Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cyberkrampusz

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak kishalak ülnek a warezügyben – állítják az áprilisi újlipótvárosi warezrazzia óta előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak védőügyvédei. Az ügy kulcsfigurája furcsa körülmények között külföldre szökött, majd családja halotti bizonyítvánnyal mentette…..
Cyberkrampusz 2009.09.22 11:11:30
@efhábé: "a memória-szakaszt gyakorlatilag átugrottuk, bár voltak próbálkozások, hogy memóriakártyán áruljanak zenét"

Nos igen, büdös qrva "jogvédök" mégis beleépítik a szerzöi díjat! Mint ahogy a fénymásolók, nyomtatók árába is, mert ugye lehet(ne) rajta könyveket reprodukálni. (Kérdés, hogy kinek érné meg, amikor ezzel a módszerrel egy átlag könyv sokkal drágábbra jönne ki, macerás, ráadásul ronda is...)

Én alapvetöen támogatom, hogy a szerzök igenis kapjanak zsetont a dolgaik után, de minden cuccra automatikusan rávágni a díjat SIMA BTK-s ESET!!! Hol az ártatlanság vélelme??? Azzal, hogy rákerül a matrica, azzal azt mondják: ha pl. CD-t veszel, tutti öreg, hogy valami jogvédett dolgot másolsz rá. Vagyis azt állítják, hogy elöre megfontolt szándékból büncselekményt akarok elkövetni!!! Ami pedig ugye simán kimeríti a rágalmazás fogalmát! De továbbmegyek: mindamellett, hogy kvázi "elöre megbüntetnek", hiszen biztosan valami jogvédett anyagot fogok rámásolni, természetesen ez NEM teszi jogtisztává szerintük, ha ezek után tényleg pl. valamelyik együttes dalait rögzítem. A kérdés, hogy MIÉRT??? Hisz az üres CD-t megvettem --> pénz a kereskedönél, a jogdíjat kifizettem --> utalják az együttesnek. A bolti ár közötti különbséget (amihez a szakértök mindig a kárt viszonyítják) persze nem fizettem meg, de hát nem is ott vettem, nem merültek fel sem a kiadónak, sem a boltnak költségei, ergo nem nem is károsulhattak... Jaa, hogy a kiesö profit! Nos ennyi erövel én is bármelyik ismerösömtöl bevasalhatnék valami "adót", mert tudomásomra jut, hogy ugyanazt a márkájú laptopját nem nálam vette, hanem a neten rendelte. A gyártó ott is ki lett fizetve, csak az én költségeim, no meg a hasznom nem rakódtak rá, mellesleg szopok is, mert a polcomon áll egy pont olyan gép. De ezért Ö a hibás???