Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CHIARA

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Morgómedve Egy blog vége 2018.11.23 17:09:10
Napok óta rágódom a dolgon, aztán döntöttem: beszüntetem a blog írást. Márciusban volt 12 éve, hogy írom, belefáradtam. Úgy érzem nem csak én, a Morgómedve elnevezésű blog is elfáradt. Úgy érzem mindent kiírtam magamból. Nincsenek megíratlan emlékeim, történeteim. A fogalmazás is egyre nehezebben…..
  Látjátok, megint egy mesélő utcanév, olyan, mint a Templom utca, Kolostor utca, Halász utca, Faraktár és sorolhatnánk. Neve őrzi történetét, feladatát. Valahol Várövnek, Kőszegen Várkörnek hívják. A miénk Várkerület, mely hűen követi az egykori várárok ívét és együtt fut a házak között fel-fel…..
Morgómedve Filmajánlat (Gyerekek) 2018.03.15 21:07:15
Tegnap este vetítettek egy kiváló szlovák-magyar filmet a Duna TV-n Gyerekek címmel. A film része a V4 mozi című sorozatnak. Az ezt megelőző 2 cseh filmről nagyon kedvezőtlen véleményem volt, most viszont egy határozottan jó filmet láttam, tudom ajánlani mindenkinek. Az alábbi linken még 7 napig…..
  Már vártalak! Tudod, mindig érdekelt a múlt, a történelem,de mindig éreztem azt is, hogy az évszámok, események mögött emberek vannak, olyanok, mint Te vagy én. Akiket szorít a cipő, vagy a fűző abroncsa, aki fél, fázik, remél és szeret, éhes és dühös vagy szárnyalóan boldog. A történelem…..
Morgómedve 10 éves a Morgómedve 2016.03.11 09:14:44
Ma 10 éves a Morgómedve. Nem akarom nagyon vállon veregetni magam, de azért ez nem kis teljesítmény. 10 éve minden héten 2-3 alkalommal írni valamit, ami azért nagyjából számít többek érdeklődésére is nem kis dolog. Még úgy sem, hogy a színvonal azért változó volt. Hol jobb, hol rosszabb. Az elején…..
Morgómedve Gatyagumi 2014.10.15 13:59:18
Belátom a cím kissé fésületlen, írhattam volna egyszerűen gumit is, aztán majd kialakult volna, de az meg még inkább megmozgatta volna az olvasó fantáziáját, így aztán maradt ez a gatyagumi. Mert erről van szó. Illetve arról, hogy haragszom a kínai elvtársakra. Haragszom, mert…..
CHIARA 2014.10.18 14:43:57
@Morgó Medve: A városban több helyen is találhatsz ruhajavítót. Az Auchan-ban működő már nagyon drága!!Így meg lehet oldani viszonylag gyorsan ezt a fajta (gumi)gondodat!!!!
Az egyik barátom néhány oldalban leírta, hogyan telt neki a 3 selmeci nap. Képeket is küldött hozzá, ezeket is megnézhetjük az alábbi linkekre…..
Morgómedve Gavrilo Princip 2014.06.20 16:50:41
Hallom a TV-ben, hogy 100 éve puffantotta le egy szerb diák - Gavrilo Princip - Ferenc Ferdinánd trónörököst és feleségét Szarajevóban. Ami aztán elindította az első világháborút, amely végül is 9 millió áldozatot követelt. Van ezzel kapcsolatban egy vicc is. Elmesélem. A…..
CHIARA 2014.06.23 12:12:06
Morgómedve A marhák halála 2014.03.23 07:33:38
A közelmúltban az újságot olvasgatván egy címen akadt meg a szemem: "Miért haltak meg a marhák?" Hát ez durva - gondoltam - nem elég hogy szerencsétlenek meghaltak, haláluk után még le is marházzák őket? Mert ugye mint tudjuk halottról vagy jót vagy semmit. Aztán olvasom a…..
Morgómedve 8 éves a Morgómedve 2014.03.11 12:44:50
Úgy látom most ünneplésből áll az életünk. Mármint jelen blog írójának és olvasóinak. Néhány napja a hölgyeket ünnepeltük, most pedig - még ha visszafogottan is - azt, hogy 8 éve írom a blogomat. Persze változó színvonalon, mivel az ember nem függetlenítheti magát a…..
Morgómedve Nőnapi köszöntő 2014.03.08 09:21:29
Ismét eltelt egy év és én ismét köszönthetem a hölgyeket, asszonyokat, lányokat akik kitüntetik figyelmükkel a Morgómedvét és ezen keresztül engem is. Nem tagadom örömmel teszem ezt, hiszen az ember azért ír, hogy olvassák. És az íróember - még ha csak egy blogról is van…..
Kissé késében vagyok megint, de hát most ilyen napjaim vannak. Az egyenruhám úgymond csúcsra van járatva, el se teszem a szekrénybe, csak kicsit átkefélem és vállfán várja a következő Borbálanapi ünnepséget. A szombat éjszakai pincebeli szakestély kicsit jobban megviselte,…..
Mostanában nincsen semmi olyan alkalom ahol nagyon enni meg inni kellene, így aztán kicsit visszafoghatom magam. Vacsorára például megelégedtem 20 deka bácskai hurkával, desszertnek meg néhány karika lókolbásszal. A bácskaihoz megettem egy leheletnyi kenyeret is, de a desszerthez már…..
Morgómedve Timur és "bandája" 2013.10.02 17:22:27
A híres író a vendég a stúdióban. Szóba kerül egy bizonyos Timur Verdes nevű író is. A neves író megjegyzi, hogy ő sem ismeri, ő csak Timur és b a n d á j á r ó l hallott. Én meg megdöbbenek, mert az én emlékeimben Timur és csapata korántsem bandaként él, hanem…..
Morgómedve Hideg van 2013.06.05 16:07:18
Hideg van. Mászkálok a szoba és az erkély között és sehol se jó. Olvasni csak az erkélyen szeretek, ott azonban hideg van, így aztán időnként bekapcsolom a TV-t és végigpásztázom a 44 csatornámat. A kincstári televízió kettes programjánál mindig megállok. Gyermekműsorok…..
Morgómedve Vidám pohár 2013.05.18 14:35:40
Az elmúlt napokban megint kissé be voltam havazva. Csütörtök este szakestélyen voltam, ami nagyon kellemes dolog. Az ember kiöltözik, elmegy, jó hangulatban nótázik a többiekkel, közben zsíros kenyeret majszol ecetes hagymával, amit aztán jófajta árpalével locsolgat. Tehát mint…..
Néhány perce kaptam egy emailt Amerikából a levelezőtársamtól, amelyben azt kérdezi, hogy milyen terveim vannak július végén vagy közepén? Mert ha szabad lennék akkor ő mégiscsak befizetne egy dunai körutazásra amely érinti Budapestet is. Momentán nem látszik semmi komolyabb…..
Tulajdonképpen minden rendben van, de azért van néhány dolog ami kicsit zavar itt. Egyik, hogy csak úgy lehet az írásokhoz hozzászólni ha beregisztrál az ember a blog.hu-ra. Vannak ennek előnyei is, például, hogy a spam robotok nem boldogulnak, de azért mégiscsak megnehezíti a…..