Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nukleáris Varangy

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két napja az egész ország évértékelő lázban ég, részben okkal, részben ok nélkül. Az Origos, Virgos finomságoknak köszönhetően itt a blogon is élőben nézhették a kedves olvasók Orbán évértékelőjét. A tizenkettediket. Amivel egy időben volt egyébként Szanyi Tibor…..
Néhány napja láttak hozzá Warren Ellis képregényének, a Red megfilmesítéséhez. Bruce Willis egy bérgyilkost alakít, akinek rengeteg vér tapad a kezéhez, ám jelenleg visszavonultan, nyugodtan él. Azonban egy fejes a "cégnél" úgy dönt, hogy egy ilyen veszélyes, sok…..
Nukleáris Varangy 2010.01.25 02:38:15
@Shyllard: en.wikipedia.org/wiki/Gone,_Baby,_Gone
en.wikipedia.org/wiki/Evan_Almighty
Most ez a kettő jutott hirtelen eszembe, de biztos van több is.
Utóbbi hónapokban alig írtam, de kihasználván az ünnepi ürességet a blogon, megosztanék néhány dolgot az olvasókkal. 2007 decembere nekem a fotózással, 2008 a zenével, a mostani pedig Eddie Izzarddal fonódott össze.  Először akkor jöjjön egy kép, amely még 2007-ben…..
Nukleáris Varangy 2009.12.26 17:52:07
www.youtube.com/watch?v=LrrGKR8Xii4

Cold War Kids - Hang Me Up To Dry
Ez százszor jobb.
 Az alábbi képen kivételesen nem Magdus anyus érdekes, bár sorsát nagyon is a szívemen viselem. Még csak nem is az elmúlt napok szenzációja az érdekes, hogy akkor most Liptai jár-e még Gesztesivel, vagy Claudiát mással látták egy melegbárban(!), aki ráadásul lehet, hogy…..
Nukleáris Varangy 2009.12.17 20:37:57
@Ne szavazz a 4 hazug pártra, Fidesz-Mdf-Mszp-Szdsz: Spamre nem jár rá a vasrúd efelé, vagy mi, hö (hö)?
Sárdobáló Két légy 2009.11.27 12:00:00
A HVG legfrissebb száma révén igazi gordiuszi megoldás lehetősége jutott eszembe. Ha kicsi is rá az esély, talán van rá valami remény, hogy teljesül. Hát minden esetre az nagy oltás lenne, két legyet egy csapásra... Kattintson az „Olvasom tovább”-ra, és elárulom,…..
Az MSZP és a Fidesz is ráver a fehér ló seggére, ha hozzá közeledik. Azonban a fehér ló mégis megszülte fiát: Miklóst! Hiába üvöltik a „zsidók” önmaguk mentése érdekében, hogy legyen Toldi a vezetékneve. Már a Krisztus-Barabás harcban is rosszkor szóltak (a…..
Nukleáris Varangy 2009.11.24 20:29:24
@asmodean: A héber szöveget benyomtam egy szótárba és csak egy sima információs lap. Ha már valamennyire józan összeesküvés lenne, akkor amúgy sem ilyen nyílt módon tennék ki. Az általad is kiemelt részt vágom, az volt számomra is az egyetlen problémás pont (az interjú maradéka teljesen egyértelműen csúsztatás), de még egyszer: van másfajta kárpótlás is. Én inkább adminisztrációs malőrre gyanakszom, vagy pedig a bandzsa szememre, hogy nem találtam meg az indoklást. De egy biztos: egy közlemény semmilyen módon nem módosíthat egy törvényt. Újra elő kéne venne bandzsa szememet azt hiszem.
Nukleáris Varangy 2009.11.24 21:05:59
Földet pénzért is meg lehetne venni. A tövényekben le van írva, hogy kárpótlásnal lehet választani járadékot vagy károótlási jegyet, amelynek értékében meg kell egyezniük. Józan paraszti ésszel gondolkozva én inkább a pénzt választanám, hiszen nem akarnám magamat egy ilyen állampapír-formára korlátozni, ha azt a pénzt máshogy is fölhasználhatom. A kérdés inkább abban rejlik, hogy valóban megegyezik az értéke a kettőnek, hiszen a pénzbeli juttatás (több családi történetből tudom) igen szerény. Mindenesetre bármekkora is ez az összeg, a járadékot ugyanúgy lehetne földre költeni, és akkor nem járunk előrébb.

A föld értékét most nem tudom. A kisgazdák a termefölddel valamit visszababráltak még '92-ben, de ha jól emlékszem, az csak az elvett földeket adta vissza, az ilyan visszaadásoknál amúgy is leginkább csak az egyház kapott vissza tekintélyes birtokokat.

A kárpótlási jegy egyébként átválható egyéb formára is, csak jegyre nem lehet váltani. Számomra épp ez a furcsa: mért csak ez a réteg kaphat most jegyet, miért nem kap mondjuk mindenki sima járadékot? A közleményen kívül hol van ez leírva, akár a 2006/47, az 1997/29, az 1992/32, vagy az 1991/25ös törvényben? De akár bármilyen más törvényben (nem közleményben)?

Összeesküvéselméletekre hajlamos embereknek persze ez táptalaj, de szerintem ez vagy adminisztrációs hiba, vagy az én benézésem.
Nukleáris Varangy 2009.11.24 23:09:28
@kolbenheyer: Köszönöm a javítást, akkor rosszul emlékeztem.

@asmodean: Azért Sukorónak egy kicsit más színezete volt, és azzal más párhuzamokat kéne vonni. Az árverésekről, földekről most pont semmit nem tudok, alapjáratban inkább csak Szathmáry csúsztatásainak akartam utánanézni.
A „cigánybűnözés” szó azt jelenti: olyan bűnözés, amelyet cigányok azért követnek el bizonyos homályos statisztikák miatt gyakrabban, mint a nem-cigányok, mert cigány származásukból (eufemisztikusan: kultúrájukból) öröklik az adott bűnözésre való hajlamot. Ez…..
Nukleáris Varangy 2009.11.24 21:14:14
@TD223: "Azért már elismerte a cigány-bűnözés létét egy-két cigány-vezető, hiszen beismerték, hogy bandában a cigányoknál erősödik az agresszió, nem csillapítják egymást, hanem hergelik egymást, ledöntik gátlásaikat és ez cigány sajátosság."

Vicces, én ezt a hugomnál vettem észre, hogy amikor együtt lóg a barátnőivel akkor hajlamosabb idiótán viselkedni... Biztos a vérében van.

Az pedig nem tudom mennyire releváns, hogy egy két magát "cigányvajdának" nevező úriember, aki egyébként általában semmilyen képviselői megbízatással nem rendelkezik, a Jobbik kérdéseire hevesen bólogat.
Grafter Transzvesztita pólóárus 2009.11.10 13:18:00
Legutóbbi metrózásom alkalmával az alábbi plakátra lettem figyelmes.Nem volt nehéz felfigyelni rá, hiszen a színhasználat egészen egyedi. A neonzöld („videózöld” :-)) színt vegyítették feketével. Ami önmagában nem lenne rossz, hiszen a szöveg így rikít a…..
Sárdobáló Csorna 2009.11.22 21:25:00
     Igen.Tudom, hogy a Fidesz a győzelemre játszott, és mozgósított mint állat, az MSZP pedig az érvénytelenségre játszott, és inkább nem mentek el, hogy ne legyen meg a 25 %.De ami vicces, az vicces...
Nukleáris Varangy 2009.11.23 21:07:41
@vincemate: Dettó.
Sárdobáló Palin: 2012 2009.11.23 15:35:00
A maják szóltak...PS: a videót a szombati SNL-ben adták le..
Sárdobáló Box Office 2009 2009.11.23 12:00:00
Asszem most olyan dolog fog történni, ami rég fordult elő errefelé… Bármilyen hihetetlen ebben a posztban se a politikus, se a hazugság, de még a fasiszta szó sem fog szerepelni. Leszámítva persze itt az elején. De ezt csak azért írtam le, hogy tudjátok, miről nem lesz szó a…..
Nukleáris Varangy 2009.11.23 20:33:57
He?
Sárdobáló Vona igazsága 2009.11.19 07:00:00
Mindenki a Sajóabonyban történtekről gondolkozik és ír. Az index helyszíni riportja után sem lett az egészből semmi sem egyértelmű. Egyelőre nem is gondolom, hogy esélyem lenne kideríteni, hogy mi történt, nem is erről akarok írni. Kedden Vona lement, hogy sajtót tájékoztasson…..
 Na végre egy olyan ötlet, ami tekintettel van az igazi megszállott pártszimpatizánsokra. Azokra, akiknek az éjjeliszekrényén ott áll a gusztusosan aranyozott képkeretben az Orbán portré, valamint azoknak, akik a TV előtt ülve a mszp pártvezetésével együtt énekelték az…..
Sárdobáló Hülyék mucsája 2009.11.19 13:00:00
Lássuk be, TGM keveset mondott akkor, amikor azt mondta, hogy Magyarszág mucsa. Ez nem mucsa. Annál sokkal rosszabb. Ezen a mondaton jobberek rendszeresen ki szoktak akadni, javaslom, hogy hihetetlen sebességgel kapcsoljanak át a szellemileg igen csak korlátozott fidesz.hu blogra, a…..
Sárdobáló Oltós théma 2009.10.30 07:00:00
Eddig is tudtuk, hogy a Helyi Théma egy igénytelen politikai bulvárlap, a jobboldali hagyomány legmélyebb bugyraiból. Kicsit csöcsös, kicsit helyi és leginkább vulgárpolitikai. Az utóbbi hetekben egyre erőteljesebben terjednek pletykák arról, hogy az új H1N1 elleni vakcina nem jó,…..
Te talán fogsz a gyerekednek mesét mondani lefekvéskor a Kádár korszakról? És miért nem? Édesanyád a frizsiderben hagyta neked holnapi ebédnek a lefagyasztott gulyást? A cinizmus kódolva van bennünk a szocializmus miatt? Az anyatejjel szívtuk magunkba? Azoknak a pártoknak a vezetői,…..
Azon gondolkodtam, milyen hangzatos ordenáré trágár káromkodással teletűzdelt címmel hívjam fel a figyelmet a posztra, de igazából szavakkal le nem írható az a döbbenet, amit első és többedszeri átnézés során is átéltem.Siránkoznak a hazai zöldek a faluhatárban lévő…..
Mandiner blog Kié a mell? 2009.10.15 15:01:00
  A most futó Magyar Narancs-reklám kísértetiesen hasonlít egy McDonald's reklám poszterére. Rövid bejegyzésünkben arra keressük a választ, hogy vajon mi az esélye annak, hogy az egyik a másiktól függetlenül ugyazt a viccesnek gondolt képi üzenetet dolgozta…..
Nukleáris Varangy 2009.10.16 01:41:55
@magyar-magyar szótár: indexista stílus és Mancs? Ugyanmár! Az index lesüllyedt a valóban humorosból a pisi-kaki poénok szintjére, már ha próbálkozik vele, egyébként pedig egy teljesen kommersz hírszájt. A Mancsnak néhol vannak még eltalált cikkei, de igen ritkán, azt is leginkább csak néhány ember publicisztikája miatt veszem a kezembe. A Mancs még néha, de az Index már egyáltalán nem fikaista. Volt, ami volt.

@nyg:
Egy kuki milyen szemszögből világítani meg ama nemes újságnak a lényegét?
Sárdobáló Tuti remény 2009.10.13 14:00:00
Itt olvasom, hogy a budaörsi rendőrkapitányság több munkatársának közös szelvénye volt a telitalálatos a 41. heti ötöslottón. Nem elég, hogy a 22 hete (május 9-én volt az utolsó telitalálat) halmozódó nyeremény a 2 milliárdot is meghaladja, de egyéb anomáliák is…..
Nukleáris Varangy 2009.10.14 23:50:59
Bámulatosan jó újságírók dolgoznak a Magyar Hírlapnál. Ott van szegény Bayer Zsolt, aki az üres utcán is cigánybűnözőket lát, Huth Gergely és Szentesi-Zöldi László, akik ki sem másznak a soha véget nem érő téveszméikből és összeesküvés-elméleteikből. Páratlan…..
Nukleáris Varangy 2009.10.06 01:26:03
@TD223: A logikádat folytatva: Meg az az újságíró is biztos igazat mondott, aki ilyen meseszépeket írt. A csudálatos jelzőket szexuális beállítottság és hasonló jelzőktől voszont én eltekintenék. Kettős mérce, mi, pajtikám? Megjegyezném, a szerző nem is utalt az áltatlad említett esetekre. Akkor most ki ferdít hogyan?

Mellesleg: Ha földönkívüliek támadnak meg minket, akkor mi a rákért kéne nekem nagymagyarnak lennem?

Kérlek, alássan, szerintetek ki a magyar? Aki egy ünnepnap kinnfelejti a zászlaját, míg nem inkább ír zászlóra emlékeztet magyar helyett? Honnan az is, hogy a verési procedúra mellyik irányba gyakrabb? Szörnyű egy szerző Wass Albert, de az Adjátok vissza a hegyeimben legalább ilyenekről is ír a saját szépirodalmi stílusában. Tessenek csak olvasni! Vagy válaszolni, nem pedig csak azt kerülgetni, mint a kását!

A kirohanásért meg bocs, de néha az agyamra megy a sok félművelt ökör.
Mandiner blog Balczó a spájzban 2009.09.28 09:01:00
  Brüsszelben eddig jobbára az olaszok torpedózták a Moszkvától független gázvezetékeket. A Jobbik színre lépésével ebben is színesebb lett az Európai Parlament. Balczó Zoltán egyenesen Putyin cinizmusát vette kölcsön a Nabuccóról szóló plenáris vitában. Mindenki…..
Ahogy ígértük, szót ejtünk arról a kérdésről, hogy miért fekete az összes francia futballistának a bőrének a színe. Ezzel együtt pedig eljövend a várva várt pillanat, midőn blogunk végre kategorikusan jelenti ki valami franciáról, hogy az gáz. Semmi mentegetés, semmi…..
Néhány apróság, amit a német liberális párt képes volt az elmúlt évtizedekben megcsinálni, míg a magyar nem. Egyben tanulság az SZDSZ romjainak eltakarítása után majd egyszer valamikor talán újra pártba szerveződő magyar liberálisoknak, mire illene odafigyelni legközelebb.-…..
Nukleáris Varangy 2009.09.28 11:11:07
@Bélabácsi: Krízishelyzetnek nyoma sem volt? Ma is tanulok valami újat, de jó...
Nukleáris Varangy 2009.09.28 11:22:52
@Bélabácsi: Oké, de ez azért egy kicsit más :P A német állam nem véletlen ölt sok millió eurócskát bankokba, és (sajnos) az Opelba. Meg ugye Németország szeret exportolni is, aminek egy krízis nem éppen kedvez. Az FDP-Union koalaciónak kábé az volt az előzetes legfőbb ígérete, hogy másszunk már ki ebből a krízis nevezetű pácból. Mindegy, azt hiszem értjük egymást

Magyarországos összehasonlítása hasonlóan fura lenne: mi szívtuk meg a legjobban a válságot az EU-ból, második legjobban Európában. Az Eco nemrég írt egy cikket, ami szerintem nem elég kritikus a mai heyzettel szemben, de azért érdemes, ha tudsz angolul: www.economist.com/world/europe/displaystory.cfm?story_id=14512527
Nukleáris Varangy 2009.09.28 11:24:21
@xstranger: Jogos. Ezért jellemeztem a magyar pártot kuki-pártnak.