Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miazabra

3 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éljen az állami gondoskodás! Éljen a nagy közös! Éljen a szocialistábbnál is szocialistább jobboldali (muhaha) kormány! De különösen soká éljen Matolcsy György elvtárs, és az ő virágzó gazdasága! Vége van. Mármint a kínzó bizonytalanságnak. A Nemzet Géniusza…..
Kedves Olvasó,Ha már egyszerűen nem tudtad elképzelni, hogyan lehetne még az eddigieknél is pofátlanabb Veled szemben a Kormány, nem tudtál durvábbat elképzelni, mint amiket elmúlt hónapokban tapasztalhattunk, akkor most nyisd ki a füled!Az Orbán-Kormány ma megzsarolta a magyar…..
miazabra 2010.11.24 19:29:10
@Gergő77: meg azt is elhanyagoltad hogy pont mostanában kezdte volna tehermentesíteni a manyup az állami nyugdíj-kasszát a kifizetésekkel.
Egyszerű a képlet, hitelből fedeztük az manyup-ra átállást, ami hosszú távon kifizetődött volna, de így a rendszer borulásával rengeteg pénz fog elveszni.
Aki nem tud külföldre menni, az majd megpróbál minimálbéren maradni. Ez lenne a cél?
Orbán Viktor beszédével ma kezdetét vette a parlamentben a 2011-es költségvetés vitája. A kormányfő szinte alig szólt a jövő évi számokról – ezt inkább a szavakban szintén erős Matolcsy Györgyre bízta -, ellenben olyan keretbe igyekezett helyezni a mostani politikai…..
miazabra 2010.11.16 01:29:01
@ubul2000: Ha nem gond az első mondatra én reagálnék. Tekintettel arra, hogy 40 év munkaviszony után csak az emberek kis százalékát rúgnák ki, ezért kevesebbe kerül a munkanélküli segély, mint ha minden ilyen korú nő nyugdíjba menne.
Ha a nyugdíjt választod, az garantált kiadás mindenkire, akire vonatkozik.
törökgáborelemez 271. Quo vadis? 2010.10.28 02:02:00
Másfél nap telt el azóta, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: pártja az Alkotmánybíróság hatásköreit korlátozó javaslatot kíván elfogadtatni a parlamentben. Miután az eljárás megítélésem szerint azon - szerencsére ritka - politikai események közé…..
miazabra 2010.10.28 13:03:35
@Blogger Géza: Igaz most éppen teljesen egységes volt a véleményük...
miazabra 2010.10.28 13:11:59
@Várúr: elég sokmindent összekeversz vagy összemosol. Az AB egyik fő szerepe, hogy az alaptörvények szempontjából ellenőrizze a kormány munkáját. Ha úgy tetszik MEO. Elég silány termékek lennének a piacon, ha senki nem ellenőrizné az elkészült termékeket.
A végkielégítésekre hivatkozni pedig nagyon átlátszó, simán meg lehetne úgy alkotni a törvényt, hogy kiállja az alkotmányosság próbáját. De magát az intézményt így megkurtítani pusztán rövidtávú érdekek miatt már valóban a demokrácia megnyirbálása is egyben.
Amúgy a jelenlegi alkotmányunk újraírásának szükségessége nem tudom, mikor vált ténnyé. Kétségtelenül vannak benne hiányosságok, de szerintem az alkotmánynak konszenzus alapján kell születnie, nem pedig egy párt kénye-kedve szerint...
miazabra 2010.10.28 13:37:06
@Várúr: Hát igen, alkotmányos joga lenne egy olyan új alkotmányt írni is, amiben csak ennyi áll: "...azért a FIDESZ az úr". Ettől még a demokrácia megnyirbálása. Amit a FIDESZ éveken át hangoztatott, még a vörösiszap-katasztrófával kapcsolatban is, hogy a jogszabályoknak való megfelelés még nem jelent helyes cselekedett, most ezzel megy szembe. Elég durván!
A két párt csak virtuálisan kettő, még az mszp és szdsz sem volt annyira összenőve, mint a fidesz-kdnp...
Mielőtt Veronika pestizése miatt elindulna a flamewar, azért érdemes elolvasni a történetet. Olvasónk a Pólus parkolójában talált egy frissen elvesztett kocsikulcsot, amivel vesztére a biztonsági őrhöz fordult. Vesztére, mert a végére rájöttek, hogy milyen ördögi tervet…..
zoli voltam OPNI-t, most! 2010.10.14 12:49:00
Direkt fogalmazok sarkosan: a közveszélyes bolondokat igenis zárják bolondokházába!Ez szebben úgy hangzik, hogy az ön- és közveszélyes pszichiátriai betegek kezelése során kiemelt figyelmet kell fordítani saját maguk és környezetük biztonságára, ennek érdekében pedig olyan…..
Jogutód nélkül felszámolhatja az állam az MTV Zrt.-t, hogy így szabaduljanak a terhes székházprojekttől – hallotta az Antagon több, de áttételes forrásból. Az állítás igazságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni, mindenesetre az ötlet második ránézésre teljesen…..
miazabra 2010.10.15 15:14:11
@Helló Leó!: Csak azt a részét nem veszed figyelembe, hogy az üzemeltetés, karbantartás, takarítás mind benne van ebben az összegben erre a 22 évre. Lehet, hogy ötödannyiért megvehetted volna, de utána fizetheted a rendszeres kiadásokat, a karbantartásokat, a takarítást, és kb ugyanott vagy. Vagy veszel 15 milliárdért egy ingatlant, aztán hagyod, hogy az enyészet lerohassza...
A rendkívüli adók miatt kevesebb lesz a külföldi tőke és beruházás, a magánnyugdíjrendszer lebontása miatt pedig a hazai is. Hogy lesz így gyors gazdasági növekedés, egymillió új munkahely? (Fotó: fidesz.hu) A miniszterelnök tegnapi bejelentései kiválóan rámutattak arra,…..
miazabra 2010.10.14 15:13:40
@BISMARCK: Lehet, hogy nincs akkora hozama, de az legalább a sajátod, abból nem az irreális választási ígéreteit akarják megvalósítani (eddig legalábbis így volt). És nem elhanyagolható szempont, hogy örökölhető, tehát a befizetésem családban marad, akkor is, ha én feldobom a pacskert, nem úgy mint az állami nyugdíj...
  Az ipari katasztrófa kapcsán csak kibontakozott egy olyan ideológiai vita, amelynek során az emberi hülyeség végtelensége és határtalansága újra manifesztálódhatott végre, mert már ugye nagyon hiányzott ez az élmény. A kormány állami ellenőrzés alá vette azt a…..
miazabra 2010.10.13 12:50:25
@HAL 9000: Nem sikerült a lényeget megérteni. A tulajnak sok esetben semmi köze a működéshez. Ettől még van felelős, és a károk megfizetéséért a vállalat a felelős szerintem is, de a tulaj magánvagyonához senkinek semmi köze. Újra hangsúlyozom, hogy az más kérdés, hogyha a tulajdonoshoz köthetők olyan döntések, amik előidézték a a katasztrófát... de az inkább büntetőjogi, mint anyagi kérdés. Amúgy szerintem, ha az OTP csődbe menne egyik napról a másikra, jóval több embernek kéne búcsút mondania az otthonának, mint most... de egyikre se kerüljön sor!
Napok óta gondolkozom, megírjam-e ezt a posztot. Rengeteg dolog szól ellene, azonban úgyszintén rengeteg szól mellette. Végül most, a sokadik átvirrasztott éjszaka után rájöttem, hogy több érv van a poszt megírása mellett.A régóta húzódó történet egy iskoláról szól, ahol a…..
Piroslap Magyarország 2011? 2010.10.01 06:30:00
Az új kormány mindenhová a saját embereit állítja: - a Köztársaság elnöke egy báb, aki minden rendszert kiszolgál  (ha kell, még lecsót is főzne),- a Számvevőszék élén pártpoiitikus áll, itt már a látszat sem volt fontos  (Domokos László, megyei Fidesz-elnök),-…..
miazabra 2010.10.01 10:42:34
@ca2: Hűű, önkormányzati választások előtt két és fél nappal éjszaka kiderítették, hogy 0,5%-os eltérés van a hiány-tervezetben, amikor a "csontváz-feltáró bizottság" 3 hónapig nem talált rá erre... Abszolút hihető!
Nem azt mondom, hogy biztosan minden frankó, de ez azért több, mint gyanús. Inkább hiszek majd a választás utáni megnyilatkozásoknak. Ha akkor is ez lesz az álláspont, akkor adok neki valamennyi hitelt... addig ez csak kampány...
Lehet, hogy Stephen Hawking a világ egyik legnagyobb koponyája, de az biztos, hogy mostanában nagyon levert. Először arról beszél, hogy az idegenek IGENIS léteznek, de egyáltalán nem békések a szándékaik, inkább leigáznának bennünket. Most pedig azt mondja: ha nem hagyjuk el a…..
miazabra 2010.08.11 23:29:51
@version: Az első mondatodra írtam a lottós példát, nyilván úgy hiszed az az 5 szám is programozottan jön ki, hisz olyan kicsi az esélye, hogy pont azok jöjjenek ki, amik éppen.
A kérdésedre nem igazán tudok válaszolni, nem vagyok genetikus, de én is kérdezek akkor:
Szerinted minden erdőben ültette valaki a fákat, azért vannak viszonylag egyenletes távolságra egymástól, vagy egyszerűen arról van szó, hogy az egymáshoz túl közeli fák elszáradtak, mert nem jutottak elég vízhez, fényhez (ilyesmi lenne a természetes kiválasztódás)?
miazabra 2010.08.11 23:12:24
@version: Az, hogy felháborítóan kicsi (mondjuk elhanyagolható) az esélye annak, hogy az emberiség pontosan mai formájára fejlődik, nem cáfolat az evolúció-elméletre. Ahogyan a lottó-számok eltalálása is elég kis eséllyel kecsegtet, attól az még nem bizonyíték arra, hogy programozott lenne.
 A Duna Televízió és a Tűzvonalban készítői ma sajtótájékoztatón jelentették be, hogy még nem találták meg Stohl András utódát a krimisorozat főszerepére. Annyi viszont már biztos, hogy Stohl karambolja miatt nem folytathatja a sorozatot. A közszolgálati csatorna és a…..
miazabra 2010.05.11 18:36:01
@kamarti: nem azt mondtam, hogy a tv-adó erkölcscsőszködik, hanem azt, hogy sok nézőt ez zavarna, akiket valószínűleg elveszítenének. Nyilván a pénz áll mögötte, és pontosan ezért is nem vállalják be azt a plusz 10 milliót sem. Mivel közszolgálati adóról van szó, én örülök neki, hogy nem a Stohl hülyesége miatt költenek többet... :P
Szerencsére a Star Wars nem közpénzből készült, így ott ez nem fordulhatott elő. :) Amúgy ha mondjuk két rész között váltanak szereplőt, azt jobban lenyelem, mintha egy kényszerűségből átírt forgatókönyv alapján készült filmet kapok... :P
miazabra 2010.05.11 19:09:12
@kamarti: Nézd, én nem azt mondom, hogy ez a legjobb megoldás a világon, mert az nyilván az lett volna, hogy Stohl nem ül be "közepesen ittasan" az autójába. :P Csak azt állítom, hogy érthető ez a döntés, természetesen kritizálható is, de hogy felháborító lenne, az túlzás.
Amúgy meg igen, egy bizonyos szintig számít, hogy most közpénz bánja-e a dolgot, mert ez olyan emberek pénze is, akik soha nem fognak látni egy részt sem ebből a sorozatból.
A magánvélemény egyébként az, hogy ha már leforgatták a 6 részt, ezt az évadot már megcsinálhatnák vele (ha a büntetésével ez nem ütközik), de megértem azt is, hogy ettől ódzkodnak...
miazabra 2010.05.11 19:54:43
@Nadine: Hogyne hallottam volna. Na azok valóban FELHÁBORÍTÓAK. És ha vannak ilyen ügyek, akkor már kicsiben nyugodtan lehet herdálni a közpénzt? Ez a kisemberek bosszúja, vagy mi? Érdekes hozzáállás...
@kamarti: Egy szóval sem állítottam, hogy a köznek kéne ezt megvitatni. Azzal viszont egyet értek, hogy ez legyen szempont. Ahogy a Nadine által említett ügyek is azért felháborítóak, mert szartak erre körülményre.
mi az? ábra! BKV piktogramok 2010.04.17 11:39:00
E-mail-ben kaptam az alábbi BKV piktogram-gyűjteményt:  ..
mi az? ábra! Az ihletet adó 2009.09.24 00:01:00
Elsőként szeretném azt a közlekedési táblát közzétenni, amelyik megadta az ihletet, a kezdőlökést a blog elindításához: Vigyázz! 800 méter magasra ugranak a szarvasok!..
Sok szeretettel üdvözlök Mindenkit a Mi az ábra? blogomon!Létező, valódi képeket, táblákat, ábrákat gyűjtök ezen az oldalon, amik az eredetinél jóval humorosabb alternatív jelentéssel is bírnak. Nem titkolt szándékom, hogy a mindennapok unalmas világát megszínezzem egy kis…..