Regisztráció Blogot indítok
Adatok
léthé (törölt)

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Habár a nők túlnyomó többségét a kórház nyugtatja meg, van évi párszáz kismama, aki az otthonszülés mellett dönt. Az ő jogaikat tiporja sárba az egészségügyi kormányzat, mely évek óta nem rendezi megnyugtatóan az otthonszülés jogi szabályozását. A hatályos…..
léthé (törölt) 2009.11.30 19:12:42
"...Az ügyben ellentmondásos orvosi szakvélemények születtek, amelyek közül a bíróság végül az Egészségügyi Tudományos Tanács véleményét fogadta el. Eszerint az orvos hibája és a nő halála között nincs közvetlen összefüggés, ugyanis a később elvégzett ultrahangos vizsgálat sem mutatta ki a méhen kívüli terhességet. A várandós asszony minden eredménye rendben volt, a haláláig panaszmentes volt.

A rendellenes terhesség, annak is egy nagyon ritka és nehezen észrevehető fajtája a boncolásnál derült ki. Az orvos által kitapintott csomó a méhen kívül fejlődő magzat volt. (Az elsőfokú ítélet indoklásában ezt célzott vizsgálatokkal nagyobb eséllyel vehettek volna észre.)

A másodfokú bíróság enyhítő körülménynek tekintette, hogy a történtek óta eltelt 4,5 évben az orvos munkájával szemben semmilyen kifogás nem merült fel, továbbá, hogy azóta elvégzett egy ultrahangos tanfolyamot."

MTI
2009. november 18., szerda 16:50 |

Jó ez-e így, ha jó volt az ultrahangos tanfolyam, akkor bizonyára? Vagy nem elegendő ennyit tenni-vagy mégis-vagy mindent megtett mindenki a szakmai protokollok előírásainak megfelelően?
Ugyanakkor Hollandia-e Mo vagy nem, vagy akkor előbb otthon szülünk, aztán megteremtjük a megfelelő feltételeket, vagy nem és van-e szakmai kontroll és kompetencia határok és felelősségteljes döntés, kockázatok mérlegelése, valóságos helyzet (mennyi idő alatt ér ki a mentő a pácienshez, mennyi idő alatt ér ki a megfelelő műszerekkel felszerelt rohammentő, szakképzett orvossal a rászorulóhoz) felmérése, elfogadása...? sok a kérdés, kevés az info
A Homár is járt már a János kórház - Budapest Szomáliája és Dárfúrja - baleseti sebészetén, ami még azon belül is a legalja. Guru barátommal harcsázni készültünk a Dunára, lement a nap, alkonyodott, aztán besötétedett, de a hirhedten lajhártesmészetű Guru csak nem futott…..
Szörnyű baleset történt a ma 80 éves Nobel-díjas író Kertész Imrével. Az éppen szokásos novemberi reinersdorfi bevásárlóútján tartózkodó író egy helyi könyvesboltból kilépve sétálni indult, amikor a zöldhatáron át véletlenül magyar területre tévedt. Az író…..
léthé (törölt) 2009.11.09 21:25:57
@anyátok: www.welt.de/die-welt/kultur/literatur/article5116030/Ich-schreibe-keine-Holocaust-Literatur-ich-schreibe-Romane.html

Jól fordított az MTI berlini tudósítója, csak nem ment át az interjú teljes szövege a kiadásba, pedig szokás szerint a teljes szöveg helyre tes sok mindent, bár nem is Neked szól ez, hanem a "fröcsögőknek", akik mérgesek-haragszanak mindig...
Kertész nagyszerű könyveket írt-ír
Az élet nehéz
Egy erőszakszervezet szükségszerűen a fasizmus melegágya, de azért a súlyosan retardált, szellemileg visszamaradott, esetlen szolgálat közben értelemcsökkent rendőröket rendszeres időközönként szűrhetnék, bár lehet, már az alkalmassági tesztnél vannak a gondok. Gyöki hívta…..