Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rrosseb

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel itt a blogon is sokszor jelenik meg ugyanaz a márka, gondoltam nem fogom mindig újra és újra beírni az alapítás adatait (név, ország, város, évszám), hanem inkább készítek erről egy nagy összefoglaló táblázatot. Érdekes lehet amúgy időrendben is megnézni, hogy…..
rrosseb 2012.01.17 13:25:04
rrosseb 2012.01.18 13:44:52
@Bon Viki: OK, ez esetben még inkább igaz, amit írtam, tessék azt is megkóstolni. :-)
www.foodandwine.com/articles/the-worlds-best-chocolate
PromontorBlog Sör jellegű ital 2010.01.17 08:01:00
Azt eddig is tudtam, hogy: a reggeli ital nem tej, a kakaós ital nem kakaó, a frissföl nem tejföl, a kakaós bevonó nem csokoládé, a dejós tésztát nem dióval szórják meg. Azt azonban csak a múlt hétvégén tudtam meg van sör jellegű ital is. Ime a söripar…..
Az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiben a parlamenti többség kinyilvánítani készül, hogy „[n]em tekinthető elévültnek azoknak a törvényben meghatározott, a pártállam nevében, érdekében vagy egyetértésével a kommunista diktatúrában Magyarország ellen vagy…..
az egyes címek és rangok megszüntetéséről szóló 1947. évi IV. törvény 3. § (1) és (2) bekezdéseAz indítványozó szerint a nemesi előnév (nemesi cím) használatának általános érvényű, differenciálatlan törvényi tiltása sérti a jogbiztonság követelményét…..
Régi magyar szokás úgy hozzányúlni a nyugdíjrendszerhez, hogy a kormányzati kommunikáció csak a lényeget sulykolja [pl. „a 40 év szolgálati idővel rendelkező nők korhatár előtt nyugdíjba mehetnek” (2010), vagy „csak a 40 év szolgálati idővel rendelkező nők…..
Petrocelli "Ügyvédhez méltatlan" 2011.11.04 00:08:00
A kaszinótojásos ügyvéd és az egykori budapesti főispán ellen ugyanúgy vizsgálatot indított a Budapest Ügyvédi Kamara, mint VV Eszter ellen - de micsoda különbség! Az alábbiakban az ügyvédi etikai testület nyilvánossághoz való ellentmondásos viszonyát vizsgáljuk.Dr. Réti…..
rrosseb 2011.11.05 10:09:48
@shitgun:

Örülök, hogy mégis van árnyaltabb véleményed. Azt viszont sajnálom, hogy csak a korábbi hozzászólásaid stílusával tudtam kiprovokálni.

Jogi diplomám van, de nem ügyvédként dolgozom. Az én személyes tapasztalatom az, hogy az általad leírt jelenségek valóban megfigyelhetőek a jogászok EGY RÉSZE körében, őket a normális többség már az egyetemen is gáznak tartotta. Meggyőződésem az is, hogy az arrogancia és a leegyszerűsítés nemcsak a jogászokat, hanem az egész magyar társadalmat egyre inkább jellemzi (a "...-ok mind hülyék, ingyenélők, bűnözők" mondatot tetszőleges számú csoport megnevezésével ki lehet egészíteni, pl. rendőrök, brókerek, románok, politikusok, cigányok, BKV-ellenőrök stb. stb.)

Összességében - hogy egy nagy közhellyel fejezzem be :-) - azt gondolom, hogy alapvetően két típusú ember van: akik szerint a világ fekete-fehér, és akik szerint nem. A két csoport között lehetetlen a megértés (nemhogy a meggyőzés), és én személy szerint nem is törekszem rá.

Neked sok sikert és normálisabb kollégákat kívánok.
rrosseb 2011.11.05 09:31:09
@shitgun:
"A családom dugig van jogászokkal, köztük dolgozom, nem előítéletem van, hanem tapasztalatom." "Patkány egy fajta mind."

Végül is nem várható árnyaltabb vélemény valakitől, aki patkányok közt nőtt fel.
1:0 A bíróság szerdai döntésének értelmében a Vértesi Erőmű Zrt. nem köteles kiadni Bodoky Tamás újságíró kérésére a Vértesi Erőmű 2009 tavaszán indított kártérítési pereit és büntető feljelentését megalapozó, a System Consulting Zrt. privatizációs és áramvásárlási ügyében lezajlott belső vizsgálat…..
Bár az igazi érdem a tudósoké, akik rátalálnak egy-egy gyógyszerként használható vegyületre, és alaposan kivizsgálva tulajdonságait, ipari mennyiségben előállítható gyógyszerré fejlesztik azt - ám mindez mit sem érne, ha a gyárakból nem jutna el a beteghez az orvosság. (Na,…..
rrosseb 2010.05.14 09:20:52
@kovacsjancsYYYZZZ:
Mindenben igazad van, csak annyi a bökkenő, hogy a magyar átlagember egyszerűen nem hiszi el, hogy az originális gyógyszerrel egyenértékű, de jóval olcsóbb generikum ugyanazt "tudja". Néhány éve itthon is volt egy kampány a betegek meggyőzésére, de a média folyton azt harsogta, hogy milyen mellékhatásai lehetnek az olcsóbb gyógyszernek. Arról persze egy szó sem esett, hogy pont ugyanannyi mellékhatása lehet az originális készítménynek.

Mindaddig, amíg a betegek szemében az olcsóbb (generikus) gyógyszer = silány gyógyszer, nem nagyon lehetséges az áttörés .
Fika Maki Nemtigris, nemTisza 2009.10.14 10:35:22
Aki itt él, tudja, hogy a pofátlanságnak nincs határa, úgyhogy bizonyos tekintetben le a kalappal a. biztosító előtt, amelyiknek nem tigris az emblémája.Az történt, hogy küldtek egy csekket, ugyan fizessek már 200 000 forintot, éves Casco gyanánt. Eddig is nagyjából ennyit…..
vizit Anyák napi tragédia 2009.09.21 13:06:00
Máris érkezett egy történet, melyből mindannyian megismerhetjük, miként sikerült néhány nagy tapasztalattal bíró szakembernek átsiklania egy olyan tünetegyüttesen, amely nagyjából két nap leforgása alatt halálhoz vezetett. A sztori pikantériája, hogy amikor egy idős szervezet…..
rrosseb 2009.09.23 13:46:03
@szomorutojas:
Az a baj, hogy csak az igazság ismeretéből lehet tanulni.
A laikus posztíró szerint azért halt meg a 78 éves anyukája, mert az orvosok nem vették figyelembe, hogy 30 évvel ezelőtt infarktusa volt. Vagy így van, vagy nem. Az is lehet, hogy figyelembe vették, csak semmi jelentősége nem volt. Vagy így van, vagy nem. Nem tudom, mert semmilyen egészségügyi végzettségem nincs, de még ha lenne is, a halál oka nem derült ki a posztból.
Amit Te írsz, az egy teljesen más sztori. Nem mindegy, hogy egy mulasztás valakinek a halálát okozza, vagy pedig egy aggódó hozzátartozót nem tájékoztatnak megfelelően. Azzal maximálisan egyetértek, hogy az utóbbi is sok kárt okoz az orvoslásnak (pl. rémtörténet lesz belőle egy blogon, esetleg teljesen alaptalanul). Sajnos nagyon sok orvos egyáltalán nem helyez hangsúlyt a megfelelő tájékoztatásra, gyakran még az alapszintűre sem.
rrosseb 2009.09.23 15:28:04
@kanossza:
Ezt honnan veszed?
Most komolyan, őszintén kíváncsi vagyok: tényleg nem érdekel, hogy mi történt valójában, csak a "rémtörténet" számít? Ezért érdemes volt blogot indítani?