Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kevin_freshman

12 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Viktorok 2010.12.07 12:53:36
Kommentből, internetről, mindenhonnan...
kevin_freshman 2010.12.09 06:12:50
Mikor halálhírét hallottam, megdöbbentem, nagyon furcsa érzés szaladt végig a fejemen, mert két nappal előtte még róla volt szó társadalomelméleten. Azután érzékeny kanyarokat véve csapongtam gondolatok közt, míg végül lassú víz partot most, vagy úgy is mondhatjuk - ami a…..
absztarhál Obamás pornó 2009.10.31 14:37:00
nem kell felizgulni, ultra updated a pornóipar, kijött az első, nemhivatalos obamás pornófilm. (figyelem, csak az tekintse meg, aki elég késznek érzi magát hozzá. katt) - ennél progresszívebben nem is keveredhetne össze két dolog, jelenség, szimbólum. de a mosoly nem véletlen. mert…..
Alapvetően visszarendeződésnek tekinthetjük a Facebook tegnap kitolt új felületeit. Akik még emlékeznek, korábban pont ilyen leosztásban (live feed, news feed) lehetett nézegetni az ismerősökkel kapcsolatos híreket. Aztán - idén márciusban - megkaptuk azt a felületet, ahol…..
kevin_freshman 2009.10.24 14:40:55
a felhasználók nem szeretik az új facebook-ot : absztarhal.blog.hu/2009/10/24/a_facebook_utalja_a_felhasznaloit

nem értük egyet, szerintem épp az új hírfolyam lett twitteres, már ha lehet ilyet mondani.
Mint arról mindenki értesült - mert lehozta az új, kétszintes newsfeed -, a Facebook kettészedte az üzenőfalunk, lett egy iWiW-es (minden megjelenik rajta), és egy koncepció nélküli hulladék, ahol olyan információk jelennek meg, amik elvileg érdekelnek minket. (Hogy gyorsan…..
absztarhál Félreértések 1.0 2009.10.21 16:34:00
A következő link nem működik, error, de beteszem, mert a google-ben rákerestem arra a mondatra, hogy "az egész életem egy félreértés", és ez jött ki. Célirányos voltam, reméltem hátha lesz egy filmrészlet, amatőr kortárs vers, vagy bármilyen idézet, ami magábafoglalja…..
"Mi az, ami nem újságírás?" címmel megjelent a Karmán egy írás, erre reflektálnék.Egyik ex-főszerkesztőm írta msn-en, hogy két fajta újságírás van: amiért fizetnek, és amiért nem. Ezen a már-már aforizmikus kijelentésen nehéz hirtelen fogást találni, de talán…..
kevin_freshman 2009.10.18 12:46:28
@Dervenkál Egon: van benne igazság, de ezek nem behatárolható kategóriák. anyukám süt egy fasza aranygaluskát, mire én megdicsérem: "jó szakács vagy, éttermet kellene nyitnunk :)"

vagy

- Ferdiánd: Eltört az egyik székem lába.
- Zsigmond: Vidd el Sebestyénhez, ő jó ács, majd megcsinálja.

Sebestyénnek nem feltétlenül van szakmunkás végzettsége, attól még csinálhatja ügyesen.

Természetesen, vannak különbségek. De például, ha olvasgattok Index cikkeket, akkor miről szól a legtöbb komment: "a köcsög indexesek, akik újságíróknak képzelik magukat..."

Mi tesz valakit újságíróvá? Mi tesz valakit kopasszá? Egy Szóritész-típusú paradoxon: ha két szál hajam van, akkor kopasz vagyok vagy sem?

A két példa nem teljesen egy kaptafára megy, de remélem érződik, hogy itt szerintem nem beszélhetünk pontos definíciókról, a társadalmi konszenzus bejátszik a képbe, ki újságíró és ki nem. Csak mivel nincs egyetértés a témában, így könnyen előfordulhat, hogy amit én újságírásnak tartok, azt te nem, és fordítva.
Az USA egyik legrégebben műsoron levő vetélkedője, a Jeopardy! hétfői adásában szerepelt egy Jeff Kirby nevű fazon, és különösebb feltűnést nem keltve a harmadik helyen végzett a kérdésekre adott helyes válaszaiért járó 300 dollárral. A bronzérem mellesleg 1000 dollárt ért…..
kevin_freshman 2009.10.16 15:11:47
Késő bánat, nincs bocsánat. Az ember mindenféléről hall mindenfélét, és a végén oda lyukad ki, ahonnan már nincs nagyon hova, és fanyarú arccal bámul vissza. Azt hiszem ezekre a helyzetekre a gyakorikerdesek.hu és a yahoo answers legfurcsább válaszai sem nyújtanak…..
Újra egy fejlesztői interjúval készültünk. Ezúttal az Etherfield Studios vezetőjével, Péchy Györggyel ismerkedünk meg, aki az igényes zene és dizájn híve, és igen komolyan veszi a kritikát. Kikből áll az Etherfield Studios? A stúdió öt emberből áll: programozó, grafikus,…..
A Mac chicken..
absztarhál Slicc történelem 2009.10.13 11:23:00
Semmi kétségem afelől, hogy nem csupán teoretikusan, de gyakorlati hasznát nézve is a slicc a világ egyik legzseniálisabb találmánya. Mégis, mint egy zabigyerek, se apja se anyja az interneten. Hogy lehet ez? A Wikipedia egy satnya szócikket szánt neki, magyarul említésre sem…..
Itt van három csávó, akik láthatóan puszta exhibizionizmusból muzsikálnak, fogtak pár garázs zenekart, komponáltak belőlük pár számot meg egy gyenge cirkuszi imázst. Íme az ország legjobbnak választott együttese, akik hazánk képviseletében fellépnek majd az MTV Music Awardson:…..
Szörfözgettem a Twitteren (mi mást csinálhatna manapság egy jóvágású fiatal kölyök ebéd után?) és megakadt a szemem Árpa Attilán. Na mondom, megnézem már, hogy s mint felé. Gondoltam is magamban, biztos vannak fasza kis tippjei, hogyan kúrjunk el kurvasok pár műsort, és…..
absztarhál A mainstreamről 2009.09.29 16:02:00
Hogy mi a szüzsé? – Kérdem néha magamtól – és szemöldökráncolva eszmélnem kell: a mainstream. Amit aztán ezer perspektívából figyelhetnék, például hogy van benne népáltalánosító (direkt nem sablonosítót mondtam), embereket összeboronáló hatás, amit akár…..
absztarhál Absztrakt 2009.09.26 13:27:00
A MU a 96. percben verte a City-t a közelmúlt egyik legnagyobb visszatérésével: Michael Owen hátborzongató revansot vett. Neki örömünnep, a kisebbik manchesteri csapatnak meg ideglelés, mert nem érdemeltek vereséget. Nemrég meg Czink Melinda megnyerte élete első WTA-tornáját,…..