Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dobai Gábor

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az igazság pillanata közelg. Megkeresett minket az évente esedékes fogyasztácsökkentő-díler. Mármint nagyjából éves bontásban ajánlanak nekünk tesztelésre egy fogyasztáscsökkentő csodaszert. Igazából nem nagyon érdekelnek minket a fogyasztáscsökkentő csodaszerek. Az ember…..
Dobai Gábor 2012.03.17 03:41:11
Nem tudom megállni hozzászólás nélkül,mert magam is érintett vagyok az üzemanyag adalék ügyben.Volt egy Nissan Terranóm,azon kísérleteztem ki egy dízel adalékot.Azóta a svájci frank hitel nekem is betett alaposan,a kocsit el kellett adnom.A kikísérletezett adalék azonban jónak bizonyult és jelenleg ismerőseim használják.Van akinél jól bevált,van akinél nem,de ennek nem feltétlenül az adalék az oka és ezt az is elismeri akinél nem vált be.A fogyasztást több tényező befolyásolja,a tesztelés pedig odafigyelést igényel.Erre nem mindenki képes egyrészt,másrészt pedig az autók sem egyformán reagálnak.
A tüzelőanyag kémiai adalékokkal való kezelése alapjában véve nem hülyeség még akkor sem,ha egyes hozzászólók cinikusan el bagatellizálják.Azonban nehéz erről a témáról beszélni,pontosabban mondani valamit,mert aki erről tud valamit az többnyire megtartja magának.Szögezzük le: adalékolatlan tüzelőanyag 1921 óta nem létezik. Minden gyártó hozzákeveri a maga adalék agyagait a benzinhez és gázolajhoz,mert ezek nélkül a mai nagyobb kompressziójú motorok nem tudnának működni.Hogy ki mit használ adalékként,minden gyártónak féltve őrzött titka.Az erre vonatkozó ismereteket nem tanítják iskolákban és a vegyészek közül is csak a beavatottak ismerik.Vannak azért bizonyos ismert anyagok,melyeket utólagos adalékolásnál eredményesen lehet használni,mint például az FFI tabletta.Hatásos benzinhez és gázolajhoz adva is,csak azt elhallgatják,hogy a katalizátor élettartamát csökkenti.A dízel járművek többsége részecskeszűrővel van felszerelve,ezeknél használható,más kérdés,hogy mennyiért lehet megvásárolni.A Spurit kipróbáltam
,jó.
Ha valakit érdekel az én adalékom,kipróbálásra ingyen adok személyautóhoz való mennyiséget.Külön benzinhez és gázolajhoz.Budapesten bárhol át tudom adni.

Email: nissanterike@gmail.com