Regisztráció Blogot indítok
Adatok
opti

49 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok változás után újra nyugalom van. Mostantól itt: http://eletunkeszakon.blogspot.se/ Ui.: ha valaki tudja hogy kell úgy importálni a blogspotra, hogy az el is fogadja, legyen olyan jó és ossza meg velem :)..
Panzej blogja Boszorkányság 2010.11.10 12:11:00
Mostanában, mint tudjátok, okkult dolgokkal foglalkozom: vízerek és Hartmann-zónák, váratlan gyermekáldással kapcsolatos tudatalatti varázslatok, gondolatirány szabályozás satöbbi, úgyhogy amikor a barátnőm felhívott, hogy egy kis pszichodráma a mostani állapotomban szerinte…..
Panzej blogja Kettő helyett.. 2010.11.06 23:04:14
Ez volt az első napom hányás nélkül. Ki is használtam alaposan.Ma esti mérleg:20 óra 19 perc: sajtos tészta21 óra 02 perc: fagyi22 óra 44 perc: sajtos tészta...Végünk van. Megint akkora sertések leszünk mindketten a végére mint a múltkor. Ájjájjáááj...
opti 2010.11.10 13:52:06
Na tessék, egy ideig nem jövök és mikről maradok le! Hatalmas gratula Panzej! Kell még nektek ez a baba!

Én még (csak) kettőnél tartok, és már a másodikkal is egy évet vártunk, hogy anyagilag tuti legyen a helyzet, erre nem a fogantatás után jött a gazdasági válság? Hadd ne mondjam, napról napra élünk, és ha nem jött volna ez a baba akkor sem maradtunk volna az előző színvonalon, nehezen, de megéltünk volna. DE! Akkor nem lenne itt a kicsi, és ő egy kincs, egy tünemény, boldogság, öröm, vigasz minden bajomra, ahogy a bátyja is! Akármilyen szarul is megy most a szekér, csak rájuk nézek és addig sem stresszelek. Két éve élünk rosszul, de ha visszamennék és választhatnék, ezt választanám! Majd élünk még jobban, majd lesz jobb. Kaja van, a kocsit eladtuk, na és? Két csodás gyerekem van, és amint talpra állunk tovább gyarapítjuk a családot. Az anyagi biztonság mint olyan szerintem nem igazán létezik már. Élő példa vagyunk, vártunk, hogy tuti legyen, aztán nesze, recesszió. El kell adnotok a kocsit? Na bumm, az csak egy autó. Ezek mind mind nem számítanak!

Ettől függetlenül tudom, hogy nehéz, én is sokat szenvedek, mert nem vagyok az a típus, aki lazán szül a nyomorba hat gyereket, de az élet most emigyen alakult, ez van. Lehet választani, szét aggódod magad és keseregsz, vagy veszel egy nagy levegőt és csak a pozitív változásokra koncentrálsz! Hatalmas ölelés neked és bi hepi :)
Zimme-zum Gyerekszáj lll. 2010.10.05 13:06:50
 3,5 évesen - Tóth Dávidnak (oviból) energiája van.- Mije???- Energiája!- Allergiája?  Este összevesztünk, mert azt mondta nekem, fogd be. Másnap reggel a buszon kérdezem, hogy jó volt-e így elaludni, hogy nem volt esti mese és összevesztünk.- Többet nem mondok…..
 Lassan nekem is leesik, hogy a tél határozott léptekkel közelít felénk minden szépségével és minden hátrányával együtt. Az első taknyos köhögős betegséget viszonylag könnyedén át is vészeltük, meg se kottyant szerencsére. Azonban arra rájöttem, hogy kicsit sem vagyok…..
Mami, mikor lesz nekünk kertünk? - néz rám Lackó nagy szemekkel, nekem meg már nyelvemen a válasz, hogy akkor kicsim, amikor majd végre megnyerem a lottót, de aztán rápillantva a gyerek várakozó arcára gyorsan rájövök, hogy ez nem az a "mami, mikor megyünk az…..
opti 2010.09.25 15:22:01
Fú, hogy is írjam, hogy rövid legyen...
Szóval mi kertes házban lakunk egy vidéki város mellett faluban. Baromi nagy kert, 1500 m2, kert végében indul a Mátra, stb. Gyerektelenül vettük, hitellel persze. Most két gyerekkel kb annyit használjuk, hogy nyáron főztünk kint vagy négyszer és slussz. Mi nem vagyunk egy otthon ülős fajta család, ha együtt vagyunk, megyünk valahova. Ha nagy ritkán itthon vagyunk, akkor élvezzük a házat belülről, úgyis ritkán látjuk, mivel kb csak aludni járunk haza.

Én személy szerint nem vagyok egy kertész típus, férjem sem, így eléggé mellé nyúltunk ezzel, sok vele a macera.
Minden évben mást kell felújítani, lefesteni, cserélni, szerelni, igazítani. Pénz, pénz, pénz. Nem nyaraltunk mióta itt lakunk, és lenne mirer költeni most is.

A gyerekek kitombolják magukat az oviban, illetve a játszón, mert ugyan úgy kell járni oda is, az itthoni homokozó csak mutatóban van. Nyáron vizibuzi családként a strandon fetrengtünk, mert medencére nekünk sem telik, de ha telne se hinném, hogy itthon magányosan akarnánk használni. Tehát strand és haverok. Persze jöhetnének a haverok ide is, de nem olyan jó folyton házigazdának lenni és nincs medencénk, szóval strand.

A költségeink kb 50ezerrel többek mintha a közeli városban laknánk egy nagy lakásban. Rezsi+utiköltség, és tényleg 5 perc a város.

Kiviszed a szemetet és kezdheted előről a porszívózást, a szél befúj pár levelet, stb, stb. A bogarakat bár hihetetlen, de meg lehet szokni.

Nekem nyűg, macera, és nem éri meg. Inkább nyaralnék, kevesebbet takarítanék. Én lakásban nőttem fel Pesten, oké, akkor még el lehetett húzni egyedül is a ligetbe bringázni, de nem hiszem, hogy a legényeimet a kerítésen innen tudom majd tartani sokáig.

Ja, kutya, macska, ugyan úgy kell vele foglalkozni, nem lehet kicsapni a kertbe, társas lény az is.

Itt ha nyitva is van abolt, akkor se nagyon kapni benne semmit, így ismét utazás a városba, benzin, pénz.

Szomszéd itt is van, hiába kicsit odébb, a vidéki szomszédok nem kalapálnak és fúrnak, megy a köszörű, a flex, a traktort buherálják, ilyesmi. Hangos az is.

Ami jó: a nyugi, ami évente kétszer háromszor megérint, a természet közelsége (bogarastul!) a nyár esti főzés a kertben nyaranként max ötször, a bringákat nem kell levinni a tárolóba, nem kell lépcsőzni babakocsival.

Összességében szívesen laknék házban városon belül, kertésszel és sok pénzzel a bankszámlámon. Jelenleg vágyok egy lakásba a városban, de a buzi bank nem engedi, de ez más tészta.
Zavar engem ez a három évig gyes dolog. És most nem azért, mert nem jó, vagy nem lehet jó, vagy kimondottan rossz, vagy minek, nem ezek miatt. Hanem a "kötelező" jellege miatt.Az elmúlt napokban valahogy újra és újra felmerül a környezetemben a téma. "Milyen jó, hogy…..
opti 2010.08.30 15:42:30
Ezt én is tapasztaltam amikor beadtam a nagyot a bölcsibe még két évesen. Mármint hogy szemmel vertek miatta. A vicc, hogy én azért adtam be a bölcsibe, mert konkrétan unt engem mint társaságot, pedig nem vagyok egy tétlen fajta, és eskü, lelkem kitettem, hogy jól szórakozzon, a gyerektársaság mégis jobban vonzotta. Így lett a tervezett három évből kettő itthon eltöltve. És jó volt, és soha olyan szabad nem leszek már mint amikor a naggyal itthon voltam. Én nem vágytam vissza a munkába, ehhez persze hozzájárult az is, hogy elég szar környéken lakunk (még) munkalehetőség és fizetések tekintetében. A diplomámmal itt semmit nem érek, pedig nem azért végeztem el, hogy legyen a fiókban ilyen is. Na mindegy.

Ami engem ebben a témában nagyon foglalkoztat, hogy miért tartunk rossz irányba? Nem csak mi magyarok, hanem úgy általában? Mert az igaz nagy általánosságban ahogy írod is Panzej, hogy a bölcsi nem ördögtől való, és a gyerekeknek kutya bajuk nem lesz tőle (sőt). Viszont a lényeg az, hogy mikortól adod be? Mert szerintem, ami sok helyen megy külföldön, hogy jó ha max fél éves koráig otthon tudnak vele lenni, az nem normális. Belgiumban pl konkrétan fél év, utána bölcsi. Hollandiában is így megy ez?
Olaszországban nincs meg a fél év sem, Németországban ha jól tudom egy ideje megint felemelték egy évre. Az már valami, de ha hozzávesszük, hogy pont ekkor jön elő a szeparációs szorongás, és ezt én pont élesben tapasztalom jelenleg a kicsivel, nos el nem tudom képzelni, hogy lelki nyekk nélkül be tudnám most adni bölcsibe. Az én logikám szerint, a saját és ismerősök gyerkőceit elnézve a logikus az lenne, ha 1,5-2 év lenne az otthon eltölthető idő. A gyerekeknek legalábbis.

Hogy ez a munkahelyekkel hogy fér össze... hát szerintem sehogy. De talán már fél év alatt is sok minden változik egy munkahelyen, és nem hinném, hogy 1,5-2 év után nem lehet felvenni a fonalat. Szerintem nem ezt kell nézni, inkább azon kéne még változtatni, hogy a nők valóban nyugodtan jöhessenek el a munkahelyükről szülni, ne sikítsák le a hajukat a fejükről amiért szaporodni mernek, és valóban vissza is vegyék őket, esetleg (ÁLOM) legyenek alternatívák, haza lehessen hozni a munkát, és ne adj isten talán a bölcsik is nyitva lehetnének még öt után...
opti 2010.08.31 08:50:31
Még este annyi eszembe jutott, és ez most tökéletesen passzol Paramami véleményéhez is, hogy anyum öcsém betegsége miatt 14 évig volt otthon. (Öcsém szerencsére teljesen jól van már.)
14 évig csak a családnak élt. A vége felé elkezdett tanulni is, majd azóta gyönyörű karriert épített. Ezt tartom ideálisnak. Azt, hogy egy nő megtehesse, hogy tényleg felneveli a gyerekeit. Persze most nem a 14 éves gyes bevezetésére gondolok, na meg aztán azzal sem mennénk sokra anyagilag, hanem a részmunkaidő, az otthonról dolgozás lehetősége hiányzik nagyon!

Amikor a nagyot bölcsibe adtam el kellett helyezkednem. 8-5-ig dolgoztam, igaz csak egy évig, utána jött a kicsi, de az az egy év borzalom volt. Nem igazán vettem részt a gyerek életében. Kezdjük ott, hogy nem tudtam érte menni, mert bár a bölcsinek is kötelező nyitva lenni addig ameddig gyerek is van bent, a többség fél négykor (!!!) elvitte a gyerekét, négykor pedig már üres volt az egész intézmény. És ugye ki akarja, hogy az ő gyereke legyen az utolsó, stb, mi mázlisták vagyunk, van egy nagypapa akit be lehet fogni. Szóval este hatra értünk haza, akkor gyorsan vacsi, kicsi játék, közben lakás romjainak eltakarítása, fürdés, alvás. Nagy kaland... És ebbe igazán nem tudom mikor zsúfolnék bele mondjuk egy iskolás gyerekkel való foglalkozást úgy, hogy van még mellette egy másik is.
Arról nem is beszélve, hogy egy gyerek amikor közösségbe kerül, akkor sok nyavaját össze tud szedni, és a munkáltatók többsége szeret burkoltan fenyegetni ha gyermekápolási táppénzre megyünk, szar érzés úgy dolgozni, hogy közben más ápolja a beteg két évest.

Úgyhogy én továbbra sem vágyok vissza dolgozni, és bár megélnénk egy fizetésből, vagy bár lenne lehetőségem itthonról dolgozni, itthon lennék még a gyerekekkel jó pár évig. Időnként persze bölcsi-ovi mellett, mert a közösség is kel a gyerekeknek, esetleg még egy babával megfejelve... Engem tökéletesen kielégít a családom menedzselése, lesz még időm belevetni magam a karrierépítés bugyraiba.
Zimme-zum Üres a ház 2010.08.30 16:06:58
 Nagyon vártuk a mai napot, készültünk rá egy ideje. Apával kicsit féltünk is, hogy mi lesz egy ilyen eseménydús, pörgős, bulizós nyár után, ami tényleg minden percében a gyerekek szórakoztatásáról szólt. Aztán elérkezett a vasárnap este, a nagyfiam biztosított…..
No akkor a várva várt 4.rész, talán a legérdekesebb, a munka keresés. Több lehetőségünk is van a munkakeresésre, a legelterjedtebb valószínűleg az Uitzendbureauk-ba való regisztrálás. Ezeken az irodákon keresztül lehet a legkönnyebben munkát találni, hátrányuk, hogy…..
 Alacsony költségvetésű belföldi nyaralás hozzávalói:két gyerek (1 és 5 évesek)két szülőegy kutya       némi elszántságjó adag naivitáskét bőrönd ruha, cipő, egyebekegy ikeás zsáknyi törülköző, ágynemű, kispárna, stb.egy nagy szatyor…..
 Gyöngyösi állatkert  Nem egy igazi több órás programra kell gondolni, igazi mini állatkert miniknek. Vagyis szerintem az igazán kicsiknek ennyi bőven elég, de akár a 4-5 és több évesek is jól szórakoznak benne.Van állatsimogató része, hüllőház, játszótér és…..
 Az első terhességem alatt mindig volt miért aggódnom – szerintem. Így utólag már látom, hogy nem kellett volna, de nekem mégis aggódósra sikeredett, bár ettől függetlenül is nagyon élveztem. Végig az járt a fejemben, hogy csak szülessen meg és megnyugszom. Na persze.…..
Panzej blogja Egy is elég 2010.07.21 17:02:00
Nyár elején természetesen megint rádöbbentem, hogy nincs egy göncöm sem. Nem tudom, mások hogy vannak vele, de nekem minden évszakváltásnál előjön ez a probléma. És nyavajogni kezdek.Idén viszonylag lájtosan kezdődött a nyári szezon, mert tavaly a szülés után ki sem bontottam…..
Panzej blogja Bogyó 2010.07.16 00:12:00
Itthon vagyok, és túl egy nagy adag ham&eggs-en így, este tíz után, azon morfondírozom, hogy mi a búsnak vettem meg azt a hatalmas adag szűztea tablettát. Vagyis, hogy tudom. A terhesség alatt rámrottyant kilókból még mindig van rajtam úgy négy. És ezek aztán makacsul tartják…..
 Van egy tündéri, zabálni való 11 hónapos babám. Ennek a tündéri, zabálni való 11 hónaposnak édes szösze haja van. Ez az édes szösze hajacska kezd igen hosszúra nőni, lassan belelóg az édes kis szemekbe. Le kéne vágni.De ha levágom, akkor lesz egy tündéri, zabálni való…..
 Szeretek enni, sőt, imádok. Szerencsére nem vagyok az a típus, akin minden falat meglátszik, de mindent azért nekem sem szabad. Az első terhességem és a szoptatás végeztével vékonyabb lettem, mint előtte. Ebben bízom most is, de ha mégsem így lenne, akkor majd a szoptatás…..
Zimme-zum Veszélyes hulladék 2010.07.04 14:41:00
 Nem, most nem a környezetvédelemről lesz szó. Ez egy kényes téma, ám nem hinném hogy van olyan ember akinek ne lenne véleménye ezzel kapcsolatban. Én is azt hittem, hogy van, de aztán ahogy  közelebb kerültem a dologhoz, rájöttem, hogy tulajdonképpen nem is tudom, hogy mi…..
Zimme-zum Sástó 2010.06.23 10:36:00
Sástón bármilyen hihetetlen, de van egy szép nagy tó, sőt, ez az ország legmagasabban fekvő ( 536 m) természetes tava. Lehet csónakázni, zseb pecázni, vadkacsát etetni. Van mellette egy hatalmas rét, itt szintén el lehet tölteni egy egész napot is akár, bográcsozva,…..
Azaz kem.freeblog.hu mely blogot ezidáig nem ismertem, épp a statisztikát böngésztem, ahol láttam, hogy erről az oldalról is tévedtek ide látogatók. Na bumm bele gyorsan, megnézni, hogy mi is ez a blog, és így találtam meg a kem.freeblog.hu-t, ahol tök jó blogok vannak…..
Zimme-zum Bence 2010.06.05 16:18:13
 Bárcsak jó hírekkel szolgálhatnék, de nem. Már abban sem vagyok biztos, hogy lehet ennek happy end a vége. A sztori ott ért véget, hogy én jeleztem az oviban, hogy miket hallottam Bencéék családi életéről, és ők ezt továbbították a Gyermekjóléti…..
Zimme-zum Start 2010.05.29 11:29:42
 Délelőtt van, Apa kitalál egy klassz programot. Hurrá! Induljunk. Apa elszalad elintézni valamit, addig én összekapom az aprónépet.Gyorsan megetetem a kicsit, közben a nagy extra lassan nyammogja a gyümölcsét. Már előre pörög az agyam, miket kell még bepakolnom, mit ne…..
Zimme-zum Mi a szeretet? 2010.05.20 18:52:00
 Ez egy lopott cikk, de annyira tetszik, hogy meg kellett osztanom veletek is. Itt olvastam.Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok mélysége és komolysága sok…..
 Nem is olyan régen tette fel unokatesóm ezt a kérdést. Én meg megdöbbentem, hogy nem is tudok rá válaszolni, bár az tény, hogy nagyon szerettem terhes lenni és szülni, babázni meg pláne nagyon jó! De miért is? Megpróbálok válaszolni. Jó volt érezni, hogy velem van a…..
Zimme-zum Nem tudom mit tegyek... 2010.05.10 16:54:00
 Tegyek-e egyáltalán valamit? Lehet, hogy jobb lenne az egészből kimaradni, de annak nagyon olyan szaga lenne, hogy amiről nem tudok, az nem is fáj. Pedig erről tudok, és ez igencsak piszkálja a csőrömet. Van az oviban egy kisfiú, Bence. Immáron 2 éve terrorizálj a…..
opti 2010.05.12 11:26:15
@herbivore:
hát nem is tudom. Mostanság nem túl jók a tapasztalataim a Porontyon...

Amúgy nem ismerem a szülőket csak látásból, és attól félek, ha beszélek velük, az is a gyereken csattanna. Na meg ki szereti ha vadidegenek belepofáznak a dolgaikba, nem hiszem hogy bárki jól jöne ki ebből. Hétfőn megyek az óvónőhöz, aztán majd meglátom merre tovább.

Lehet, hogy vállalom a névtelen telefonáló szerepét és becsörgök a gyermekjólétiekhez, csak előbb még kell pár infó, pl címük, anyu neve, ilyesmi.
 Mivel a dm-ben nem lehet már kapni a békásat. Hogy ez most végleges, vagy csak átmeneti, azt nem tudom. Mindenekelőtt most csak Ecovert látni a polcokon, így legalább ezt is kipróbálhattam. Első különbség: drágább. Kicsivel. Viszont egy fokkal még környezetbarátabb,…..