Regisztráció Blogot indítok
Adatok
coopR

0 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy átlagos irodában rengeteg papír megy veszendőbe. Sokszor azért nyomtatunk ki valamit, mert jobban átlátjuk, mint ha monitoron próbálnánk értelmezni, viszont ezek nagy része néhány nap után a szemétben landol. A papír még szelektív gyűjtés esetén is nagy utat jár be, mire…..
coopR 2011.02.10 09:12:24
 Egyedi 3D-s nyomtatási eljárást dolgozott ki az i.materialise. A cég megoldása biztosítja, hogy az ügyfelek akár titánból is megalkothassák kedvenc formáikat vagy felirataikat.A lehetőségeknek csak a fantázia szabhat határt, a sokoldalú titán számos felhasználási módra…..
coopR 2011.01.28 10:51:16
 Végelszámolással megszűnik az Adoc-Semic Kiadói és Nyomdai Kft., amej kiadja a Dörmögő Dömötör, a Garfield, a Zseb-Garfield, az Óvodai Nevelés, a Tanító, a Star Wars, a Pókember az Elle és az Elle Dekor című magazint. A kiadó cég 108 millió forint veszteséggel…..
 A Google még 2010 áprilisában jelentette be a Cloud Print nevű szolgáltatást, amit mostantól a Gmailt vagy Google Dokumentumokat mobiltelefonon használó felhasználók is elérhetnek, és dokumentumokat küldhetnek vele a telefonról a gépükkel összekötött printerekre. A Google…..
 A fővárosi levéltárban januártól már az egész pártállami korszak (1948-1989) budapesti pártszervezeti vezető testületeinek jegyzőkönyveit digitálisan lehet kutatni - közölte a közgyűjtemény pártiratok csoportja. A 2009-ben elkészült közös levéltári portál eddig is…..
coopR 2011.01.28 10:46:41
@feketeláb: ...és most tart csak igazán...
Nemzetközi filmakadémiát akar alapítani Tarr Béla Kossuth-díjas filmrendező a horvát kulturális minisztérium, Split-Dalmát megye és Split város önkormányzatával közösen.A rendező tervei szerint a városban olyan nemzetközi filmakadémiát kellene létrehozni alapítványi…..
Plácido Domingo vezényletével, és a magyar kulturális kormányzat anyagi támogatásával bemutatják Erkel Ferenc operáját, a Bánk bánt a következő évadban a Los Angeles-i Operaházban.A két magyar nyelvű előadáson nemzetközi szereplőgárda fog fellépni. A szereplőket…..
„Nekem magamnak ez a legkedvesebb regényem”- így írt Jókai Mór, a nagy mesemondó – az 1872-ben megírt - Az aranyember című regényéről. Műfaját tekintve beszélhetünk lélektani-, karrier-, vallomás- és lélektani kalandregényről; a magyar kapitalizmus…..
coopR 2010.12.06 11:42:36
@boros1124: Aztán aki letöltötte, vegye a kezébe a monitort, és olvasgasson...
Komoly veszteséget produkált a „Bódi sztori – Nagyecsedtől Afrikáig” című könyv. A hírek szerint alig néhány darab fogyott a bestsellernek szánt kötetből, ami már csak azért is furcsa, mert Margó szakácskönyve a sokadik utánnyomással dübörög a piacon. Az…..
coopR 2010.11.10 09:33:38
 Anglia egyik leghírhedtebb boszorkányperének részleteit tartalmazó, az eseményekről egyetlen épségben fennmaradt, négyszáz éves forrást digitalizálták a szakemberek, a 17. századi napló 33 boszorkánysággal vádolt és elítélt asszonyról szól.A naplóból megtudhatjuk,…..
 2010-ben a Ricoh kutatás-fejlesztés-, valamint MFP csoportjának vezető mérnökét Koji Hirakura-t tüntették ki a Gutenberg-díjjal. A Gutenberg János nevével fémjelzett díjat 1987 óta évente ítéli oda a Tudományos és Technológiai Képfeldolgozási Társaság, az IS&T…..
 Tíz év alatt csaknem másfélszeresére bővülhet a kereskedelmi, ingyenes és reklámkiadványok nyomtatásának jelenlegi részaránya az összes nyomdaipari bevételből, míg az újságoké és könyveké tovább csökken. Mintegy négyszáz nyomdai ügyfél és nyomda bevonásával…..
coopR 2010.11.10 09:27:56
@feketeláb: Egy lefénymásolt tenyérből...
Mikszáth-pályázatA Magyar Irodalomtörténeti Társaság Tanári Tagozata és a Kossuth Kiadó Zrt. közös pályázatot hirdet általános iskolai és középiskolai irodalomtanárok számára Mikszáth Kálmán életművének tanításában hasznosítható digitális vagy hagyományos tanári…..
coopR 2010.10.19 10:14:02
@olvasótábor: ...A könyvjutalmat pedig év végén a tanárok kioszthatják a legjobb irodalomjeggyel záró diákoknak, amit azok úgysem olvasnak el...
Mivel a nagyvárosok bevásárlóközpontjaiban a gazdasági válság ellenére is minimum párosával nyíló hatalmas könyvesboltok kiszolgálása érdekében a magyar a kiadók évente egyre több címet jelentetnek meg (igaz kevesebb példányszámban), mondhatjuk hogy az olvasás kezd egyre…..
coopR 2010.09.14 13:50:45
@nárcisz11: Igen, az élet minden területén a méret a lényeg, és az, hogy kié a nagyobb... jelen esetben üzlet, és kinek van több könyv a polcain. És mindez azért, mert egy olyan nyugati kultúrához közelítünk, ahol nem az érték a lényeg, hanem a mennyiség.
A bátor, tehetséges dunai hajós, Tímár Mihály megmenti a török üldözők elől Tímeát és haldokló édesapját, a szultán volt kincstárnokát. Később feleségül veszi Tímeát, házasságuk azonban nem boldog, mert Tímea Kacsuka főhadnagyba szerelemes. Tímár Mihály a Duna…..
  Igen nagy port kavart a nemrégiben alakult II. Fidesz kormány által előterjesztett, eleddig azonban el nem fogadott ún. ”három csapás” törvénye, amely a harmadjára is visszaeső, erőszakos bűncselekményt elkövetőkre az adott vétségért kiróható büntetés…..
coopR 2010.07.07 10:03:56
@Imre Laci: "Lángol és izzik a láthatár,
A pusztán most éjfélre jár.
A villámok fényében vágtat most
Rózsa Alexander, a betyár."

@Avatar: Amúgy Ambrus Attilából azért lett "celeb", mert kiérdemelte, hanem mert a média itthon is akart egy kultuszfigurát, aki köré kerek sztorit lehet építeni, amit aztán éveken keresztül el tud adni. És tessék: már kész is a romantikus zsivány, aki parókában rabol, whiskyvel a kezében, virágot ad a kasszásnak, pisztolylövés nem dördül/vagy csak a plafonba... a többi már történelem: elfogás, börtöninterjúk tömkelege, önéletrajzi könyv, stb. stb.
Az más kérdés, hogy aki elég élelmes volt, az
lehúzta róla a bőrt, és pólót gyártott, meg fan-klubbot alakított, és túlzónak találta az amúgy jogos büntetést...

Mindenesetre 100x érdekesebb arc az ember, mint akiket mostanában láthatnék az aktívban, ha nézném...
Kerti bogrács bázis felniből 4 személyre. Alapvetően a felni mérete határozza meg a dolgokat. A képen látható egy vastag anyagú acélfelni. A csövek hozzá vannak hegesztve, így könnyebb beépíteni. A két cső furataival a bogrács magasságát lehet szabályozni. Az egymástól való távolsága pont olyan,…..
 A nyomtatott anyagok eltűnése erősen geográfiafüggő, a trend azonban annak elterjedési sebességétől függetlenül is világos: előbb-utóbb el fog tűnni a papírokról pár dolog. Lássuk azokat a dolgokat, amelyek nemsokára már nem fogják veszélyeztetni a fákat!1. CsekkekAz…..
coopR 2010.07.05 11:09:54
@kszabo: Akár jelenidőben is beszélhetsz, ezek a dolgok már régóta zajlanak "kicsiben"...

Amúgy egy hasonló könyv, ha érdekel:
www.mta.hu/index.php?id=634&no_cache=1&backPid=417&tt_news=128304&cHash=f4a3ecb87f
coopR 2010.07.05 11:13:32
@Imre Laci: Papírpénzzel, vagy anélkül... Ígyis-úgyis a bankok irányítanak, ha tetszik ha nem.
A zseniális Scorsese, egyik kedvenc színésze (Leonardo DiCaprio) főszereplésével álmodtavászonra Dennis Lehane Viharsziget című klasszikusát.Azok kedvéért, akik eddig semmilyen formában nem találkoztak a Viharszigettel: a címadó szigeten börtönkórház, sőt,…..
Stephen Vizinczey magyar születésű brit író, Érett asszonyok dicsérete című regényét 20 év után újra kiadta a Penguin Press Modern Klasszikusok sorozatában. A nemzetközi bestsellerré lett könyv először 1965-ben jelent meg, azóta több mint ötmillió példány fogyott belőle…..
 A 40 nap lélekúton rendhagyó útikalauz. Az út nem a látható világban kanyarog, hanem a belső térben, ahol az olvasó utazóként forgathatja a könyvet, hogy minél messzebbre jusson a megismerés útján, és segítséget kapjon saját élete rejtélyének megfejtéséhez. A…..
coopR 2010.04.13 10:01:04
@olvasótábor: Pedig a borító ezúttal szép... :)
Akik megismerték Paulina Éva vitairatát, a Kiből lesz a jó nő? -Válasz dr. Csernus Imrének című könyvet, bizonyára örülnek annak, hogy hamarosan új kötetet is olvashatnak a…..
coopR 2010.04.13 09:59:25
:D
Irásművek Tiszta Amerika 2010.04.07 15:28:47
Angol nyelvű novellaírói pályázat indul 12 és 19 év közötti fiatalok számára Magyarországon; a pályamunkák leadási határideje május 3.  A leadott anyag nem lehet több 5 oldalnál, 12-es Times New Roman betűtípussal írva. A verseny célja, hogy az angol nyelven való…..
Tizenöt éve, hogy az UNESCO és az International Publishers Association közös kezdeményezését az akkori magyar kormány, valamint a köztársasági elnök egyaránt elfogadta, így azóta április 23-át, a Könyv és a Szerzői Jog Világnapját Magyarország is megünnepli. Göncz…..
Huszonegyedik századi köntösbe öltöztetik William Shakespeare egyik leghíresebb darabját, a Rómeó és Júliát, amelyet a Twitter és a YouTube felhasználói költenek át.A Such Tweet Sorrow elnevezésű irodalmi kaland a Royal Shakespeare Company és a mobilkészülékekre szórakoztató…..