Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kicsu

6 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
No es facil Február 3. - 10. nap 2015.04.07 06:00:00
Santiagoban otthonosan érezzük magunkat. Itteni szállásadónk, Norka ugyanis a santiagoi egyetem építészet professzora, és ez meg is látszik a saját tervezésű háza kialakításán és berendezésén. Egy darabka Nyugat-Európa: szolid és stílusos. A reggeli is a legjobb és a…..
kicsu 2015.04.10 22:29:01
No es facil Prológus 2015.03.25 14:52:14
Azt hiszem az egész elsősorban Bartusz-Dobosi László "hibája". Elsősorban. Valamikor 2003 elején 4-es és 5-ös között vesztegeltem a Történelem fakultáción. Mikor egy napos, de hideg kora délután megkérdeztem Bartuszt, hogy mit tehetnék az eset pozitív elbírálása érdekben,…..
Élet Pakson Próbariasztások 2011.10.04 14:30:10
Amióta itt élünk, eddig kétszer hozta ránk a frászt a próbariasztás. Az atomerőmű kapcsán kiépült ugyanis egy úgynevezett Lakossági Tájékoztató és Riasztó Rendszer, vagyis Paks 30 kilométeres környezete tele van pakolva nagy teljesítményű utcai hangszórókkal. Hogy biztosan…..
Az öregedés első jele a héten az volt, hogy sütit sütöttem a kollégáknak (nem értem, miért), a második az, hogy húst pácoltam. Nos, ahhoz, hogy a pác folyjon, kell bele egy kis víz. (meg fokhagyma, mustár, méz, olaj, szójaszósz). Egy éjszaka hűtőben állás után a csirkék…..
Élet Pakson Helyi sajtó Pakson 2011.09.14 10:01:00
Miután megérkeztünk új lakóhelyünkre, első dolgunk volt felkutatni a helyi sajtót. Úgy gondoltuk, ha már a netről nem tudjuk meg, hogy mi történik a városban, hagyományosabb információforrás után kell néznünk. Persze nem volt egyszerű dolgunk, a boltokban ugyanis kizárólag a…..
No, több májat kell ennem. A recept azt írja, hogy nem kell sózni, mert kemény lesz. Oké. A másik recept azt írta, hogy nem kell sózni és csak 2 percig kell sütni, mert megkeményedik. A harmadik azt írta, hogy hirtelen átsüt, majd kevés vízzel párol. Eddig ezekkel a módszerekkel…..
Úgy elb*sztam a muffint, ahogy kell. Lekvárt akartam a közepébe,erre körbenőtte az aljára tett lekvárt a tészta, kifolyt, rásült, kiröhögtük.Hogyan töltöm meg lekvárral a sütit?Van még olyan töltőanyag, ami megállítja a tészta növekedését? De most tényleg, hogy lehet,…..
Valahogy úgy érzem, itt nem szokás a spájz. Így a következő lakásban is vagy a nappaliban fog lógni a kolbász - mert ugye a konyha is ott van -, vagy a hűtőben fog villámgyorsan megpenészedni .  Megoldási javaslat kéne arra, hogy hogyan nem lesz a vigyázva importált…..
Nem igazán tudok elszakadni az étkezés-témától, hiába, mostanában ez köt le. A napokban belefutottam a World Watch Insitute 2009 végén összeállított jelentésébe, ami az ember okozta üvegházgáz-kibocsátás 51 százalékáért az állattartást teszi felelőssé, és természetesen…..
kicsu 2010.05.31 12:59:45
@vidékjáró: Egy kutatásban olvastam a példát még régebben, de már nem találtam meg az eredetit, amikor megpróbáltam visszakeresni. Ugyanakkor a te érved is teljesen megállja a helyét, itt szerintem a nagy tétel vs. kis tétel különbségről van szó.
Az egyik tanárom mestélte egyszer, hogy a feleségével éveken át gyűjtötték a használt sütőolajat. Amikor összegyűlt néhány kannányi, akkor a fickó bevágta a kocsiba, és a benzinkúton leadta semlegesítésre. Ahogy kellett.Aztán egy időben nem hordták el a benzinkútra az…..
kicsu 2010.01.02 16:43:18
@viteez: a gond az, hogy hogy győzzük meg az átlagembert, hogy fél évig gyűjtögesse ötliteres befőttesüvegben a fáradt olajat a mosogató alatt, és aztán még a saját költségén vigye is el a szeméttelepre :( másrészről persze jó, hogy legalább ezt a lehetőséget biztosítják az önkormányzatok, kérdés, hogy mennyien élnek vele.
kicsu 2010.01.05 08:49:00
@eszterII: rengeteg ilyen lista van a neten, persze egyik sem teljes, de linkelek neked párat a Szabad Földről:
www.szabadfold.hu/cikk?16317
www.szabadfold.hu/csaladotthon/eletstilus/gazdalkodjunk_okosan_a_vizzel
www.szabadfold.hu/cikk?16484

ugyanakkor azt nem győzöm elégszer hangoztatni, hogy ilyen listákkal nem fogjuk megmenteni a földet. akihez eljut, általában elolvassa, kiválasztja belőle a két legkönnyebb pontot, és ezzel megnyugtatta a lelkiismeretét. eközben készültek számítások arról, hogy ha például az USA minden lakosa mindent megtenne, ami az ilyen tippekben szerepel, akkor sem lennénk még sehol, mert a világipar, az építkezések, az élelmiszertermelés stb. továbbra is szennyező marad - egyszerűen így van felépítve a rendszer. ez nem azt jelenti, hogy nem is kell tennünk semmit, mert mi is felelősek vagyunk, a széndioxid-kibocsátásnak például nagyjából a 40 százalékáért. visszatérve a tippekhez: szerintem józan ésszel is összeszedhetők "menüpontok" - mint például azok, amiket te is írtál, de ha van egy értékrendszered, ahhoz már hozzá tudod igazítani a napi ténykedésedet. tudjuk, hogy ez nem könnyű, de ha követed ezt a blogot, látni fogod, hogy mi is ilyesmivel próbálkozunk, és talán találsz majd valami kapaszkodót.

köszönjük az érdeklődést! :)
kicsu 2010.02.15 12:50:58
@dea092: szia, nem tudom, mi lehet a megoldás, talán a legjobb, ha írsz az ismerőseidnek, megkérdezed a szomszédaidat, esetleg a környéken lévő éttermeket, biztos sokan örülnek neki, ha megszabadulnak a felesleges használt olajtól. hirdetőújságokban is láttam már, hogy fűtési célra keresnek étolajat. ugyanakkor érdekelne, hogy miért étolajjal fűtesz - gondolom, nagyrészt anyagi megfontolások vannak a háttérben, de azt nem árt tudnod, hogy viszonylag sok káros anyag keletkezik az étolaj elégetésekor, és a kéményednek sem tesz túl jót a dolog.
Lakásavatót tartottunk pénteken, igen vegyes társasággal, amiben volt vegan, fogyókúrázú, candida-diétás is, töprengtünk hát egy ideig az étlapon. A buli végül elég jól sikerült, és a kaja is majdnem teljesen elfogyott, a recepteket meg annyian kérték, hogy úgy gondoltam,…..
Lehet azon vitatkozni, hogy egészséges dolog-e megenni az alma héját. Vannak ugye, akik szerint tele van vegyszerrel meg úgynevezett növényvédőszerrel, meg vannak, akik szerint a héjában van a vitamin, meg az antioxidáns. Vagy mi.Tudom, a mellékelt ábra nem túl bíztató, de az íze…..
kicsu 2010.02.12 11:24:44
@Kalor: nálunk megy dió a pitébe is, a többivel csak annyi a probléma, hogy nem reszelt, hanem szeletelt almával sütöm, nem hagyományos szeletesre, hanem kör alakúra, mint a tengerentúlon szokás. a szeletelt almában a héj is feltűnőbb, próbáltam már úgy, engem nagyon zavart. a magházzal szemben meg szimpla indokolatlan ellenérzéseim vannak, de szerencsére gergonek nem, úgyhogy végülis azt sem kell kidobnunk.
Első poszt, hát legyen, elmondom, mit érdemes tudni.Meg fogjuk váltani a világot. A politikusok rosszul csinálják, a gazdasági rendszer romokban hever, a sajtó félretájékoztat, a hétköznapi ember kapkodja a fejét, az egyetemisták érdektelenek, a radikálisok szemellenzősek, de mi…..