Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ligu

36 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Alig Tisztelt HR Osztály! Az ithuspiac.hu állásportálon meghirdetett pozíciójuk, miszerint Feketöves Java Jedi Nindzsát keresnek, felkeltette az érdeklődésemet. A cégüket ugyan különösebben nem találom szimpatikusnak, de jelenlegi munkahelyemen, amit már évek óta ki nem állhatok, múlt pénteken…..
Lógó orral ballagott vissza Li Hung a Bölcstől, akinél ugye az előző részben megismert kezdődő keretrendszer függősége miatt járt. Az öreg szavai kavarogtak a fejében, félelemmel gondolt a gonosz keretrendszerre, és úgy érezte, csillapodik a szívét marcangoló programozási vágy. Másnap újult erővel…..
A minap volt szerencsénk a Wizz egyik legócskább belső kinézetű gépéhez. A HA-LWA műszakilag bizonyára kifogástalan állapotban van, de már meglehetősen ütött-kopott, toldozott-foltozott. Utóbbi szó szerint.  Ez a gép abból a szériából való, amelyiknél a Wizz tesztelte a Ryanair fantasztikus, és a…..
Ligu 2017.04.30 18:10:02
@cardiobascuralis 3:
Az a baj, hogy nem mindig lehet választani.
Málta erre nagyon jó példa. A 2016-os szezonig repülte a Wicc és az Air Malta (ami legacy). Utóbbi alacsonyabb áron jobb szolgáltatást nyújtott (feladott csomag, normális méretű férőhely, ingyen ülőhelyválasztás, Pesten nem a karámból indulás, ingyen étel-ital a fedélzeten, Miles&More pontok stb.), ezért mindig vele utaztam. Egy retúrjegy 100-120 EUR között kóstált.
Aztán tavaly sajnos bejött a Ryan az útvonalra, ezért az Air Malta bedobta a törölközőt. Azóta csak a két fapados közül lehet választani, a csupasz retúr jegyár kis kézicsomaggal (ha szerencsés vagy), jön ki 100-120 EUR-ból. Tahát ugyanazért az árért fapados szolgáltatás. Ha hozzáadom a feladott csomagot meg a nem törpéknek való ülőhelyet, símán 200 EUR fölött vagyunk.
Ősztől tavaszig még rosszabb a helyzet, csak a Wicc repül, időnként wicces árakon. Nyilván kihasználja a helyzetet. Tavalyelőtt karácsonykor Turkish-sel mentem haza Istanbulon keresztül, mivel az 240EUR volt, a wicc meg 450 lett volna. Megjegyzem nem ettem még olyan jókat repülőn, mint amit a Turkish felszolgált, pedig már sok társasággal sokfelé jártam.
Előtte karácsonykor pedig Lufthansával Frankfurton át, szintén 250EUR vs 400EUR alapon.

Szóval "a nem kötelező velük utazni" sajnos nem mindig megoldható.
És gyanítom, hogy nem Málta az egyetlen desztináció, ahol a fapados kiszorította a legacy-t, majd pedig változatlan áron szarabb szolgáltatást kínálva kaszál, az utasok meg szívnak.
Korábban a Techstory blogon: az első részben megismerhettük a Lusitania megszületésének előzményeit és körülményeit, majd az építést és a vízre bocsátást, ebben a részben pedig a hajó próbáit, első útját ismerhetitek meg, illetve a menetrend szerinti transzatlanti…..
Visszatérve a fáradtságra, ami eléggé általános mostanában. Azt gondolom, ez valami tavaszi fáradtság, csak kicsit korábban jött, úgyhogy utánanéztem, milyen multivitamint lehet szedni, hogy kicsit felhozam magam. Régebben a dr. Lenkei féle nagy dózisú vitaminokat szedtem, aminek…..
Ligu 2013.03.06 23:49:25
@Rolley:
Szia,
akkoriban próbáltam beszerezni, de egyedül nem érte volna meg megrendelni a szállítási költségek miatt, és mást pedig nem találtam az ismeretségi körben, akit érdekelt volna, szóval sajnos letettem róla.
Továbbá az ügyben sem találtam annó használható infót a neten, hogy egyáltalán beengedik-e az országba...
Azóta nem is kerestem, de ha Neked van valami újabb infód, akkor megoszthatnád!

Mostanában amúgy jobb híján a BioTech Multivitamin For Men-t szedem.
Teljes Átalakulás Edzés 2011.09.21 18:59:00
X.6.15 perc bicikliX.5.15 perc bicikliX.4.15 perc bicikliX.3.15 perc bicikli3 sorozat 16kg-os kettlebellel:20 kétkezes, 8-8 egykezes swing8-8 clean6-6 military press18.03-18.16IX.21.3 sorozat 16kg-os kettlebellel:20 kétkezes, 8-8 egykezes swing8-8 clean6-6 military pressIX.19.3 sorozat 16kg-os…..
Nyár elején posztoltam utoljára.Azóta rájöttem, hogy mi a világ leghízlalóbb étele! Eddig is valahogy itt motoszkált az alábbi gondolatcsokor a fejemben, csak valahogy nem tudatosult. Számomra eddig a nyár volt az az évszak, amikor sosem fogytam igazán. Most is ez…..
Teljes Átalakulás Edzés 2011.06.14 17:00:00
Edzés VI.14.1 hét kihagyás után nem emeltem a terhelésen.bemelegites3 sorozat:10 guggolás20 kétkezes swing7-7 egykezes swing7-7 clean7-7 military press40mp statikus fekvőtámasz12 törzsemelés6-6 bal-jobb törzsemelés nyujtasEdzés VI.6.bemelegites19.42 start3 sorozat:10 guggolás20…..
Teljes Átalakulás Újrakezdés 2011.05.26 00:11:00
A LifeTilt-es blogot olvasva Bencétől új insirációt kaptam. Úgy érzem, sikerült állítanom lelki beállítottságomon. Erőt merítettem a példákból, és újrakezdést határoztam el.Kiindulási állapot május 15-én:    Testsúly: 108.4kgZsír: 33% - 35.8kgIzom:…..
Találtam egy érdekes cikket a neten:http://antalvali.com/ti_kuldtetek_vegye_ezt_ne_azt_mindennapi_vegyiparAntaé Vali weboldala alapvetően a kozmetikai termékek vegyipari összetevőinek káros hatásairól szól. Ott találtam ezt a listát, ami a legkárosabb vegyi összetevőkket tartalmazó…..
Ligu 2011.05.25 22:51:40
@carl badog: A listát nem én állítottam össze, hanem a referált weboldalon találtam.
Teljes Átalakulás fogyhat.hu 2011.05.24 11:40:00
Elég jó, témába vágó weboldalt találtam, ez a http://fogyhat.hu/Hétköznapi emberek, témában kezdők számára, tudományos igényességgel összeállított információs oldal. A szakcikkeket orvosok és dietetikusok írták.Kiveséz egy csomó, napjainkban divatos diéta irányzatot is…..
Teljes Átalakulás LifeTilt 2011.05.14 15:56:00
Pár napja találtam a neten a LifeTilt blogot.Érdekes. A bejegyzések nagyrészének áttekintése után azt gondolom a szerzőről, hogy egy fiatal, lelkes, motivált srác. Szaktudás oldalon vannak még hiányosságai, de a mentális hozzáállása kiváló!Az eredményei figyelemre méltóak:A…..
A vágy ott van, és követelőzik. Mi küzdünk ellene. Tüskebokorba vetjük magunkat, vagy harapdáljuk a kezünket, esetleg elmegyünk futni, és csak félholtan érünk haza, persze választhatunk más sportágat is. Az a lényeg, hogy izzasztó legyen, és utána beleájuljunk az ágyba. …..
Ligu 2011.03.22 13:53:26
@skarlát betű:
"Moderálom ... De még hogy köveznének. Sőt, bizonyos társadalmi csoportokkal szemben meg is engedik maguknak ... Ajánlanám az ilyeneknek a Brian élete filmet, hogy nézzenek egy kicsit tükörbe."

Ezt kifejthetnéd bővebben, kíváncsi lennék, mit kellett moderálni, kiket akarnak megkövezni stb...
Valószínűleg ritka az olyan ember, aki egyébiránt többé-kevésbé normális erkölcsi értékek szerint él (nem létformája a lopás, nem üt le idős embereket az utcán, és nem parkol a mozgássérültek helyére), a félrelépés(ek) miatt kénytelen kevésbé mintaszerűen viselkedni,…..
Ligu 2011.03.22 13:46:02
@Quadrille Lobster:
"Ez azt jelentené, hogy nem vagyok képes kiállni elé (és az egész pereputty elé), hogy zárjuk ezt le felnőttek módjára, de képes vagyok kikapcsolni az agyamnak a bűntudat-részlegét, amikor félrelépek."

Sajnos hiába vagy képes kiállni a másik és a pereputtya elé felnőtt módra, ha ők nem tudnak felnőtt módra cselekedni. Az emberek nagy része ilyen szituban idióta, érzelemvezérelt, kiszámíthatatlan üzemmódba kapcsol, a "felnőtt" hozzáállás legfeljebb akkor jön el (értelmesebb embereknél), amikor az érzelmi hullám elvonult.
Kevés hatékonyabb módját ismerem a belvárosi forgalomcsillapításnak - és ezáltal a szmogveszély csökkentésének -, mint egy komoly összegű, kevés kivételt engedő, jól ellenőrzött és jogilag egyértelmű parkolási díjrendszer. A csillapított, úgynevezett "zona…..
Ligu 2011.03.22 02:00:21
@gorillka:
Szerintem nem azért van sok rokikártyás parkoló, mert nem akarnak fizetni a parkolásért, hanem azért mert a Budapesten az egész parkolási rendszer el van baszva. Egyszerűen nem felhasználó-barát a szarakodás az automatákkal meg az sms-sel, az árakról meg ne is beszéljünk.
Ami nagyon hiányzik, hogy lehetne venni adott kerületekre vagy az egész városra érvényes korlátlanul használható havi parkolási bérletet normális árban (mondjuk max 20ezer). Akkor szerintem megszünne a rokikártyázás.
De persze ilyen nálunk sohasem lesz, mert az túl elegáns és jó megoldás volna, nem lehetne tovább szivatni az autósokat a mikuláscsomagokkal, mikor köztudottan abból van a bevétel. A mostani rendszer direkt úgy van kialakítva a lehúzásra, hogy a legnagyobb elővigyázatosság mellett is belefutsz a büntibe időnként.
Ma este a 9h-től a radiocafén a granturizmó!-ban Legát Tibor a vendég, aki a budapesti tömegközlekedés történetének szakértője. Ezzel kapcsolatban harmadik könyve jelent meg most, ezúttal társszerzőként, Számos villamos címmel, amiből mindent megtudhatunk a budapesti…..
Ligu 2010.12.07 23:58:10
Az érdeklődőknek javaslom a hampage.hu/kozlekedes/
weboldalt, ami nagyon részletesen ír a témáról!
Teljes Átalakulás Ph csoda teszt 2010.12.01 19:19:00
A Ph csoda könyvön felbuzdulva augusztus és szeptember folyamán kipróbáltam a vegetáriánus, lúgosító táplálkozást. (korábbi posztok a témában)A tapasztalataim vegyesek. Pozitívumként tudom mondani, hogy a közérzetemre pozitív hatással volt. Kevésbbé éreztem fáradtnak…..