Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nickool

2 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki más és más okból dönt úgy, hogy külföldre költözik és ott próbál magának egy új életet kialakítani. Hogy kit, mi és miért visz arra, hogy elhagyja hazáját annak számos oka lehet. Véleményem szerint a végeredmény a fontos, hogy elment és egy új helyen, új környezetben építi fel az új…..
Sziasztok! Először is le kell szögeznem semmilyen poéta és írói képességem és affinitásom nincs. A magyar tanárom valószínűleg elszörnyülködne a mondattagolásomon és helyesírásomon. Szóval már az elején mindenkinek a figyelmét felhívnám arra, hogy nem biztos, hogy a magyar nyelvtani szabályoknak…..
A devizahitelest menteni nem kell félnetek jó lesz. A bankok képviselői lélegeztetőgép után nyúltak, miután meg lett lebegtetve a hiteleseket mentő csomag. Aggodalommal vegyes értetlenség, riadalom, világvége. Ez nem egy pénzügyi mikro-makro elemzés, csak néhány…..
nickool 2010.09.13 19:18:34
Sziasztok!

Nekem is deviza hitelem van. 15 évre vettem fel 23 évesen és rendesen minden hónapban törlesztem is. Nem azzal van baj hogy ingadozik az árfolyam az bele volt kalkulálva amikor felvettem a hitelt, ez benne van a pakliban.
Én két dologgal nem értek egyet,az első, hogy a bankok egyoldalúan módosíthatnak szerződést: tegyük fel, ha én szeretnék módosítani, mert rövidebb idő alatt szeretném visszafizetni a pénzt súlyos 100 ezrekbe kerülne nekem és már nem is éri meg. Ellenben ő minden évfordulókor emelhet kamatot és meg sem kérdez róla.
A másik az előző felvetéssel függ össze: megszüntették az ingyenes előtörlesztést amit minden évben a kamat fordulókor megtehettem, ezzel is hozzásegítve magamat ahhoz, hogy hamarabb visszafizessem a felvett kölcsönt. Most ha előtörleszteni szeretnék? Az előtörlesztendő összeg bizonyos százalékát ilyen olyan módon elveszik nem beszélve arról, hogy az előtörlesztés szerződés módosításnak számít amiért szintén fizetned kell.

Akkor ez most, hogy is van?
Én szeretnék pénzt adni a banknak, hogy hamarabb törlesszek de nem éri meg mert szerződés módosítási díjat és minden egyebet levesznek rólam.
Én nem kérek sokat csak kapjam vissza az a lehetőséget, hogy évente egyszer mindenféle díj nélkül törleszthessek. Mindenkinek az kéne hogy lenne a célja, hogy mihamarabb visszafizesse a felvett pénzt, csak sajnos a banknak ez nem éri meg. Ha rövidül a futam idő akkor kevesebb ideig tud kezelési költséget vonni......