Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vezérdinka

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Alig voltam 21 éves, amikor az első P3-as citológiai leletemet megkaptam. Emlékszem, hogy akkor az anyukámmal együtt ültünk a nőgyógyásznál, aki annyit mondott, hogy nem gond, majd az immunrendszerem megoldja, hisz még csak 21 éves vagyok. Na, ja 21 éves voltam és már akkor is…..
vezérdinka 2014.08.26 04:53:51
Pampa11---- annyira igaz MINDEN szavad!
2010-ben koltoztunk ki a parommal Angliaba, minden fontosabb volt 4 evig (!!!), mint a nogyogyasz, meg az otthon toltott 2 hetekben sem voltam kepes elvonszolni magam Anya nogyogyaszahoz, aki amugy tobb, mint 10.000 sikeres szulest vezetett le, foorvos, stb.. Ennek most nyaron ittam a levet. Itt nyaggatjak az embert, minden honapban kaptam tehat en is a haziorvosomtol a levelet, hogy marpedig elmultam 25, "kotelezo" a szures! Elmentem hat, ra 1 hettel jott is a level, hogy azonnal menjek be konzultaciora, mert abnormalis lett a rakszures eredmenye. Elkuldtek a korhazba, ahol olyan szinten kivizsgaltak, ahogy meg soha sehol, ra egy hetre kaptam a levelet, hogy CIN2-es mehnyakrak megelozo allapot all fenn az esetemben, ami azt jelenti, hogy ebbol nem tud regeneralodni a szervezetem, kezeles kell. Ahogy Csilla leirta, en is pontosan olyan modon tettem fel egyik kerdest a masik utan, bar hal istennek az orvos nagyon turelmes volt. A legfontosabb (amit nem akartam elhinni, mert hat olvastam mar addigra Zsofi blogjat), hogy (es az orvost idezem) "a mehnyakrak a rosszak kozul a legjobb, ha fogalmazhatok igy. Nem fogsz belehalni, mert ahhoz eveken at - ugy ertsd, hogy legalabb 8-10 evig - el kell hanyagolnod a szureseket.". Egeszen megnyugtatott, mikor ugy fogalmazott "it won't develop overnight", tehat ne feljek, mert nem egy ejszaka alatt burjanzik el. Ez nagyon fontos! Ami 2 dolgot jelent: ha valaki odafigyel a jelekre, amik bizony igen jellegzetesek, akkor ne sajnalja ra a penzt, hogy olyan SZAKEMBERt keressen, akit erdekel a beteg elete, mert akkor boven van ido a kezelesre. Masodik dolog pedig, hogy sajnos sokan tenyleg elbagatelizaljak. Tul voltam tehat a kolposzkopias kezelesen, ami kb 20 perx volt minden elokeszulettel egyutt. Ez semmi volt ahhoz kepest, amin akkor kellett volna atmennem, ha huzom meg az idot. Egy evtized kell tehat ahhoz, hogy egy (amugy egeszseges) noben egy "par" abnormalis sejt halalos stadiumu betegsegge fajuljon el. Figyeljetek oda a testetek jelzesere! Amugy a HPV-t a nok 99%-a legalabb egyszer elkapja, a ferfiaknak pedig legtobbjuk legalabb egyszer hordozova valik. A virusnak egyebkent tobb, mint 100 tipusa van, ebbol 13(?) az, ami bizonyitottan osszefuggesbe hozhato a mehnyakrak kialakulasaval. HPV-tol ugy is megbetegedhetsz, ha elkaptad 5 eve, aztan egyszer ugy legyengul az immunrendszered, hogy a sejtjeid nem tudnak regeneralodni olyan mertekben. En pl dohanyoztam. Aki dohanyzik, annak nem sok eselye van arra, hogy a mehnyakrak elotti allapotbol felepuljon a szervezete kezeles nelkul. Az egyetlen (es legfontosabb) dolog tehat megegyszer, hogy a sajat testunket ismerjuk. Illetve ahogy itt mondani szokas: "Raise awareness!". Ha van tehat (sajnos) tapasztalatod sajat esetedbol vagy masebol, akkor ne szegyelld felhivni masok figyelmet a szuresek fontossagara! Par mondat, par jotanacs, megis eletmento lehet! Jo egeszseget Mindenkinek!
Még alig szellőzött ki Rubint Réka dohos Bakancslistájának szívszaggató hangvételű, önmosdató bejegyzése, a fittygyüli tagjai még az életmentő szívműtétnek kijáró krokodilkönnyeket törölgették éppen, amikor Norbert egy karaktereset fordított a facebookos kommunikáció hangvételén. Szerintem egyik…..
Nincs oka panaszra az RTL Klubtól a Tv2-höz átcsábított egykori versmondólánynak: heti hatórás munkával több mint kétmillió forintot keres majd a TV2-nél. A Blikk legalábbis így tudja. Részlet a bulvárlap oknyomozásából: A csatorna valóban első osztályú sztárként kezeli…..
Néhány szót szólnék a főként fiatalabb (10-16 éves) korosztály msn-ezési szokásairól. Számomra szembántó, fájdalmas, gyilkos dolgok ezek.Az első ilyen dolog, amivel szembesültem, az az "alszok", vagy kockábbaknál "seedel a gép, alszok" állapotjelző…..