Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EndiMirador

52 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerintem elsőre senki sem találná ki, melyik városról szól a cím, melyik az a hely, amely két évtized alatt nagyobbat rakétázott gazdaságilag, mint kis túlzással bármely más nagyváros (nem, nem Dubai és nem is Szingapúr). Emellett elugrunk egy kicsit a Grand Canyon környékére…..
EndiMirador 2015.10.25 11:37:19
@adg: Hogy ki finanszírozza? Ez üzlet... Megépül a toronyház, a lakásokat pedig kiadják. Egy címet akár több cégnek is. A bérleti díjból elég sok bejön, gondolom. De nem értek hozzá, nem vagyok ingatlanos...
EndiMirador 2015.10.26 11:58:14
@Mr Pickles: Csak az emberek 99%-a még mindig úgy tekint Latin-Amerikára, mint harmadik világra. Pedig már messze nem az. 20 éve Panamavárost nehezen hasonlítottad volna össze Londonnal, jó eséllyel 20 év múlva már megint nem fogod, csak más okból kifolyólag. Szerintem Magyarországon és Európában a többségnek nem triviális, hogy Panamában, Kolumbiában vagy Chilében nyugat-európai vagy annál magasabb bérek vannak...
A veszély sokszor vonzza az embereket, így nem csoda, ha a különböző életveszélyes utak is nagy népszerűségnek örvendenek. Ezek közül is az egyik legdurvább a bolíviai Északi Yungas út, ahol évente átlagosan közel 300 ember veszíti életét. A bolíviai Halálutat sokan a…..
Két fajta ember létezik. Az egyik, aki Costa Ricát, a másik, aki Guatemalát tartja Közép-Amerika legszebb országának. Én az utóbbihoz tartozom, de azért álljanak itt azok az utazó szemével fontos statisztikák, amik segítenek a döntésben, azaz ha Közép-Amerikába utazom, melyik…..
Ha az ember utazik, gyakran előfordul, hogy át kell keljen a határon. Én személy szerint szeretek kis határátkelőkön próbálkozni, mert sokkal több izgalomban lehet az embernek része. Sajnos Európában már nem nagyon vannak határok, aminek a többség örül, én azonban utálom.…..
Mindenki ismer vicces, de természetesen nem létező könyvcímeket, mint pl. "D. Nagy Lajos: Logopédia" vagy "Demszky Gábor: A 4-es metró". Ezek a címek általában adják magukat, s legtöbbször sztereotípiákon alapszanak. Úgy gondoltam, összeszedek…..
EndiMirador 2012.06.11 10:39:32
@tucano: Minden további nélkül. Van valami elérhetőséged? Az enyém: info kukac mirador-adventures.hu
Vannak emberek, akik megőrülnek a romokért, antik városokért, múzeumokért és minden olyanért, amik a múlthoz köthetők. Korábban én is így voltam ezzel, míg nem ráeszméltem, hogy az ezekhez vezető út sokszor sokkal több csodát rejt, mint maga a műemlék. Így listánk nem csak…..
sorok között BKV vonaljegy: 880.- 2012.05.30 07:00:00
Tegnap este egy baráti beszélgetés közben merült fel a BKV helyzete, és kiváncsi lettem, hogy vajon mennyibe kerülhet egy vonaljegy valójában. Tisztában vagyok azzal, hogy 320 forintért lehet részem a felejthetetlen, és gyakran izgalmakkal teli utazásban, de én azt szerettem volna…..
EndiMirador 2012.05.30 17:12:41
Egy másik számítás...

A 4-es metró bekerülési költsége ma 520 milliárd forint (és még messze nincs kész). Ez a 4-es metró a Dél-Buda és a Zugló környéki lakosok bejutását hivatott segíteni. Budapest lakosság 1,8 millió fő + agglomeráció, azonban a 4-es metró feltehetően csak Érdre, Törökbálintra és Budaörsre lenne kihatással. Dél-Buda és Zugló lakossága együttesen 350 000 fő, ehhez rakjuk hozzá az érintett agglomerációt, ami kb. 450 000 főre emeli az érintettek számát. Természetesen nem utazik mindenki, jó részük akkor se tenné le a kocsit, ha a metró ingyen lenne, továbbá vannak nyugdíjasok, inaktívok, helyben dolgozok, stb., akik nem veszik igénybe a tömegközlekedést. A BKV adatai szerint a tömegközlekedést egy nap kb. 750 000 ember használja, tehát agglomerációkkal együtt a lakosság kb. 35%-a. Lássuk ezt a 4-es metróra lebontva. 450 000 ember 35%-az kb. 160 000 ember. Előreláthatólag ennyi ember fogja használni a 4-es metrót. Ők kapják ezt 520 milliárd forintért. Ez 3 250 000 Ft/fő... Miért nem vette a magyar állam inkább ennek a 160 000 embernek inkább egy alsó-közép kategóriás autót? BKV és ami mögötte van Magyarország legnagyobb csalása. 27 000 Ft a bérlet... Londonban kerül majdnem ennyibe, ott, ahol az üzemanyag 30%-kal drágább, ahol az utolsó takarító is háromszorosát keresi a magyar sofőr fizetésének. És akkor jönnek azok az írások, amik a bliccelőkre fognák a dolgot. Komolytalan!
Clandestino Hondurasi pillanatkép 2012.05.15 21:12:00
Hondurasra alapvetően nem voltam kíváncsi. Egy hónapom volt bejárni Közép-Amerikát, és bevallom őszintén, sokkal jobban érdekelt a színes-szagos Nicaragua és Guatemala, mint a közöttük elterülő, nem túl karakteres Honduras. Felmerült a lehetőség, hogy felülök a kábé másfél napos menetidejű buszra,…..
Korábban már írtunk arról, mit tartunk a 10 legszebb látnivalónak vagy 10 legjobb dzsungeltúrának Közép-Amerikában. Dél-Amerikáról azonban ezidáig nem ejtettünk szót, pedig az mindenki számára világos, hogy hihetetlen csodákat rejt a kontinens. Összemosni a kultúrát a…..
Minden héten legalább három olyan Facebook felkérést kapok, hogy kattintsak ide meg oda, mert azzal segíthetek megóvni az esőerdőket. Egy kattintás végül is senkinek sem árt, de ahogyan Bill Gates sem osztogatja szét a vagyonát a megosztások révén, úgy valószínűleg az én…..
EndiMirador 2012.05.25 00:38:32
@Serio: Serio! Nyitott szemmel olvasni. Én pont arról mesélek, hogy azzal, hogy a törvényt elfogadja-e a brazil parlament vagy sem, a világon semmi nem fog változni. Hivatalnokon 3-4000 kilométerre a tett színhelyétől olyan szabályokat hoznak, amiket akarnak. A túlélés törvénye ezeket a dolgokat átírja. Az, hogy a Greenpeace és társai ezzel foglalkoznak, bűnösnek kikiáltva bizonyos oldal képviselőit, az a demagógia. Viszont nagyon jó reklám...
Ha a Devil's Got a New Disguise című best of lemezen megjelent két addig nem hallott dalt is belevesszük, akkor nyolc év szünet után ma végre megjelent az első új Aerosmith-dal, a Legendary Child. A szám természetesen rajta lesz az augusztusra tervezett Music from Another Dimension…..
Kolumbia a kábítószer-, azon belül is a kokaintermelés hazája. Pablo Escobar óta ez adja a nem regisztrált GDP 90%-át, egyben máig több tízezreknek ad munkát. A hírekből mindig csak azt halljuk, hogy több tonnás kokain szállítmányt kapcsoltak le itt, drogfutárt fogtak el…..
Vállalom, a Mirador megdrágult. 4 hónappal ezelőtt 3 hetes Guatemala túrát szerveztünk 340 000 Ft-ért repülőjeggyel együtt. Közel fele annyiért, mint a konkurencia. Ma ugyanaz a túra majd félmillióra rúg, s ha bár így is olcsóbb a Mirador a többieknél, azért kellemetlen a…..
A "Vidám történetek" sorozat 3. része Guatemalában játszódik. Aki járt már ebben az országban az tudja, hogy spanyol nyelv nélkül nem könnyen boldogul, de vannak szituációk, amikor a nyelvismeret mit sem ér. Ilyenkor a legjobb megoldás a szesz... 3. rész - Két sztori…..
Maradjunk még egy kicsit a Moszkító-parton a tawahka indiánok között. Előző bejegyzésemben írtam, hogy ez a közösség meglehetősen elzártan éli hétköznapjait, ezért a találkozás a modern korból odacsöppenő turistával vicces helyzeteket szül. Az alábbi rövid történet…..
A Moszkító-part Közép-Amerika legnagyobb őserdeinek az otthona. Távol a világ zajától élik magányos életüket a tawahka és a miszkító indiánok. Az elzártságból származó életmód kontra kényelmes élethez szokott turista érdekes helyzeteket szül. Az elmúlt 5 évben több…..
2011 nem a repülés éve. Januárban beharangozták a repülőjegyárak emelkedését, s hát valóban, napról napra drágul az utazás. Ami 2 éve még normális ár volt, az ma szuperakciós, s ha az ember nem elég figyelmes, csúnyán ott hagyhat 40-50 ezer forinttal többet a kelleténél.…..
Nem is értem miért nem született eddig bejegyzés a közép-amerikai dzsungeltúrákról, miközben ezeket szeretjük a legjobban. Talán azért, mert ezek a legnehezebben eladható túrák. Hogy miért? Valamiért zsigerből van az emberben valami irtózás a pókokkal és kígyókkal szemben,…..
Közép-Amerika Blog Wan Pipel 2011.03.21 12:11:00
Wan Pipel - ezzel a két szóval Suriname minden szegletében találkozhatsz. Nem, nem elírás. Ez egy filmcím, ami az első és egyben utolsó Suriname-i filmsiker volt (értsd: Hollandiában is vetítették). A Wan Pipel emberekről szól, Suriname-i emberekről.Suriname-mal kapcsolatban…..
Veget ert a tobb mint 1 honapos indiai utazasunk, ugyhogy itt az ido, hogy szamot vessek az elmenyekrol, es hogy segitsek felkeszulni mindenkinek, aki ide vagyik, az itt varhato sokkra. Indiat barmely europai orszaghoz hasonlitani badarsag lenne, inkabb Kozep-Amerikaval probalnam versenyeztetni.…..
EndiMirador 2010.08.31 17:53:27
@Tomi Vazquez: Haaat, unokahugod csipkes bugyijat en sem hagynam hatra. :)

Amugy tenyleg az egyetlen szembetuno dolog a haramiak teljes hianya volt a reszunkrol...
EndiMirador 2011.02.13 18:07:53
@☉ ☾: Hát, elvitatkozhatunk rajta, hogy mondjuk 100 000 km2-en hol van több látnivaló, Indiában vagy Guatemalában. :)
Évek óta utazom, főként Közép-Amerikában, s azt látom, hogy az utazási morál napról-napra változik. Mikor 5 éve elkezdtem Közép-Amerikába túrákat szervezni, Magyarországon a hátizsákos turizmus igen csak gyerekcipőben járt. Ha az európai példát néztem, meg voltam nyugodva,…..
Majdnem napra pontosan 1 éve írtam bejegyzést arról, hogy az oroszok dollár milliárdokkal támogatják a nicaraguai kormányt azért, hogy megépüljön egy új, az oroszoknak 5 éven át szabadon használható csatorna a Rio San Juan mentén.Most pedig 1 hete az olvasható a sajtóban, hogy…..