven keresztül, azt hallgattuk, hogy nincsen semmi baj, átmeneti a válság, nincs is válság, urai vagyunk a helyzetnek, aztán lemondott a GYF, aztána bajnai válságkezelt, s az egészben nem volt SEMMI KONCEPCIÓ :) Most nem elég csak jól sakkozni. A helyzet 2 évvel rosszabb. nem 1 kilót, hanem 80-at kell leadni. Nagyon nem mindegy.

"Mit szóltak volna a jobboldalon akkor, ha a gazdasági világválság és a mainál jóval nagyobb hiány miatt előjön GyF azzal, hogy a világválság miatt fel kéne függeszteni az alkotmányosságot?"

Hát előjöhetett volna, és egyúttal álmodozhatott is volna, hogy 2/3-a lehessen ezért a nemes célért.
Ezt valahogy mindenki el akarja felejteni, hogy a 2/3 azt jelenti, hogy 2/3 os erővel tehet a parlamentben a célokért.
Az 50%-os győzeem meg azt jelenti, hogy feles törvényekkel tehet a célokért az éppen hatalmon lévő erő.
Jelenleg 2/3-ad van, és ezért bizony 2/3nyi erővel tehet a célokért. Ez éppen elegendő az AB jogkör szűkítésre, az alkotmányozásra és egyébre. A nép úgy döntött a választásokon, hogy ezeket az eszközöket Orbán Viktor és a Fidesz kezébe adja. Ilyen is a demokrácia.

"Lehet, hogy a derék békés tüntetők a Parlamentet is felgyújtották volna? "

Biztos is lehetsz benne:) Hiszen semmi joga nem lett volna alkotmányosságot felfüggeszteni a feles többségével...

Egyáltalán amikor ilyen kérdések mellett valaki azt kérdőjelezi hogy Orbán Viktor demokrata-e az azért egy vicc, mert a kérdés maga arról árulkodik, hogy az illetőnek fogalma sincs arról, hogy mi fán terem a demokrácia, hogy mennyi változata van a megvalósítását tekintve.
piatlopunk83 2010.11.06 01:21:07
@rasztaszív: Ez így igaz :) És akkor azt is kiszámolta valaki, hogy e felfogás szerint például az mszp a 16 százalékával meg a jobbik a 15 százalékával meg az lmp az 5-6 százalékával VALÓJÁBAN mennyire jelentéktelen erőt képviselnek?

Mert érted, ha így méred a 2/3-ot, akkor megint csak oda jutunk, hogy nektek a demokráciával magával van problémátok nem a Fidesszel.

Mondjuk ezen kár vitatkozni szerintem, egyszerűen az a helyzet, hogy a magyar demokratikus játékszabályok maximális betartásával érte Orbán Viktor azt, hogy most azt tesz amit jónak lát a cél érdekében. Aki nem gyűlölettől és bölcsességtől elhízottan figyelte az eseményeket az nem lepődik meg a konkrét intézkedéseken sem.

Emlékeztek még? : kis győzelem kis változás, nagy győzelem nagy változás. Nagy volt a győzelem - ezt kár lenne vitatni - ezért most nagy a változás is - alkotmányos lesz a változás is.

Ettől függetlenül eléggé degradálja mindenki ezt a "kétharmadocskát", mintha olyan egyszerű lenne összehozni azt 2 és fél millió embert egy zászló alá. Egész Európában nem nagyon van rá példa...

S egy másik gondolat is ide kívánkozik. Kérem szépen aki elment szavazni azok között 2/3 os győzelmet aratott a Fidesz.
Aki nem ment el szavazni, az milyen jogon kérdőjelez meg bármit is, ha a - minden bizonnyal alkotmányozás után is érvényes - alkotmányos jogával nem élt? Tessék elmenni szavazni, és ezzel is pontosíthassuk vagy matematikailag megfogalmazva konvergálhassunk a nép valódi akaratához.

A demokrácia akkor lenne tökéletes, ha mindenki szavazna.

Az hogy egyesek különböző ábrákkal szórakoztatják a számlálóbizottságot, azok névtelenül saját magukról állítják ki a szegénységi bizonyítványt.
Michael Knight Keleti szél 2010.11.05 18:24:00
Basszus, fafülgomba helyett bolondgombát tehettek a napokban azon a sanghaji fogadáson a csípős-savanyú levesbe. Első felindulásból hirtelen nem tudtam másra gondolni, csak erre, olvasva az Index beszámolóját Orbán Viktor mai, a Magyar Állandó Értekezleten tartott…..
piatlopunk83 2010.11.05 23:03:45
Sziasztok!

Nekem az a véleményem, hogy - nagy embertől szófordulatot idézve - akinek van füle a hallásra az hall, és akinek van szeme a látásra az lát.

Azt azért nem árt ám látni - és ezt minden kedves ideológiát, elvet és egyebet kereső kommentelőnek érdemes tényleg észrevennie - hogy ma Magyarországon az egyetlen következetes, nagyívű stratégiában gondolkodó politikai vezető Orbán Viktor.

A jelenlegi kormányzati intézkedések - ha úgy tetszik - ideológiai alapjai a Fideszben és az egyes nyilatkozatokban mindig világosak voltak.

A bejegyzésben vizsgált szófordulat sem most hangzott el először (2009. december 3.-án például:
www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-319247
vagy 2010. február 5.-én az évértékelő beszédben:www.orbanviktor.hu/beszed/ujja_kell_epiteni_magyarorszagot)

A nyugdíjpénztárakról is csak annyit, hogy néha azon gondolkodom, hogy maradt-e még józan esze a magyarnak? Egyáltalán érti itt valaki a folyamatokat?
(Ezek azért fontos kérdések, mert nekem meggyőződésem hogy a Fidesznek egyetlen komoly hibája, baja, problémája van: a kommunikáció.)
A pénztárak esetében eszement sületlenségekkel volt tele a sajtó, ennek folyományaként a szerencsétlen tudatlan polgár teljes joggal őrjöngött a téren a Gyurcsány Ferenccel együtt, hogy: ez a kormány ellopja a nyugdíjamaaat" :)
A helyzet pedig kedves emberek, ezzel szemben az, hogy a magyar nyugdíjrendszernek 3 pillére van:
1.Állami,
2.Kötelező magánnyugdíjpénztár,
3.Önkéntes magánnyugdíjpéntár

Amikor ez a rendszer 98-ban felállt Magyarországon az EU és az IMF nyomására akkor azok voltak az érvek, hogy ez azért jó, mert az állami felosztó kirovó össze fog omlani, s majd a piac szépen megoldja a nyugdíjkérdést. Igen ám, de ma a válság miatt egyes részvények, pl Lehman Brothers összeomlottak, s akiknek a nyugdíjmegtakarításait ilyen formában próbálták szinten tartani, megforgatni, azok szépen elbúcsúzhattak tőle. S érdekes, hogy ezt valahogy senki nem veri nagy dobra. Eltűnt a nyugdíjak legalább fele kéremszépen. Köddé vált. Senki nem hőbörög. Miért?
Nemcsak, hogy köddé vált, egyszerűen a 2 pillérű nyugdíjkasszák jelenleg nem tudják finanszírozni a kifizetéseket sem teljes egészében, ami miatt az államnak havi 30 milliárddal kell beszállnia a magánnyugdíjpénztárak bulijába. Na azért nem erről volt szó 98-ban...

Emiatt első körben a kormány felvetette az EU-nak hogy úgy lenne illendő, ha ezt a 30 millirád/ hó-t nem a költségvetési hiány terhére számolnák. Tehát egy költségvetési trükköt vetettek fel mint ötletet, amivel ez nem növelte volna a hiányt. (!!! felvetették, s nem sumákba csinálták meg mint a Gyurcsány féle "költségvetési trükkök százai"...). Az EU nemet mondott, s ekkor lépett életbe
a b) terv: akkor nem fizetjük ki azt a 30 milliárdot/ hó, hiszen a költségvetési hiányt tartani kell. Az embereknek pedig szépen el kell mondani hogy a pénzüket nem kell ellopni, mert már elúszott. Köddé vált. S mégsem hőbörögtek.Hm...
S miután eluszott, ezért majd hülye lesz a kormány még további 30 milliárdot fizetni havonta, hogy az is elússzon. Ehelyett egyszerű és világos a képlet. Vissza mindent az állami nyugdíjkasszába, állami garanciával. Megmenteni a még menthetőt, felpörgetni a gazdaságot, és abbahagyni a tőzsdézést, meg a nagybani szerencsejátékot.

A másik fontos észrevételem az AB jogkörmegvonással kapcsolatos. Kit érdekel? Itt most az egyetlen és óriási feladat: a gazdaság beindítása és az idei költségvetési hiánycél és a jövő évi költségvetési hiánycél betartása. Ehhez képest jelenleg minden másodlagos. Tökmindegy, hogy mit ki mit mond, aki ezt nem érti meg, az kénytelen lesz értetlenül elfogadni ezt a helyzetet. Különben meg ki hallott már olyat, hogy azért hőbörögnek egyesek mert végre megadóztatják a jó erkölcsbe ütköző 2 millió feletti végkielégítéseket. És akkor ne jöjjön már senki azzal, hogy a tanárokat is sújtani fogja. Micsoda fogja sújtani? Egy tanár 8 havi végkielégítést kaphat maximum. Az átlagkeresete (szégyen) 120 ezer havonta. Hol súrolja az a 2 milliós határt? Ugyanmár...ne komolytalankodjunk.

A bankadóról meg annyit, hogy én nem igazán látom hogy továbbhárították volna az ügyfelekre...sőt elég sok akcióval és fejlesztéssel találkozom, pl új sorszám automatákat láttam a minap az OTP-ben. Ez az egyik. A másik pedig, hogy nagyon naív az, aki azt hiszi, hogy Bankrendszer szinten többet vet a latba az a 2-300 milliárdnyi bankadó, mint nekem 1 Ft havonta. Kb ennyire érzi meg a bankrendszer. Bőven a 5-6szorosát is kivethették volna akkor sem omlana össze semmi. Ne legyünk naívak.
S hogy miért nem voltak egyeztetések? Orbán világosan megmondta. Kell a pénz. Ha egyeztetgetnek, akkor mire az egyeztetések végére jutnak, egyáltalán a végére jutnak, akkor addigra a nemzetközi szervezeteken keresztül, az EUn keresztül, az IMFen keresztül olyan offenzívával és lobbierővel kellett volna számolni ami kétségessé tette volna a dolog sikerét. Nem a nyugdijas zsebében kell kotorászni 300 Ft okat orvoslátogatásonként, hanem meg kell adóztatni azokat a szektorokat ahol van pénz. Miért ne?

Demokrácia van. 2/3mad van. Kedves emberek ez azt jelenti, hogy a parlamentben 2/3 os erővel tehet a kormány a célja érdekében. Az 50%-os győzelem esetében kedves emberek ez azt jelentené, hogyfeles törvényeket tudnak hozni a cél érdekében, meg patumokat tudnak hozni a cél érdekében. De 2/3 os volt a győzelem, többször is egymás után (népszavazás több is volt, eu pralamenti választás, válsaztás, önkormányzati választás zsinórban). Kedves emberek a 2/3 azt jeletni, hogy akár az AB jogkörét is szűkíthetik. Ez van. Ilyen is a demokrácia.

Orbán Viktort azért demonizálják, magyarázzák, támadják még mindig egyesek, mert nem értik a titkát. Inkább oda kéne figyelni arra amit mond. De arra kéne odafigyelni és nem arra, amit a Mesterházy meg a többi nagyívű gondolkodó idézget tőle.

S ha ez megtörténne, akkor például - hogy visszakanyarodjak a bejegyzés témájához - nem fordulhatna elő, hogy valaki "nem érti" mit jelent az, hogy bár mi nyugati zászló alatt hajózunk, a világgazdaságban keleti szél fúj. Inkább örüljetek neki, hogy valaki felismeri ezt a tényt, és eszerint próbálja gatyába rázni ezt a népet ami engem néha a kamaszokra emlékeztet. Tudjátok, amikor a kamaszkorban a gyerekek mindent jobban tudnak, vitatkoznak. De aztán kinövik és megértik: a szülő jót akart.

Most komolyan tényleg nem értitek ezt, vagy ez már inkább olyan csakazértis dolog?....

Remélem kikerül a hozzászólásom :)