Regisztráció Blogot indítok
Adatok
surranómacska

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Az eminens kislány 2010.12.12 16:50:00
A szabad asszociációs gyakorlat oroszlánrészét köszönöm nosferato úrnak. Természetesen aki ilyen volt, ma már nem vállalja (ahogy Tibi fogalmazta kissé kuszán: "ma már senki nem volt ilyen"). Hajlandó vagyok elhinni, hogy nem te voltál. DE LÉTEZIK. Az ilyenekre…..
surranómacska 2010.12.12 17:19:31
Hello Tibi! Egy írást küldenék a modoros joghallgatókról - ha tetszik, kérlek posztold! Üdv, Tiziano Mindennapos szociológiai túra egy budapesti jogi egyetemre járni. Mivel ezek a felsőoktatási intézmények sokféle embertípust szippantanak magukba, gyönyörűen reprezentálják…..
Modorosblog A kreatív helyesíró 2010.08.13 09:54:00
A stílus maga az Ember - bántóan igaz ősmodorosság. Sokszor feltesszük magunknak a kérdést, hogy ha rendszeresen valami - szerintünk - helytelent látunk ugyanabban a formában valakinél, akkor az csak a sima tudatlanság, a nemtörődömség, esetleg a tudatos stílusteremtés egy…..
Egy helyes pofi eltart egy-két évig De jó hamar kiderül, mit is tudsz Zajod mintha holmi háttérzene volna Ennyi év alatt csak tanultál valamit   /John Lennon - How Do You Sleep?/   -Most mit osztod itt az eszet? Neked mindig könnyebb volt, a tanulás is könnyebben ment.…..
surranómacska 2010.06.10 16:58:05
  A., újabban kedvenc olvasói posztjaim alkotója (Háromnevű ember, Pecás) ismét egy eddig kitárgyalatlan embertípust pécézett ki magának, akit a megszokott nyers stílusban tesz helyre. A fotós (férfi):   Egyszerűen a legtaszítóbb típusok egyike, maga a tapintatlanság…..
Modorosblog Az iskolaigazgató 2010.01.18 07:00:00
IIIIISTEN áldd meeeeg a maaaagyart... reá... ve-en DŐŐŐŐT! Ez a mikrofon működik? Magdolna, hogy kell ezt bekapcsolni, legyen olyan kedves... ja, hogy már be van? Nézzenek oda, én meg itt álltam végig, na mindegy. Látom, az iskola felsorakozott, ha a 3/B-sek is elrendezték soraikat,…..
Ma van az olasz konyha nemzetközi napja. Tudom, mert Natalie megmondta. Ahogy azt is, hogy ma a világ több mint ötven pontján készítenek a mesterek Tagliatelle al Ragù alla Bolognesét. Azt, hogy ez mit takar, olvassák nála. Én inkább a pasták és a szószok kapcsolatával törődöm.…..
surranómacska 2010.01.17 15:05:21
@Bukowszky: Borzasztó sznobizmus van a szavaidban. A magyarok nem olaszok, tehát ha valakinek szarrá ázva ízlik a tészta, akkor miért ne csinálhatná szarrá főzve. Egészségére. Minden autentikus étel hasonul az országhoz, ahol elkészítik, ez mindig is így volt. Ha valaki eredeti olasz tésztát akar főzni, akkor nyilván utána néz, mellesleg nem hinném hogy egy olyan nagy országban, mint Olaszország mindenhol ugyanaz a szokás. Tésztában sem.

Felháborító, hogy másnapos kaját esznek egyesek? :) Szerintem ez több, mint vicc. Nem mindenkinek van kedve, ideje, anyagi lehetősége minden nap friss ételt főzni.

"Továbbá felfoghatatlan, hogy képzelik egyesek azt, hogy tojásos száraztésztát főznek: ezek a tészták emberi fogyasztásra alkalmatlanok, büdösek, csirkeólszaguk van."

Imádom, mikor egyesek leszólják más étkezési szokásait. Neked így, nekik meg úgy. Miért lehetetlen elfogadni a másik dolgait?

"...hisz ez talán nem genetikai defektus bennünk, csak a hagyományok, kultúra hiánya, de ez korekt oktatással pótolható. "

Genetikai defektus? :) Magyarország nem a tészta országa, ez hagyományok, kultúra oka, IGEN. De nem genetikai defektusé. Mi a gulyás és a csirkepörkölt "országa" vagyunk, nem hiszem, hogy bárkit is oktatni kéne a - másnak egyébként nem ártó - szokásai megváltoztatására.

Nincs baj a reformokkal, de ne csináljunk már úgy, mintha más népek szokásai csak azért mert MÁSOK, okot adnának arra, hogy a mi szokásainkat ledegradáljuk! A hangnemmel kicsit baj van, úgy érzem.
surranómacska 2010.01.17 15:43:52
@Bukowszky: Az Európaiságnak nem tudom mi köze van ahhoz, hogy ki milyen szokások szerint készíti a kaját. Az Európaiság egy földrajzi tényező. Ennyit erről. Persze lehet, hogy neked más eszmék is bújtak mögé, hogy európai vagy, nem tudom.
Egyébként: ki hozta fel most ezt, hogy Európaiak vagyunk-e vagy sem? :)

"butaságokat írsz amúgy.. az olaszok nem azért készítik úgy a tésztát, ahogy, mert MÁSOK, hanem azért, mert az úgy jó, úgy van kitalálva."

Talán nem értetted hogy mondtam. Kinek így, kinek úgy. És az, hogy mi a "jó" az egy nagyon szubjektív fogalom. Nem gondolhatod komolyan, hogy ez egy indok, hogy "úgy jó, úgy van kitalálva". :D Nekik talán igen, meg neked, de egy csomó embernek nem.
Úgy mondom mindezt, hogy utálom a szétfőtt tésztát, csak azt is utálom, mikor valaki ennyire fennhéjázóan adja elő magát valamiről, ami tökéletesen egyén- és szokásfüggő.

Ha te ettől érzed magad magasabb rendűnek, hogy frissen főzöd a tésztát, al dente, és csakis durumot, nameg hogy lenézed, aki nem így csinálja, akkor lehet, hogy te vagy sajnálatra méltó. :)
  A tegnapelőtti Panelkarácsony kiegészítéseként, sőt: folytatásaként fogadjátok emelkedett szeretettel udvari piktorunk, Blassius kedves szavait. Az ő ünnepi összefoglalója az absztinencia látható mellőzésének köszönhetően a karácsonyt egy sokkal másabb, vadabb…..
surranómacska 2009.12.25 13:18:55
  Békásmegyer, "lábas" panelház, a falon mindenhol mustársárga mozaikcsempe, az egyik oszlopon tábla: "Az árkádok alatt parkírozni, labdázni és kerékpározni TILOS!". A kaputelefont kémlelve hirtelen beugrik egy régi telepi legenda, miszerint ha egyszerre két gombot…..
Modorosblog Hungarikum 2009.12.19 13:19:00
  -Kellemes hely ez a Zöldlugas, Jancsi bácsi, szeretek ide járni. Rendesek a felszolgálók, jó a konyha is. -Magyar konyha, az már valami! Tudod, miből áll a magyar konyha: zsír, paprika meg panír, ennyi! Hova ez a nagy mellény, amikor a hazai paradicsom vízízű, a…..
surranómacska 2009.12.19 13:43:07
 (Folytatás innen)-Hatodik cé, figyelem, figyelem! Föld hívja Jokonicsyt, Föld hívja Jokonicsyt! Akkor most mindenki szépen összekészíti a cókmókját, különös tekintettel az útközben termelt szemétmennyiségre, és azokat ide rendessen, ebbe a reklámszatyorba beleszórja! És…..
surranómacska 2009.11.23 12:25:20
 Lassan egy éve már, hogy elkezdtük a modorosságot bizonyos helyzetektől függően védeni: akkor főleg az idősebb korosztálynál és a mulatós nótáknál találtuk természetesnek és kívánatosnak a megszokottnál talán több negédességet.Régóta foglalkoztat azonban egy másik…..
1. Kapcsolatfelvétel - Hejhó-halihó Petrám! Heni vagyok, még az egyetemről ismerjük egymást, és csak azért kereslek, hogy hogy vagy? Olyan régen beszélgettünk! - Szia! Te voltál az, akinek kölcsönadtam valami jegyzetet pár éve, ugye? - Persze, azóta is rengeteget gondolok rád,…..
Modorosblog Ketten a világ ellen 2009.11.09 07:00:00
Volt még réges-régen szó a modoros fiatal párokról - na most viszont inkább az egyre jobban összenövő, addigi környezetüket fokozatosan megtagadó, majd velük szembeforduló, egymásra utalt párokról szeretnék írni. A romantikus filmek legtöbbször úgy végződnek, hogy a…..
surranómacska 2009.11.09 14:25:16
@Blackrock: nekem ismerősebb, mikor drága "anyuka" kezd el dolgozni a menye ellen, hogy kisajátítsa a pici fiát... nehogy már egy ilyen senkiházi "ribancé" legyen :)) Én ettől megyek a falnak. Meg persze mikor mindehhez egy anyucipicifia társul, aki ki sem tud állni magáért, és a nője szopja meg mindenképpen. Na én az ilyen pasit röptetném (és röptettem is). Szomorú.
...a busz pedig megérkezik Aszódra, hogy az osztály testületileg elsétáljon az Evangélikus Gimnáziumhoz. -Lányok-fiúk, mindenki megvan? Akkor itt most szépen mindenki fölemeli a kis senekét, elpakolja az elemózsiát és összecsomagolja a motyóját, mert megtekintjük Petőfi…..
surranómacska 2009.11.02 17:28:35
surranómacska 2009.11.02 17:31:50
surranómacska 2009.11.02 18:32:59
@Mitya Ivanov: ezt mindenesetre jó tudni. Akkor is idegesít :D

@Modor Tibi: bocs Tibi, kikívánkozott. Azért jöhet a folytatás, de tényleg kéne egy ilyen modoros magyar nyelv-gyilkos poszt is.

@Fapuma: a nevek előtti névelő mondjuk nem idegesít annyira, persze ha direkt és következetesen csinálják, az már elég rossz.

Húú a pÓÓsta.. naigen. Meg akkor már a kŐruton is. :))
Nemrég részletes beszámolót közöltünk Marika néni és a 3.c menzás ebédjéről, de azért ne feledkezzünk meg a nap többi étkezéséről sem - persze tudom, ti már  a hozzászólásokban szinte mindent elmondtatok :-)) Furcsa visszagondolni, hogy az alsó tagozatos gyereket bent…..
surranómacska 2009.10.25 18:59:47
@tff:
"Egyébként azt tudtátok, hogy a gyerekek állítólag azért utálják a tejet, mert az azt lebontó enzim csak később, a rendszeres tejfogyasztás során alakul ki a szervezetben?"
Ezt a hülyeséget honnan veszed? Az emberi test nagy átlagban 4-5 éves korig termel tejcukrot lebontó enzimeket, majd erősen beszünteti az ilyen enzimek termelését. Tehát pont fordítva van, a _felnőttek_ nagy része nem tud tejet fogyasztani problémamentesen!
-Na csimótáim, akkor most mindenki fogja az ellenőrzőkönyvét, és gyöngybetűkkel belevési, írom a táblára. Plajbász mindenkinél van? Csabikám, hányszor mondjam még, hogy a piros a Tanár színe? És tessék szépen 2B-s ceruzával írni, ahogy megbeszéltük. A Vonhinten Helgus…..
Köszönjük a leveleket, amiket küldtetek, és továbbra is bátorítanánk mindenkit, hogy a írja meg nekünk akár a véleményét valamely iskolai dologgal kapcsolatban, avagy osszon meg velünk egy konkrét esetet, ami rávilágít az iskolai problémákra. Ezúttal Endo tisztelt meg…..
surranómacska 2009.10.11 15:43:19
@johnyb: Abszolút egyetértek. Nagyon demagóg duma ez a "motiválni kell mert különben mi lesz". Mindenki a maga életét alakítja és aki hülye és motiválatlan, az így járt, a többi úgyis megtalálja a saját útját szentbeszédek nélkül is.
Sandytől kaptuk ezt a levelet, amelyben egy az iskolai tankönyvekkel kapcsolatos megdöbbentő élményét meséli el. Arra még fel van készülve az ember, hogy a tankönyvek megvásárlása sokszor gondot okoz a gyereknek, illetve szüleiknek, és mindent el is követ azért, hogy az ezzel…..
surranómacska 2009.10.09 11:27:15
@rou: Nem vagyok biztos benne, hogy _sokkal jellemzőbb_, mindenesetre hamarabb feltűnik.
A kislányt természetesen én is felrúgnám, de akkor is, ha szőke hajjal, szeplős fehér bőrrel tolna be egy ilyet...
surranómacska 2009.10.09 11:35:39
@rou: Azért szerencsére nem mindenki ilyen. Én egy kicsit fiatalabb vagyok, ezért elfogultabb is a fiatalok felé, de ne felejtsük el, hogy elég sokszor a tanárok viselkedése is hagy nem kevés kívánnivalót maga után! Bennem még élénken élnek az emlékek...
Szóval, ha a jövő nemzedékét olyanok "nevelik", akkor ne sok jót várjunk (tisztelet a kivételnek).
surranómacska 2009.10.11 15:39:12
@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: Inkább olvasd végig a kommenteket, ezen baromi "okos" megközelítésen szerintem már túl vagyunk!
Nos, egyik kedvec témám jön, amit - elfogult és érintett lévén - én is még fel fogok használni párszor a jövőben. Auftaktként kezdjük Blassius képzőművész barátunk festményével, ami a Lakótelepi naplemente címet viseli. Jó volna lemenni a Balcsira - gondolta Edina, a…..
Modorosblog A Megmondóember 2009.10.01 09:43:00
-Én nem kertelek, baszkikám, én mindig megmondom az őszintét. Egy dolgot utálok, azok pedig a gerinctelen, sunyi emberek, akik szemtől szembe dicsérnek, aztán a hátad mögött meg lehordanak mindenféle szar alaknak, belédszúrják a kést.Ami szívemen, a számon, nem tagadom - persze…..
surranómacska 2009.10.01 23:37:58
@Ön: úristen, ez is megérne egy posztot!
Hány ilyen sráccal találkoztam már! És komolyan, anyuci veszi a ruháit, 18-20 évesen, a seggét is kinyalja, egy tányért el nem mosott a "kis szentem", soha semmi nem vártak el tőle. Cserébe meg jön az érzelmi zsarolás, hogy anyuci magához láncolja a fiacskáját, minden potenciális barátnő(jelölt)re úgy néz, mint a véres rongyra (esetleg úgy is viselkedik vele) és el sem tudja képzelni, hogy egyszer majd nem együtt fognak lakni.
Ez legfőképpen egyébként egyedülálló anyákra jellemző, egyke fiúgyerekkel de nem CSAK rájuk.
A legszörnyűbb, hogy a srác nem is sejti, hogy ez így nem "oké", és hogy lehetne máshogy is. Ezek az igazi puhapöcsök!
surranómacska 2009.10.01 23:52:38
@Modor Tibi: régóta szeretnék írni valamiről, de még nem rendeztem soha annyira a gondolataimat, hogy belekezdjek. De most eléggé belém nyilallt a téma! :))
Modorosblog Az ételfüggő 2009.09.29 07:30:00
Szegény gasztrobloggerek ismét magukra ismerhetnek itt-ott, de akinek nem inge... Ételfüggőség pedig tényleg létezik, a magyar interneten is találunk róla bőven információt. A megszokott szenvedélybetegségeknél - mint az alkohol vagy a cigaretta - könnyebb dolgunk van, mert magát a…..
surranómacska 2009.09.29 22:54:48
@Ön: ez annyira ismerős, az ilyenektől ráz ki a hideg. Egyébként ez a fajta általában egyben "energiavámpír" is ha érted hogy mondom ... :) Ránézek és elmegy az életkedvem.
-Apám, ezt nem hiszem el, ma megint felvonulnak ezek a majmok, nem is értem, hogy mit képzelnek magukról. Én bazmeg, mint normális adófizető állampolgár - nem elég ám az szja meg a tébé: súlyadó, regisztrációs adó, még a hetedik bőrt is lehúzzák az emberről - próbálok…..