Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arwen72

0 bejegyzést írt és 228 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A hortobágyi Madárkórházban műlábat kapott a harmadéves tojó rétisas. Magyarországon először hajtottak végre ilyen jellegű műtétet ragadozó madáron. A rétisas lábáért már közel másfél éve küzdenek. Nevét – ahogy a talált gyermekeknél is szokás –…..
Madárkórház Alapítvány Bogyó 2011.11.16 10:27:00
Tenyérből eszik a sas – Tények-riport Kézből eszik egy réti sas a Hortobágyi Madárkórházban. Ilyenre egyetlen szakember sem látott példát. Bogyó, a réti sas viszont, gondozója hívására kézre repül, és a falatokat, akár a gondozó kezéből is…..
 A fenti kisfilm egy áramütött parlagi sas története.Korábbi bejegyzéseink róla: ITT ..
   A fenti fakó keselyű a Hortobágyi Namzeti Park malomházi Szafari Parkjából érkezett hozzánk. A HNP keselyű-betelepítési programjának első egyedei közül való. Nemrég érkezett Spanyolországból, sajnos kificamodott vállal. Ott ütközhetett egy…..
Hurrá, nyár van! Aki csak teheti, nekivág a nagyvilágnak, kisvilágnak tetszés szerint, s egy csapásra turista vagy utazó válik az ember fiából. Na de mi a különbség a kettő között? Ki az utazó, ki a turista? Ha azt a szót hallom, túrázás, óhatatlanul is azok a Moszkva téren…..
HELYSZÍN: Nyugati tér; Alexandra könyvesbolt PÓDIUMIDŐPONT: 2011. május 18. 18 óra (hogy könnyű legyen megjegyezni)Gyere el, ha: szereted a szerzőt és/vagy szereted a könyveket. Gyere, ha nem voltál még könyvbemutatón, vagy ha voltál már, és rákaptál az ízére... szóval…..
 Egy gólyafióka érkezett hozzánk a napokban, és nem is akárhogy. Debrecenig busszal jött, majd onnan autókázva futott be a Madárkórházba. Nagyon pici még szegényke, Doktorunk szerint ezért is dobhatták ki a fészekből, mivel később kelt ki, így fejletlenebb, mint a…..
Arwen72 2011.06.19 23:18:56
  Szabadon engedtek tegnap egy súlyos áramütést szenvedett hím parlagi sast. Az állat Hajdúnánásnál szállt le egy villanyoszlopra, ahol az ütéstől sokkos állapotba került.    Az eset még a múlt héten történt, a madár azóta jól van, s…..
Arwen72 2011.05.31 11:15:13
 De leginkább a kisgólyát! Ezúton tudatjuk minden érdeklődővel, akik figyelemmel kísérik a Madárkórház hétköznapjait, hogy ismét gyarapodtunk. De ez esetben jó hírrel szolgálhatunk. Nem beteg, vagy sebesült madár érkezett hozzánk, hanem a gólya! Kórházunk legifjabb…..
Heléna újra szerepelt a Duna TV Család-barát című műsorában. Sorsa azóta megpecsételődött. Sajnos a természetbe már nem kerülhet vissza. Szilánkosra tört felkarcsontja minden próbálkozás ellenére ahelyett hogy összefort volna, végleg elhalt. Helyette egy műanyag…..
  A Madárkórház betegeinek száma április 17.-én ismét egy sassal gyarapodott. Egy fiatal (tavaly tavaszi kelésű), hím parlagi sas érkezett, egy a Büki Nemzeti Park által megfigyelt fészek gyűrűzött lakója. Egy traktoros figyelmét keltette fel a szántóföldön…..
 A Videó teljes méredben a következő linken tekinthető meg: http://www.youtube.com/watch?v=s7sqm2sjnQ8..
 Egy kis érdekesség: Tavasszal két kicsi nyári lúd került be a hortobágyi Madárkórházba. Egy főút mentén találták megmentőik, szüleiket és testvéreiket elütötték, Ők elárvultak...Sólymász kollégánk személyében azonban hamar új "mamára" találtak.…..
Madárkórház Alapítvány Cora 2011.02.10 16:51:00
Cora  Holló /Corvus corax/ Itt élek a Madárkórházban, túlságosan szelíd vagyok, és nem szárnyalhatok szabadon, mivel számomra az veszélyes lenne. Nem mindenki tudná ugyanis, hogy csak barátkozni szeretnék, így meg is sebesíthetnek.   Persze jó nekem itt. Kopogtatok…..
 Új fészek épült a Hortobágyi Madárparkban! Egy gólyafészek, és nem is akárhol. Éppenséggel a földön. A fészek tulajdonosa egy tartósan sérült gólyapár. A tojónak a bal szárnya deformált, a hím pedig egy áramütés következtében vesztettel el a jobb szárnyát.…..
Aki olvasta Gerald Durrelltől a Családom és egyéb állatfajták című könyvet, annak nincsen új a nap alatt. Tulajdonképpen mindannyian megírhatnánk a magunk kis családregényét, mert még a legsablonosabb átlagfamíliát sem lehet dögunalommal vádolni. Még a bosszantóan tökéletes…..