Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ccke

0 bejegyzést írt és 309 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók! Előre szólok... hosszú lesz. 2011. április végén teherbe estem. Boldogok voltunk férjemmel, mert mindketten gondolkodtunk már a gyermekvállalásban. Kb. 8 hetes terhes lehettem, mikor kiderült egy nőgyógyászati vizsgálat alkalmával. Igyekeztem körültekintő lenni…..
Tisztelt Praxis Blog!   Újfent rákényszerültem - a tervezettnél jóval hamarabb -, hogy írjak Önöknek.Az elmúlt nap folyamán ultrahangos vizsgálatra voltam hivatalos - kismamaként ez nem is annyira meglepő. Azonban annál inkább az, ami ott történt.  Egy héttel ezelőtt…..
ccke 2011.09.10 10:04:32
Nemrégen voltam szülészet gyakorlaton, császár végén mindig adtak oxytocint a méh izomzatba. Ha a császármetszés akkor történt, amikor a szülés még nem indult meg (nem kezdett tágulni a méhszáj), akkor feltágították, hogy tudjon ürülni a vér(így azonnal látják, ha nagyobb mennyiségű vérzés van). Draint nem mindenkinek adnak, és a hasfal rétegei közül vezeti el a váladékot.

@Drach: A Klinikán, ahol voltam 10-ből kb. 2-3 anyukának volt fogadott orvosa (más kórházban talán több, mert ide küldik máshonnan a problémás eseteket is, akinek, ha van, másutt van orvosa)
Akinek nem volt, az pontosan úgy volt, ahogy írtad, bejöttek a pakkal/hozta őket a mentő, kikérdezték, előkészítették, szültek.
Talán kicsit jobban odafigyeltek azoknak a kényelmére, akiket ismertek, de alapvetően mindenki tisztességes ellátást kapott, ott volt a szülésznő, az orvos, ha kellett.
Tisztelt blog! Nekem a lehető legrosszabb véleményem van a Bajcsy kórházról, úgymond szépen eltették anyámat láb alól 2011 májusában. Na de nagyon dióhéjban a történet:  Anyukámnak 2db lábujja belilult, így utaltak minket a sebészetre. Még aznap éjjel műtétet írtak…..
ccke 2011.09.01 09:01:07
@gld: 1000 oka lehet: bármilyen zajló fertőzés, főleg ha légúti, rossz kardiológiai, légzési státusz, rendezetlen cukor-háztartás, vérszegénység, rossz véralvadási paraméterek (pl. Syncumart szedő beteg)... ezek eléggé gyakoriak egy idős embernél, és egy műtét kockázatát jelentősen megemelik. Ezért a halasztható műtétet halasztják, amíg ezek a dolgok rendeződnek, természetesen ha életveszély van (pl. kialakult egy sepsis), akkor nem szabad tovább halogatni.
ccke 2011.09.01 12:39:17
@batgirl: Rossz a kérdés: levágják most a lábujjadat vagy várunk még néhány napot, hátha jobb lesz konzervatív kezelésre, de az is előfordulhat, hogy ezalatt romlik a helyzet, és többet kell vágni. Máris nem olyan könnyű a döntés...
Ha ismernénk az alapbetegséget, az angiográfia(érfestés) eredményét, tudnánk, hogy lehetett-e reménykedni javulásban.(Cukorbeteg lábon gangréna nem nagyon gyógyul, egy érszűkület, artériás elzáródás miatt kialakult sokkal jobban)
Tisztelt Blogíró, Engedje meg, hogy a következő történetet megosszam a Nagyérdeművel:   Múlthéten történt, hogy a nagymamám hirtelen összeesett, hányt és rettenetesen szédült. Mentő ki, kórházba be, vérvétel, EKG. Ezek után azonnal (!) felállították a diagnózist: a…..
ccke 2011.08.25 19:35:13
@a végzet aszonygya: "Nálunk a sürgősségi a belgyógyászati osztályon található, ahol összevonták a sima ambuláns belgyógyászati rendeléssel."

Akkor az nem sürgősségi osztály. Valami, amit összedobtak, mert így tudtak pályázati pénzhez jutni.

A Sürgősségi osztály (Mo-n még kevés működik, de egyre több lesz) lényege, hogy minden (nem tervezetten érkező) beteg egy kapun jön be a kórházba. Itt adminisztráció, és osztályozás(triage) van: "mennyire sürgős a sürgős" Egy infarktus pl. sürgős, azonnali ellátást igényel, egészen addig, amíg nem kell pl. valaki mást újraéleszteni, vagy kettőt...

Még egy: "egész nap vizsgálgatták" ezt sokan mondják, de nem veszik figyelembe, hogy ez alatt több orvosi vizsgálat van, figyelik az állapotváltozást, szakorvosi konzíliumot kérnek, laborvizsgálatok, UH, röntgen stb., ezen kívül gyógyszereket, infúziót kap, előkészítik egy esetleges műtétre...
Praxis Le is bénulhattam volna 2011.08.22 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Tisztelt Praxis blog! Pár…..
ccke 2011.08.22 19:27:02
@Ishadesu: Ha egy lebénulástól (jogosan) rettegő betegnek nem magyarázzák el, hogy mit miért hogyan, az szakmai hiba.
(Nem mellesleg ha végül lebénul, biztosan számíthatnak perre, hiszen a beteg(hamisan) azt gondolja, hogy a vizsgálat közben történt a sérülés)

Hogy ez a magyarázat kedves, megnyugtató, vagy csak rövid, tárgyilagos, esetleg ingerült, az a fáradtságtól, kiégéstől, dolgozó személyiségétől függ.
ccke 2011.08.22 21:22:04
@gisgps: Jobbulást, nem könnyű továbblépni, főleg, ha maradandó sérülés is keletkezett.
Szerencsére nem voltam ilyen helyzetben, illetve csak a másik oldalon, mentővel néhányszor, de akkor is meg voltam ijedve, abszolút meg tudtam érteni a pánikolós sérülteket, járókelőket.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Tisztelt blog!  Egy…..
ccke 2011.08.16 08:17:54
@El Visco Stello: Már hogy lenne legenda?
"És nem kitaláció, ha valaki ezt hinné"
"És nem kitaláltam!"
"és minden szót elhiszek"
ccke 2011.08.16 10:26:26
@nemezisazis: A halott valami egy ember, akit nyilván vártak a szülei, tervezgettek stb. Nem kell túlzásokba esni, de egy 20 hetes magzat elvesztése nagy trauma, együttérzést érdemel.

A vetélésnek, koraszülésnek 1000 oka lehet. Lehet, hogy valamilyen anyai oka volt a vetélésnek, és ugyanaz a későbbi koraszülésnek. Lehet, hogy, tényleg a vetéléssel kapcsolatban történt olyan sérülés, ami méhszájelégtelenséghez vezetett. És lehet, hogy a kettő teljesen független.
ccke 2011.08.16 11:07:51
@Dr.laikus PhD: Kis fej is okozhat traumát, főleg, ha elakadt, közben a méh egyre erősebben húzódik össze. Ilyen vetélés után mindig van műszeres befejezés, lényegében egy kaparás, akkor is történhet sérülés.
Persze ezt utólag el kell látni, de nem mindig gyógyul tökéletesen, hegesedhet stb. (ez a beteg adottságaitól, varróanyagtól, és persze az orvos is gyakorlottságától függ)

Nem mondom, hogy ez történt, hogy emiatt volt a későbbi koraszülés, de elképzelhető.

Természetesen nem cibálnak ki eltűnt méhszáj nélkül senkit, ha nem tágul a méhszáj, és elakadt a magzat(élő vagy halott), vagy más miatt sürgősség van, akkor császármetszést csinálnak.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Kedves PraxisBlog! Egy rövid…..
ccke 2011.08.14 08:35:52
Furcsa, hogy ilyen rossz tapasztalataitok vannak, én ha voltam vért adni kedvesek voltak, általában a doki is, de a nővérek mindig. Egyszer az egyetemen volt, pont erről beszélgettünk, hogy akár betegként, akár diákként EÜ intézményben mennyien morognak rád, a véradáson pedig soha.

@macska69: ezt sokan elfelejtik, de a véradás egy jó szűrővizsgálat is. A rövid orvosi vizsgálat, és a vérvételek kapcsán kiderülhet csomó minden. Volt beteg, akinek a Hepatitis C hordozása is így derült ki(sajnos sokra nem megy vele, de legalább másokat meg tud védeni a fertőzéstől, ha tud róla)
Praxis Megelőzés helyett temetés 2011.08.12 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Mint a címben is utalok rá,…..
ccke 2011.08.12 13:18:07
@El Visco Stello: Én sem értem a dolgot, kár, hogy nem tudunk többet.
Egy ilyen rutin (tehát kis kockázatú, de nem kockázatmentes) beavatkozásnál is felléphet nagy vérzés, nem tudni pontosan milyen magasan volt a polip, ha magasabban nehezíti a hozzáférést, vérzéscsillapítást. Komoly társbetegsége gondolom nem volt, hiszen akkor gondosabban előkészítik, illetve kihangsúlyozzák a nagyobb kockázatot.
Valamilyen korábban fel nem ismert véralvadási zavarra tudok még gondolni, de ilyen esetben sem szabadna elvérezni hagyni a beteget.
Sok a kérdés, de mindenképpen szomorú a történet, nem könnyen feldolgozható, részvétem!
ccke 2011.08.13 11:41:57
@iovianus: Ilyen nincs. Vérzéskor a létfontos szervek(agy-szív-tüdő) kap vért, mások nem(bél, vese, bőr, izom).
A bekötött infúzió arra jó, hogy legyen elég folyadék az érpályában, legyen elegendő vérnyomás. Természetesen ez csak időnyerésre elég, amíg a vérszobából hoznak csoportazonos vért(nem is merem feltételezni, hogy nem tudták a beteg vércsoportját, erről ilyen "kis"műtét előtt is gondoskodni kell)
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt blog!   Fél…..
ccke 2011.08.09 16:50:28
@ReignOfdark:
Szerintem nem akkora bravúr: idős beteg, gyorsan romló általános állapot(ezt ugye leginkább a háziorvosnak kéne észlelni)+fájdalom(áttét?)+ nem írja a posztoló de valószínűleg fogyás, anaemia.
Ekkor kell tumorkeresést indítani: legvalószínűbb a vastagbél, tüdő, emlő. Köhögés miatt tüdővel kell kezdeni.

A másik opció: Kedves beteg, kedves család, itt valószínűleg egy előrehaladott daganatos betegség van, sok fájdalmas vizsgálat, szörnyű kezelés után is valószínűleg csak néhány hónappal tudnánk meghosszabítani az életét. Ha ezt nem szeretnék, akkor ilyen és ilyen fájdalomcsillapítási lehetőségek vannak, hogy megkönnyítsük az utolsó időszakot.Tessék eldönteni, hogy mit szeretnének.
ccke 2011.08.10 15:47:36
@szubjektiv: 2 lehetőség van:
-régi hozzáállás, a betegnek már úgysincs esélye, akkor meg minek izgassuk fel egy ilyen diagnózissal
- egyik orvos megvizsgálta, másik felvette, harmadik kezelte, de elment szabadságra, negyedik átvette és zárót írt... És azt hitték, hogy majd a következő/már az előző doki felvilágosította a beteget, családot.

Mindkettő óriási szakmai-etikai hiba!
ccke 2011.08.11 12:30:11
@Dr.laikus PhD: Durva, egy jószándékú, betegek érdekeit védő törvény csinált ilyen nagy bajt.
Nem tudom, hogy ha ott leállnak a termeléssel, azt mennyire lehet Európában, itthon megérezni, remélem nem.
Praxis Lehet így is! 2011.08.11 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Kedves Praxis Blog! Mindig abban…..
ccke 2011.08.11 10:56:00
@El Visco Stello: húha, ez nagyon egyszerűnek és költséghatékonynak hangzik. és az ügyeletes orvosok nem is látják a bennfekvő betegek adatait, vagy ahhoz a rendszerhez azért hozzáférnek(medworks, medsol)
ccke 2011.08.11 12:27:24
@El Visco Stello: Ok így értem, a kórház területén van a központi ügyelet, de más köze nincs hozzá.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Szerencsére már nem mai a…..
ccke 2011.08.10 16:08:35
@tódór piroska:
Nekünk úgy mondták, hogy a legjellemzőbb a kis izmok fáradása. Pl. reggel még jó a szeme, délutánra csüng. Elkezd jól beszélni, és percek után lesz elkent a beszéd, tehát nem olyan, mint egy bénulás.
A betegség egyébként autoimmun eredetű, laborban ki is mutatható az adott autoantitest(acetilkolin-receptor elleni).
Rövid hatású kolinészteráz-bénító szerre javulnak a tünetek, ezzel is fel lehet állítani a diagnózist. Ugyanilyen szereket adnak kezelésként, csak hosszú hatásúakat.
Én ennyi tudok róla, reméljük Leroi felkapja a fejét a szakmába vágó posztra.
ccke 2011.08.11 11:06:55
@LBL: Nem irigyellek, sok kitartást a gyógyuláshoz.
Ez egy tényleg ritka betegség, gondolom mezei neurológus se gyakran találkozik vele, onkológus, vagy más orvos még kevésbé.
Nem értek hozzá, de szerintem akiket látsz más kezelteket, azoknál inkább az általános gyengeség, illetve kemoterápiás szerek mellékhatásaként izom- és/vagy idegkárosodás okozza a tüneteket.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     2006. szeptemberében…..
ccke 2011.08.08 09:44:56
@tódór piroska: Intenzív osztályon sokat jártam, dolgozni csak sürgősségin, úgyhogy erről tudom leírni a tapasztalataim.
Ez egy olyan műfaj, hogy változó a terhelés, van, hogy a 12 óra alatt éppen 20 percet tudunk szorítani az ebédre. És van, hogy órákig nincs semmi. Fektetőben lehet egyszerre több súlyos beteg, akikhez 5 percenként oda kell menni, orvost riasztani, beavatkozásokhoz asszisztálni, vért venni, infúziót cserélni, párnát igazítani, ágytálazni, gyógyszerelni, monitort beállítani, figyelni...
És van, amikor mindenki alszik szépen, mert elmúltak a panaszai, reggelig még megfigyeljük, vagy valamilyen eredményre vár. Náluk szabály szerint 2 óránként vérnyomást, pulzust mérünk, megkérdezem van-e panasza, köszönöm tessék tovább aludni. 5 perc munka 2 óránként. És persze azonnal menni, HA baj van.
ccke 2011.08.08 11:19:29
@tódór piroska: Sürgősségi osztály, ahogy írtam.
Ahogy írtam nem az 5 perc 2 óra alatt az átlagos, de ilyen is előfordul.
És WC-re természetesen csak úgy mehet, ha van ott más, mert bármikor lehet bármi. A lényeg, hogy ott kell lenni, és figyelni.
Ha kell, természetes, hogy végigdolgozom az éjszakát, de ha nem, akkor miért ne internetezzek?
ccke 2011.08.08 11:21:35
@Panni75: Teljesen igazad van, ezt kell a legszigorúbban büntetni.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     2007 Március.…..
ccke 2011.08.06 13:05:25
@kacat: Tüdőből felköhögött vért lenyeli, ha sok visszaöklendezi, de ez nem azonos a vérhányással, ami pl.gyomor vagy nyelőcsővérzéskor van.
Tüdőrák alattomos, gyorsan halad előre, sokszor csak általános tünetei vannak. Vérköpés nagyon kásői tünet, olyankor már nagyon ritkán lehet tenni valamit.
Mellkasröntgenen pedig nem mindig látszik, illetve akkor, amikor már túl nagy.
Praxis Vért hányt a férjem 2011.07.27 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!…..
ccke 2011.07.27 17:06:16
Mindenféle tervekben felmerül az egységes sürgősségi ellátás igénye. Ez pl. azt jelentené, hogy egy központba fut minden hívás, aki igény szerint küld mentőt háziorvost, betegszállítót, esetleg tanácsot ad a házipatikával kezelhető ügyekben.
Azt hiszem ez egy nagyon jó cél,
@csutkababa: által említett segítő programokkal, megfelelően képzett diszpécserekkel elkerülhetőek lennének az ilyen esetek.

Ilyen esetben csomó kérdést fel kell(ene) tenni: hányszor hányt, friss pirosat, vagy kávézacc-szerű alvadt vért, "rendes" hányás volt, vagy sugárban jött, volt-e fekete széklet, ami már pár napos folyamatra utal...
Ezek alapján lehet korrekt döntést hozni, hogy kell-e ellátás, és milyen.
ccke 2011.07.27 19:23:06
@Irkutszk: a magán betegszállítókat pont pár hónapja vonták be a rendszerbe, az átláthatóbb irányítás miatt, meg azért, hogy pl. tömeges sérülés esetén könnyű sérülteket tudják szállítani, tehát szükség esetén mentésbe is bevonhatók.
Nem tudom mik a tapasztalatok, gondolom még át kell állni az új rendszerre. Az orvosi ügyeleteket is jó lenne bevonni, hiszen sokszor az is elég, sőt jobb, hiszen mentőtiszt nem tud pl. receptet íratni. Ráadásul sokan (pl. én se) tudom az ügyelet számát, ha épp vidéken vagyunk, akkor sem első dolgunk a helyi ügyelet számának kikeresése, szóval jobb lenne az egységes hívószám.
ccke 2011.07.27 19:24:56
@ondol: gyerekgyógy gyakorlatvezetőm mondta, hogy egyszer kóstoljuk végig az összes gyógyszert, szirupot, kanalas orvosságot, amit gyerekeknek szoktak adni, és biztosan jobban fogunk gyógyszert választani.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis!  …..
ccke 2011.07.26 20:06:07
@Babette_: persze, csak azért írtam, hogy az allergia egy széles skála, az egyik végén egy életveszélyes reakció, a másikon, hogy kettőt szipogok, és mindenki sajnáljon, mert allergiás vagyok.
ccke 2011.07.26 20:15:41
@drwang: én személy szerint tisztességes fizetést szeretnék, hálapénz nélkül. Más nevében nem nyilatkozhatok, de az államnak és a betegeknek biztosan ez lenne a legjobb, és az orvosok nagyrészének is. Sajnos a kis rész van mindig a tűz közelében...
Emiatt megítélni-elítélni a többieket viszont felületesség és butaság.
ccke 2011.07.26 21:06:42
@Dr.laikus PhD: nem bírtam végigolvasni, de erős...
Sok értelmes, hasznos dolog is van benne, sok gyógynövény bizonyítottan hatékony, gyógyszerész hallgatók jó sokat tanulnak gyógynövényekről.
Van benne viszont csomó veszélyes marhaság van benne petróleum, meg magamnak gyógyítom a bőrrákot. Na az ilyeneket büntetni kellene!
Praxis Amputálták a lábamat 2011.07.24 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxisblog! Az…..
ccke 2011.07.24 16:36:19
@prolee: Idealizált mintával szerintem nincs baj. Tudod, hogy mi lenne az ideális, és úgy alakítod az életed, hogy ahhoz minél jobban hasonlítson.
Jó, ha van valaki aki segít személyre szabni ezeket, kitalálni, hogy az egyéni igényeknek, körülményeknek hogyan lehet megfeleltetni az általános szempontokat.
Ha ez orvos az is jó, ha dietetikus az is, de rengeteg hasznos információt lehet találni interneten, nőklapjában, mittomén.
Mondhatod azt, hogy szar az élet, és nincs rá lehetőségem, hogy lefogyjak, egészségesebben éljek. És nem is fogsz lefogyni. Ezzel leginkább magadnak ártasz (meg a betegszállítónak, aki majd átrak a műtőasztalra). Vagy kérhetsz segítséget az induláshoz, és gyűjthetsz sok erőt, csinálsz egy jó tervet, és sikerülni fog. Áldozni kell rá időt, energiát, több-kevesebb pénzt, de megtérül, hiszen tovább leszel munkaképes, életképes.
Praxis Rémálom a kórházban 2011.07.22 06:00:00
  Sziasztok, itt találtam ezt a történetet, szerintem érdemes volna a blogba kitenni. Üdv: Ági   Előbb-utóbb a szülők többségének szembe kell néznie azzal az érzéssel, hogy a gyermeke kórházba kerül valamilyen betegség miatt. A mi kislányunk 11 hónapos volt, mikor…..
ccke 2011.07.22 17:49:44
@Circus: "a beteg van értük" Ez így nem igaz, természetesen az EÜ van a betegért. Viszont a kórterem az személyzet munkahelye egyben, elsősorban nem a betegek kényelmi szempontjai határozzák meg a szabályokat, hanem a munkavégzés, ami adott esetben több embert, eszközöket, tolókocsit, hordágyat, defibrillátort, ultrahangot, röntgenkészüléket... igényelhet. Ezen kívül fontos szempont a higiénia is.
Jó, ha mindezt olyan környezetben sikerül biztosítani, ahol a beteg is komfortosan érzi magát, de nem ez az elsődleges(és persze rengeteg pénzbe kerül)
ccke 2011.07.22 18:00:00
@Rivero: Ha jól tudom bőrgyógyászatra nem kell beutaló. A lakhelyed szerint illetékes szakrendelő köteles ellátni, de érdeklődhetsz máshol is, nem biztos, hogy szigorúan veszik. Rengeteg magánorvos van, egy vizsgálatot még talán ki lehet fizetni.
Amúgy szerintem az anyajegyekkel a melanóma miatt minden bőrgyógyász extrém óvatos, ha a legkisebb gyanús eltérés is van (ahogy írtad vérzékeny, növekszik vagy változik, ha különböző színek vannak benne...), akkor javasolni fogják az eltávolítást, akárhová is mész, és csak a szövettani eredményből derül ki, hogy mit vágtak ki.
ccke 2011.07.23 20:26:52
@Hatodéves: Kár, hogy nem leszel, várunk vissza!
Addig pedig jó pihenést a nyárra és sok sikert, ha majd elkezded a munkádat(reméljük nem 10 évre elkötelezve)!
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!…..
ccke 2011.07.23 09:00:33
@El Visco Stello: Az intézmény felelőssége mellett szomorú képet mutat a társadalomról is: idős ember köntösben, karszalaggal bolyong a kórház közelében, délután. És senkinek nem tűnik fel, senki nem állítja meg, hívja a mentőket vagy rendőrséget. Szomorú világ.
ccke 2011.07.23 11:31:55
@Dr.laikus PhD: :))
Egyszer hárman birkóztunk egy Alzheimeres nénivel a kórház kapujában, aki folyamatosan ütött minket a nála lévő két óriási szatyorral. Vicces jelenet volt ahogy a két nagydarab betegszállító meg én, küzdünk egy 50 kilós nénivel, de szomorú, méltatlan is az ilyen sors, szerintem az egyik legrosszabb betegség, a családnak biztosan.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis!  …..
ccke 2011.07.21 16:42:21
@novákandris: Te komolyan azt gondolod, hogy az ablak direkt azért van nyitva, hogy a beteg tüdőgyulladást kapjon, és meghaljon? Hogy az ápolók szándékosan gyilkolják a betegeket? Milyen lelkületű ember vagy te?

Arra nem gondolsz, hogy ha egy teremben több ember fekszik 24 órában, ott üríti amit üríteni kell, nem tud tisztálkodni, neadjisten bűzös sebei vannak, ott nem árt szellőztetni?Még decemberben is. Ha előfordul, hogy indokolatlanul, túl sokáig van nyitva az ablak, vagy pont egy leromlott állapotú betegre megy a huzat az hiba. Gondatlanság, nemtörődömség. Ha te emögött szándékosságot feltételezel, veled valami nagy baj lehet...
ccke 2011.07.21 18:51:24
@adamantium: Akkor ez egy újabb hungarikum a nootropil és az allergiára kalcium mellett. Írom a listát, hogy miket felejtsek el, ha külföldre vetődnék:)
ccke 2011.07.21 20:58:41
@Dr.laikus PhD: suprastin(antihisztamin)+valamilyen szteroid.
Könnyen lehet, hogy kalciumot is adtak, mert sokan hisznek benne, de hatása nem annak volt.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Kedves Praxis Blog…..
 Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!  Tisztelt blog! 2011. 06.…..
ccke 2011.07.17 08:58:28
Húha, most olvastam ezt a Röghözkötés 2.0 ötletet. Az irány szerintem nem rossz, de járjon mindenkinek a plusz pénz. Ha 5 év után végre szakvizsgázok, az alapfizetés emelkedik 20-30e-vel, de elvesztem a 100-at (közben a külföldön elérhető fizetés jelentősen emelkedik), akkor az lesz az a pont, ahol mindenki lelép, és nevetve visszafizeti az 5 évi pénzt.

@Hatodéves:
Szomorú, hogy így gondolkozol, csomó Tódor Piroska van még, ha körbenézel a téged tanító orvosok között, biztosan te is tudsz még ilyet, pedig ők egyetemi klinikákon dolgoznak+oktatás+kutatás.
Nyilván nem minden szakma egyforma, kardiológia, sebészet mellett kevesebb idő jut, mint bőrgyógyászként vagy háziorvosként. Ha te már (szerencsére) most tudod, hogy mennyire prioritás neked a leendő családod, akkor aszerint kell szakmát, munkahelyet választani.
ccke 2011.07.17 12:44:11
@Dr.laikus PhD: Ez ösztöndíj, szóval talán nem jön le belőle ennyi.
Az összeg szerintem nem rossz, a gond a feltételekkel és a 600 fős korláttal van.(+ez azt üzeni, hogy a kb 1000 végzős közül ne is jelentkezzen több szakképzésre, nem túl lelkesítő...)
Praxis Pénisz protézis 2011.07.14 06:00:00
Aktuális levelünket valószínűleg humoros fricskának szánta beküldője, de döntsétek el Ti, hogy mennyire vicces. Semmit sem változtattam rajta, a helyesírási hibákat (szinte csak az van benne) is meghagytam. Délután azért lesz majd "normális" levél is.    …..
ccke 2011.07.17 08:15:16
@bakela: Nyaralni voltam, hazajövök elkezdem nézni a praxist, és ez várt, köszi! És egyből tudtam, hogy te vagy.

Amúgy ha érdekel valakit, 1,5-2 milla egy ilyen pumpás protézis műtéttel együtt. Utána viszont örökgaranciás: ha cserélni kéne valami alkatrészt, a gyártó fizet.