Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szinkópa Emő

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
zsírok harca a titok 2012.10.16 20:17:04
eredményesen fogyni márpedig úgy lehet, hogy reggel felkelsz szépen hatkor, elvillalázol a konditerembe nyitásra, széjjelhajtod a tested, majd bekúszol dolgozni. egész nap eszel mint a kisangyal a high protein-low carb jegyében, szépen mint a nagyok, napi 5ször kicsiket, majd amikor…..
Kedves Olvasók! Ahogy látom, nagyon mennek az érvek pro és kontra, lehet-e félmeztelenre vetkőztetni fiatal lányokat egy-egy vizsgálaton. Elárulom, hasonló sztori nem csak iskolaorvosnál eshet meg egy tudatlan fiatallal. Két évvel ezelőtt albérletbe kellett költöznöm 17 évesen.…..
Szinkópa Emő 2011.03.19 09:55:16
nem használom a kommentelést csetelésre, úgyhogy szeretném árnyalni tildy:) hozzászólását.
tildy:) a lehetőségek országában él, ahogy így leírta, az államilag támogatott orvosi ellátás felér az otthoni magánnal. nem tudom, mi értelme két ország egészségügyi rendszerét összehasonlítani amúgy, de hadd mondjak pár dolgot az angol dolgokról.
tildy:) elfelejtette említeni, hogy orvoshoz a legtöbb esetben időpontra mész és nem kapsz ám másnapra, nem. aznap reggel boltnyitáskor betelefonálsz és kérsz egy időpontot. ha influenzajárvány van, akkor fél órát hallgatod a kis zenét, mire felveszik és közlik, hogy aznapra nincs már időpont, telefonálj holnap!
tildy:) azt is okosan elhallgatta, hogy az angol orvosok és nővérek betegesen rettegnek az antibiotikumtól, legyen neked a legmocskosabb influenzád, mondhatod nekik, hogy dehát a szövődmény, csak paracetamolt fognak felírni. 7 fontért. a paracetamolt megveszed recept nélkül 30 pennyért.
a paracetamolról annyit még, hogy a paracetamollobbi annyira el van harapódzva itt, hogy szerintem még tüdőrákra is azt írnak fel. szülési fájdalmakra biztosan, ezt olyan mondta, aki szült.
és még valami. olyan, hogy kivizsgálást kérsz az orvosodtól, mert úgy érzed valami nincs rendben, olyan itt nincs. kőkemény tüneteket kell produkálni, hogy az orvosod úgy döntsön, specialista kollegájának érdemes rád pazarolni az arany idejét. ezt tapasztalatból tudom.
na ennyi. nem kolbász a kerítés és tényleg semmi értelme másik országból nagyzolni, hogy ott mennyivel jobb.
Macskapcsolat Macskaparadicsom 2010.02.14 07:10:00
A Cat House on the Kings Kalifornia egyik legnagyobb macskaközpontja, ahol nem ketrecben tartják a jövevényeket, és soha nem ölik meg őket a telítettség miatt, hanem élethosszig tartó gondoskodást kapnak. A macskaszentély egy 12 hektáros területen fekszik, nonprofit társaság…..
Macskapcsolat A törvény erejével 2010.01.11 05:44:00
Nem politizálok - a napokban viszont elkaptam a rádióban egy állatvédelmi-politikai témát. Tízéves az állatvédelmi törvényünk, és 2010 márciusában fognak egy ehhez kapcsolódó kiegészítő kormányrendeletet életbe léptetni, amely követi az uniós normákat. Nagyon…..
Szinkópa Emő 2010.01.11 11:41:17
Van az angol állatvédelmi törvény, ami európában és sokak szerint a világon is a legszigorúbb állatvédelmi törvény. Ennek ellenére megvan az a hibája, amit már említettetek, hogy az állatkínzásos esetekre nem fordítanak elég hangsúlyt. Az itt kiszabható büntetés állatkínzásért max 51 hét elzárás vagy 20000 font. Ez a törvény 2006-os. Azóta a legszigorúbb kirótt büntetést, ami szinte szenzáció volt, egy tömeges állatkínzással vádolt személy kapta (lovakat tartott embertelen körülmények között), 13000 fontot. Ennél mind csak enyhébb büntetéseket ítéltek meg, elzárást sosem rendeltek el.
Ehhez képest viszont vannak olyan állatjóléti szabályok ebben a törvényben, ami például az adoptálást illeti, ha macskát szeretnél menhelyről adoptálni, akkor szigorúbb előírásoknak kell megfelelned, mintha gyereket fogadnál örökbe (szinte). Nem élhetsz forgalmas főút mellett, az örökbefogadott macskát ivartalanítani, vakcinázni és mikrocsipelni kell, eleget kell vele otthon lenni, kismacskát kisgyerekes családba nem adnak, és még sok ilyen hülye szabály. Ja, és persze örökbeadás előtt kijönnek leellenőrizni a lakást. Na mindegy.
Egyébként ez a négyzetméter dolog a magyar törvénnyel: otthon nincs olyan hatóság, amelyik a törvény változtatása után elkezd majd ellenőrizni, igaz? Nem azt mondom, hogy a szabályt meg kell szegni, viszont ha az teljesíthetetlen, mert teszem azt nevetségesen nagy értéket adnak meg, akkor menjenek a fenébe.
Sokszor és sokan hangoztatják, külföldön dolgozni maga a katarzis, de olvasónk szerint ez nem ország, hanem munkáltató függő.Szia Despota,Szeretnem az alabbi tortenetet megosztani veletek Az ekezetek hianyaert az itteni billentyuzet a felelos. Nyugaton sem fenékig…..
Szinkópa Emő 2009.09.24 14:42:11
@Megélhetési rasszista: létezik olyan nyugati ország, ahol működik a "ki-kit-ismer" rendszer, például nem véletlenül jut egy gyárban 10 dolgozóra 15 részlegvezető.