Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mitch

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Webisztán Elindult a cigány iWiW 2007.05.18 16:17:00
Ma este jön itt, a Webisztánon az iWiW-sztori negyedik, egyben utolsó része. (Előzmények: 1-2-3.) Ezt kicsit megelőlegeznénk a beszélgetés utolsó epizódját azzal a hírrel, hogy ma hivatalosan is elindult az iWiW egykori fejlesztőinek, vagyis a Virgónak az új nemzetközi szájtja, a…..
mitch 2007.05.19 09:52:06
Hat ez a római cigány elszeparálás nagy ötlet... Bizonyos közösségeket én is el tudnék képzelni itthon ilyen falvakban...

Egyébként pedig valóban érdekes a Zhoriben esete, magyar interfész nincs, magyar blog van... :)
zhoriben.blog.hu/
pontosabban más nincs is :D nesze neked lovári network.

A hálózatnak pedig feltehetően maga a mentalitás lesz a halála, mint mondtátok Kelet-Európában a magyar cigányság a legnagyobb lélekszámú kisebbségi populáció. Mindez két problémát vet fel.

Az első, hogy ennek a populációnak a nagy része azt sem tudja mi az az internet, nemhogy építgesse a kapcsolati hálózatát.

A második pedig, hogy akinek sikerül kilépni ebből a körből és felülemelkedni, hajlamos elfelejteni, hogy honnan jött, és egyértelműen tagadja le szemrebbenés nélkül cigányságát. Nem általánosítás, de jelenség. Ettől kezdve pedig regisztrálni sem fog egy ilyen oldalon.

Honnan érkezik akkor majd a "törzsközösség"? És persze az is kérdés, hogy mekkora közösséget akarnak kiépíteni. Regisztrálni biztos fognak, de véleményem szerint könnyen belterjes, szűk közösség maradhat, kérdés hogy így kifizetődő lesz-e (ez is csak akkor ha üzleti érdekek állnak a háttérben...)

Mindezektől eltekintve jó kezdeményezésnek tűnik, csak nem biztos hogy működőképes...