Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KissAttila

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(A 2. rész itt.) Amikor a puszták népe mulatozásba fogott a kurta kocsmákban, amikor bőszen fogyott a fröccs és a karcos pálinka, akkor minden valamire való fogadós, csárdás vészüzemmódba kapcsolt. Sebtiben összekapkodták a duhajkodás közben még éppen nem összetört értékes edényeket, üvegeket,…..
KissAttila 2018.10.24 22:58:07
(A poszthoz szervesen kapcsolódó, azt jelentősen árnyaló első rész itt található.)  DE VÉGÜL MEGLETT - SPARTATHLON 2017 Gyakran kérdezik, “hogy készülsz egy ilyen hatalmas versenyre”? Egyrészt nem gondolom sem hatalmasnak, sem versenynek (ez már a mentális készülés része, a legjobb mindent…..
Talán a legjobb frissítésű (mit frissítés! svédasztal!!) ultraverseny. Talán a legváltozatosabb futófelületet kínáló (ösvény, aszfalt) ultraverseny.  Talán a legkevésbé szintes A-ból B-be tartó ultraverseny, ami igazából körpálya - tehát mindenki megtalálja a számítását. A Berlin100 mérföldes…..
            Valószínűleg a rekordhőséggel súlyosbított UltraBalaton2012 úgy marad meg a kollektív futóemlékezetben, mint a legendás 2010-es patakátúszós Terep100. Nekem úgy, hogy ez volt az első verseny (avagy túlélőtúra) az elmúlt négy-öt évben – innen számítom a komolyan vehető AMATŐR…..
CouchSurfing A helyes futótechnika 2016.08.16 12:39:36
Futok, és ez többet jelent nekem, mint te gondolnád. Két éve májusban kezdtem, az elején fogyókúra támogatása volt a cél, egészen júliusig utáltam futni. Nem esett jól, csak szenvedtem, és nem értettem, hogyan lehet a futást szeretni. Arra gondoltam, hogy valami biztosan jó benne, ha ilyen sokan…..
KissAttila 2016.08.18 09:35:12
Frankó a cikk, egyedül a merev csípő amivel picit vitáznék. Én a ChiFutás könyv alapján kezdtem el korrigálni a futótechnikámat tavaly januárban és bár nem egyszerű és a mai napig csak erős odafigyeléssel megy, de ott külön fejezet van a csípőforgatásra, így a törzs alsó része utánafordul a hátsó lábnak és a törzsizmok is részt vesznek a láb előre lendítésében.
Ugye minél nagyobb izom végez ugyanakkora munkát, annál kevésbé erőlködik és hosszútávfutásnál úgyis minden a spórolásról szól :)
Örülök hogy megemlítetted a mezítlábas futást, mert szerintem a természetesnél jobb technika nincs, csak a cipők elfedik a hibákat, hogy aszfalton is puha legyen a dolog. Nekem viszont meglehetősen széles a lábfejem, a cipő összenyomja a lábujjaim, amik a támasztásban elég fontosak, emiatt pl. cipőben labilisabban állok fél lábon mint mezítláb + ott a cipő puha talpa amin lehet billegni, a láb-boka folyamatosan a stabilizáláson dolgozik, míg egy nagyon vékony és keményebb talpú cipőnél nincs ilyen gond.
Én a csoportos edzéseink után a rekortán pályán párszor levettem a cipőm és elkezdtem mezítláb levezetni és nagyon megtetszett, így aztán gyakrabban csináltam, de aszfaltra nem mertem menni a kavicsok és egyéb sérülés veszélyei miatt, mígnem itthon észrevettem - nem röhögni :) - hogy a széttaposott Crocs papucsban a gyerekek után ugyanúgy futok mint mezítláb.
Nagy méret, lötyög a lábamon így nem szorítja össze a lábujjaim, a pánt miatt mégsem tud leesni. Nincs a sarokrész kiemelve, akárcsak mezítláb és a technikám ugyanaz benne, mint mezítláb, de így már mehetek aszfaltra is, védi a talpam, bár az a vékony gumi nem sok kavicsot csillapít :)
Arról nem is beszélve, hogy könnyű és gyorsan szárad, szellőzik. Na meg olcsó :)
Jelenleg június óta futok benne rendszeresen, azóta cipő nem volt rajtam, 95%-ban aszfalton és eddig nincs panaszom, a másfajta futótechnika miatt a combom feleannyira fárad el hosszabb futások végére. Csinálok benne résztávos edzést 4:30-as tempóval, futottam már benne maratont illetve egy 50 km-es ultrát is terepen (igaz síkon :)) és csak jókat tudok mondani.
Szóval minden a technikán múlik, előre mezítlábasok! :)
KissAttila 2016.08.18 10:50:51
@nikita: megnéztem a gyári, eredeti Crocs papucsokat is, de azok nehezebbek és kiemelik a sarkat jobban, én a Tescoban kaphatóra esküszök, az az igazi minimál :) Csak sajnos jóideje nem találok a méretemben, pedig már nagyon vékony a mostani talpa...
Illetve ezzel is szemezek még: en.lunasandals.de/collections/luna-performance/products/luna-venado-mit-mgt-fussbett
KissAttila 2016.08.18 14:43:16
@nikita: Sok sikert hozzá! Abban mondjuk telitalpas érkezés van, de már az is fél siker a sarokhoz képest :D Szerintem sok érdekességről ír!
Pataky Attila vagy egy zseni, aki úgy trollkodja szét a Mokkát évente egyszer, ahogy azt senki más nem tudja, vagy egy súlyos téveszméktől és tévképzetektől terhes rockénekes. A legutóbb még a marslakókkal és ufókapcsolataival haknizó Edda-énekes ma reggel bent járt a…..
KissAttila 2015.11.19 11:10:41
@miciur: Szép gyűjtemény :)
Előzmény: A Mátra 115 volt a nyár elején az utolsó verseny és komoly futás egyben. Utána bevallom nem volt semmi kedvem futni. Főleg a nagy melegben nem. Kellett egy kis kihagyás, hogy megint hiányozzon. Nyár végén már gondolkodtam, hogy ki kéne tűzni egy versenyt, hogy valami…..
KissAttila 2015.11.12 21:12:45
Simon Diffey like a boss. ..
KissAttila 2015.05.05 16:04:54
LOL
A Burgenland Extrem miatt nem indultam a Téli Mátrán, ami pedig tavaly nagyon tetszett. Az e hétvégén megrendezésre kerülő Kis Péter teljesítménytúrát néztem ki, hogy bepótoljam a téli Mátra hangulatát, a havat, hideget :) A tervezett táv 57 km, sok szinttel. A megvalósulás…..
KissAttila 2015.02.18 22:15:51
Ez a verseny, esemény volt az idei célversenyem (legalábbis az első félévben). Egy fontos felkészülés a jövő évi célom felé. A múltkori Terep80-as verseny (ami elég jól sikerült) után, talán keveset pihentem. Az azt követő héten elég erős edzésprogramot nyomtam le, annak…..
KissAttila 2014.06.05 22:52:31
UltraBalaton Párban Terep80 2014.05.12 01:43:57
Az év egyik legjelentősebb terepfutó eseménye. Bár korábban gondolkodtam, hogy a T100-on induljak, de még nem éreztem magam elég érettnek rá a megadott szintidő mellett (s nem szenvedni akartam, hanem élvezni a futást), így a rövidebb távra neveztem. Ami azt jelenti, hogy a…..
KissAttila 2014.05.15 08:45:31
Egy jó edzésnek indult :) Egy jó verseny lett belőle :) Minden úgy kezdődött, hogy egyszer csak a FB-on megjelent egy felhívás, és egy régi kép: S ekkor kedvet kaptam :) Előjöttek a régi szép emlékek, amikor itt szolgáltam, akkor még az úttörővasúton. A Mátrabérc után…..
KissAttila 2014.04.29 08:54:54
3D KÍVÁNSÁG A 3D nyomtatás ára 2014.04.03 01:50:43
Mindenki a 3D nyomtatásról beszél, de senki nem mondja meg, mennyibe kerül? Akkor most megtaláltad, amit tudni szeretnél! Olvass tovább, hogy kiderüljön mennyiért nyomtathatsz ma Magyarországon?! "A 3D nyomtatás ára a használt anyagtól, a térfogattól és a technológiától…..
Lázár János jött, (meg)látott és győzött. Nem volt szégyellős, nem válogatott az eszközökben, nem játszotta a finnyás úriembert - miért is tette volna? - de végül sikerrel lenyomta a versenyszférát, mint hálószobai fing a libidót. Az eredmény egy halott és egy sikerrel…..
KissAttila 2014.03.05 11:48:35
@Amadeus62: Látnád a többit akikből választani lehet. De egyébként igazad van, sok az idióta, a nyuggerek meg imádják azt a róka képét
A Microsoft tartotta magát az MWC2014-en tett bejelentéséhez: magyar idő szerint valamikor tegnap este és ma hajnal között sikeresen megérkezett a Windows Phone Áruházba egy sokak által régen várt alkalmazás, a Facebook Messenger. A Microsoft és a Facebook közös vállalkozása…..
KissAttila 2014.03.05 10:37:19
KissAttila 2014.03.05 10:58:50
@pushalias: Ötödjére sikerült végre
A Windows Phone 8.1 egyik legtitokzatosabb újítása a változtatható háttérkép, hiszen aki már fogott a életében a kezébe ilyen készüléket az tudja, hogy abból a háttérképből olyan túl sokat nem látna a felhasználó. Most nem akárki, hanem Tom Warren, a Verge vezető riportere…..
Múlt hét óta szép apránként bővült a mostanra egyre terebélyesebb lista a Windows Phone 8.1-es frissítéssel érkező új funkciókról. A 8.1-ről már egy ideje valószínű volt, hogy tulajdonképpen egy új funkciókból összerakott nagy csomag lesz, de a lista mérete minden…..
...akkor a június 14-15-e közötti egy napra kérd délután háromtól másnap délután háromig. Csak azért, mert a jövő évi 24 órás Le Mans-i verseny az utóbbi évek legkeményebb futamának ígérkezik. Igen, szívás végignézni, aki néha kapcsol csak oda, annak akár unalmas is…..
Amikor laikusokkal beszélgetek modellezésről, a legtöbb ember fel tud idézni egy autót a gyerekkorából, ami eeeekkora volt, és ment, mint az ááállat, és természetesen szép króm felnijei voltak. Persze a visszafejtegetve az emlékeket legtöbbször kiderül, hogy az álomgép egy…..
Az autós újságíró az élet császára és a kisautós újságírónak is elég király a dolga. Sőt, a kisautós világban kiskirályoknak is van hely: a színes medzsók tesztelésébe másokat is bevonhat, a forgalmazó nem nézi rossz szemmel, ha nem csak az arra kijelölt személy…..
KissAttila 2012.11.27 13:50:35
KissAttila 2012.11.27 13:51:11
Előítéletes vagyok, ezt nem tagadom. Ha valaki terelt már komolyabb RC autót, annak a játékautók nem sok meglepetést tartogathatnak. A gyerekeknek szánt távos modellek sajnos nagyon nagy részben a gagyi szintet ütik csak meg, igaz, legalább nagyok, és világít a lámpájuk. Ezeken…..
KissAttila 2012.10.31 14:29:53
Pont a héten keresett meg volt kollegám, gyereknek is kellene, de ő is szeretne néha csapatni vele, lehetőleg minél olcsóbban, mert a Müllerbe ennyi meg annyi. Végül normál R/C autóra sikerült rábeszélni és ráadásul újra, pont a managertoys-ról: managertoys.hu/termek/1368/

Legalábbis ezt ajánlottam neki, ennél olcsóbban csak ki tudja milyen gyártó (HSP, 3Racing meg ilyenek) terméke van és lesz-e hozzá alkatrész nem tudni, szerintem tuti lesz rá karácsonyi akció, de ennyiért is nagyon jó belépő cucc.
Nem túlzás azt állítani, a Hot Wheels idén mindent megtett azért, hogy a csapból is ők folyjanak. Extrém autós és motoros mutatványokat bemutató videók öntötték el a megosztó oldalakat, ráadásul nem csak sok, de érdekes és tényleg menő kunsztot mutattak be, igazi…..
KissAttila 2012.10.29 09:17:59
@kuli1: Melyikre gondolsz? Van egy pár benne :)
Április tényleg biztatóan indul. Az a két tenyérnyi fémlap ott a levegőben, az a Hangyász két új toronyteteje, már a végleges helyén. Egyelőre pálcák tartják. Az első lépés ugyanis az, hogy meghatározzuk a pozíciójukat a térben. Ezután jön az, hogy összekötjük őket a…..
KissAttila 2012.04.10 13:12:51
Lassan egy hónapja posztoltam ki a Facebookra a Hangyászban ülő vigyorgó fejem, alatta egy olyan lábbal, aminek a talpa épp a kipufogó-leömlő talpával talpalt össze. Úgy alakultak a dolgok a térben, hogy a 350Z motor és a hozzá való leömlő éppen oda került, ahová a…..