Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lehet isa

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig minden elnyomó hatalom ellenállhatatlan vágyat érzett a Horthy-rendszertől kezdve Rákosi és Kádár rendszeréig, hogy alattvalónak nézett polgárainak elmagyarázza az 1848-as forradalom megünneplésének keretében, hogy a saját hatalmuk szó nélküli eltűrése miért…..
Az LMP sajtótájékoztatója Békéscsaba Megyei Jogú Város 2013. október 18-i üléséről  Gál István megyei elnök: Közmeghallgatáson több témát is felvetettem, köztük a mindennapos testnevelés és a tornatermi kapacitások kérdését. Mint köztudomású, városunkat is…..
Az LMP sajtótájékoztatója Békéscsaba Megyei Jogú Város 2013. szeptember 27-én megtartott üléséről   Gál István Elek megyei koordinátor Időközönként tájékoztatják a testületet a határozatokról. Köztük rendszeresen olyanokról, amelyeknek 6-7 éve lejárt a…..
Gál István Elek, megyei koordinátor: Június 2-án, vasárnap az LMP pártalapítványa, az Ökopolisz konferenciát rendezett Merre van előre címmel. Ezen a rendezvényen a fő előadóként olyan közismert közéleti személyiségek is elmondták  véleményüket, mint dr. Sólyom…..
Aláírást gyűjtenek a fideszesek „Magyarország nem hagyja magát” szlogennel. Szerintem hiányzik egy mondat emellől:  Mindenesetre arra jó ez az aláírásgyűjtés, hogy megtudjuk, hogy mennyi naiv vagy tájékozatlan ember van még Magyarországon, aki elhiszi, hogy az…..
Előszó: A demokrácia egyik alappillére, hogy aki döntést hoz, megfelelő mennyiségű és minőségű információhoz jusson. Az önkormányzatiság annyit jelent, hogy egy településen élők a képviselőiken keresztül gyakorolják a hatalmat, figyelemmel kísérik a képviselőtestület…..
Sajtótájékoztató, Békéscsaba, 2012 december 18 intézményi átalakításokról, belvárosi átépítésről, adósságelengedésről Gál István Elek (LMP megyei koordinátora): Szeretettel köszöntök mindenkit! Sajnos ez a mostani városi közgyűlés sem volt személyeskedésektől…..
Egy cégnél vezetőváltás történik. A távozó igazgató odaad utódjának három borítékot a következő megjegyzéssel: -      Ha problémád van, sorban vedd elő ezeket, jótanácsokat találsz bennük. Az új igazgató rövidesen problémák sokaságával szembesül,…..
Július 18-tól augusztus 31-ig a színház tőszomszédságában az Ibsen ház udvarában TeÁtrium néven ingyenes verses és felolvasó-színházi esteket és zenei programokat szervez a békéscsabai Jókai Színház. Kitűnő kezdeményezés, csak dicsérni lehetne. Kell is, hiszen az…..
 Békéscsaba Megyei Jogú Város  Önkormányzatának ülése 2012/05/25 Napirend előtti felszólalások A polgármester és Takács Péter (LMP) valamint Miklós Attila (MSZP) szópárbaja annak kapcsán, hogy Vantara Gyula csak az újságból értesült a Hungarofarma…..
 Németországban egy áruház pénztárában a pénztáros megkérdezte, hogy kérek-e blokkot? Meglepett, hogy egy gazdag országban ilyen kis papírt is fontosnak tartanak, hogy fölöslegesen ne nyomtassák ki, ne szaporítsa a szemetet.  Békéscsabán a diákoknak a menzai…..
Az Orbán kormány a hivatalba lépésekor támasztott társadalmi elvárásoknak az elmúlt egy évben nem tudott megfelelni. A munkanélküliség nem csökkent, hanem nőtt. Az egykulcsos SZJA bevezetésével 1 millió munkavállaló járt rosszul.A bajba került deviza hiteleseknek valós…..
Sokan követelik: valljunk szint, hova tartozunk: a jobboldalhoz, vagy a baloldalhoz? Nos, a XIX. században a fő politikai meghatározó kategóriák a konzervatív és a liberális voltak. A XX. században a jobb és baloldal megkülönböztetés vált meghatározóvá. A XXI. században új…..
Egy hasonló kérdést vizsgáljunk meg előbb. Lehet egy autó kényelmes, környezetbarát, gyors, olcsón üzemeltethető és szép egyszerre? A feladat nyilván nem egyszerű. S a vásárlók igényei sem egyformák. Van, aki a sebesség bűvöletében él. Van, akinek a kényelem az…..
Az emberiség több évezredes írott történelme során számtalan társadalmi formát próbált ki, de közülük csak egyetlen, a demokrácia, amelyik közemberek érdekét szolgálja.A hatalmasoknak számtalan forma állt rendelkezésükre, hogy a társadalom feletti uralmukat…..
Vegyünk részt minden szavazáson! Kicsiny részhatalmunkat a szavazáson adhatjuk át olyan embereknek, pártoknak, akik arra kérnek felhatalmazást, hogy a meghirdetett programjukat valósítsák meg. Természetesen, ha nem azt valósítják meg, akkor becsaptak bennünket, s nem tekinthetők…..
A környezetvédelem rossz kifejezés. Nem a környezetet védjük, hanem önmagunkat.A Földnek néhány milliárdos élete során már sokféle arca volt. Kontinensei vándoroltak, teret adott sokféle életnek, vízben és szárazon. Léteztek pezsgőbb időszakok, meg sivárabbak is.Ha…..
Képzeljen a tisztelt olvasó maga elé egy roskadásig telt asztalt. Éhes, s már alig várja, hogy jóllakjon. Igen ám, de azt tapasztalja, hogy az egyik húst szénné égették, a másik ehetetlenül rágós. A töltött káposztára lekvárt öntöttek, a kenyér sületlen, nyúlós, az édes…..
Vicc a cucilista múltból: A szovjet és az amerikai versenyző kétfős küzdelmének az eredményéről így számolt be a szovjet hírügynökség (a TASSZ): Míg a szovjet versenyző az előkelő második helyen végzett, az amerikai versenyzőnek meg kellett elégednie az utolsó előtti…..
Ha az LMP szóba kerül valamely hírben, mindjárt terem néhány hozzászóló, aki gyűlölettől fröcsögő szavakkal szidja a pártunkat. Tényekkel nem hozakodnak elő, csak vádaskodnak, hogy az SZDSZ mentőcsónakja vagyunk, az MSZP kreálmánya (néha a FIDESZ-é is), megy a zsidózás,…..
előzmény: Békéscsaba önkormányzata Békéscsaba és településrésznevei, valamint Csaba név használatot engedélyhez köti. Eddig csak vállalkozások, intézmények, egyesületek, rendezvények esetében, 2009 szeptember 24-t testületi rendeletmódosítással már a domain nevek…..