Regisztráció Blogot indítok
Adatok
XS

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt szerzője fiatal ember (arra kért, nevezzem csak Kisvárosinak), aminek azért van jelentősége, mert elsősorban a fiatalok szemszögéből láttatja a mai magyar valóságot – ami nem túl szívderítő, az írás ugyanakkor tükrözi az életkornak megfelelő naivitást is.…..
XS 2014.08.06 09:11:54
"Véleményük szerint rendkívül sok alkoholt fogyasztunk és a cigaretta is minden második percben ott lóg a szánkban."

Ez igaz, de nem tobbet mint sok mas "nyugati" orszagban, elsosorban a dohanyra gondolok. Az angolok ugy cigiznek mint a gyarkemeny (a 2000+ forintos cigiar mellett) es a nemetek is latszatra / erzetre tobbet szivnak mint mi szerintem.

Jo amugy a cikk, tenyleg merhetetlenul naiv, de sok ponton nagyon is jogos es udito a fiatalos szemlelet (csak sajnos lehangolo az igazsag). Jo lenne nehany statisztikat latni, mert alapvetoen kedves cikkiro ha belegondolsz, te sem vagy kulonb mint azok akikrol irsz, panaszkodsz a tenyek ismerete nelkul. Tehat te is ugyanaz a "tipikus magyar" vagy aki nem is biztos benne, hogy mashol jobb, de romantikus ideallal felfegyverkezve lozungokra tamaszkodsz es az a lenyeg, hogy magyarnak lenni a legrosszabb.

En mar egy ideje elkoltoztem a csaladdal de mielott vegleg otthagytuk volna a szulohazankat is nagyon sokat utaztam munka miatt igy eljutottam tobb kontinensre (gyakorlatilag Afrikat es Del-Amerikat leszamitva midnenhova) es bizony azt kell mondanom neked, hogy az elet mindenhol nehez es mindenhol a kuzdelemrol szol! Becs nagyon rossz osszehasonlitasi alap, mert Becs az 1300-as evek ota folyamatosan viragzik es a kulturalis es diplomaciai vilag kozpontja. Ez olyan mintha Harsanyt hasonlitanad ossze Budapesttel.

Egy tipikus britt, amerikai, nemet munka utan hazamegy, elovesz egy sort es bedoglik a TV ele. A volt fonokom (brit) egy internetes portalon nezte meg, hogy mit illik venni a felesegenek 5. hazassagi evfordulora (eloszor azt hittem viccel), ennyire fejlett a szocialis erzekuk, de sorolhatnam meg naphosszat az ellenpeldakat. Az egeszegi allapotuk tragikus, a britteknel minden 3. ember rakos lesz az eleteben (ez orulten rossz arany), bar nincs hozzaferesem statisztikakhoz, szivesen megneznem a serult gyerekek aranyat is, 1 honap alatt tobb serult gyereket latok itt, mint otthon egy elet alatt ugy, hogy volt a csaladban aki autistakkal foglalkozott. A fiatalok bar nagyon jo oktatast kapnak, neveletlenek, bunkok (nem is csodalom hiszen a szuleik egyszeruen nem foglalkoznak veluk, egyaltalan nem! Pelda: A szomszed kisfiu atjott a fiaimhoz jatszani, a felesegem mondta, hogy alszanak jojjon vissza kesobb, azt mondta nem hiszi el es berohant a lakasba - termeszetesen cipoval es ordibalva ahogy kell sikeresen felebresztve az ujszulott fiamat). A szorakozasuk abban merul ki, hogy atom reszegre isszak magukat (ami otthon sem meglepo, de azert ilyet nagyon ritkan lattam. A csaladokban rendszeresek a vallasok, nagyon sok kozvetlen brit ismerosom is elvallt mar, van aki tobbszor is, van olyan 32 eves lany akinek 4 gyereke 3 kulonbozo ferfitol van es most egy negyedikkel el (nincs ebben semmi kivetnivalo csak az osszehasonlitas miatt irom).

Segelybol elesrol csak annyit, hogy neha ugyan latok (foleg afro amerikaiakat es lengyeleket) kimondottan ebbol elo csaladokat, de leginkabb az angolok hasznaljak vegletekig ki a rendszert.

Ket dologban nagyon igazad van viszont, a munkahoz valo hozzaallasunk abszolut nem kompetitiv, az osszes magyar ismerosomtol csak annyit tanultam, hogy hogy lehet okosban dolgozni. Jol? Azt nem! Aki pedig nem igy latta azok a kollegaim, ismeroseim, barataim, 100%-ban kulfoldon dolgoznak!

A masik pedig a politika. Nem, nem az elmultotev nyolcev tizev, hanem az elmult 30. Igazabol az emberek kepesek valtozni, jobban doglozni, optimistabbak lenni, elvezni az eletet es elvezni a mindennapokat, ha valaki, a magyar kimondottan kepes erre! De amig ilyen a berendezkedesunk es amig hagyjuk, hogy a politikai elitunk ilyen legyen addig ne is varjunk semmi mast.

Vegezetul pedig, ha vilagot akarsz latni es tobbet akarsz tapasztalni a pesszimizmusrol, ne Becsbe menj hanem Marseilles bevandorlo negyedebe, Romaniaba, Gdanskba, Spanyolorszagba stb. De erdemes ellatogatnod Indiaba is ahol az oruletes es elkepzelhetetlen szegenyseg es nyomor ellenere az emperek optimizmusa es pozitiv hozzaallasa, a fiatalok jovokepe es a tenni akaras egyszeruen elkepeszto. Esetleg az USA-ba hogy megertsd az ignoracianak van felso hatara es vannak ok. Jo uton jarsz, fedezz fel sokat, tapasztalj sokat es elj jol! Az mindegy hogy hol, en mindig azt mondtam, a magyarsagomat senki nem veheti el tolem es buszke vagyok ra, fuggetlenul attol, hogy hol elek.

Udv,
Xs
A Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvény lehetővé teszi, hogy a hatóságot utasítsa az ő felettes szerve, illetve annak manifesztátuma, nevezzük most Varga Mihálynak ezt a szervet. Azt persze jól látják a sajtószakadtságot, demokráciát és efféle úri huncutságokat…..
XS 2014.06.27 13:49:45
@XS: "even if you win"
Kedves londoni olvasóink, már többetekkel találkoztunk, de ha szervezetten is szeretnétek ,éppenséggel azt is lehet. Semmi más dolgotok nincs, csak itt lent a kommentablakban megegyezni a helyben és az időpontban. Mindkettőre van javaslatunk: vasárnap késő délelőtt, valahol…..
Belsőség Heti merítés 2014.06.15 08:56:21
Rémálom Az autó kényelmes, jól variálható és lendületesen mozgatja a viszonylag kis turbó motor. Már ha a légmennyiségmérő szenzor be nem döglik. Mert ha igen, akkor 70 a végsebesség és az IFA leküzdhetetlen akadály. Pufi a barátom Szóval adott az amerikai kényelem…..
XS 2014.06.15 10:14:18
@mükkemakk: Lehet teso, de amikor tobb mint 5en vagytok a csaladban akkor meg mindig jobb megoldas mint ket otszemelyes autoval menni mindenhova es akkor bizony nem mindegy mit veszel. Hidd el, en is szivesebben csapatnam Subaruban (csapatom is de az a masodik, hehe) ejjel-nappal.

Egyebkent is hianyolok egy komolyabb osszehasonlito tesztet 7 - 9 uleses csaladi autokrol, amolyan praktikussagi tesztet, hogy ha fel van hajtva az osszes ules, befer e a babakocsi hatra es elbirja e meg a teto a 4 bringat stb. Talan az asszonynak nem az a legfontosabb szempont, hogy hogy huz a kocsi 2500on :) Legutobb amikor lecsereltuk az egyterut hihetetlen mennyi cikket es forumot atolvastam es sem a magyar, sem a kulfoldi szaklapokban nem voltak olyan igazan jo osszehasonlito tesztek / hasznalhatosagi tesztek a >10 eves csaladi autokrol. Konkret pelda a Renault Grand Espace, nagy szep, futurisztikus es hihetetlenul olcso a tarsaihoz kepest, bomba vetelnek tunt volna amig el nem kezdtem olvasni a forumokat es a tulajdonosok velemenyeit, mire annyira osszezavarodtam, hogy inkabb nem olyat vettunk. Tenyleg hasznos lenne egy ilyen cikk.

uf
XS 2014.06.15 10:19:30
@Schütii: Ez lett a verdict :) Maradtunk a kiprobalt C4GP-nel, csak kellene meg hely. A kovetkezo eskuszom kisbusz lesz...
Amikor ott fekszel vérző fejjel a langyos aszfalton, és érted jön vijjogva a mentő, rohadtul mindegy, kinek volt igaza. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
XS 2014.06.10 13:30:09
@inf3rno: "Egyébként TV-ben láttam 1-2 éve, hogy van általános iskolás gyerekeknek oktatás arról, hogy hogyan kell szabályosan közlekedni biciklivel"

A gyerek elmondasa alapjan itt sokat beszelnek rola es van valamilyen tesztprogramjuk amivel szoktak bohockodni, en szemelyesen meg nem lattam, de ahogy elmondta ilyesmi lehet. Nem vizsgaznak belole, de nagy hangsulyt fektetnek ra illetve az iskola kijarata fele kozeledve nagyon sok rajz van elhelyezve tablakon, hogy figyeljenek oda az iskolan kivul! Nem rossz otlet ez sem. En is abszolut az oktatasban latnam a megoldast es kevesbe az erosebb szaballozasban (hiszen a torveny most is lehetoseget ad a kemeny fellepesre!).

Nagy csalad vagyunk, sok gyerekkel, a felesegem is teker, en is tekerek, amikor nem szakad az eso, telen nyaron azzal jarok dolgozni, fouton, varosban, falvakon keresztul, hatso utakon, parkon at. Amikor mindannyian egyutt megyunk bringazni (4 bringa, 1 gyerekules 1 utanfuto), akkor a ket nagyobbat akik mar szinten tekernek felkeszitjuk mindig, hogy mire hogy kell figyelni es milyen helyzetre mikent kellene reagalni - inkabb dolj be a csalanosba ha mondjuk elmegy a feked minthogy kirantsd a bringat egy kocsi ele stb. En ebben latom a megoldast. Es termeszetesen megprobaljuk elmagyarazni, hogy nem gyozhetsz az autoval szemben, ha necces egy kicsit is a helyzet, ne kockaztass, mert rosszul fogsz jarni.
XS 2014.06.10 13:39:03
@Pic: "Mondjuk az a "szakértő" is egy igen nagy méretű hímivartag lehetett, aki anno kitalálta, hogy a bicikliutakat azokat viacolorból kell kirakni."

Annak ellenere, hogy tokeletesen egyetertek veled, sajnos ez nem egyedi magyar jelenseg. Rengeteg bringaut van terkobol kirakva Belgiumban es Hollandiaban is. Eleg nagy butasagnak tartom bar teny, hogy ez lenne a legnagyobb problemam ha alapvetoen lenne bringaut, a UKben meg annyi bringaut sincs mint Bivalybasznadon :(
XS 2014.06.10 14:14:20
@PiBá: "nekik nincs akkora arcuk, mint a bicikliseknek."

Apu kezdodik :D

Egy normalis bringas is lampaval jon es egyebkent is, most komolyan, nem mindegy neked hogy honnan kerul ki? A motorst megerted, a bringast nem? Es ha villanymotorral felszerelt bringarol van szo? Az most motor lesz vagy kerekpar?

Miert kell ilyen szuk latokoruen nezni? En ezt nem ertettem soha, nem qrvara mindegy, hogy ki eloz meg amikor te a dugoban araszolsz?

Annyira latszanak a nemzetek kozotti kulonbsegek, hol adjak bele az emberek a frusztraciojukat es tizezer ev igazsagtalansagat es hol tekintenek partnerkent egymasra. A cegunknel epitkeznek most ezert a 2 sav + leallosavot most behuztak 2 szuk savra, megis ha motoros jon kozepen, szethuzodnak, ha en jovok az ut szelen, behuzodnak kozepre, persze ehhez az is kell, hogy a motorosok nem 40vel repesztenek az autok kozott es a bringasok sem rugjak le a tukrot ha epp valaki elbambult es nem huzodott le. Most oszinten, ez nem jobb mindenkinek? En megyek az en dolgomra, boldogan, te maradsz a dugoban de aztan te is mesz majd boldogan, nem jobb ez?

Mi lesz ha holnap azt mondjak a kamionosok, hogy nagyobb is vagyok es erosebb is mint a kocsik, majd eltolom ha valamelyik bejon elem? Ez mennyire lenne korrekt / celravezeto?

Bar nem vezetek kamiont, olyan cegnek dolgozok ami naponta 300at kuld ki £40-50.000 erteku aruval / kamion es megis, majdnem minden nap van olyan, hogy megserul az arunk mert a kamionnak hirtelen kellett fekeznie (aki logisztikaban jaratos pontosan tudja mire gondolok, mert ha egyszer elmozdult, azt biztonsagosan mar nem pakolja le senki ezert elutasitjak a celallomason), megis inkabb fekez minthogy letarolja a kocsit aki szabalytalan volt es azt mondja, hogya lokharito cseret meguszom £500bol. Pedig pontosan tudja mi penzt kockaztat.
Szépen beledurrantott a nulláslisztbe pár hete egy brit lap, amikor világgá kürtölte, hogy a Wizz Air egyik London-Budapest járatának 293 próbálkozás közül egyszer sem sikerült késés nélkül elindulnia. A magyar sajtó ahogy kell, felkapta a hírt, a légitársaság pedig kissé…..
XS 2014.04.21 11:37:07
@zrx_xzr: Igazad van csak eppen ertelmetlen osszehasonlitas, ennyi erovel mondhatnank, hogy ha igazan sporolni akarsz, menj telekocsival, ha eppen nem megy oda senki, varj. Azert amikor mondjuk eccsanyam meg akarja latogatni az unokait, igenis fontos, hogy az itt toltendo 5 napbol mondjuk nem 2*20 orat utazik, hogy sporoljon 20.000 forintot.

Igazad van, csak az osszehasonlitas almat korte.

@kellys: egyetertek veled, ez ugy butasag ahogy van. A Wizzair egy olyan nemzetkozi ceg aminek vannak eros magyar gyokerei de nem all es nem is allhat meg csak ennel, nemzetkozi ceg. Ebbe felesleges is belemagyarazni barmit is.

@char_le_roi: Azutan, hogy parszor elhasaltak a biztonsagi ellenorzesen es majdnem buktak az engedelyuket, ez ertheto. Megint az USA beli peldaval jonnek, ott a security alaposabb es lassabb + ott ugye most mar egyre tobb a rontgen kapu is. Teny, hogy azok legalabb kedvesek altalaban (a security, a tobbi paraszt szerintem).
XS 2014.04.21 11:41:58
@char_le_roi: "Más wicc által használt reptéren nincs külön osztaguk, csak Pesten..."

Ez nagyon vicces volt. Lehet igazad van, fene se tudja :D Teny,h ogy van az egesznek egy ilyen behajto csapa feelingje. :D
XS 2014.04.21 13:32:25
@vanek ur:

OFF
A kovetkezo tortent, leszalltunk a geprol, ekkor mar 16 oraja uton voltunk osszesen, faradtan, kialvatlanul. Imigration ablakok elott ahogy irod kigyozo sorok, vartunk 15 percet de alig mozdultunk ezert amikor odaert eg ilyen security srac, megkerdeztem, hogy tudna e nekunk segiteni, mondtam, hogy indul nemsokara a csatlakozasunk es nagyon kicsi az eselye, hogy itt vegezni fogunk addigra, van e esely ra, hogy fognak meg ablakokat kinyitni. Mire mondta, hogy o nem illetekes es nem vehetik figyelembe, hogy mikor van a csatlakozasunk (hozzateszem ez 2004ben volt amikor meg 9/11 sokkal elenkebben elt az emberek fejeben). Mondtam OK, koszi. A mexicoi kollegam meg meg is jegyezte, hogy ezzel biztos nem szereztem jo pontot nala. Mondtam mindegy, probalkozni nem faj. Azt meg megfigyeltuk, hogy a srac utana odament egy imigration officerhez, mondott neki valamit, felem nezett es elment utana az officer eltunt. Alltunk meg va 15 percet a sorban mikor megerkezett mogent 2-3 repulonyi utas, na akkor kinyitottak meg vagy 6 ablakot es elkezdtunk nagy hirtelen haladni. Mikor odaertem az az officer akinek a security csoka mondott valamit oda jott hozzam es kerte, hogy menjek vele rutin ellenorzesre. Termeszetesen szo nelkul velementem, bevitt egy ksi kabinba, majd mondta, hogy mindjart jon. Erre nagyon udvariasan szoltam neki, hogy felo,h ogy le fogom kesni a jaraomat, mire irgalmatlan bunko stilusban kozolte, hogy ot az sem erdekli ha Chicago valamelyik hidja alatt alszom. A kabin ahova bevitt egy 2x2es egy asztalos, kilatas es feny nelkuli (de vilagos) kis fulke volt. Kb 1 ora mulva bejott, visszaadta az utlevelemet es a beszallokartyamat, kozolte, hogy koszoni, minden rendben van mehetek. Kerdeztem, hogy a lekesett jaratommal mit tudok csinalni, mondta, hogy ez nem az o gondja es otthagyott.

Hat ennyi, en vegig mosolyogtam, meg ekkor is, nem vagtam pofakat es elog jo az angolom ahhoz, hogy tudjam nem mondtam semmi felreerthetot. Mindenesetre meg evekkel kesobb is azon rohogtek a kollegaim, hogy megmutattam hogy kell mexikoi illegal imigrantot csempeszni az USA-ba (az erti ezt aki ismeri a ciganyos 'igy kell biciklit lopni' viccet) :)
A Fargo mozifilmverziója volt az a film, amivel a Coen-testvérek igazán betörtek a filmvilágba. Jelölték is hét Oscarra, amiből kettőt megnyert Frances McDormand (legjobb női főszerep) és a Coen-tesók (legjobb forgatókönyv) révén. De nemcsak ők, hanem a főszereplő William H.…..
Újabb ügyet sikerült megoldania a Homárnak. Eszter hétfőn beküldött megmagyarázhatatlan fantomjelzálogát a Raiffeisen még aznap leszedette a Földhivatalban lakásáról:Míg csupán a tulajdoni lapot lobogtatva jártam (jártunk) múlt héten a 2007-ben még nem ott dolgozó, ámde…..
XS 2011.09.28 10:50:19
Még mielőtt beállítanánk a banko szentnek, kurva nagy mázlid volt.

A Raiffeisen Bank a legaljasabb pénzintézet amivel valaha dolgom volt. Nem tudnak elszámolni a pénzünkkel, a személyes megkeresésekre nem reagálnak, de még az ügyvéd megkeresésére is késve és hülyeségeket összehordva, a kérdésekre nem válaszolva tudtak reagálni. Nem vagyok szívbajos perlem őket. Néhány apróság, de a kálváriánk már 2 éve tart:
Törlesztő részlet duplájára nő lassan (sajnos nem 20-ról 40-re hanem 240-ről), nem az árfolyam ingadozás miatt. Kezelési költség 50.000 és 80.000 között mozgott az elmúlt időszakban havonta (teljesen korrekt, főleg, hogy 0%-ról indultunk), a hitelünk minősége hatszor (!!!) változott az elmúlt 4 év alatt a tudtunk nélkül támogatott lakáshiteltől személyi kölcsönné stb. Ha tartozásom van, akár naponta többször is hívogatnak (zaklatás kategória) akkor is ha közlöm velük, hogy mikor fogok tudni fizetni miközben azt hangoztatják, hogy látják a fizetési hajladóságomat. Hab a tortán, hogy 24%-os késedelmi kamatot számolnak fel még ilyen időkben is (ezt utóbbi hónapban 16%-ra csökkentették) és számomra a non plus ultra a 250 forintos felszólító levél költsége, illetve az év eleje óta létezik egy 3600 forintos KÜLÖN ELJÁRÁSI DIJ (nemérted...?!) is.

Ha egyszer vége lesz, leírom az egészet a Homáron. Jelenleg folyik a GVH, Bankfelügyelet és PSZAF vizsgálat + az ügyvédi iroda készíti elő a polgári peres eljárást. Kíváncsi vagyok mennyire lehet szembeszálni a bankkal, próbáltuk emberi módon, csak arra kértük őket, hogy számoljanak el a pénzünkkel, de nem ment. Amikor kitört a válság kértük, hogy ne adjanak mindenféle "kedvezményt" hanem csökkentsék emberi szintre (1-2%) a kezelési költségünket, de elutasítottak. Ahhoz persze van pofájuk, hogy személyi kölcsönt ajánljanak amit kamatostul tőkésítenek a meglévő hitelünkbe (!!) stb.

Gerinctelen, aljas társaság, pénzéhesek, arcátlanok és egy cseppet sem tudom sajnálni őket a különböző szankciók miatt. Persze ők csak addig nyújtózkodnak ameddig a jogi környezet teheti, ugyanezért Németországban már az engedélyüket vonták volna be. Vegyük észre, azok a bankok akik most a legjobban sírnak, csilliárdokat kerestek a Kelet-európai népek megsanyargatásán és még most is tömik a zsebüket.

Örülök, hogy a postolónak sikerült így megoldani, olvastam az eredeti postját is, de ne gondoljuk azt, hogy a bank korrekt és mindenáron arra törekszik, hogy ügyfeleivel jól bánjon. Egyszerűen adódott egy "alacsonyan lógó alma" amit azonnal learattak. 11 éve vagyok a bank ügyfele, 7 éve kiemelt legmagasabb szintű (akármit is jelentsen ez náluk) besorolásban vagyok és a legegyszerűbb dolgokra nem kapok választ.

Ilyen világban élünk.
XS 2011.09.28 11:29:11
@fghjk: Igen, normális vagyok. A család nettó jövedelméhez képest teljesen reális összeg. Szerintem te összekevered a hozzászólásomat a devizahitelesek bajban levésével. Én konkrétan a Raiffeisen Bank ügyintézési gyakorlatára és ahogy kezelik az ügyfeleik hiteleit, arra vonatkozóan írtam, mi köze ennek, hogy mekkora a hitel nagysága vagy mi a havi törlesztő részlet?

Ha keresel 10.000.000 forintot havonta, akkor 1.000.000-s törlesztő részlet sok? A nettő jövedelmed 10%-a, általában az ingatlan kiadások felelős költekezés esetén nem lépik túl a nettó jövedelem 25%-át.

Persze működik az a logika is, hogy a Dunába lőhetnének, mert jól keresek. Ezt is meg lehet érteni.
XS 2011.09.28 11:53:48
@fghjk: Pont ez az! Érted? Az, hogy tízezrek mennek el és 250 forintot külön kiszámláznak amire külön felhívják a figyelmet állandóan. Mindezt ilyen arányú kezelési költség és egyéb büntetési tételek mellett.
A dróton túl Újra Kairó 2011.04.28 11:39:00
Klasszik civilizációs mérőfok, hogy mennyire képesek sorbanállni az emberek. Az afgánok például - ki gondolta volna! - úgy tolakodnak és ölik egymást, másznak át a másikon és vágódnak be a legkisebb megnyíló résbe is, enyhe bocsánatkérő mosollyal az arcukon, mintha az…..
Itt van még egy cikk az OMLT-5 kalandjairól. Ez a Vasárnapi Hírekben jelent meg nemrég. Ott alaposan meghúzták, ez a szerkesztetlen verzió.  Bazsik Gergely százados számára az volt a februári offenzíva legemlékezetesebb pillanata, amikor neki kellett irányítania a légicsapást…..
Magyar Narancs, április 14.Az afgán kormány és nyugati szövetségesei újabb kísérletet tesznek a tálibok ellenállásának felszámolására; a harcokban a magyar katonák is részt vesznek. A helyszíni riportunkban megszólalók nevét a Honvéd Vezérkar kérésére megváltoztattuk.…..
A dróton túl Koszt 4. 2011.03.18 07:59:00
Gyakorlatilag elrejtett fegyverlerakatok keresgelesebol, jarorozesbol es idonkenti rajtautesekbol all az elet itt az amerikaiaknak. A terep a szokasos szar, hegyek utak nelkul, mindenhova fel nap eljutni. Nehany hettel ezelott elolvadt teljesen a ho a hagokon, es megindult a talibok beszivargasa…..
XS 2011.03.18 15:57:42
A dróton túl Jön! Jön! Jön! 2011.03.14 14:25:00
                              Megjelenik április 11-én! www.maximumnullaaldozattal.hu  ..
A dróton túl Kairói fotók 2011.02.07 17:02:00
Itt van pár kép. Nem olyan izgalmasak, de csak telefon volt nálam. ..
XS 2011.02.08 08:52:29
A dróton túl Firkászok Kairóban 2011.02.06 14:50:00
Az újságírók szerencsétlenkedése amúgy mindig külön showműsor az ilyen helyzetekben. Tegnapelőtt nagy nehezen bekönyörögtem magam egy, pont a frontvonal szélén álló üres épületbe, hogy egy kicsit jobban rálássak a másik oldalra. Amikor végül beengedtek az ajtón, akkor…..
XS 2011.02.07 13:16:21
@Szlankó Bálint: Szerezz egy troll szűrőt! :) Nincs valami fasza kis ELTE nyelvi blog a stilisztikásoknak és korrektoroknak?

A csillagozás engem is idegesít ha érdekel ;)

Szerintem neked ugyanannyira erősséged a jó pillanatok megörökítése fényképen, nagyon megköszönnék egy - két képet! És vigyázz magadra as usual.
XS 2011.02.07 15:26:21
@Géza: korrektroll... fenomenális!
A dróton túl Őrjöngjetek 2011.01.20 13:57:00
A tegnapi strasbourgi őrjöngésről én annyit szeretnék mondani, az Európai Parlament régi híveként, hogy ez a muris kis intézmény, amit olyan kevesen vesznek komolyan - bár az együttdöntési eljárás kiterjesztésével most már erre szerencsére nemigen lesz mód -, szóval ez a…..
Az gecijó, hogy Tunéziáról évekig úgy beszéltek emberek, hogy az bezzeg, ott izé, ott nincs demokrácia, izé, meg nincs szabad sajtó, hanem erős elnök van oszt' rend van meg jólét meg süt a nap, izé, izé. A tökéletes ellenpélda a hosszúhajú, kardigános örjöngőknek, majdnem…..
XS 2011.01.18 16:52:24
XS 2011.01.18 16:54:01
@Szivar: és még a valuta / állampapírok amikbe befektettek is mennek lefelé. Kínának szerintem olyan szinten érdeke véget vetni a válságnak mint senki másnak ezen a Földön.
Békefenntartóink körül kezd elfogyni a levegő: fejlesztésre nincs pénzük, és béke sem nagyon van már, amit fenn lehetne tartani.  "Rendesen fogd azt a puskát, te!" - mordul a magyar tiszthelyettes a cingár afgán mesterlövészre, aki épp hogy nem a hóna alatt cipeli a…..
XS 2010.11.27 14:59:23
@terkepeszbandi: Ezt nagyon jól látod...
Abdul Rahmán körülbelül ötvenéves, nagydarab, szakállas-bajuszos férfi. Egy falu vezetője az Argandab folyó völgyében, Kandahár tartományban, ahova az amerikai hadsereg az év elején vonult be, hogy távoltartsa a tálib lázadókat a tartományi fővárostól. Az [origo] egy vezetői…..
XS 2010.10.23 20:20:18
Nagyon rossz biztonsági körülmények között dolgoznak a magyar katonák Baglan tartományban. Szeptemberben az egyik magyar alakulat lázadókat futamított meg, amiért az afgánok nagyon hálásak, a helyi vezetés azonban egyre elégedettlenebb velünk: fejlesztésekre nincs pénzünk, a…..
XS 2010.10.21 13:45:24
@Szlankó Bálint: Nem, a cikk nagyon jó! Amit hiányoltam az az, hogy itthon szinte semmit nem lehet olvasni a magyar katonák afganisztáni helyzetéről - és most nem a KMCS-re gondolok. Nem tudjuk, hogy mit csinálnak kint, milyen napi szintű problémákkal néznek szembe, minek vannak kitéve, mennyi támadás éri őket, milyen sikereik vannak, kik ők (nem a nevük érdekel)... stb.

Ez például, hogy elűzték a tálibokat az afgán hadsereggel karöltve egy nagyon jó példa, de biztos vagyok abban, hogy sok sok ilyen van. Persze lehet, hogy telhetetlen vagyok :)

Ne csüggedj, az igazi probléma az, hogy az újságok egyszerűen nem foglalkoznak a témával (leszámítva ugye a propaganda újságokat) és ezt a rést te egyedül nem fogod tudni betömni.

Nyilván nem az én buzdításomra van szükséged, de még egyszer, ettől még az egész cikk élvezhető, olvasmányos, informatív és nagyon jól meg van szerkesztve!
XS 2010.10.21 15:12:10
@Szlankó Bálint: tudod, hogy igen :)
Döntő év 2010 Afganisztánban. Az idei az eddigi legvéresebb nyár volt a NATO számára, de most dől el, hogy beválik-e az amerikai stratégia, működik-e Afganisztán katonákkal való elárasztása. Az [origo] munkatársa az ellenállás szívében, Kandahár tartomány egyik…..
A dróton túl OMLT 2010.10.13 10:05:56
Visszajöttem az OMLT-től, nem volt semmi gond, bloggolni sajnos nem volt alkalmam, de hamarosan lesz pár cikk.  Remember, eheti Magyar Narancsban Kandahár. Most Kabulban vagyok, szokásos bozótharcomat vívom az afgán vízumhatóságokkal. Cső. ..
Az eheti Economistban irok a kandahari helyzetrol. Magyarul pedig a jovo heti Magyar Narancsban. American troops in Afghanistan The Petraeus strategy up close Slow and bloody nation-building in Kandahar province Oct 7th 2010 | ARGHANDAB DISTRICT, KANDAHAR LAME, toothless and 80 years old, Haji…..
XS 2010.10.08 15:51:24
A dróton túl Az uj mesterlovesz 2010.09.26 19:16:00
Tegnap este, amikor en mar aludtam, felrobbantottak a route clearence teamet nem messze innen. Szegeny gyereket a csatornabol halasztak ki egy oraval kesobb; egy talibot lelottek, ma volt a temetes. A Bravo szazad muveleti teruleten negynapos tisztogatomuvelet indult; ez az Operation Dragon Strike…..
bodoky Közpénzt vagy életet! 2010.03.01 14:01:00
Az Index zsarol, a közvélemény lázad, a két nagy párt sumákol Sávoly-ügyben. Hová lesz harmincötmilliárd?Racing Management: Nem zsaroltunk. Csak üzleti tárgyalások zajlottak a Grupo Miltonnal, állítja a zsarolással vádolt cég. Ők is perelnek...